צרכנות

כל המידע על מוצרים שווים מבצעים וקופונים.
זכויות הצרכן, טיפים צרכניים וקניות חכמות בארץ ובחו"ל.
מנהלת הפורום: יופלה אפרסק

מאמרים אחרונים באתר

בגלל המדיניות החדשה של פרוג שאי אפשר לעלות כתבות שלמות מאתרים אחרים, הנה של גרוק על מה צריך לדעת:

### כותרת הכתבה: הטבה וקוץ בה: התחום האפור של רפורמת המכס ופטור המע"מ

**תאריך פרסום:** 6 בינואר 2026

**סיכום תמציתי:**

הרפורמה החדשה במכס ומע"מ, שנכנסה לתוקף ב-1 בינואר 2026, מכפילה את רף הפטור ממסי יבוא ל-150 דולר (כ-560 ש"ח), ומאפשרת רכישות אונליין ללא מסים עד סכום זה. עם זאת, המדינה הטמיעה מערכת ניטור דיגיטלית מתקדמת שיוצרת "אזור אפור" של בירוקרטיה ועיכובים.

**נקודות מרכזיות:**
- **איחוד חבילות:** אלגוריתמים מאחדים אוטומטית חבילות שנשלחו בתוך 72 שעות לאותו לקוח אם הסכום המצטבר עולה על 150 דולר, ומטילים מע"מ של 18%. המלצה: להפריד הזמנות ב-4-5 ימים.
- **נטל ההוכחה על הצרכן:** חבילות בחשד נעצרות, והלקוח צריך לספק מסמכים מפורטים (חשבוניות, אישורי סליקה). עיכובים גורמים לדמי אחסון, במיוחד בבלדרות פרטיות (DHL, FedEx).
- **רשימת מעקב סמויה:** המערכת מדרגת "אמינות" לפי תעודת זהות; חשדות קודמים מובילים לבדיקות מחמירות ועיכובים ארוכים.
- **עמלות נלוות:** חברות שילוח פרטיות גובות עמלות חדשות (80-130 ש"ח), שמבטלות את החיסכון בפטור.

**מסקנה:** הרפורמה נועדה להוזיל את יוקר המחיה, אך בפועל יוצרת עיכובים, עלויות נסתרות ואפליה כלפי צרכנים פחות טכנולוגיים. המלצת הכתבה: להעדיף משלוח בדואר ישראל הרגיל ולהקפיד על הפרדה בין הזמנות.

תוסף חדש שישפר לכל קונה באלי אקספרס או טמו את החיים!!!
משום מה הייתי בטוח שזה כבר מפורסם פה, הופתעתי מאוד לראות שזה לא מופיע בחיפוש.
אז ככה: טמו VS אלי אקספרס וכו' כבר ידוע לכולנו ההתלבטות הגדולה, החיסכון, האם זה באמת חיסכון וכו'..
כמובן שני הצדדים יבהירו כי אין כל שאלה וכו' אבל.. כאן מצאתי משהו שיצא ממש לאחרונה בצורה עדכנית ומסודרת להפליא.
הכירו את התוסף
מצא לי בעלי
יתרונותיו:
1.
הוא דווקא המשני שלו, אבל מבחינתי הוא העיקרי כיון שעזר לי מאוד בהתלבטות הגדולה בין אלי לטמו - כל מוצר שתכנסו אליו בטמו תוכלו לראות כפתור "מצא לי באלי" - לחיצה על הכפתור תוביל אתכם לדף באלי אקספרס שבו מופיע אותו פריט שבאתם לרכוש ובמחירים שונים...

2. כל תמונה של מוצר כלשהו מרחבי הרשת - ואני מדגיש כל תמונה - בלחיצה על הלחצן הימני בעכבר תפתח אופציה של "מצא לי בעלי" קליק קטן, והמוצר הנ"ל יופיע באלי אקספרס על שלל מחיריו. מדהים, לא?

3. אוקיי, מצאתי מוצר באלי, אני רוצה לקנות, מה עכשיו? חכו. לחיצה על הלחצן של "מצא לי מחיר יותר טוב" תפתח ג"כ את אותו חלון המביא את אותו מוצר במחירים שונים ומעניינים. (צ'ויס, משלוח חינם, בלאק אנערף דיי, וכו')

4. משתמשי נטפרי.. כן אני מזדהה איתכם, הרי כל מה שקשור לתמונות בד"כ לא יעבוד 'אצלנו' - אז תרשו לי לבשר חגיגית - כן! עובד חלק בנטפרי, במהירות שלא מביישת כל סמארטפון פתוח ממוצע - נמצא את המוצר שחיפשנו.
חסרונות:
סורי, לא מצאתי (אולי זה שלא אני חשבתי על הרעיון המבריק הזה.)
אדרבה תמצאו אתם...
אז בהצלחה, ומקווה שתחסכו מזה
(גילויים נאותים: 1. אני משער שכשהוא מפנה לאלי הוא בעצם נותן ק.ש. דבר שיוריד מאוד את הרווחים של מפרסמי הק.ש. מקווה שאני טועה. 2. אין לי שום קשר לתוסף ולא שום רווח בפרסומו, פשוט חושב שציבור הקונים הענק פה ישמח לאמצו)​
מ"חכמת ההמונים" ל"כוח ההמונים" – האם הגיע הזמן לעלות שלב?

חברים יקרים,

תסתכלו רגע סביבכם, כאן בפורום. מה שקורה בפרוג בשנים האחרונות הוא לא פחות ממהפכה. כל אשכול כאן הוא דוגמה חיה ל"איש את רעהו יעזורו". אנחנו מתייעצים, משתפים, חוסכים אחד לשני עוגמת נפש, ומעניקים מידע ששווה זהב. יצרנו כאן מעצמה של "חכמת המונים" שאין לה אח ורע באף מגזר אחר.

וכאן עולה השאלה המתבקשת: האם לא הגיע הזמן לעלות קומה?

אם אנחנו יודעים להתאגד כדי להמליץ על המזגן הכי טוב או על המשכנתא הכי משתלמת, למה שלא נתאגד כדי לקנות אותם יחד במחיר שאף יחיד לא יכול לקבל?

תחשבו על זה: הציבור החרדי הוא צרכן ענק. אם נדע לקחת את הרוח הזו של פרוג – את האחדות, את השיתוף ואת המספרים הגדולים – ולתרגם אותה לקבוצת כוח צרכנית רשמית, השמיים הם הגבול.

במקום שכל אחד ילך לבד לחברת הביטוח, לבנק או לחנות החשמל ויקבל "הנחה סימלית", יבוא גוף המאגד עשרות אלפי בתי אב ויניח הצעה על השולחן: "אנחנו כוח קניה עצום. מי נותן לנו את התנאים של מועדוני הצרכנות הגדולים במשק?"

אנחנו מדברים על חיסכון פוטנציאלי של אלפי שקלים בשנה לכל משפחה, בסעיפים הכי כבדים: משכנתאות, ביטוחים, תקשורת, רכב ומוצרי חשמל.

תאורטית, המרחק בין המצב הקיים למצב החדש אינו רב. במקום שכל יחיד יעמוד לבדו מול התאגידים הגדולים (ביטוח, בנקים, תקשורת, רכב) ויקווה להטבה נקודתית, דמיינו מציאות שבה כוח ההמונים הזה מתורגם למספרים בשטח. מציאות שבה גוף אחד מייצג רבבות בתי אב ומנהל משא ומתן מעמדת כוח מול המשק הישראלי, בדומה למועדוני הצרכנות הגדולים והחזקים במשק החילוני.

לכאורה, כל המרכיבים להצלחה כבר מונחים על השולחן:
  1. ציבור גדול ומלוכד.
  2. צרכים משותפים וזהים.
  3. פלטפורמה קיימת לתקשורת (כמו הפורום הזה).
האם לדעתכם המעבר הזה מ"חכמת המונים" ל"כוח קניה" הוא חלום אוטופי, או צעד מעשי שפשוט מחכה שמישהו ירים את הכפפה? מה חסר לנו היום כדי שזה יקרה בפועל?

אשמח לשמוע את דעת הציבור

הכלי שיהפוך את הקניות שלכם באמזון לחכמות ומהירות הרבה יותר! 📦✈️

רציתם לקנות מוצר באמזון ארה"ב (com.) אבל אין את זה במידה או בצבע שחיפשתם? סתם רוצים לבדוק אם המוצר מופיע במחיר זול יותר באתר אחר? מייאש אתכם לפתוח אחד-אחד את כל אתרי אמזון האירופאיים ולחפש את אותו פריט?

הכירו את "פותח מוצרי אמזון גלובלי" – הכלי שיחסוך לכם זמן וכסף בלחיצת כפתור אחת!

מהיום, לא צריך לעבוד קשה. פשוט מעתיקים את הקישור של המוצר שמצאתם, בוחרים את האתרים שמעניינים אתכם (גרמניה, בריטניה, צרפת, איטליה ועוד), ובלחיצה אחת – כל עמודי המוצר הרלוונטיים נפתחים לפניכם.

מה תמצאו בכלי החדש?

• השוואת מחירים מהירה: בדיקה מיידית של פערי מחירים בין המדינות השונות.
  • זמינות מלאי: מצאתם מוצר שאזל במלאי בארה"ב? אולי הוא מחכה לכם במחסנים באירופה.
  • התאמה לישראל: ריכוז מידע על אתרים ששולחים ישירות לארץ וטיפים על מוצרי חשמל ומתח.
  • נוחות מקסימלית: ממשק נקי, פשוט ובעברית.
איך זה עובד?

1. מדביקים את הקישור של אמזון.
  2. מסמנים את המדינות שרוצים לבדוק.
  3. לוחצים על הכפתור ונהנים מחוויית קנייה גלובלית באמת.
נסו את זה עכשיו ותתחילו לקנות חכם!
<לכניסה לחצו כאן>
https://moshhhhhh.github.io/amazon/
השימוש חינם לתמיד וללא פרסומות. האתר לא קשור בשום צורה לחברת אמזון. בעלי האתר לא מרוויחים בשום צורה משימוש באתר.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  1  פעמים
למעלה