השקעות

כל נושאי ההשקעות! החל מחיסכון פנסיוני והשתלמות, השקעות בשוק ההון ונדל"ן, ועד להשקעות בסטארטאפים וכו'.
מנהל הפורום: השקעות R הון, מקצועי בלבד

מאמרים אחרונים באתר

להצלחה אבות רבים, אין הצלחה שלא גוררת אחריה שובל של אנשים שדורשים קרדיט, וכך בדיוק קרה עם חדירתו של שוק ההון למגזר החרדי, רבים וטובים משוכנעים שהם היו החלוצים שהנגישו את הבשורה למגזר שלנו, שבמשך עשרות שנים נמנע מאפיק ההשקעה הזה מחוסר מודעות, אבל מהרגע שנפרצו הסכרים ושטפו נחלי הידע את הציבור, אין לדבר סוף.

על גורם אחד ודאי תסכימו כולכם, הזרז המרכזי למודעות הגוברת להשקעה הפאסיבית היה המעבר של חלק מסלולי ההלכה בתוכנית חיסכון לכל ילד למסלולים מנייתיים בחלק מהחברות, המהלך יצר חשיפה לנושא והבנה של המשמעות של כסף ששוכב בלי לעבוד, הביא לגל עצום של מעברים, והפך את הנושא לשיחת היום במגזר כולו.

ההשקעה הפאסיבית, כידוע, נשענת על שלושה עקרונות ברזל שמובנים היטב בתוכנית החיסכון הממשלתית, השקעה לטווח ארוך, הימנעות ממשיכה בירידות, והצמדה למדדים רחבים, בגלל שהתוכנית נועלת את הכספים לשנים ארוכות, היא מספקת הגנה מפני טעויות נפוצות אצל משקיעים.

אבל כאן מסתתרת נקודה בעייתית שקשה לי להבין, כלל הברזל הוא השקעה לטווח ארוך, ואילו החברות שבחרו לנייד את כל מסלולי ההלכה שלהן לאפיק מנייתי (100% מניות), התעלמו מהעובדה שיש חוסכים רבים שכבר חצו את גיל 18 או מתקרבים אליו, חוסכים אלו עשויים למשוך את כספם בכל יום נתון, גם כשהשווקים אדומים.

נשאלת השאלה: מי התיר לחברות לקחת סיכון כזה על גבם של החוסכים הבוגרים?

אחת הנקודות שפחות מדוברות כשמדברים על השקעות פאסיביות היא אסטרטגיית היציאה, מתי ואיך למשוך את הכסף, מכיוון שאנחנו לא יכולים לתזמן את השוק, חוסך נבון אמור למצוא חלון הזדמנויות כשנה שנתיים לפני מועד המשיכה המתוכנן, ולהעביר את הכספים לאפיק סולידי ורגוע, וככה הוא מבטח את עצמו ממקרה של קריסה בשוק בדיוק ברגע בו הוא זקוק לכסף.

הפריבילגיה הזו נמנעה מהילדים הבוגרים בתוכנית. למרות שהמהלך חוקי, עשרות אלפי בוגרים הועברו אוטומטית, בהחלטת חברה גורפת, לאפיק תנודתי שמתאים לטווח ארוך, בזמן שכנראה הם ישמשו וימשכו את הכסף בטווח המיידי, נשגב מבינתי איך אישרו צעד כזה בלי בדיקה מה עושים עם הבוגרים שכבר חברים בתוכנית.

נכון, אם אותם בוגרים יבחרו להשאיר את הכסף בתוכנית לטווח ארוך, הם יהנו מדמי ניהול אפסיים (כ-0.23%) ומתשואה נאה, וזהו אכן מקום מצוין לכסף לנוח בו, אבל המציאות מוכיחה שרוב הצעירים מושכים את הכסף בהזדמנות הראשונה, בשבילם, העברת הכספים הכפויה למסלול בסיכון גבוה רגע לפני המשיכה, היא לא פחות מעוול.
אני משקיעה כבר חצי שנה, בכוונת השקעה פאסיבית ל25 שנים
לא מפקידה כל חודש, רק מידיי עם עושה הפקדה של כמה חסכונות

שאלה 1
ניסיתי עכשיו להוסיף כסף להשקעה מסויימת ולא נתן לי למכור כשדיברתי עם מיטב אמרו לי שלא היה "קונה" - האם זה סביר ?
זה מדד ת"א 125 היחידי שהוא כשר, האם זה עובד בקניה ומכירה לפי תעריף יומי אני יכולה להפסיד לטווח הרחוק?
השער של שווי יחידה הוא לא אותו שער אצל כל המשקיעים במדד?????
1765212355469.png

שאלה 2
בגלל קצת חוסר ידע (או חוסר הבנה ) עשיתי גם S&P500 מחקה מדד ועוד סכום קטן [10%] בקרן מנטרלת מט"ח
אני רוצה לצמצם את שניהם לקרן אחת, שלא תהיה כפילות
הקרן שמנטרלת מט"ח עלתה ב-14% והקרן שלא נמטרת מט"ח עלתה בקושי ב3%
השאלה מה נכון?? אולי התחילת הדרך כדאי לשנות הכל (ולבצע החזרי מס, כי זאת השקעה פאסיבית ואני לא עוקבת אחרי התיק

1765212598290.png
1765212645349.png

שאלה 3 - הכי חשובה
איזה קרנות מדוייקות הכי מתאימות להשקעה פאסיבית (רוצה כשר וכל כשרות מתאימה לי)
מדברים הרבה על S&P
אבל באיזה קרן S&P כדאי לשים ת'כסף

ערך התיק באיזור ה250,000 הון עצמי

אשמח לתגובות מדוייקות, לא מעורפלות או גישה לכל מיני חומרי לימוד, אנחנו אנשים פשוטים

שאלה 4
כל כמה זמן צריך להכנס לתיק ולראות אם כדאי לעשות שינויים???
זה כסף לטווח הרחוק מאוד ואא לדעת מה יקרה
@מקצועי בלבד וכל מי שמבין. אשמח לשמוע חוות דעת-
בררתי על קרן השתלמות. הבנתי שדרך סוכן יעלה לי יותר זול הדמי ניהול. דיברתי עם מישהו שאמר לי 400 ש"ח דמי פתיחת תיק. שילמתי לו.
ואז התברר שיש מישהו שיכול לתת לי את אותו דמי ניהול בלי דמי פתיחת תיק.
עכשיו מי ששילמתי לו לא מוכן להחזיר את הכסף למרות שעדיין לא פתחתי את הקרן השתלמות ואפילו לא העברתי לו את הטפסים הנדרשים.

הוא לא אמור להחזיר לי את הכסף?
מה אני עושה?

דרך אגב, יש לי אצל הסוכן הזה כמה ביטוחים.
פיקדון מובנה שקלי עם חסם וריבייט על מדד ה RTY לתקופה של שנה וחצי עם 100% קרן מובטחת בפירעון.
טריגר אירופאי, בדיקה אחת בסוף תקופה.תאריך הפקדה 09 בדצמבר 2025, תאריך פירעון 10 ביוני 2027. השער הקובע של המדד לצורך חישוב התשואה ונגיעה בחסם ייקבע ב 07 ביוני 2027.\
הפיקדון משתתף ב- 100% מעליית מדד RTY Index עד עלייה של 20% לא כולל (להלן החסם) .
במידה ובתום התקופה ביום הקובע, המדד לא חרג ולא נגע בחסם ושיעור השינוי יהיה חיובי (גדול מאפס), חישוב התשואה יהיה שיעור השינוי של המדד (מנקודה לנקודה).
אם ביום הקובע בתום התקופה, יהיה שער המדד גבוה ב 20% או יותר, תשולם ריבית של 6.00% לכל תקופת הפיקדון. אם המדד ירד בסוף התקופה בהשוואה לשער הבסיס, לא תשולם ריבית כלל.

האם כזה דבר מומלץ להחליף מקרן כספית קיימת ? או חלק מקרן כספית? (אני לוקחת בחשבון את ענין הנזילות)

היה לפני תקופה כמה פיקדונות דומים (מדד זהב, שעלה מעבר לתיקרה שבתנאים, ומדד S&P ) - לא השתתפתי בהם...
מה הבנק מרוויח כאן?? - הם דוחפים הרבה היועצים שלהם
אין עמלות בכלל על הפיקדון

יש לי בנוסף הצעה מבנק פועלים 5.2 לשנה ללא נקודות יציאה (אבל יהיה לי מאוד מסורבל להעביר לשם את הכסף ואת החשבון, והם מגבילים לסכום גבוה יותר) זה כסף שצריך בשנתיים הקרובות להיות נזיל

@השקעות R הון @ה. שלמה
ישבתי היום עם יועץ פנסיוני לצורך חשיבה על חיסכון לטווח בינוני - ארוך.

הקדמה: כיום הקרנות שלי נמצאות במנורה ואני מקבלת שם דמי ניהול נמוכים במיוחד (פנסיה: 0.14% מצבירה, 0.9% מהפקדה, קה"ש: 0% מהפקדה 0.13% מצבירה)

הוא העלה כמה נקודות:

1. לגבי המצב הקיים: לטענתו, יותר כדאי לחלק את הקרנות הקיימות (פנסיה והשתלמות)
שהיום נמצאות בS&P למדדים נוספים (פנסיה: תגמולים - S&P, פיצויים - עוקב מניות INDEX, קה"ש: להשאיר S&P)

2. לגבי חיסכון: חשבתי לקחת הלוואות מהקרן פנסיה (P+0.5) ומהקרן השתלמות (P-0.5, בלון) 30 מכ"א ולהפקיד לקופ"ג (דמי ניהול 0.39)
בעוד 7 שנים, למשוך 30 ע"מ להחזיר את הבלון.

בשלב מסוים, הועלה הרעיון להפקיד לקרן השתלמות לעצמאים במקביל לקופ"ג, ולהעביר אליה כל שנה 20520.
(רווח 1 - מס רווחי הון, רווח 2 - דמי ניהול 0.13)
לטענתו, אפשר לפתוח עסק, לפתוח קה"ש, לסגור את העסק אחרי חודשיים בלי להכניס שקל ולהמשיך להפקיד לקה"ש גם אחרי שהעסק נסגר.

שאלתי ובקשתי:
1. האם זה נכון שאפשר להפקיד לקה"ש בלי רווחים ושאפשר להמשיך להפקיד גם אחרי סגירת העסק?
2. הקה"ש הנוכחית שלי כבר עוברת את ה20520. האם הפטור ממס רווחי הון הוא בנפרד מכל קה"ש או מ-2 הקרנות ביחד? (שאז זה מגמד לי את הרווח להבדל בין הדמי ניהול בלבד)

כמו"כ, פתוחה לשמוע הצעות נוספות...
@מקצועי בלבד @השקעות R הון וכל שאר המומחים...
אשמח לדעת האם עדיף לפתוח קרן השתלמות ובכך להיפטר ממס רווחי הון אבל העמלות דמי ניהול יהיו ככל הנראה סביב 0.5 שירדו לאורך כל התקופה.
או שעדיף לפתוח חשבון מסחר עצמאי עם עמלות של 0.07 והורדת המס בסוף כאשר כל הזמן המס מרוויח בריבית דריבית ואף בסוף התקופה ניתן למכור בשכבות כך שעיקר המס ירוויח לאורך הרבה שנים.
כיצד ניתן לחשב את זה?
  • תודה
Reactions: ביזנייעס1 //
70 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  2  פעמים
למעלה