אתגרי איור

אתגרים שבועיים של אמני האיור בקהילת המאיירים של פרוג

מאמרים אחרונים באתר

.
אתגר 26 - עולם קטן

שוב שלום לכל הציירים והציירות המקצוענים
האתגר הזה היה אמור להתנהל על ידי
@שחור לבן 2021
אבל מפאת קוצר הזמן שלו הוא העביר את הניהול אלי אבל בעיקרון הוא היה אמור לנהל אותו אז הקרדיט מגיע לו

אוקי אז ככה האתגר הפעם הוא אתגר מאתגר וקשה בצורה הזויהה
אז אם אתם לא ציירים ממש ממש טובים אין לכם מה לחפש פה . סתאאם הוא מתאים לכווולם :LOL:
שם האתגר עולם קטן ולא הכוונה לצייר גלובוס קטן אלא מיניאטורה אדם או בעל חי קטנטן

או כל משהו פשוט בקטן והוא נמצא בעולם הקטן שלו אבל יש לו חפץ או כמה חפצים מהעולם שלנו והם פשוט ענקיים לידו
מה שאומר שגפרור זה בשבילו בגודל של מקל מטאטא

אז דמיינו לעצמכם לדוגמא את סבתא עזיזה משקה את גינת הפרחים שלה שהפרחים בעצם השפיצים של המסרק של אחותי

א.jpg

או את הילד הקטן הזה עם גלגל ים עשוי דגנים בתוך בריכה של חלב

אא.jpg

ןדוגמא אחרונה בחור מוזר גולש על.. על.. על דיסק און קי!! מימי לא שמעתי על דבר כזה

אאא.jpg

בקיצור אני מקווה שהבנתם את הרעיון ואני מחכה לציורים שלכם
אני מכיר אתכם, יש לכם רעיונות מגניבים ומוזרים הרבה הרבה יותר מהדוגמאות שהעליתי
אז יאללה תפעילו את המח וגם את המחשב ותעלו ציורים מגניבים כמו שאתם יודעים
אני נורא מצטער שלא השקעתי בציורים ולא עשיתי אינק ולא צבע, ככה בלי צל בלי אור
אבל לא רציתי למרוח אתכם כי בטח אתם כבר מחכים שיעלה האתגר, אז אתם יודעים עשיתי סקיצה אחת סקיצה שניה ו.. זהו

האתגר ינעל בעוד שבועיים \ שלושה
אלא אם כן יהיה מחסור חמור בציורים אז האתגר עלול להתארך קלות

בהצלחה רבה לכולכם!​
ברוכים הבאים והבאות, ציירים וציירות, מוכשרים ומוכשרות לאתגר מספר 23!

סוריאליזם

ובכן, קודם ניגש להגדרה המילונית לציור סוריאליסטי
פירוש המילה סוריאליסטי הוא סור- מעל, ריאליסטי- מציאות, מעל המציאות.
ציור סוריאליסטי הוא ציור שבא לבטא דבר שלא יכול להתקיים במציאות אלא רק במחשבה או בדמיון, הציור מאופיין בחפצים מעוותים או עומדים בצורה לא הגיונית, בקנה מידה וגודל לא מציאותי.

זה הפירוש המילולי והקר, אבל לדעתי יש בזה הרבה מעבר, הציור הריאליסטי -בגלל שהוא לא כפוף למציאות, יכול לתאר בצורה ישירה יותר את מה שדווקא לא רואים בעיניים, רגשות, תחושות, אווירה.

למשל, הדוגמא הידועה של אמן סוריאליסטי היא סלבדור דאלי, מהציור שלו מרגישים שהוא בא להעביר מסר לגבי המושג 'זמן'. אנחנו תופסים זמן בתור משהו מרובע, מקובע ומכניס למסגרת. אבל מהציור שלו דווקא עולה התחושה שזמן זה דבר הרבה יותר דינאמי ומשתנה, הרבה יותר... גמיש.

The_Persistence_Of_Memory.jpg

עוד דוגמא, אני רציתי להעביר תחושה של קריאה בספר, כחוויה חמימה נעימה וממכרת בתוך עולם משלך.

צילום מסך 2024-01-12 125356.png

בקיצור, לכו עם התחושות שלכם ופשוט תשפכו אותם על הדף, ככל שיש יותר מוזרות יש יותר ביטוי לעולם שמעבר לעין, שאיש לא יוכל לראות מלבדכם...

כללים: אין!
זה בדיוק כל העניין, רוצו עם הדמיון שלכם!

חשוב לציין שסוריאליזם זה לא ציור מופשט. הפריטים המצוירים צריכים ריאליסטיים לגמרי, רק מסודרים בצורה לא הגיונית, או בגודל לא מציאותי וכן הלאה.
עוד דוגמאות אפשר לראות פה ופה. (שימו לב לתחושות שמעורר בם כל ציור.)

מי שיש לו דוגמאות נוספות להשראה והבנה יותר של הז'אנר מוזמן להעלות לנספח.

המנצח הוא זה שיצליח להעביר את המסר בצורה הכי חזקה ומוחשית.

מוכנים? היכון... צייר!

@אבימי נעיצה
שלום הלחם!

איזה כיף להתחיל עוד אתגר, ועוד בבין הזמנים, ועוד בחום הזה... כל התנאים לשבת מול הלוח.
כבר יצאנו מהמסעדה.
היה טעים. יותר מדי טעים. עד כדי כך, שכבר כמה בגדים בגדו בנו, ואנחנו נאלצים לצאת למסע חיפוש אחרי כמה חדשים, כי אין דיאטה באופק.
אז יצאנו.

קיבלתם עבודה זמנית. לא ביג דיל... רבע משרה. חנות בגדים בוטיק חדשה צריכה עזרה בסידור וארגון. יש שתי בובות ראווה בכניסה לחנות, ונתבקשתם להלביש אותן... ובאיזה צורה שתרצו!
שימו לב! זה הפנים של החנות. קחו את הסטים הכי יפים, את הבדים הכי מרשימים.

העבודה ממש קלה.

שני סטים (לא חייב חולצה ומכנס. גם ג'לבייה אפשר :) ), שני זוגות נעליים, כיסוי ראש אחד (שוב, מה שבא לכם; כיפה, כובע, כפייה... תהיו יצירתיים).

כמה דגשים לגבי מטרת האתגר:
• המשחק כאן כמו שהבנתם הוא ציור בגדים. הפרמטר המרכזי הוא האיפיון של הבגד (זרימה, כוח משיכה איפה שיש וכו').
• התאורה למעלה היא לא סתם ליופי. כאילו היא כן... אבל היא משמשת אתכם בתור מקור האור המרכזי בשביל ההצללות.
• אין ציפייה לבזבז שעות על מרקם של הבגד. הדגש הוא על הצללות נכונות ו'הנחה' נכונה של הבגדים על הבובה.

חשוב מאוד:
הכינותי מראש את תמונת הרקע, והיא מצורפת כאן להורדה.
כל אחד יוריד את תמונת הרקע, וישים אותה כשכבת רקע בפרוייקט. מעל השכבה הזאת אפשר לעבוד בשכבה נפרדת. זה פשוט הרבה יותר קל מלהעביר אח"כ וכו'.

הרקע להורדה:
חנות בגדים.jpg

בהצלחה לכל עם!

האתגר יינעל אי"ה תוך שבועיים שלושה, תלוי בהתקדמות.
קרדיט על נוסח ההודעה ועל התרגומים ועל היוזמה - @יוסף יצחק פ.

"ברוכים הבאים לאתגר האינקטובר 2023.

הסבר קצר ישן של אבימי:

כזכור לכולם, מתקיים אתגר בינלאומי למאיירים, במשך חודש אוקטובר - האינקטובר.
האתגר הוא לצייר יבכל יום של חודש אוקטובר איור אחד באמצעות עט או דיו, פיזיים, לא ממוחשבים.
אם זכור לי נכון, הרעיון הוא להשתדל לעשות זאת בלי רישומי סקיצה ובלי מחיקות, אבל לא קריטי.
היתרונות בהשתתפות באתגר הם -
שיפור היצירתיות
שיפור היכולת הטכנית להסתדר עם רישומי אינק (איור בדיו על נייר)
וחשיפה גדולה כיוצרים, בגלל ההתעניינות הרחבה מצד כל קהילת המאיירים.

כדאי לצייר ידני (דיו על נייר) כמו באתגר הרשמי, אבל גם דיגיטלי יתקבל בברכה.

רשימת המילים השנה:

1. חלום.
2. עכבישים.
3. נתיב.
4. להתחמק.
5. מפה.
6. מוזהב.
7. טפטוף.
8. קרפדה.
9. להקפיץ/לקפוץ.
10. הון.
11. לשוטט.
12. חריף.
13. עלייה.
14. טירה.
15. פגיון (חרב).
16. מלאך.
17. שד.
18. אוכף.
19. שמנמן ('בעל בשר').
20. כפור.
21. שרשראות.
22. עוקצני, מגרד.
23. שמימי.
24. רדוד.
25. מסוכן.
26. הסר / הרחק.
27. חיה.
28. ניצוץ.
29. מאסיבי (עצום).
30. עומס.
31. אש.

או כך:unnamed.png
שימו לב: זהו אשכול לעבודות בלבד!

פטפוטים, ריגושים, הערות והארות: בנספח.

בהצלחה.
דמיינו עולם שבו תנועה נתפסת ברגע אחד, קפואה בזמן. עולם שבו אתה יכול לראות את הרוח בין העצים, את הגלים המתנפצים על החוף, ואת הזינוק של הספורטאי באוויר. זהו העולם של אתגר התנועה ללא קווים.

"קווי תנועה, הידועים גם כקווי מהירות או קווי פעולה, הם טכניקה חזותית המשמשת בציור ובאנימציה כדי להציע אשליה של תנועה. הם מצוירים בדרך כלל כקווים דקים וישרים הנמשכים מהאובייקט הנע לכיוון התנועה שלו."

באתגר הזה, עליכם לצייר סצנה המתארת תנועה, אך ללא שימוש בקווי תנועה או כל אמצעי עזר שלא יכול להיקלט בעין המצלמה.
המשמעות היא שתצטרכו להשתמש ביכולות וביצירתיות שלכם כדי למצוא דרכים אחרות להעביר את תחושת התנועה לציורים.
עליכם לחשוב על הכל! התנוחה, הזווית וכל פרט שעשוי להכניס תנועתיות ודינמיקה לציור.

מה ואיך בדיוק? הדמיון הוא הגבול!

לדוגמא: אפשר לצייר רץ שעליו בגד מתנפנף. או ציפור עם כנפיה פרושות לרווחה ומאחוריה שובל נוצות, אך זה רק קצה הקרחון.

מפינטרס
9def52c9d05fb731c4de0e30fff8fc6c.jpg974d021887fd2fa66e074d31925102d2.jpgc77257c62b5d98a3a5ebc8d252eaeebb.jpg

קדימה! שלפו עטים, חדדו עפרונות! ותנו בראש!

הנספח
ו--- לשיפוט! (חשוב לציין שעיקר השיפוט היה על פי התוכן והרעיון...)

שלושת המובילים-

למקום השלישי מגיע
@איצ'ה פרבר !!!

על הפרשנות המופשטת והמעניינת שלו לביטוי "אף על גב", ממש יוצא דופן, מרשים!

המקום השני מגיע ל @RPO !!!

על הציור המבוצע בצורה מושלמת ובאמת מעוררת השתאות של הביטוי "אין תוכו כברו" שמעצים מאוד את המשמעות שלו, וואו!

והזוכה במקום הראשון הוא @קצה העיפרון !!! (שהצליח להשחיל את הניצחון ברגע האחרון...)

חומד לצאן.jpg

שמיצה את הביטוי עם הפרשנות היצירתית והדמיונית להפליא שלו למשפט "חומד לצון", וזה בהחלט ביצוע נהדר והפשטה לא צפויה ומשעשעת ביותר, ועל כן הוא הציור הנבחר!!

אבל זה לא הכל!
הציור של @שחור לבן 2021 וביטי שלו "כר דשא", אפשר לומר שהוא ממש היטה את הכף לטובת זכייתו.
הביצוע, לא פחות מעצם הרעיון! כל הכבוד!

כמו כן, מאד אהבתי את הרעיונות של @יצחק fetman ושל @יובל אמיל רז,
וגם הרעיונות של @מאיירת עם לב ו @ה. חן שנונים ביותר.
ואי אפשר שלא להזכיר את היצירות של @תמיד שמחה, @הודיה בושארי - ציירת ו @מצלמה שבהחלט שיקפו רעיונות נהדרים ומיוחדים.

תודה רבה לכל המשתתפים באתגר!!!!!

(y)(y)(y)

ולא נותר אלא להעביר אל @קצה העיפרון את שרביט ניהול האתגר הבא, אתגר 20!!!
שבוע טוב וברוכים הבאים, כל אחד וכולם, לאתגר הציור האולטימטיבי, אתגר 19!!

השרבוטים והציורים מוזמנים לקחת על עצמם את המשימה להפוך ביטויים לשוניים - ליצירות אמנות מפוארות!

לדוגמא- השראה מעבודות של
@שחור לבן 2021...
19.jpg

האתגר פשוט, כל אחד יבחר ביטוי לשוני אקראי ויעמדו לרשותו שבועיים (או יותר, נראה לפי העניין) ליצור יצירת מופת שמאגדת את המשמעות הלשונית או התוכנית של הביטוי . יהיה לך את כל החופש האמנותי שבעולם לפרש את הביטוי בסגנון הייחודי שלך, אז תן לדמיון שלך להשתולל!

אבל אל תפחדו, חבריי, כי הפרס האמיתי באתגר הזה הוא לא התואר של האמן הטוב ביותר או הכי הרבה לייקים... ;) ;);)
הפרס האמיתי הוא השמחה ליצור משהו חדש וייחודי, והצחוק והאחווה שמגיעים עם היותו חלק מקהילת המאיירים!

אז בואו נתכונן לבחור את הביטויים הלשוניים האלה, לחדד את העפרונות והמוחות או להבריק את לוחות הציור והרעיונות, ולבטא את האמנים הפנימיים שלנו!

וכמובן, כמה כללים בשביל הרשמיות:
* אפשר להעלות עד 3 ציורים.
* יוסיף מאד אם תכתבו על הציור כמה מילים, איך הגעתם לרעיון הזה, או כמה קשה זה היה וכדו', אבל רק אם בא לכם.
* תהיו יצירתיים בקטע של הפשטת הביטוי, אפשר ממש להוציא אותו מהקשרו...

בהצלחה ובהנאה לכולנו!!!
שוב אפתח בהתנצלות על האיחור, שנגרם בנסיבות משמחות, בס"ד.

האתגר, כפי שציינו כמה וכמה, היה הפעם מאתגר במיוחד.
הוא דרש מאתנו את ההפך מהנטייה הטבעית שלנו: לצייר כמה שיותר – בכמה שפחות.

האמת, שחששתי מעט.
מצד אחד, זוהי מהותו של אתגר: לאתגר.
מאידך, אם יהיה מידי מאתגר... אנה אני בא.

לשמחתי, חששותי התבדו. החברים כאן הוכיחו את כוחו של הפורום, ואת כוחם של האתגרים.
משכך, אני מרשה לעצמי לפנות למובילי האתגרים הבאים: תאתגרו אותנו! זאת המטרה.

ומכאן, לשיפוט האתגר הנוכחי.

היצירות שהעליתם, רובן ככולן, הפתיעו אותי לטובה.
היה קשה מאד לבחור ביניהן.
בסופה של התלבטות, הכרעתי על קנה המידה הבא: ככל שהמרחק בין המינימליות לבין הביטוי שלה גדול – יגדל הסיכוי לזכות. ושיקול נוסף מן הצד: הרעיון המתבטא בציור, למרות המינימליות.

אז כך:

במקום השלישי
@RPO, עם הציור הזה:

1681411446420.jpeg

ציור מצוין. עושה שימוש בצבעים רבים, אמנם, אבל מינמליסטי ומקורי עד להפתיע.

את המקום השני תופס\ת בצדק @ע.פ. (משתמש\ת חדש\ה ומפתיע|ה!) עם שני ציורים, שהזוכה מביניהם הוא זה (מקוה שהצבעים בסדר, זה אמור להיות תכלת שמים – אם לא, הורידו מכאן):

ריפוד.png

הציור הזה מבטא רעיון כל־כך נפלא בצורה כל כך ברורה: האם, המרפדת את דרכו של ילדהּ.
והמינימליות שלו מנצחת: רגועה, שני צבעים בלבד. מושלם!
[גם הציור השני מתחרה צמוד שלו. הורידו שוב, מכאן.]

המקום הראשון, ניתן בכבוד ל @הדובדבן עם הציור הזה:

שחור.png

הציור הזה מנצח, לדעתי, כי הוא מבטא כל־כך הרבה בכל־כך מעט! הצבעים המשמשים בו הם שחור ולבן (ועוד נגיעות בודדות של צבעים אחרים), והביטוי שלהם כל־כך חזק! השְחור שבעולמו של הילד, והאור אליו הוא כמֵה – מתבטאים פה בצורה נפלאה.

אני מתכבד, אם כן, להעביר את שרביט ניהול האתגר הבא (הגם שהוא מעולם לא היה ברשותי, השרביט) ל @הדובדבן .

ועוד כמה מילים לכל אחד:
@אילוסטרייטורית אחת – ציור מעולה, מתאים מאד לאתגר! גם שדרוג מפתיע של ציור מוכר, וגם אתגור עצמי בטכניקה קשה. שאפו!
@Tamar__ – מצוין! מהר מאד ניכר מי המצוייר, על אף המינימליות המעולָה. מתמודד מכובד (וגאון..) לאתגר.
@אחד שצייר – ציור טוב, מינימלי ומביע רעיון. הערה קטנה: קצת בלגן בעין.
@יהודה אלפרט – מעולה! חדש ומבטיח!
@mic003 – קריקטורה טובה. לא מספיק מינימליסטית בשביל להתמודד מול חברותיה, אבל טובה.
@נתנאל Art – האריה מצוין. הירקות – יותר ממצוין. מפעים איך ברור מיהו כל ירק, גם בלי הכיתוב המנוקד...
@כבי צישינסקי – שני ציורים מצוינים. מתמודדים צמודים וראויים.
@יוספי יוסף – אמנם מבחינת מינימליות זה לא היה מספיק בעיני, אבל הרעיון מינימלי ומקורי.
@ישראל (שרוליק) – רעיון יפה. עדיין, יש מה לדייק בו.

עד כאן.
מקוה שלמדנו משהו חדש מהאתגר הזה.
תודה לכל המשתתפים, ובהצלחה בהמשך!
טוב.

אז אמנם באיחור נכבד, אבל בכל זאת, אתם יודעים, פורים וכל מה שסביבו. מקוה שההתנצלות תתקבל.

האתגר שלנו הפעם יהיה בהחלט אתגר. שוויון, אולי יהיה פחות, אבל כך טבעו של עולם.

בואו נדבר קצת עומק, במילים פשוטות:

אני מכיר את זה די טוב מתחום החגורה האחרת שלי: "עיצוב גופנים", או במילים אחרות: "יצירת אותיות". התפיסה הפשוטה שלנו לגבי אות – כל אות, היא שאות מורכבת מקוים שחורים (כמובן רק לצורך הענין, הם יכולים להיות גם סגולים או אינפרא־אדום) המסודרים בצורה מסוימת. יש להם עובי, כיוון, משיכות מעניינות – כך נוצרת אות.

זה נכון, בהחלט, אבל יש עוד משהו.

אותיות מורכבות לא רק מקווים שחורים, אלא גם מקווים לבנים.

שימו לב: אני בכוונה לא מכנה אותם "חללים", כי זה מטעה. זה מה שגורם לנו לא לראות אותם. האמת היא שהם קיימים, אבל הם לבנים.

קחו לדוגמא את האות הזו:

1678803490216.png

ברור לכולם איזו אות זו, על אף שכעת הקוים השחורים שלה הם אלו שתמיד לבנים. זאת משום שתמיד, האות מורכבת מאלו ואלו יחדיו, בדרך כלל הקוים השחורים הם אלה שיוצרים את הקוים הלבנים, אך יתכן גם להפך.

כאן אנחנו מגיעים לאתגר שלנו, בתקוה שהייתם אתי עד פה:

מינימליזם. לנסות להיות כמה שיותר מינימליים.

קל לנו מאד להתפעל מאיור שמורכב מפרטים רבים. לא רק אם הפרטים האלה הם, לדוגמא, דמויות רבות, אלא גם אם הפרטים הרבים מרכיבים יחד דמות אחת – עצם ריבוי הפרטים מפעים אותנו, ועוזר לנו להתפעל יותר.

אז אמרתי, בואו ננסה להפך.

בואו נתמקד הפעם בכמה שפחות פרטים. כמה שפחות קוים, כמה שפחות צבעים, כמה שפחות – הכל.

שימו לב, כדוגמא, לאיור הזה, של @אבימי :

1678803635975.png

זו סצנה ראשונה מתוך שלש, ב"קנייטש" שלו המתפרסם ב"משפחה", ראו כאן, וכאן.

הסצנה הזו מוכרת לכל אחד, זה היה ממש לא מזמן: ליל פורים, אחרי תפילת ערבית, הציבור מתכונן בדחילו (ובפרזים – ברעב הולך וגובר) לקריאת המגילה. ואז יש, תמיד, שמכריז את ההכרזה הנואשת, שמשתנה לפי מנהג המקום או החלטת המתפללים הדעתניים: אין להרעיש בהמן, רק בהמן הראשון, רק באחרון, רק בראשון ובאחרון, השנה אפשר גם באמצעי, וכו' וכו'.

בקיצור, תראו איך, באיור מינימלי כל כך, כמעט בלי "קוים שחורים", הצליח אבימי להעביר את התחושה הזו כל כך טוב: זה, הרי, בדיוק – אבל בדיוק – איך שהגבאי הזה נראה, ואיך שהוא לוקח ברצינות את תפקידו הרם, וזה בדיוק הבעל־קורא הנלבב והדקדקן, וזה בדיוק הילד האומלל, שמנסה להבין על מה המהומה ומה כל כך נורא בלהרעיש בהמן.

ואם תמשיכו לסצנה הבאה, תראו את היכולות האלו שוב:

1678803660274.png

יש לנו כאן גם את הבעל־קורא דלעיל, כבר באמצע הקריאה, גם את האנשים מסביב שהבעת פניהם אומרת הכל, ושוב את הילד דלעיל, נו, טוב, זה מדהים...

בקצרה: האתגר הפעם הוא לנסות לצייר בכמה שיותר מינימליות. מבחינת קוים, ומבחינת צבעים.

אני נותן כאן טיפ קטן: לנסות לצייר על ידי החללים הלבנים. המון פעמים אפשר פשוט לתת להם לעשות את העבודה.

ואני לא הולך, בשיפוט, לספור את הקוים. גם אם יהיו הרבה קוים והרבה צבעים, אני אבחן רק את המוצר הסופי: קוים וצבעים בפועל, מול כמה שהיינו מצפים שיהיו שם. ככל שהפער ביניהם יהיה גדול יותר, כך הסיכוי לזכיה יהיה גדול יותר.

אז הבה נסכם, מה האתגר, מהם הכללים, ומה ההסתייגויות:

האתגר: מינימליזם. לאתגר את הנטיה הטבעית שלנו לצייר כמה שיותר, ולנסות לצייר כמה שיותר – בכמה שפחות קוים וצבעים וכל מה שמייצר ציור.

הכללים: א
– ניתן להעלות עד 3 ציורים.
ב – עדיפות לציור שצויר לכבוד האתגר או בעבר הלא־רחוק. אחרת, נא לציין.
ג – מאד יוסיפו כמה מילים מצדכם, על האתגר עבורכם. כמה זה אתגר, כמה מחשבה זה דרש, וכדומה.

א – הדוגמה דלעיל הובאה רק לשם הדוגמא. אפשר באותה טכניקה, לצייר כל ציור בכל סגנון. זה רק דורש מחשבה מראש, וקצת נסיון.
ב – זה כנראה נכון שלא לכולם האתגר יהיה גדול, אבל כך זה עובד, כנ"ל.
ג – אני מודע לזה שזה כנראה אתגר מורכב יחסית, אבל מקוה שכולנו נִקח את זה כהזדמנות לעליית מדרגה ביכולות שלנו, ובמה שהפורום המצוין הזה מציב לפתחנו.

שאלות, אי־הבנות, כל מה שביניהם, הארות וכל פטפוט שתראו לנכון – כאן.

סיום האתגר – באזור פסח, לפניו או לאחריו... בקיצור, תבֹא הודעה לפי הביקוש.

זהו, בינתיים.

בהצלחה!
רק בסייעתא דשמיא
בוקר טוב לכם ציירים וציירות חשובים וחשובות!
נתחיל בהקדמה קצרה:

לכל צייר יש סיפור,

מתי איפה ואיך אמא שלו גילתה את הכישרון המולד שנולד יחד איתו...

אני זוכרת שבכיתה ג' הייתי ציירת הכיתה, ובהפסקות הבנות בתור היו שמות על השולחן את הילקוט השמן של קל גב עם הסקוצ',
והייתי מציירת להן בדף את מיני או מיקי או את שניהם... מה שהיה מודפס על הילקוט של העשירות...;)

מה שאני הכי זוכרת שבאיזשהו שלב גיליתי שאני יודעת לצייר גם אנשים מהסתכלות. (דוגמא מלפני 13 שנה)
IMG_5142.JPG

אח''כ גיליתי את שיטת הריבועים המייגעת: (שנת 2007 גיל 11)

IMG_5143.JPG

אחרי הרבה שנים את השיטה המדהימה הזאת, את מי לא ציירתי בה?
שלושתרבע משפחה בערך....

(ההדרכה מתוך גליון בית החלמה של טלז סטון מאת שושי סירקיס)

ציור.JPG

ואז ה' ראה בעוניי, וכיוון אותי ללמוד איור דיגיטלי,

ומאז, השמים הם הגבול...

אני מאיירת רק דיוקנאות, וזה מרגש אותי כל פעם מחדש.

אז מה האתגר שלנו? מישהו מנחש?.....

לחפש תמונה של אדם אהוב, זה יכול להיות אח, רב גדול או התינוק מהמגבונים של אגיס,
ולצייר את דיוקנו באיזו שיטה שתבחרו. למוכשרים המהססים, בשבילכם צירפתי את השיתופים הנ"ל
72.png72.png

לבחירתכם: ידני: בעפרונות, צבעי מים, אקוורל וכו'.

וכמובן בדיגיטלי.

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*
המשימות: (כדי שתעמדו באתגר ולא תברחו לנו...)
אז.....

שתיתי את כוס הקוקטייל עד תומה...

כרגע סובלת מהרעלה חמורה;);)

אני ב"חופשת מחלה" ואתם למלאכה!
האתגר ינעל בעוד 3 שבועות, כדי שכווולם יספיקו. (20.01.23)​
 תגובה אחרונה 
אז מה היה האתגר שלנו?

לחפש תמונה של אדם אהוב, זה יכול להיות אח, רב גדול או התינוק מהמגבונים של אגיס,
ולצייר את דיוקנו באיזו שיטה שתבחרו.
למוכשרים המהססים, בשבילכם צירפתי את השיתופים בראש
האתגר שלנו... שווה הצצה לחובבי הדיוקנים..
לבחירתכם: ידני: בעפרונות, צבעי מים, אקוורל וכו'.
וכמובן בדיגיטלי.

המשימות: (כדי שתעמדו באתגר ולא תברחו לנו...)
  • הדיוקן צריך להיות שחור לבן (אם יש לכם דיוקן מוכן, הפכו אותו לשחור לבן)
  • עם נגיעות צבע נעימות שישדרגו את הציור.
  • דיוקן פנים בלבד אפשר מעט כתפיים אם תבחרו בכך.
  • יש לשתף בין 4-6 שלבים של הביצוע. (מטרותינו היא ללמוד ולדעת עוד...)
  • את התוצאה המרגשת לשתף אותנו עם התמונה ממנה העתקתם, שנתמוגג מהרמה הביצועית.
  • שימו לב! לא להעלות דיוקן ששיתפתם אותנו בחצי שנה האחרונה בקהילה.
  • ו... לא חובה אבל יוסיף המון, 2-3 משפטים על הדמות אותה ציירתם, מה היא בשבילכם, למה בחרתם דווקא אותה וכו'.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
הדיוקנים והשיפוט:
אז ראשית כל הכבוד על ההשתתפות של כולכם, נהניתי מכל איור שעלה, התפעמתי מכמות הכשרונות שיש בקהילה שלנו.
אתחיל בהצגת העבודות לפי הסדר, ואחר כך נגיע ל3 המנצחים שלנו.
(את הביצועים ברמה איכותית+ תוספות אפשר לראות באתגר שלנו)

@שחור לבן 2021 דיוקן מיוחד של רש''י, ביצוע מעניין, הקווים נותנים תחושה של איור ידני. יפה מאד!
רש''י.JPG
@האיורסטית דיוקן דבש! מתיקות מטפטפת, ביצוע יפה ומואר! אהבתי ממש!
אפריים.JPG
@בן ציון יהודה דיוקנים מרהיבים של אדמור''י גור! מחכים לראות את כל השושלת.
אדמורי גור.JPG
@יוסף יוסף רמה גבוהה מאד של איור ידני, הקמטים, ההבעה, האור וצל! מיוחד!
בוש.JPG
@שירלי וואו, איזה עיניים טובות ומחייכות, את המקור לא ראיתי, אבל ביצוע יפיפה בשמן! ממש מיוחד!
שרלי.JPG
@אילה בייסקי איזה יופי של דיוקנאות, סבתא שלך אמיתי כ''כ, והבת דודה סופר מתוקה:
בתדודה.JPG
@123770 יש לבן שלכם כישרון ששווה להשקיע בו!! מאד מאד יפה לגילו...

שנאור.JPG
@bracha וואו, איזה מתוקה הבת שלך, ואיזה יופי של איור, מדוייק וטבעי!!

ברכה.JPG
וסבא שלך----נראה כאילו הוא מדבר מתוך הציור! מדהים...
סבא.JPG
@שלומצה ציור יפה וביצוע מרגש...
שלומצה.JPG
@ניק 70107 איזה יופי בשביל פעם ראשונה, יש לך את זה!!!
70107.JPG
@<Mordesign וואוו, ביצוע מושלם! המבט, השיער הבהיר, העיניים התמימות!!! מיוחד ממש!!
מוריה.JPG
@דוד גרפיקה מאד מיוחד ומביע! ביצוע מרשים!
דוד גרפיקה.JPG
@RPO מאד מאד מיוחד, ביצוע יפיפה, התוצאה הסופית נראית תמונה!
פרו.JPG
@בגוש איזה יופי של ציור, קליל וממש מפרגן כמתנה ליומולדת...
בגןש.JPG
@דה וינצ'ית נעתקות המילים, איזה רמה גבוהה של דיוק! אפשר ממש להרגיש את הפונפון...שאפו!
דב וינצית.JPG
@B. Art וואוווו עוד דיוקן משגע! ביצוע מושלם! יש לך את זה! השיער... וואו!
בי ארט.JPG
@אלישבע זלץ איזה ביצועים מיוחדים, ושיטת צביעה מדהימה!! נראה בשמן...אלישבע.JPG
@משה 3 איזה ציור מרגש, ממש מזהים מיד את הנער המתוק מקדושי מירון! מיוחד!
מירון.JPG
@RACHCO איך את לא חלק מקהילת המאיירים?? מושלם בכל קנה מידה! אנא תעשי עם זה משו....רחל כהן.JPG
@סא איור וואו איזה יופי של דיוקנאות, נהנתי מכולם! וזה עלה על כולם, הצבעונית, המבט... החיוך...
סופי.JPG

תודה רבה לכולכם על השתתפותכם באתגר.
קבלו את המנצחים:

איזה נס שנתתי כללים לאתגר, אחרת, לא הייתי מצליחה לבחור, הכל כ''כ יפה ומיוחד.
אבל רק שלושה עמדו בכללים:
ציור שחור לבן+ מעט צבע + תמונה מקורית + תהליך.
ולי היה קשה לדרג בינהם כי כולם ראויים למקום הראשון.
אז בחרתי לפי רמת התוצאה הסופית:

מקום שלישי:
@David shtern
ציור האדמו''ר מסלונים, מיוחד מאד מאד,
הסיפור שמאחורי הציור, התהליך, המבט החודר, היד הדופקת!
בהחלט-ביצוע יפה מאד!
סלונים.JPG

מקום שני:
@מנחם חוטר איזה דיוקן מרגש,
דיוקנאות הנצחה זה המתנה הכי מרגשת שאפשר לקבל.
הסיפור העצוב, הביצוע המאד מענין ומיוחד, והרגש... עובר מאד!!!
מנחם חוטר.JPG

מקום ראשון:
@דוד פ.

ממש מרגישים את תחינתו של הרב, את לחישת קולו, את חמלתו.
האור שמגיע מאחורה, הזקן..... הכל מיוחד מאד!
הסירטון הוסיף המון, ביצוע מדוייק ומרגש.
ו.... כן... אין ברירה.
תצטרכו להצטרף לקהילת המאיירים בהקדם!
כי שרביט האתגרים אליכם ברגע זה הועברה.
בהצלחה!

הרב משה שפירא זצל.JPG

כל הכבוד למי שהשתתף - כבר זכיתם. כי הקושי הגדול ביותר זה לפתוח קובץ חדש ולהתחיל לצייר משהו - ועשיתם את זה בגדול, אז שאפו.
בכל זאת, זאת מסעדה, וכאן נציג את המנות המיוחדות, וגם את מנת הספיישל. ההבחנה שלי התמקדה בביצוע המרקמים, ולפי זה שפטתי. אז באמוס אמיגוס.
(אין שום סדר בהצגת המנות, חוץ משלושת המובילים)

@יוסף יוסף

1268195-05473b1518a6803ba094783079babd87.jpg

ארנצ'יני בצק מטוגן במילוי קרם דומדמניות מעודן מתובל בענן מסוכר (סופגניה)
בהחלט אחת המנות הפופולריות בתקופה, שימו לב לשירטוט ולגימור המושלם. אין ספק - מומלץ בלי שום קשר למה שאכלתם לפני או מה שתכננתם לאכול. תמיד כדאי להוסיף גם אותה.
מה שמוביל אותנו למנה הבאה:

@שמואל י
סופגניה במשקל כבד.png

גרנד ארנצ'יני בצק מטוגן
לבעלי לב חזק בלבד - מילוי כבקשתך, אפשר בלי מילוי כלל, עד למלא מלא ומדמם.
(אין המסעדה נושאת באחריות על כל נזק שיגרם עקב צריכה. האחריות על המשתמש בלבד).

@R.E.Y
תות לאתגר פרוג מסעדת השף.JPG

מבחר פרי יער אחד בלבד!
מנת הגורמה הטבעונית שלנו. ללא גלוטן, ללא תוספת סוכר, ללא תוספת בכלל. רק זה. בון אפטיט!
(שאפו על השליטה בעכבר!)

@קצה העיפרון
צמ בס.png

סירת בננה ספליט לצד כדורי גלידה במבחר טעמים, על מצע קצפת עשירה עם פצפוצי אורז וקקאו, זילופי סירופ שוקולד ומעוטרת בדובדבנים טריים (לפי העונה).
קינוח מושלם ומרהיב. אפשר לחוש את הקצפת וכדורי הגלידה. עבודה מדהימה!

@palm
1265758-f884db32782cdc0d8e3d205fa98bccb5.jpg

פסקדו פרסקו - פילה סלמון מעושן על מצע ירק וקטניות עשיר
טקסטורה מדהימה של הדג. אמיתי ממש!

@יוצרתת
אתגר.jpg

(טוב פה באמת אנחנו חייבים התנצלות. זאת לא המנה. חורחה השאיר אתמול את החלון במטבח פתוח ונכנסו כמה עופות. הוא עכשיו עושה סטריליזציה אז המנה שלכם תתעכב עוד קצת. בינתיים אתם יכולים ללטף אותה עד שיהיה מוכן. סליחה על האי נעימות, ותזכרו להמליץ עלינו לחברים שלכם).

אגב זה גוזל של עורב מיינה, אז אל תנסו לאכול אותה זה טריפה. אהה בעצם אתם צמחונים, אז בסדר...

@פרומי ק.
1671449058303.png

טורטליני רותח ברוטב מחית פירות אדמה מוקרמים, עם בזיליקום ושמיר

כמו שאתם רואים, האתגר האמיתי כאן הוא המרקמים, והמרקם פה שיחק אותה. אי אפשר לאכול בלי מספריים! בראבו!

@הדובדבן
שלג מתוק1.png

אלדו בלאנקו - כדורי קינוח מושלמים, מפוזרי סוכריות, מזולפי שוקולד, מכופתרים ומעוטרים בדובדבן (לפי העונה).
רואים את הברק על הסירופ המטפטף, את המתכתיות של הכפית - עבודה מצויינת. אהבתי מאוד את הרעיון!

@אין שם פנוי- אילת
צילום מסך 2022-12-22 202200.jpg

פסטלה קרמיסימה - מאפין שוקולד דאבל מוקרם עם סוכריות ודובדבן (לפי העונה!!!)

סגנון מתוק. כמעט וקטורי. בחירת צבעים מעולה וביצוע מרשים!

@DAndna
פלאפל.jpg

מלאדו חומוס - קציצות חומוס ועשבי תיבול מטוגנות, בתוספת ירקות טריים, טוגני תפוח אדמה אוסטרלי שוחות ברוטב שומשומין טחונים ותבלין, מוגש בתוך מאפה ביתי מבצק קמח מלא וקמח חסר, לצד עמבה וחילבה.

הרבה חושבים שזה בעצם פלאפל...
מה הם מבינים במסעדנות בכלל הישראלים הברברים האלה...

מנה יפה מאוד, עשירה ומושקעת, מוגשת יפה, פר אקסלנס!

@gafriris
מי לא אוהב חריימה.jpg

חריימה קרפיון פרוס ברוטב אדום
נדהמתי מהפרוסות של הדג, עסיסיות ממש. והעור...
הרוטב מצויין מלא בגוונים עמוקים.. והאדים החמים. עבודה שקלעה בול לאתגר. כל הכבוד.

@רחל זרביב
פנקייק מפנק - עותק.jpg

לה טור דה לה קרפ - ערמת מאפה מחבת עם סירופ קרמל, פירות יער וקצפת עשירה

טוב כאן קרה דבר מוזר. העבודה הזאת פורסמה בערך בשעה 9 בלילה. ביום למחרת הייתי עם הילדים בבית, והכנתי להם את הטור דה לה קרפ. נכון, בלי הפירות, כדי שלא יזרקו עלי אותם, אבל אני בכלל לא יודע להכין את זה, וזה יצא טוב, אז לזה אני קורא השראה (או סתם תאוות אכילה, אבל בינינו - אין הבדל).
בקיצור, הצביעה קנתה אותי. הצבעים כ"כ עשירים ואמיצים, והתוצאה פשוט מדהימה. הבשרניות של הפנקייקים, המבנה של הקצפת, הנזילות של הסירופ. צל"ש.

ומנת הדגל:

@הודיה בושארי - ציירת
אתגר-הודיה בושארי.JPG

קוקטייל מנדרינה דובדבן (ל-פ-י ה-ע-ו-נ-ה!!!)

חוץ מהמרהיבות, יש כאן עבודה רצינית על המרקמים: הזכוכית (בתחתית ולמעלה, וגם בצדדים - לא רואים את עובי הזכוכית, כי ככה זה במציאות כשהכוס מלאה). הקרח למעלה שתורם גם למרקם של המיץ עצמו, עושה לו שמה תזוזות למעלה ולמטה. הפירות, ובמיוחד הקלמנטינה (זה לא תפוז!) - אין מה לדבר. זה פשוט יפהפה. ולבסוף, חדי העין ראו שיש מרקם גם לצלחת ההגשה! כן, זה מנירוסטה.

אז המנה הזאת ענתה על המטרות של האתגר בצורה המירבית, לכן היא מזכה אתכם בלפיד האתגרים. מי יתן ולא תתנו לו לכבות.
כל הכבוד לכל המשתתפים. אישית אני מחזיק מכל אחד/ת כי באמת האתגר האמיתי הוא רק לצייר, לצייר ולצייר.
בהצלחה לכולנו!
שלום ושבוע טוב לכל הכישרונות!

בלי להתמהמה יותר מדי, ניגש למטבח.
אני יודע שלכל אחד כאן יש כובע שף בארון... אז זה בדיוק הזמן להוציא אותו, להדליק את האש, לשפוך קצת שמן ולערבב. עם מכחול!
אתם שפים במסעדה. מסעדה מכובדת. וכמו כל שף במסעדה מכובדת, אתם מגישים ללוקחות שלכם מנות איכות.

רק שכאן, במסעדת השף - אתם השפים בוחרים מה להגיש לנו, הלקוחות.
גורמה, קינוח, תוספת, שתיה... מה שבא לכם. אבל זאת תהיה מנה אחת!

ציירתם פעם סטייק עסיסי עם קישוטי פטרוזיליה? וופל בלגי עם זילופי שוקולד? רביולי בטטה על מצע שמנת פטריות? קרמבו?
תפנקו אותנו.

אני הסו-שף שלכם. וכדי שתוכלו להתעסק במנה שלכם בלי הסחות דעת מיותרות, הכינותי מראש את הרקע.
כל אחד יקח נא את הרקע, ועליו יניח את יצירת המופת שלו. (מצ"ב דוגמא)

הרקע:
צפה בקובץ המצורף אתגר פרוג - מסעדת השף .jpg

אז שימו את הלוח על האש, ותבשלו לנו משהו טעים!

דוגמא:

צילום מסך 2022-12-11 000646.jpg

האתגר יינעל אי"ה בעוד כשבועיים.

הערת המגיה - הנוסח כתוב בלשון זכר מטעמי נוחות, אך מתייחס לשני המינים.
@אבימי
שבוע טוב לכל המאיירים :) !

כזכור לכם מ
כאן ו-כאן , סוכם שחוזרים לאתגרים, ובגדול !
(ברעיון היינו אמורים להתחיל שבוע שעבר ...אבל ...ל"ג בעומר, חלאקה , וכו...:rolleyes:
וכמו שדיברנו , המתכונת הפעם קצת שונה, וזאת כדי לאפשר גם למאיירים עסוקים להשתתף,
ולתת יותר חופש לכל מאייר להתאים לעצמו את האתגר.
איך זה עובד בקצרה ?
במסגרת עבודה שאתם עובדים עליה ממילא,
תשתדלו לאתגר את עצמכם ....

כזכור מן הסקר, למקום הראשון בהצבעה הגיע נושא הצביעה.
לכן אנחנו נתחיל באתגר צביעה.
אתגר הבא בעז"ה יהיה אנטומיה (מקום שני), זה שאחריו קרקטר דיזיין (מקום 3) וכו...

מה נושא האתגר ?
במילה אחת : צביעה !!!

בפירוט יתר : כל מה שקשור לצביעה שאתם מתקשים בו ...:rolleyes:
(בציור,:) כמובן , אל תשימו לי פה תמונות מאיך שצבעתם את הקיר לפסח...)
מי שמרגיש מאותגר מבחירת צבעים - שיאתגר את עצמו בנ"ל.
מי שמרגיש מאותגר מתאורה - שיאתגר את עצמו בנ"ל.
מי שמרגיש מאותגר מהצללות - שיאתגר את עצמו בנ"ל.
וכו... וכו... וכו...

האתגר יתנהל בשתי אשכולות במקביל -

אשכול העבודות
באשכול הזה אתם מעלים את העבודה שלכם,
+תיאור קצר על הנושא שמאתגר אתכם, ומה עשיתם עם זה.
(יכול להיות מגניב גם להעלות דוגמה לעבודה קודמת ,
בסגנון "לפני/אחרי", כדי להמחיש את ההתקדמות שהאתגר נתן.)

אשכול הנספח
שם יהיו פרטים נוספים/שאלות/הערות/הארות/עצות/תלונות/תביעות/צעקות וכו...
והכי חשוב - מדריכים.
מה הכוונה ?
נשמח מאד לכל מי שיואיל לשתף בפירוט בתהליך שלו, במה שאיתגר אותו, ואיך הוא עבד עם זה.
אתם שמים מה שבא לכם : סרטוני טיים לאפס, צילומי מסך של תהליך עבודה שלכם, קישורים למאמרים, סרטוני הדרכה, רפרנסים וכו ...
וכל המרבה הרי זה משובח.
מי שמעוניין , אשתדל להעלות שם עבורו רפרנסים וקישורים (עד כמה שנטפרי מאפשרים) עם חומר רלוונטי.
מי שרוצה לעזור בזה - שכרו כפול מן השמים...

זהו בגדול ...
אז יאללה לעבודה !!!:coffee:
 תגובה אחרונה 
שלום,

ובכן למי שזוכר את האתגרים הרשמיים של הפורום כאן- שם לב שהגיע כבר הזמן (ומזמן) לפתוח אתגר חדש.

אז הנושא שלנו הפעם הוא *טם טאדאדם*---
האנשה
בספרות ובשירה יש מושג הנקרא האנשה, שבה מעניקים לחפץ/ דומם/ חי תכונות אנושיות, רגשות, מחשבות, אופי וסיפור משלהם, משל היו בני אדם.

ואיך זה משמש אותנו בעולם הציור והאיור?

בעולם האיור זה מקום לפרץ של יצירתיות, דמותגים רבים מבוססים על דוממים או בעלי חיים.

לדעתי זה נותן חופש מסוים לציירים- דמויות שהן לא בני אדם לפעמים אפשר להזדהות איתם יותר, ואולי גם לי כמאייר אין את המגבלה של קודים לבושים / מגזריים.
במובן היותר עמוק- אני לא רואה בהם את עצמי במבט ראשון, אז אין לי התנגדות פנימית לביקורת שאולי מועברת בסיפור.
אפשר גם להקצין את הסיפור או האיור לחלוטין, להציג בצורה משעשעת ומוגזמת סיטואציות שונות אנושיות!!
עולם שלם של קריקטורות, הומור, ציניות ואיור שובב נפתח.

האנשה- זה המקום לאמץ אותה ולאמן את היצירתיות הפורצת שלנו!!

אז לאתגר שלנו- קחו את זה למקום שלכם ביצירה שלכם- בין אם באופן סאטירי / קומי / טראגי / פשוט / מורכב / סיפורי / דמותג / ועוד
בין אם זה דמות בודדת, או ציור שלם מורכב עם התרחשות ורקע.
בכל מה שלא תבחרו ליצור, זכרו כי היצירות המעניינות ביותר הן כאלו שמספרות לנו סיפור כלשהו בדרך כלשהי.

כללי האתגר:

• השתמשו בהאנשה ביצירה שלכם
  • העזרו באחד מהערכים ברשימה שלמטה
  • כל אחד יכול להעלות ציור אחד
  • האתגר ינעל בעוד שבועיים
  • תתפרעו, קחו את זה למקום שלכם, תנו לדמיון להוביל אתכם. בהצלחה לנו.

הרשימה לבחירה:
  1. נורה
  2. ספוג
  3. מכונת כביסה
  4. רמקול
  5. ספה
  6. טיפה
  7. גזר
  8. כבשה
  9. עכבר
הרשימה גדולה כדי שכל אחד יוכל לבחור משהו שהוא מתחבר אליו, אך אל תיפלו להתלבטויות מיותרות, בחרו חד ורוצו על זה.
תגובות, הערות, סקיצות, דיונים, מחמאות, ציורי אקסטרה- בנספח
כאן זה אשכול העבודות בלבד.

אתגר מספר 14, התחלנו!!!!

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה