חלבי 12 קלצונות וחתך אחד-----

פוטו פיקסל

פוטו פיקסל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים
אני השתמשתי בכלי ייעודי. ממליצה לרכוש אחד כזה.
קנית בארץ או שהזמנת? אם הזמנת אני אשמח לקישור,

ואגב, זה המוציא או מזונות?
פעם ראשונה שאני שומעת את השם, אני רוצה לארוחה שלימה מנסה להביון מה זה, כמו לחמניה או בורקס?
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

אמא ואמנית

משתמש צעיר
רוצה להכין למחר- לכבוד ר"ח,
רק רציתי להבין- מחצי קילו קמח יוצא 12 יחידות?
ז"א אם אני מכינה כמות כפולה פשוט לחלק את הבצק ל- 24?
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
החלטתי לפנק השבוע במלווה מלכה.
בין הזמנים
ויש בחור ישיבה בבית. ואטוטו חוזרים לישיבה, ב"ה!!!!!
מגיע לו פינוק, לא?

הוא לא היה בבית, החלטתי להכין קלצונות וכשיגיע תהיה לו אחת רותחת מהתנור.
יצאו יפיפיים. באמת.

חלק מילאתי ברוטב פיצה + גבינ"צ
ולחלק הוספתי גם זיתים. לאלו שאוהבים.

צפה בקובץ המצורף 1226733

בחור הישיבה חזר לריח מדהים בבית.
ולתבניות של קלצונות רותחות.

"לא, לא בא לי, אבל תודה בכל זאת".
:(

לפחות האחרים אכלו.
אני רק גנבתי קצת גבינה צהובה שזלגה החוצה.

ולמה כתבתי וחתך אחד?
כי כשרציתי לצלם לכם את התוצרת לקחתי סכין להניח על המגש--- תנועה מטופשת ולא זהירה הניבה חתך של 5 ס"מ בכף היד.

אבל מה אתם אומרים,
הקלצונות שיצאו שוות את החתך?

לדעתי כן.

מתכון [12 יחידות בגדול בינוני]:

מדידה בכוסות חד פעמיים פשוטים לשתיה קרה

1 כפית מלח
1/2 קילו קמח
1 כף שמרים יבשים
1 ביצה
1.5 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן רגיל

שמים בקערה את רכיבי הבצק לפי הסדר
מפעילים את המיקסר או לשים ביד במשך כמה דקות עד שמתקבל בצק אחיד וחלק, ומעט דביק. אם הבצק דביק ממש מוסיפים מעט קמח.
משמנים קערה היטב ומניחים בה את הבצק עד להכפלת הנפח.

מילוי:
רוטב פיצה מוכן או כל רוטב פיצה ביתי.
תערובת גבינות מגורדות- צהובה, מוצרלה, מלוחה. אפשר גם רק צהובה.
זיתים, פטריות, בצל, תירס או כל תוספת אהובה אחרת


מקמחים היטב משטח עבודה.
תולשים חתיכת בצק ומקמחים גם מלמעלה. מרדדים היטב לעלה בעובי של כ 3 מ"מ.

קורצים עיגול בקוטר של כ 13-14- ס"מ.
מורחים ברוטב פיצה ומשאירים שוליים של כס"מ ללא רוטב סביב העיגול. מניחים במרכז גבינ"צ ותוספות. סוגרים ומהדקים היטב בחיבור.
אני השתמשתי בכלי ייעודי. ממליצה לרכוש אחד כזה. הקיעור של הבצק מאפשר קיפול מושלם של הקלצונה [או כל מאפה אחר] מבלי לאבד מהמילוי בעת הקיפול. מניחים בצק מרודד בכלי כשהוא פתוח. הבצק יעבור את שפת הכלי וזה בסדר. לוחצים מעט את הבצק כדי שישקע בחלק הקעור של הכלי. מורחים רוטב פיצה בשקע, ממלאים גבינ"צ ותוספות בכל השקע. מקפלים בזהירות ולוחצים היטב. כשהכלי סגור מסירים את עודפי הבצק. פותחים ומסירים את הקלצונה מהכלי. מעבירים לתבנית מרופדת בניר אפיה.
25-416x416.jpg


מתפיחים את הקלצונות כ-15 דקות
מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

למראה כפרי יותר, מוותרים על הביצה ומורחים מעט מים. ללא שומשום. מפזרים מעט קמח לפני האפיה

אופים ב 190 מעלות כ18-20 דקות להשחמה נאה
צפה בקובץ המצורף 1226746צפה בקובץ המצורף 1226747

שבוע טוב!
קראתי את הכותרת שוב ושוב ולא הצלחתי להבין - קלוץ מה?!
עד שנפל לי האסימון - Calzones!
מגרה, אולי אנסה :)
 

חנש

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
צילום מקצועי
כשאני מכינה משהו ללומדי תורה זה מרגש אותי כי אני מרגישה שיש לי חלק בלימוד התורה שלהם
אם מתחשק לך להכין, הם תמיד ישמחו לקבל.
(אפשר לשאול ישיבה קרובה אם הם רוצים עוגה או מאפה למלווה מלכה)
אני מביאה הרבה פעמים לבחורים שלומדים ברחוב שלנו, ותמיד הם מברכים בלי סוף.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אם מתחשק לך להכין, הם תמיד ישמחו לקבל.
(אפשר לשאול ישיבה קרובה אם הם רוצים עוגה או מאפה למלווה מלכה)
אני מביאה הרבה פעמים לבחורים שלומדים ברחוב שלנו, ותמיד הם מברכים בלי סוף.
ב"ה אני מביאה לבית כנסת לבחורים שלומדים שם. בבין הזמנים בעיקר.
 

אופססס ;)

משתמש מקצוען
תודה רבה על המתכון המוצלח!!
ראיתי אותו ביום חמישי כששברתי את הראש מה להכין לבעלי שבדיוק נחת בנתב"ג...
כשהוא הגיע הביתה יצא מהתנור


שאלה ל @ה. בקר או לשאר המומחיות אם אני רוצה להכין את זה או סוגי מאפים אחרים אבל לפצל את הכנת הבצק מהאפיה, ז"א, אני רוצה שיהיה מוכן חם וטרי ממש על הבוקר ככה שאין זמן גם להתפיח את הבצק. עדיף להכין את הבצק ולמלא בלילה ולשים במקרר או להקפיא במהלך הערב ולהפשיר בלילה ובבוקר להכניס לתנור או רעיון אחר?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
תודה רבה על המתכון המוצלח!!
ראיתי אותו ביום חמישי כששברתי את הראש מה להכין לבעלי שבדיוק נחת בנתב"ג...
כשהוא הגיע הביתה יצא מהתנור


שאלה ל @ה. בקר או לשאר המומחיות אם אני רוצה להכין את זה או סוגי מאפים אחרים אבל לפצל את הכנת הבצק מהאפיה, ז"א, אני רוצה שיהיה מוכן חם וטרי ממש על הבוקר ככה שאין זמן גם להתפיח את הבצק. עדיף להכין את הבצק ולמלא בלילה ולשים במקרר או להקפיא במהלך הערב ולהפשיר בלילה ובבוקר להכניס לתנור או רעיון אחר?
להקפיא. ולהפשיר לטמפרטורת חדר ואז התפחה קצרה ואפיה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
להקפיא עם המילוי מוכן לאפיה? הבנתי נכון?
כן
במחשבה שניה אולי לא הפשיר לגמרי אלא להכניס לתנור על חום נמוך שיסיים הפשרה שם ויתפח קצת מהחום הנמוך ואז להעלו חום לטמפרטורת אפיה. משהו כמו 80-100 מעלות בתחילה.
הסיבה לזה היא שהמילוי לא ירטיב את הבצק כשהוא בהפשרה...
 

פוטו פיקסל

פוטו פיקסל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עריכה והפקת סרטים

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמב

א מַשְׂכִּיל לְדָוִד בִּהְיוֹתוֹ בַמְּעָרָה תְפִלָּה:ב קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶזְעָק קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶתְחַנָּן:ג אֶשְׁפֹּךְ לְפָנָיו שִׂיחִי צָרָתִי לְפָנָיו אַגִּיד:ד בְּהִתְעַטֵּף עָלַי רוּחִי וְאַתָּה יָדַעְתָּ נְתִיבָתִי בְּאֹרַח זוּ אֲהַלֵּךְ טָמְנוּ פַח לִי:ה הַבֵּיט יָמִין וּרְאֵה וְאֵין לִי מַכִּיר אָבַד מָנוֹס מִמֶּנִּי אֵין דּוֹרֵשׁ לְנַפְשִׁי:ו זָעַקְתִּי אֵלֶיךָ יְהוָה אָמַרְתִּי אַתָּה מַחְסִי חֶלְקִי בְּאֶרֶץ הַחַיִּים:ז הַקְשִׁיבָה אֶל רִנָּתִי כִּי דַלּוֹתִי מְאֹד הַצִּילֵנִי מֵרֹדְפַי כִּי אָמְצוּ מִמֶּנִּי:ח הוֹצִיאָה מִמַּסְגֵּר נַפְשִׁי לְהוֹדוֹת אֶת שְׁמֶךָ בִּי יַכְתִּרוּ צַדִּיקִים כִּי תִגְמֹל עָלָי:
נקרא  22  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה