בשרי עוף בטשולנט

sap13

משתמש מקצוען
ניסיתם עוף בטשולנט בשביל הילדים שפחות אוהבים בשר?
ירכיים מתאים?
 

sap13

משתמש מקצוען
אגב, שילוב הטעמים בסיר, של בקר ועוף, לא נפגע נכון?
 

ג פלג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
ניסיתם עוף בטשולנט בשביל הילדים שפחות אוהבים בשר?
ירכיים מתאים?
אצלינו מאוד אוהבים את העוף בטשולנט
אבל משהו אמר לי פעם שאז יש בעיה לפתוח את הסיר כשהוא על האש בשבת
ומאז אנחנו שמים בקר (אוהבים לגנוב קצת בליל שבת...)

כותבת רק בשביל מודעות לא רוצה להטיף לאף אחד ;)
 

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
אצלינו מאוד אוהבים את העוף בטשולנט
אבל משהו אמר לי פעם שאז יש בעיה לפתוח את הסיר כשהוא על האש בשבת
ומאז אנחנו שמים בקר (אוהבים לגנוב קצת בליל שבת...)

כותבת רק בשביל מודעות לא רוצה להטיף לאף אחד ;)
את יודעת להסביר מה ההבדל בין בשר לעוף?
גם אם יש בשר יש בעיה לפתוח את הסיר כשהוא על האש.
מסקרן אותי לדעת מה ההבדל מבחינה הלכתית.
 

ג פלג

משתמש פעיל
עיצוב גרפי
את יודעת להסביר מה ההבדל בין בשר לעוף?
גם אם יש בשר יש בעיה לפתוח את הסיר כשהוא על האש.
מסקרן אותי לדעת מה ההבדל מבחינה הלכתית.
כותבת מתוך זיכרון, לא בטוחה שכל הפרטים מדוייקים
אם חשוב לך, אשאל מחר את בעלי,
בכל מקרה אל תסיקי הלכה למעשה.

אסור לפתוח את הסיר אם יש בסיר משהו שלא מבושל מספיק
כי אז כשסוגרים את הסיר זה מבשל
ובשר מתבשל הרבה יותר מהר מהעצמות של העוף (שביגללם הבעיה)

יש דיון הלכתי האם צריך שגם העצמות של העוף
צריכים להיות מבושלות בשעת פתיחת הסיר (בליל שבת..)
כי יש כאלו שאוכלים אותם
והרב ששאלנו אמר שגם העצמות צריכות להיות מבושלות
 

טרנטאטא

משתמש רשום
כותבת מתוך זיכרון, לא בטוחה שכל הפרטים מדוייקים
אם חשוב לך, אשאל מחר את בעלי,
בכל מקרה אל תסיקי הלכה למעשה.

אסור לפתוח את הסיר אם יש בסיר משהו שלא מבושל מספיק
כי אז כשסוגרים את הסיר זה מבשל
ובשר מתבשל הרבה יותר מהר מהעצמות של העוף (שביגללם הבעיה)

יש דיון הלכתי האם צריך שגם העצמות של העוף
צריכים להיות מבושלות בשעת פתיחת הסיר (בליל שבת..)
כי יש כאלו שאוכלים אותם
והרב ששאלנו אמר שגם העצמות צריכות להיות מבושלות
אכן
אפשר לעיין בשות מנחת שלמה קמא סימן ו' שמאריך בענין
והדין יכול להשתנות בין אנשים שאוכלים את העצמות לאלו שלא, וגם תלוי במנהג הכללי
ואגב, אם שמים עצמות בקר שמתרככות וראויות לאכילה ייתכן שזה אותו דבר

וכמבון שאין כאן המקום ושכל אחד ישאל את רבותיו
 

ה; מפרוג

משתמש מקצוען
כותבת מתוך זיכרון, לא בטוחה שכל הפרטים מדוייקים
אם חשוב לך, אשאל מחר את בעלי,
בכל מקרה אל תסיקי הלכה למעשה.

אסור לפתוח את הסיר אם יש בסיר משהו שלא מבושל מספיק
כי אז כשסוגרים את הסיר זה מבשל
ובשר מתבשל הרבה יותר מהר מהעצמות של העוף (שביגללם הבעיה)

יש דיון הלכתי האם צריך שגם העצמות של העוף
צריכים להיות מבושלות בשעת פתיחת הסיר (בליל שבת..)
כי יש כאלו שאוכלים אותם
והרב ששאלנו אמר שגם העצמות צריכות להיות מבושלות
עוף אחרי בישול של שעתיים הוא מוכן,
ומותר לפתוח את הסיר,
?!?!?!?
 

תאורת חרום

משתמש סופר מקצוען
לגבי עופות... יש כאלו ששמים רק עוף
עוף הרבה יותר רך (למעט החזה שמתייבש, ומישו אמר לי לאחרונה, לשים בוך ניילון וזה יוצא רך)
לגבי התפרקות צריך להוציא בעדינות ולא לערבב!

בנושא ההלכתי של העצמות, אכן גם אני שמעתי וככה נהגו אצלנו לא לגעת ולא לפתוח כשיש עצמות, ואפילו לא תמיד מזיזים כשזה על גז רק להוריד אפשר.
לקראת בוקר, כשהעמות כבר מבושלות, אז כן אפשר לפתוח לפי הכללים.

עוף ובשר ללא עצמות צריך להיות מבושל כבר בערב שבת לפחות שליש בישול, מספיק בשביל שיהיה אפשר לפתוח.

לגבי בשר שמעתי פעם שמכיון שאין סיכוי שהתבשל יותר, כי זה עצמות קשות, ואין סיכוי שיתרככו. אז אולי כן מותר????????
אני לא יודע.... :( רק כותב
 

אם הבנים שמחה!

משתמש מקצוען
לגבי בשר שמעתי פעם שמכיון שאין סיכוי שהתבשל יותר, כי זה עצמות קשות, ואין סיכוי שיתרככו. אז אולי כן מותר????????
אני לא יודע.... :( רק כותב
ככה אני למדתי. מותר להעמיד את הצ'ולנט רגע לפני שבת אם יש בזה בשר. (כמובן שלא פוסקת)
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה