אז כמה מהמתכונים שחגגו על השולחן שלנו, ורק עכשיו אני מתפנה לרשום אותם, אז צ'מרו לכם לשנה הבאה אי"ה.
חבל לי מאד שלא צילמתי את המאכלים, לא הספקתי ,היה לחוץ...הכל היה נראה יפה ומרשים ומכבד את החג במיוחד.
לזניה בשרית של פסח, לא שרויה ולא קטניות:
מעלי בלינצ'עס!
הכמות היא לתבנית אינגליש מלאה:
3 עלי בלינצ'עס גדולים, לא דקיקים ממתכון טוב.
500 גר' בשר טחון
1 בצל
2 שיני שום פרוסות
לרוטב:
קופסת רסק עגבניות של 250 גר'.
שמן זית\שמן אגוזים
מעט חומץ
סוכר
פלפל שחור
מלח
הוראות הכנה: לטגן את הבצל והשיני שום, להוסיף את הבשר ,לערבב ולהפריד תוך כדי טיגון, עד שמשתנה הצבע.
בקערה אחרת לערבב את חומרים הרוטב, לאיחוד מושלם ניתן לערבב על האש.
בתבנית מוארכת להניח: עלה בלינצ'עס על כל התחתית, מעל בשר טחון ומעל מהרוטב, ושוב- עלה, בשר, רוטב. שהקומה האחרונה תהיה מהרוטב.
להכניס לאפייה של כחצי שעה עד שעה.
תפוחי עץ בתנור במילוי אגוזים ,סירופ מתוק וקינמון
6 תפוחי עץ גרנד יפים
אגוזי מלך קלופים טבעיים
לסירופ:
קינמון
סוכר
סוכר וניל
מיץ מחצי לימון טרי!
להוציא את הליבה של התפוח, למלא באגוזים, לזגג מעל עם הסירופ, ולאפות בתנור כעשרים דקות עד חצי שעה, להפוך באמצע האפיה כדי לקבל ריכוך מושלם מכל כיוון.
הריח....
הטעם.....
הסבתאיות:}
פשטידת בצל עם בשר מפורק ורוזמרין (אינדברים כאלו)
לתערובת:
¾ כוס מים
½ כוס שמן
1 כוס קמח
4 ביצים
1 אבקת אפיה
2 כפות מרק בצל
קצת מלח
5 בצל קוביות/פרוסות מטוגן
800 גר' בשר מפורק(כמובן ניתן להכין חצי מהמתכון של הפשטידה.)
בתבנית משומנת נשים חצי מהתערובת ומעל נפזר בשווה את הבשר המפורק, מעל הבשר נשפוך את חצי הכמות השניה של התערובת, נשפוך מעל את רוטב הבשר, להספגת טעמים, ונפזר עלי רוזמרין מופרדים(לא חובה, אם אין.)
לאפות עד שמזהיב מלמעלה ומתייצב.
יוצאת כמות גדולה, טעים ומשביע, מרשים מאד.
אני חייבת להוסיף כאן את המוס אגוזים של @ה. בקר , לא היה אחד! שלא שאל מה זההה?, אז-העני, תודה.
אחד הסלטים של משפחתינו.
היה בתפריט גם:
דניס צרוב
בשר ביין
גלידת שוקולד מדהימה
שייק תפוחים ,תות ובננה קר.
סטייק בשר בעשבי תיבול
בשר מפורק על מוס תפו"א ובטטה
אבל זה מתכונים מוכרים, בחרתי לשתף בחדשים:}
תרבחו ותסעדו (אפילו שאנלא מרוקאית)
חבל לי מאד שלא צילמתי את המאכלים, לא הספקתי ,היה לחוץ...הכל היה נראה יפה ומרשים ומכבד את החג במיוחד.
לזניה בשרית של פסח, לא שרויה ולא קטניות:
מעלי בלינצ'עס!
הכמות היא לתבנית אינגליש מלאה:
3 עלי בלינצ'עס גדולים, לא דקיקים ממתכון טוב.
500 גר' בשר טחון
1 בצל
2 שיני שום פרוסות
לרוטב:
קופסת רסק עגבניות של 250 גר'.
שמן זית\שמן אגוזים
מעט חומץ
סוכר
פלפל שחור
מלח
הוראות הכנה: לטגן את הבצל והשיני שום, להוסיף את הבשר ,לערבב ולהפריד תוך כדי טיגון, עד שמשתנה הצבע.
בקערה אחרת לערבב את חומרים הרוטב, לאיחוד מושלם ניתן לערבב על האש.
בתבנית מוארכת להניח: עלה בלינצ'עס על כל התחתית, מעל בשר טחון ומעל מהרוטב, ושוב- עלה, בשר, רוטב. שהקומה האחרונה תהיה מהרוטב.
להכניס לאפייה של כחצי שעה עד שעה.
תפוחי עץ בתנור במילוי אגוזים ,סירופ מתוק וקינמון
6 תפוחי עץ גרנד יפים
אגוזי מלך קלופים טבעיים
לסירופ:
קינמון
סוכר
סוכר וניל
מיץ מחצי לימון טרי!
להוציא את הליבה של התפוח, למלא באגוזים, לזגג מעל עם הסירופ, ולאפות בתנור כעשרים דקות עד חצי שעה, להפוך באמצע האפיה כדי לקבל ריכוך מושלם מכל כיוון.
הריח....
הטעם.....
הסבתאיות:}
פשטידת בצל עם בשר מפורק ורוזמרין (אינדברים כאלו)
לתערובת:
¾ כוס מים
½ כוס שמן
1 כוס קמח
4 ביצים
1 אבקת אפיה
2 כפות מרק בצל
קצת מלח
5 בצל קוביות/פרוסות מטוגן
800 גר' בשר מפורק(כמובן ניתן להכין חצי מהמתכון של הפשטידה.)
בתבנית משומנת נשים חצי מהתערובת ומעל נפזר בשווה את הבשר המפורק, מעל הבשר נשפוך את חצי הכמות השניה של התערובת, נשפוך מעל את רוטב הבשר, להספגת טעמים, ונפזר עלי רוזמרין מופרדים(לא חובה, אם אין.)
לאפות עד שמזהיב מלמעלה ומתייצב.
יוצאת כמות גדולה, טעים ומשביע, מרשים מאד.
אני חייבת להוסיף כאן את המוס אגוזים של @ה. בקר , לא היה אחד! שלא שאל מה זההה?, אז-העני, תודה.
אחד הסלטים של משפחתינו.
היה בתפריט גם:
דניס צרוב
בשר ביין
גלידת שוקולד מדהימה
שייק תפוחים ,תות ובננה קר.
סטייק בשר בעשבי תיבול
בשר מפורק על מוס תפו"א ובטטה
אבל זה מתכונים מוכרים, בחרתי לשתף בחדשים:}
תרבחו ותסעדו (אפילו שאנלא מרוקאית)
נערך לאחרונה ב: