את המתכון קל למצוא, אני כאן בשביל להמליץ.
אם אתן מחפשות מאפה פריך, משביע ועסיסי,
ובפרט לבחורי ישיבות, המתכון הזה קל, ויוצא מוצלח.
לבצק:
ק"ג קמח
2 כפות שמרים
כף סוכר
כף מלח
3 כוסות מים (חד פעמי)
חצי כוס שמן זית.
למילוי:
חצי ק"ג בשר טחון
בצל קצוץ דק
2 עגבניות קצוצות
חבילת רסק עגבניות קטן
מלח/פלפל/כמון
2 כפות רכז רימונים.
הוראות הכנה:
אחרי שהבצק תפח לחלק אותו ולפתוח אותו לעיגולים,
לערבב את כל חומרי המילוי,
לשים מעל כל עיגול כמות מכובדת של מילוי. (כמעט כמו קציצה)
להבריש את הצדדים בשמן זית
לתת לתפוח שוב כחצי שעה
לשים בתנור מחומם מראש ל200 מעלות עשרים דקות.
הערות:
הבצק יוצא די נוקשה.
במתכון המקורי יש תבלין בהרט. (לא ניסיתי)
הכנתי עיגולים קטנים ממש. (30)
נראה לי שעדיף מאפים גדולים (16)
אם אתן מחפשות מאפה פריך, משביע ועסיסי,
ובפרט לבחורי ישיבות, המתכון הזה קל, ויוצא מוצלח.
לבצק:
ק"ג קמח
2 כפות שמרים
כף סוכר
כף מלח
3 כוסות מים (חד פעמי)
חצי כוס שמן זית.
למילוי:
חצי ק"ג בשר טחון
בצל קצוץ דק
2 עגבניות קצוצות
חבילת רסק עגבניות קטן
מלח/פלפל/כמון
2 כפות רכז רימונים.
הוראות הכנה:
אחרי שהבצק תפח לחלק אותו ולפתוח אותו לעיגולים,
לערבב את כל חומרי המילוי,
לשים מעל כל עיגול כמות מכובדת של מילוי. (כמעט כמו קציצה)
להבריש את הצדדים בשמן זית
לתת לתפוח שוב כחצי שעה
לשים בתנור מחומם מראש ל200 מעלות עשרים דקות.
הערות:
הבצק יוצא די נוקשה.
במתכון המקורי יש תבלין בהרט. (לא ניסיתי)
הכנתי עיגולים קטנים ממש. (30)
נראה לי שעדיף מאפים גדולים (16)