אמא ועוד..
משתמש מקצוען
אמור להיות שהקמח שקדים, אבל עד כמה שהצלחתי לראות נראה לי שגודל הגרגירים זהה ולכן שיקול המחיר גבר (מחיר דומה אולם הבדל משמעותי בכמות). היה נראה לי יותר ענין של מיתוגלמבינות מה יותר טוב?
אמור להיות שהקמח שקדים, אבל עד כמה שהצלחתי לראות נראה לי שגודל הגרגירים זהה ולכן שיקול המחיר גבר (מחיר דומה אולם הבדל משמעותי בכמות). היה נראה לי יותר ענין של מיתוגלמבינות מה יותר טוב?
אפשר עם שמן אגוזים ?מצרפת מתכון לעוגת גבינה פירורים. (ויש גם תמונה…)
לבצק:
כוס קמח תפוא (170 גר')
3/4 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים (180 גר')
1/2 כוס + כף אבקת סוכר (70 גר')
160 גר' חמאה או 130 גר' שמן קוקוס
ביצה
במיקסר או במעבד מזון מעבדים את כל החומרים חוץ מהביצה עד לקבלת פירורים.
מוסיפים את הביצה ומערבבים לאיחוד.
שוטחים חלק מהבצק בתבנית (לבסיס) והשאר על נייר אפיה (לפירורים)
אופים עד להזהבה
למלית:
מקציפים 2 שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, מאחדים עם גבינה 9% שעורבבה עם שמנת חמוצה וסוכר / אבקת סוכר.
ניתן להוסיף לתערובת גם 4 חלבונים מוקצפים עם אבקת סוכר.
צריך להשאיר יום במקרר להתייצבות (מכוסה היטב למניעת ״טעימות״...)
לא ניסיתי.אפשר עם שמן אגוזים ?
ראיתי בב"ב ברח' הרצל בחנות פיצוחים, בהכשר בד"ץ העדה"ח.אפשר לעשות לבד קמח שקדים? או איפה משיגים?
מהמתכון הזה של כוס חלב ו100 גר' חמאה זה שווה ל 1 שמנת מתוקה ?מתכון קל ופשוט לשמנת מתוקה לפסח
מה ניתן להכין איתה? הכל... למלא בסיס של טורט לעוגת רולדה (אפשר להתפרע עם שוקולדים ורוטב תותים...) להכין עוגת שמנת פרורים עם בסיס של בצק פריך, לזלף בכוסות עם מוס, למלא פבלובה עם פירות, ובגדול - להתפרע...
אז מה צריך?
לכמות של יחידה אחת (ניתן ומומלץ להכפיל / לשלש כמויות)
מרתיחים כוס חלב
שופכים לבלנדר ומוסיפים חבילת חמאה (100 גרם)
מערבבים חזק כ - 3 דקות לפחות
שומרים בתוך צנצנת לפחות יממה במקרר
חשוב ביותר לא לוותר על שלב זה!
מקציפים כהנאתכם עם אבקת סוכר וכו'.
בתאבון!
חושבת שכןמהמתכון הזה של כוס חלב ו100 גר' חמאה זה שווה ל 1 שמנת מתוקה ?
5 ביצים
5 כפות קמח תפו"א
5 כפות סוכר
כף שמן
מעט מיץ לימון
כפית אבקת אפיה
לרולדה חומה: ממירים כף קמח בכף קקאו
מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר
מערבבים את החלמונים עם השמן ויתרת הסוכר
מוסיפים לקצף
מוסיפים את יתר החומרים
משמנים נייר אפיה, ויוצקים מעליו את הבלילה
אופים על 180 מעלות עד להזהבה.
אפשר להשתמש כרולדה, אפשר לחתוך לשכבות ובינהם למלא בשמנת
אפשר כמובן להתפרע ולמרוח שוקולד מומס/ תותים/ריבת חלב וכו'...
תודה!@יוניקורן חייבת לך תודה
השמנת יצאה פיצוץ!!!
טעימה ועשירה יותר מהקנוי ...
יצאה עוגה מושלמת לא להאמין שזה של פסח ...,
מדהים!!!מצרפת מתכון לעוגת גבינה פירורים. (ויש גם תמונה…)
לבצק:
כוס קמח תפוא (170 גר')
3/4 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים (180 גר')
1/2 כוס + כף אבקת סוכר (70 גר')
160 גר' חמאה או 130 גר' שמן קוקוס
ביצה
במיקסר או במעבד מזון מעבדים את כל החומרים חוץ מהביצה עד לקבלת פירורים.
מוסיפים את הביצה ומערבבים לאיחוד.
שוטחים חלק מהבצק בתבנית (לבסיס) והשאר על נייר אפיה (לפירורים)
אופים עד להזהבה
למלית:
מקציפים 2 שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, מאחדים עם גבינה 9% שעורבבה עם שמנת חמוצה וסוכר / אבקת סוכר.
ניתן להוסיף לתערובת גם 4 חלבונים מוקצפים עם אבקת סוכר.
צריך להשאיר יום במקרר להתייצבות (מכוסה היטב למניעת ״טעימות״...)
למה לא? כמו כל בצק פריך רגיל (אולי כדאי לאפות קצת את הבסיס קודם)מדהים!!!
האם הבצק יכול להתאים גם לעוגת גבינה אפויה שיש לה בצק למטה
ומעל גבינות עם שמנת חמוצה?
יש לנו השנה טוסטר נוסף לחלבי ומפתה לנסות
תטדה רבה על המתכון שנראה מעולה!
תודה רבהלמה לא? כמו כל בצק פריך רגיל (אולי כדאי לאפות קצת את הבסיס קודם)
ואם יש לכם תנור חלבי - ממליצה בחום לעשות את הבצק עם חמאה ולא שמן קוקוס
אפשר גם לעשות תחתית רגילה של עוגיות פסחיות מפוררות עם חמאה מומסת
תתחדשו על הטוסטר
לדעתי לא חובה. אין לי נסיון עם קמח תפו״א במקום פודינג (שמהווה תחליף לייצוב). אבל לתוספת ייצוב אפשר להוסיף 4 חלבונים מוקצפים עם סוכר ולאחד עם הקצף, וגם לתת לעוגה לעמוד במקרר.תודה רבה
יש לי מתכון בחמץ
של מילוי שונה : (אם אני זוכרת נכון מהזכרון )
2 שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
א. פודינג וניל
מקציפים ואחכ מוסיפים 2 גבינות 9%
האם אפשר במקום א. פודינג וניל להשתמש פשוט בקמח תפוא ? או שלא כדאי ?
תודה רבה על כל העצות. אני חדשה פה וממש נהנת מכל השירשורים המחכימים
תודה
הבעיה שאני לא יכולה להשתמש בביצים חיות ...לדעתי לא חובה. אין לי נסיון עם קמח תפו״א במקום פודינג (שמהווה תחליף לייצוב). אבל לתוספת ייצוב אפשר להוסיף 4 חלבונים מוקצפים עם סוכר ולאחד עם הקצף, וגם לתת לעוגה לעמוד במקרר.
אז אל תשתמשי.הבעיה שאני לא יכולה להשתמש בביצים חיות ...
כוס= כוס חדפ קר?מצרפת מתכון לעוגת גבינה פירורים. (ויש גם תמונה…)
לבצק:
כוס קמח תפוא (170 גר')
3/4 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים (180 גר')
1/2 כוס + כף אבקת סוכר (70 גר')
160 גר' חמאה או 130 גר' שמן קוקוס
ביצה
במיקסר או במעבד מזון מעבדים את כל החומרים חוץ מהביצה עד לקבלת פירורים.
מוסיפים את הביצה ומערבבים לאיחוד.
שוטחים חלק מהבצק בתבנית (לבסיס) והשאר על נייר אפיה (לפירורים)
אופים עד להזהבה
למלית:
מקציפים 2 שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, מאחדים עם גבינה 9% שעורבבה עם שמנת חמוצה וסוכר / אבקת סוכר.
ניתן להוסיף לתערובת גם 4 חלבונים מוקצפים עם אבקת סוכר.
צריך להשאיר יום במקרר להתייצבות (מכוסה היטב למניעת ״טעימות״...)
כוס חדפ חםכוס= כוס חדפ קר?
מעולהכוס חדפ חם
ואגב - יש לי מתכון נוסף לטעמי מוצלח יותר לפירורים, בלי שמן קוקוס:
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
2/3 כוסות שמן
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס שקדים מולבנים טחונים
2 ביצים
לערבב הכל בקערה, לאפות בתנור על חום בינוני עד שמקבל צבע יפה, אפשר לערבב מידי פעם.
לטחון במגימיקס לפירורים.
להמיס חצי חבילת חמאה ולערבב עם 3/4 מהפירורים
להשטיח בתבנית. (כדאי לשים במקרר)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: