חלבי מתכון לשמנת מתוקה ביתית (מתאים לפסח)

אפרת דר

משתמש פעיל
מצרפת מתכון לעוגת גבינה פירורים. (ויש גם תמונה…)
לבצק:

כוס קמח תפוא (170 גר')
3/4 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים (180 גר')
1/2 כוס + כף אבקת סוכר (70 גר')
160 גר' חמאה או 130 גר' שמן קוקוס
ביצה
במיקסר או במעבד מזון מעבדים את כל החומרים חוץ מהביצה עד לקבלת פירורים.
מוסיפים את הביצה ומערבבים לאיחוד.
שוטחים חלק מהבצק בתבנית (לבסיס) והשאר על נייר אפיה (לפירורים)
אופים עד להזהבה
למלית:
מקציפים 2 שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, מאחדים עם גבינה 9% שעורבבה עם שמנת חמוצה וסוכר / אבקת סוכר.
ניתן להוסיף לתערובת גם 4 חלבונים מוקצפים עם אבקת סוכר.
צריך להשאיר יום במקרר להתייצבות (מכוסה היטב למניעת ״טעימות״...)
אפשר עם שמן אגוזים ?
 

מסוקרנת

משתמש פעיל
מתכון קל ופשוט לשמנת מתוקה לפסח
מה ניתן להכין איתה? הכל... למלא בסיס של טורט לעוגת רולדה (אפשר להתפרע עם שוקולדים ורוטב תותים...) להכין עוגת שמנת פרורים עם בסיס של בצק פריך, לזלף בכוסות עם מוס, למלא פבלובה עם פירות, ובגדול - להתפרע...
אז מה צריך?
לכמות של יחידה אחת (ניתן ומומלץ להכפיל / לשלש כמויות)
מרתיחים כוס חלב
שופכים לבלנדר ומוסיפים חבילת חמאה (100 גרם)
מערבבים חזק כ - 3 דקות לפחות
שומרים בתוך צנצנת לפחות יממה במקרר
חשוב ביותר לא לוותר על שלב זה!

מקציפים כהנאתכם עם אבקת סוכר וכו'.
בתאבון!
מהמתכון הזה של כוס חלב ו100 גר' חמאה זה שווה ל 1 שמנת מתוקה ?
 

m3

משתמש מקצוען
@יוניקורן חייבת לך תודה
השמנת יצאה פיצוץ!!!
טעימה ועשירה יותר מהקנוי ...

יצאה עוגה מושלמת לא להאמין שזה של פסח ...,
 

יוניקורן

משתמש מקצוען
5 ביצים
5 כפות קמח תפו"א
5 כפות סוכר
כף שמן
מעט מיץ לימון
כפית אבקת אפיה
לרולדה חומה: ממירים כף קמח בכף קקאו

מקציפים את החלבונים עם 3 כפות סוכר
מערבבים את החלמונים עם השמן ויתרת הסוכר
מוסיפים לקצף
מוסיפים את יתר החומרים
משמנים נייר אפיה, ויוצקים מעליו את הבלילה
אופים על 180 מעלות עד להזהבה.
אפשר להשתמש כרולדה, אפשר לחתוך לשכבות ובינהם למלא בשמנת
אפשר כמובן להתפרע ולמרוח שוקולד מומס/ תותים/ריבת חלב וכו'...
@יוניקורן חייבת לך תודה
השמנת יצאה פיצוץ!!!
טעימה ועשירה יותר מהקנוי ...

יצאה עוגה מושלמת לא להאמין שזה של פסח ...,
תודה!
שמחה לשמוע☺️
 
  • תודה
Reactions: m3

יחדיו

משתמש פעיל
מצרפת מתכון לעוגת גבינה פירורים. (ויש גם תמונה…)
לבצק:

כוס קמח תפוא (170 גר')
3/4 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים (180 גר')
1/2 כוס + כף אבקת סוכר (70 גר')
160 גר' חמאה או 130 גר' שמן קוקוס
ביצה
במיקסר או במעבד מזון מעבדים את כל החומרים חוץ מהביצה עד לקבלת פירורים.
מוסיפים את הביצה ומערבבים לאיחוד.
שוטחים חלק מהבצק בתבנית (לבסיס) והשאר על נייר אפיה (לפירורים)
אופים עד להזהבה
למלית:
מקציפים 2 שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, מאחדים עם גבינה 9% שעורבבה עם שמנת חמוצה וסוכר / אבקת סוכר.
ניתן להוסיף לתערובת גם 4 חלבונים מוקצפים עם אבקת סוכר.
צריך להשאיר יום במקרר להתייצבות (מכוסה היטב למניעת ״טעימות״...)
מדהים!!!
האם הבצק יכול להתאים גם לעוגת גבינה אפויה שיש לה בצק למטה
ומעל גבינות עם שמנת חמוצה?
יש לנו השנה טוסטר נוסף לחלבי ומפתה לנסות
תטדה רבה על המתכון שנראה מעולה!
 

יוניקורן

משתמש מקצוען
מדהים!!!
האם הבצק יכול להתאים גם לעוגת גבינה אפויה שיש לה בצק למטה
ומעל גבינות עם שמנת חמוצה?
יש לנו השנה טוסטר נוסף לחלבי ומפתה לנסות
תטדה רבה על המתכון שנראה מעולה!
למה לא? כמו כל בצק פריך רגיל (אולי כדאי לאפות קצת את הבסיס קודם)
ואם יש לכם תנור חלבי - ממליצה בחום לעשות את הבצק עם חמאה ולא שמן קוקוס
אפשר גם לעשות תחתית רגילה של עוגיות פסחיות מפוררות עם חמאה מומסת
תתחדשו על הטוסטר ;)
 

יחדיו

משתמש פעיל
למה לא? כמו כל בצק פריך רגיל (אולי כדאי לאפות קצת את הבסיס קודם)
ואם יש לכם תנור חלבי - ממליצה בחום לעשות את הבצק עם חמאה ולא שמן קוקוס
אפשר גם לעשות תחתית רגילה של עוגיות פסחיות מפוררות עם חמאה מומסת
תתחדשו על הטוסטר ;)
תודה רבה
יש לי מתכון בחמץ
של מילוי שונה : (אם אני זוכרת נכון מהזכרון )
2 שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
א. פודינג וניל
מקציפים ואחכ מוסיפים 2 גבינות 9%

האם אפשר במקום א. פודינג וניל להשתמש פשוט בקמח תפוא ? או שלא כדאי ?

תודה רבה על כל העצות. אני חדשה פה וממש נהנת מכל השירשורים המחכימים
 

יוניקורן

משתמש מקצוען
תודה רבה
יש לי מתכון בחמץ
של מילוי שונה : (אם אני זוכרת נכון מהזכרון )
2 שמנת מתוקה
חצי כוס חלב
א. פודינג וניל
מקציפים ואחכ מוסיפים 2 גבינות 9%

האם אפשר במקום א. פודינג וניל להשתמש פשוט בקמח תפוא ? או שלא כדאי ?

תודה רבה על כל העצות. אני חדשה פה וממש נהנת מכל השירשורים המחכימים
לדעתי לא חובה. אין לי נסיון עם קמח תפו״א במקום פודינג (שמהווה תחליף לייצוב). אבל לתוספת ייצוב אפשר להוסיף 4 חלבונים מוקצפים עם סוכר ולאחד עם הקצף, וגם לתת לעוגה לעמוד במקרר.
 

יחדיו

משתמש פעיל
לדעתי לא חובה. אין לי נסיון עם קמח תפו״א במקום פודינג (שמהווה תחליף לייצוב). אבל לתוספת ייצוב אפשר להוסיף 4 חלבונים מוקצפים עם סוכר ולאחד עם הקצף, וגם לתת לעוגה לעמוד במקרר.
הבעיה שאני לא יכולה להשתמש בביצים חיות ...
 

יחדיו

משתמש פעיל
מצרפת מתכון לעוגת גבינה פירורים. (ויש גם תמונה…)
לבצק:

כוס קמח תפוא (170 גר')
3/4 1 כוסות שקדים מולבנים טחונים (180 גר')
1/2 כוס + כף אבקת סוכר (70 גר')
160 גר' חמאה או 130 גר' שמן קוקוס
ביצה
במיקסר או במעבד מזון מעבדים את כל החומרים חוץ מהביצה עד לקבלת פירורים.
מוסיפים את הביצה ומערבבים לאיחוד.
שוטחים חלק מהבצק בתבנית (לבסיס) והשאר על נייר אפיה (לפירורים)
אופים עד להזהבה
למלית:
מקציפים 2 שמנת מתוקה עם אבקת סוכר, מאחדים עם גבינה 9% שעורבבה עם שמנת חמוצה וסוכר / אבקת סוכר.
ניתן להוסיף לתערובת גם 4 חלבונים מוקצפים עם אבקת סוכר.
צריך להשאיר יום במקרר להתייצבות (מכוסה היטב למניעת ״טעימות״...)
כוס= כוס חדפ קר?
 

יוניקורן

משתמש מקצוען
כוס= כוס חדפ קר?
כוס חדפ חם
ואגב - יש לי מתכון נוסף לטעמי מוצלח יותר לפירורים, בלי שמן קוקוס:

2 כוסות קמח תפוחי אדמה
2/3 כוסות שמן
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס שקדים מולבנים טחונים
2 ביצים
לערבב הכל בקערה, לאפות בתנור על חום בינוני עד שמקבל צבע יפה, אפשר לערבב מידי פעם.
לטחון במגימיקס לפירורים.

להמיס חצי חבילת חמאה ולערבב עם 3/4 מהפירורים
להשטיח בתבנית. (כדאי לשים במקרר)
 

יחדיו

משתמש פעיל
כוס חדפ חם
ואגב - יש לי מתכון נוסף לטעמי מוצלח יותר לפירורים, בלי שמן קוקוס:

2 כוסות קמח תפוחי אדמה
2/3 כוסות שמן
2/3 כוס סוכר
2/3 כוס שקדים מולבנים טחונים
2 ביצים
לערבב הכל בקערה, לאפות בתנור על חום בינוני עד שמקבל צבע יפה, אפשר לערבב מידי פעם.
לטחון במגימיקס לפירורים.

להמיס חצי חבילת חמאה ולערבב עם 3/4 מהפירורים
להשטיח בתבנית. (כדאי לשים במקרר)
מעולה
תודה רבה
נראה לי אנסה את זה כי אין לי שמן קוקוס
 

רוחי ב

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
@יוניקורן תודה ענקית!
השמנת יצאה מושלמת וכנ"ל העוגה :)
גם לי אין תנור חלבי וטיגנתי את הפירורים על מחבת חלבית, יצא בדיוק כמו בתנור, דרש ממני קצת סבלנות לערבב את הפירורים כל הזמן אבל יצא טעים ופריך במיוחד!
תערובת העוגה יצאה לי קצת נוזלית, יש למישהי רעיון מה אפשר לעשות?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה