מרקים מרקי חורף

שירה ארליך

משתמש מקצוען
מרק עגבניות טעים בטירוףףףף!!
עם לחם כלשהו בצד שבעים לגמרי
אני לא שמתי את החלמון והגבינה
הוספתי לזה עוד חצי כוס אורז ובצל אחד ועוד 2 כוסות מים וטיפה עוד תבלינים
את העגבניות לא בשלתי, אלא קיפלתי וחתכתי דק דק
-המתכון של פודיסגוד- בשינויים קלים

מצרכים למתכון
6 עגבניות גדולות / 7 בינוניות
בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס אורז
8 כוסות מים
חבילה קטנה של רסק עגבניות
1 כפית סוכר
3/4 כף פפריקה אדומה
1/2 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
1 חלמון ביצה
להגשה - גביע שמנת חמוצה או 50 גרם גבינת פטה

הוראות הכנה
קולפים את העגבניות - בעזרת סכין חדה מסמנים X בתחתית כל עגבניה. מבשלים במים רותחים למשך 7 דקות, מעבירים לקערת מים עם קרח וקולפים את הקליפה בקלות.
קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.
בסיר בינוני מטגנים את קוביות הבצל במשך 3 דקות, מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר רסק עגבניות וסוכר ומערבבים שוב.
מוסיפים 8 כוסות מים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים את המרק כחצי שעה על אש בינונית.
מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומכסים את הסיר חלקית. מבשלים על אש בינונית למשך 20-25 דקות עד שהאורז מתרכך היטב.
תוך כדי ערבוב נמרץ מוסיפים לסיר את החלמון, ממשיכים לערבב עד שהחלמון נטמע כולו במרק. מבשלים למשך 2 דקות נוספות ומורידים מהאש.
מעבירים את המרק לקעריות הגשה ומניחים במרכזו 2 פרוסות גבינת פטה איכותית או 2 כפות גדושות של גבינת שמנת חמוצה, מקשטים בעשבי תיבול ומגישים חם.
בתאבון ולבריאות!!!
 

אידינע

משתמש מקצוען
וזה מתכון מרוקאי אותנטי....:

מרק חרירה מרוקאי

לטגן בצל עם עגבנייה גדולה חתוך לקוביות
להוסיף סלרי קצוץ כמה דקות טיגון
להוסיף מים רותחים כמעט לגובה הסיר.

להכניס כוס חומוס מושרה ומקולף
כוס עדשים מושרה
חצי כף כורכום
חצי כף כמון
2 כפות מרק עוף קנור
צרור כוסברה קצוצה

לבשל על אש קטנה
לפני סיום המרק להוסיף 2 חופנים אטריות דקות לבשל עוד 10 דקות
להוסיף מעט לימון סחוט
ובסיום לקחת חצי כוס מים עם כף קמח לערבב טוב ולהוסיף למרק בערבוב מהיר
כמה דקות על הגז ולכבות אם יוצא סמיך מידיי להוסיף עוד קצת מים
בהצלחה
מענין אותי לנסות (לפחות כל הרכיבים נאכלים אצלינו בבית, אז יש סיכוי שיאהבו בע"ה)
איזה טעם יש למרק הזה?
 

מגנום

משתמש סופר מקצוען
מוסיפה למרק עוף של שבת - כדורי בשר.
גורם למרק להיות הרבה יותר חורפי, עשיר וטעיים
שווה לנסות.
 

בחן ובחסד

משתמש מקצוען
מרק כרובית מוקרם - פרווה:

@שתים היום הכנתי את המרק ויצא טעים במיוחד.
אפילו הילדים ליקקו את האצבעות.
תודה רבה !
מעניין אותי באיזה צבע יצא לך המרק, כי אצלי הוא היה נראה עכור ומאד לא נעים לעין- בניגוד לטעם המצוין שלו.
 

שתים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
@שתים היום הכנתי את המרק ויצא טעים במיוחד.
אפילו הילדים ליקקו את האצבעות.
תודה רבה !
מעניין אותי באיזה צבע יצא לך המרק, כי אצלי הוא היה נראה עכור ומאד לא נעים לעין- בניגוד לטעם המצוין שלו.
יצא לי די כמו בתמונה למעלה.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
האמת-
המרק הזה מתחסל אצלינו מהר.
מכינה מראש 2 סירים.
אחד לאותו יום שהכנתי ואוכלים ממנו מהצהריים לאורך כל היום עד הלילה. מחממים במיקרו

בעבר הכנתי סיר אחד. גדול. שיהיה ליומיים. אבל כשהגיע החצי השני של היומיים גילית שהכל התחסל בחצי הראשון של היומיים.
מאז, מראש מעמידה 2 סירים.
1 8 ליטר
1 4 ליטר

הכמויות כאן מספיקות ל-8 ליטר

שקית כרוב קצוץ. או ראש כרוב קצוץ דק
6 גזר
6 קישואים
קוביות סלרי מחבילת סלרי אחת
קופסא נבטים סיניים
1 קולורבי גדול
1 לפת
2 חתיכות גדולות של דלעת. [משהו כמו 10*15 ס"מ כל אחד]
1 בטטה
2 בצל

מגררים את הירקות גס במג'ימיקס.
בצל- קוביות
נבטים שלמים

מכניסים הכל לסיר
מכסים במים + כמה סנטימטרים
מלח- לכמות הזו בערך 2-3 רפות
קצת פלפל שחור
4 כפו א. מרק בצל. אפשר לוותר

מבשלים כשעה. עד לריכוך של הירקות.
טוחנים חלקית המוט. לא ממש טחות כמו במרק כתום טחון אלא בצורה שיהיו חלקי ירקות במרק


מלח תלוי בטעם....
מאמינה שיש מי שיצטרך להוסיף.


בתיאבון
@hbecker , איך את יודעת כמויות מדויקות? אני מאמינה שבבישולים הביתיים את שופכת לפי העין ולפי המצוי?
את נראית לי מסודרת לא רגיל...
(בין שלל מעלותייך)
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
@hbecker , איך את יודעת כמויות מדויקות? אני מאמינה שבבישולים הביתיים את שופכת לפי העין ולפי המצוי?
את נראית לי מסודרת לא רגיל...
(בין שלל מעלותייך)
דברים שאני מכינה הרבה אני כבר יודעת פחות או יותר מה אני שמה
מקסימום קישוא יותר, קישוא פחות;)
 

סביונית

משתמש מקצוען
מרק מיניסטרונה/ מתכון שלי שהתפרסם בעיתון המודיע

מרק מבית היוצר האיטלקי. שילוב טעמים נהדר. בתוספת גרגרי חומוס זו ארוחה מושלמת שמורכבת מכל אבות המזון.


סיר גדול, כ-6 ליטר


רכיבים:

בצל בינוני קצוץ

3 עגבניות קצוצות

3 שני שום

2 גזרים מגורדים דק

2 קישואים גדול חתוך לקוביות

1 כוס קוביות סלרי

חופן פטרוזיליה קצוצה

3/4 כוס רסק עגבנית

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף

מלח

פלפל

1/3 כוס סוכר חום

3 כפות פפריקה

4 כפות שמן

4 כוסות פסטה מבושלת.


הכנה:

אדי את הבצל בשמן. הוסיפי את יתר הרכיבים. כסי במים. ערבבי היטב.

בשלי כשעה. טעמי ותקני תיבול.

צקי מרק לקערות. הוסיפי 2 כפות פסטה לכל סועד.


טיפ: לארוחה מושלמת, הוסיפי למרק גרגרי חומוס מבושלים.

img-20171101-wa0016-jpg.418108
העני,
יש לך רעיון מה אפשר לשים במקום הקישואים?
(אני רוצה שהמרק יהיה מלא בירקות, ולכן מעדיפה לא לוותר עליהם לגמרי)
 

violin

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
המרק שאני הכי אוהבת להכין (ולאכול)
מטגנת לשקיפות 3 בצל גדול
מוסיפה כוס קואקר ומנמיכה את האש ומכסה ל10 דקות
מוסיפה קוביות דלעת, קישואים.
קוצצת צרור שלם של סלרי!!
ואם יש חותכת יפה גם סלסילת פטריות חיות!
יוצא מרק מעניין וטעים במיוחד!
הירקות קלילים ולא פחממתיים יחסית.
והסלרי עם הפטריות זה שילוב מטריףףף
תיבול ניתן לשינוי אבל בד"כ:
מלח פלפל ומעט סוכר
קצת אגוז מוסקט
מעט תבלין צילי חריף
רבע כפית כורכום.
מכסה במים ומבשלת כשעה פלוס
טעים אותו דבר ןאפילו יותר גם יום אחרי!
ממליצה מאודדד!!
 

סביונית

משתמש מקצוען
מרק מיניסטרונה/ מתכון שלי שהתפרסם בעיתון המודיע

מרק מבית היוצר האיטלקי. שילוב טעמים נהדר. בתוספת גרגרי חומוס זו ארוחה מושלמת שמורכבת מכל אבות המזון.


סיר גדול, כ-6 ליטר


רכיבים:

בצל בינוני קצוץ

3 עגבניות קצוצות

3 שני שום

2 גזרים מגורדים דק

2 קישואים גדול חתוך לקוביות

1 כוס קוביות סלרי

חופן פטרוזיליה קצוצה

3/4 כוס רסק עגבנית

2 כפות אבקת מרק בטעם עוף

מלח

פלפל

1/3 כוס סוכר חום

3 כפות פפריקה

4 כפות שמן

4 כוסות פסטה מבושלת.


הכנה:

אדי את הבצל בשמן. הוסיפי את יתר הרכיבים. כסי במים. ערבבי היטב.

בשלי כשעה. טעמי ותקני תיבול.

צקי מרק לקערות. הוסיפי 2 כפות פסטה לכל סועד.


טיפ: לארוחה מושלמת, הוסיפי למרק גרגרי חומוס מבושלים.

img-20171101-wa0016-jpg.418108
יצא עסיסי!
בסופו של דבר הוספתי קוביות תפו"א ובטטה במקום הקישוא,
טעיםםם ומשביע, במיוחד עם השילוב של הפסטה...
היה מעולה לכזה יום חורפי!
תודה!
 

bat 7

משתמש סופר מקצוען
אשמח למתכון מדויק למרק כתום טחון, אבל טעים!

אתמול הכנתי מרק עם דלעת, גזר, בצל, ופטרוזיליה. כמובן בתיבול של א.מרק ומלח, והייתי מאוכזבת מהטעם הסופי :( אולי הייתי צריכה להוסיף שום?
קיצור...
אשמח למתכון ממש טעים!
תודה!!!
תטגני בצל בתחילת הבישול, ותוסיפי בטטה ותפו"א - הם מוסיפים לטעם, גזר ודלעת לבד זה קצת חסר. תיבול: פפריקה, פלפל ומלח.
עלי דפנה למרק כתום משדרגים מאד - אני מוציאה אותם לפני הטחינה (בעיקר בגלל הילדים).
 

<סקריפטית>

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הנדסת תוכנה
D I G I T A L
מרק ירקות קלויים- מישהי מכירה?
אשמח לקבל מתכון.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמב

א מַשְׂכִּיל לְדָוִד בִּהְיוֹתוֹ בַמְּעָרָה תְפִלָּה:ב קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶזְעָק קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶתְחַנָּן:ג אֶשְׁפֹּךְ לְפָנָיו שִׂיחִי צָרָתִי לְפָנָיו אַגִּיד:ד בְּהִתְעַטֵּף עָלַי רוּחִי וְאַתָּה יָדַעְתָּ נְתִיבָתִי בְּאֹרַח זוּ אֲהַלֵּךְ טָמְנוּ פַח לִי:ה הַבֵּיט יָמִין וּרְאֵה וְאֵין לִי מַכִּיר אָבַד מָנוֹס מִמֶּנִּי אֵין דּוֹרֵשׁ לְנַפְשִׁי:ו זָעַקְתִּי אֵלֶיךָ יְהוָה אָמַרְתִּי אַתָּה מַחְסִי חֶלְקִי בְּאֶרֶץ הַחַיִּים:ז הַקְשִׁיבָה אֶל רִנָּתִי כִּי דַלּוֹתִי מְאֹד הַצִּילֵנִי מֵרֹדְפַי כִּי אָמְצוּ מִמֶּנִּי:ח הוֹצִיאָה מִמַּסְגֵּר נַפְשִׁי לְהוֹדוֹת אֶת שְׁמֶךָ בִּי יַכְתִּרוּ צַדִּיקִים כִּי תִגְמֹל עָלָי:
נקרא  33  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה