מרק עגבניות טעים בטירוףףףף!!
עם לחם כלשהו בצד שבעים לגמרי
אני לא שמתי את החלמון והגבינה
הוספתי לזה עוד חצי כוס אורז ובצל אחד ועוד 2 כוסות מים וטיפה עוד תבלינים
את העגבניות לא בשלתי, אלא קיפלתי וחתכתי דק דק
-המתכון של פודיסגוד- בשינויים קלים
מצרכים למתכון
6 עגבניות גדולות / 7 בינוניות
בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס אורז
8 כוסות מים
חבילה קטנה של רסק עגבניות
1 כפית סוכר
3/4 כף פפריקה אדומה
1/2 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
1 חלמון ביצה
להגשה - גביע שמנת חמוצה או 50 גרם גבינת פטה
הוראות הכנה
קולפים את העגבניות - בעזרת סכין חדה מסמנים X בתחתית כל עגבניה. מבשלים במים רותחים למשך 7 דקות, מעבירים לקערת מים עם קרח וקולפים את הקליפה בקלות.
קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.
בסיר בינוני מטגנים את קוביות הבצל במשך 3 דקות, מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר רסק עגבניות וסוכר ומערבבים שוב.
מוסיפים 8 כוסות מים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים את המרק כחצי שעה על אש בינונית.
מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומכסים את הסיר חלקית. מבשלים על אש בינונית למשך 20-25 דקות עד שהאורז מתרכך היטב.
תוך כדי ערבוב נמרץ מוסיפים לסיר את החלמון, ממשיכים לערבב עד שהחלמון נטמע כולו במרק. מבשלים למשך 2 דקות נוספות ומורידים מהאש.
מעבירים את המרק לקעריות הגשה ומניחים במרכזו 2 פרוסות גבינת פטה איכותית או 2 כפות גדושות של גבינת שמנת חמוצה, מקשטים בעשבי תיבול ומגישים חם.
בתאבון ולבריאות!!!
עם לחם כלשהו בצד שבעים לגמרי
אני לא שמתי את החלמון והגבינה
הוספתי לזה עוד חצי כוס אורז ובצל אחד ועוד 2 כוסות מים וטיפה עוד תבלינים
את העגבניות לא בשלתי, אלא קיפלתי וחתכתי דק דק
-המתכון של פודיסגוד- בשינויים קלים
מצרכים למתכון
6 עגבניות גדולות / 7 בינוניות
בצל גדול, קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס אורז
8 כוסות מים
חבילה קטנה של רסק עגבניות
1 כפית סוכר
3/4 כף פפריקה אדומה
1/2 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל לפי הטעם
1 חלמון ביצה
להגשה - גביע שמנת חמוצה או 50 גרם גבינת פטה
הוראות הכנה
קולפים את העגבניות - בעזרת סכין חדה מסמנים X בתחתית כל עגבניה. מבשלים במים רותחים למשך 7 דקות, מעבירים לקערת מים עם קרח וקולפים את הקליפה בקלות.
קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.
בסיר בינוני מטגנים את קוביות הבצל במשך 3 דקות, מוסיפים את קוביות העגבניות ומערבבים היטב. מוסיפים לסיר רסק עגבניות וסוכר ומערבבים שוב.
מוסיפים 8 כוסות מים, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים את המרק כחצי שעה על אש בינונית.
מוסיפים את האורז, מערבבים היטב ומכסים את הסיר חלקית. מבשלים על אש בינונית למשך 20-25 דקות עד שהאורז מתרכך היטב.
תוך כדי ערבוב נמרץ מוסיפים לסיר את החלמון, ממשיכים לערבב עד שהחלמון נטמע כולו במרק. מבשלים למשך 2 דקות נוספות ומורידים מהאש.
מעבירים את המרק לקעריות הגשה ומניחים במרכזו 2 פרוסות גבינת פטה איכותית או 2 כפות גדושות של גבינת שמנת חמוצה, מקשטים בעשבי תיבול ומגישים חם.
בתאבון ולבריאות!!!