קינוחים מוס שוקולד מפתיע!

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
לי זה כן התחיל להתקשות , אבל נוצרה שכבה קטנה של מים בתחתית כל כוסית...
לי זה קרה רק בתבנית אחת.
חשבתי שזה בגלל שזה גדול...
 

אשת החלומות

משתמש מקצוען
בפעם אחת? איזה גודל מעבד יש לך?
יש לי של בראון
לא גדול
בפעם אחת, כן. בשניה הראשונה השפריץ כי לא סגרתי את הפתח עם המכסה המיועד
עצרתי מיד סגרתי והיה בסדר.
מה שכן הפעלתי אותו הרבה יותר מחמש דקות. אולי עשר
 

AVIGAIIL M

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
יש לי של בראון
לא גדול
בפעם אחת, כן. בשניה הראשונה השפריץ כי לא סגרתי את הפתח עם המכסה המיועד
עצרתי מיד סגרתי והיה בסדר.
מה שכן הפעלתי אותו הרבה יותר מחמש דקות. אולי עשר
אני פעם עשיתי משהו דומה במעבד מזון של בראון והלך לי אחד החלקים שם,
עלה לח 350 (כמעט כמו מחיר של מעבד חדש...)
 

מגנום

משתמש סופר מקצוען
מגניב!
לא הבנתי, זה בלי הקצפה?
וזה לא מפשיר ונפרד מתישהו בחזרה למים ושוקולד?
 

אשת החלומות

משתמש מקצוען
אני פעם עשיתי משהו דומה במעבד מזון של בראון והלך לי אחד החלקים שם,
עלה לח 350 (כמעט כמו מחיר של מעבד חדש...)
אני משתמשת בו גם לריסוק וטחינה של פרות קפואים כך שמבחינתי קוביות שוקולד ועוד עם מים זה בסדר.
אבל את צודקת שמן הסתם החלקים נשחקים.

בכל מקרה, למי שחוששת אפשר לעשות על מצב של פולסים. זה ודאי יותר זהיר.
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
עשיתי כעת עם בראון, כמות אחת בלבד.
מה שכן אני לא מפעילה אותו על המהירות הכי גבוהה.
עשיתי את זה במהירות 6 בערך.
עבד יותר מ5 דקות ויצא שלמות.

נראה לי הולך לשבור שיא גינס במתכון שאנשים מנסים אותו בעצמם הכי מהר.
 

לאה ולדמן

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
אני קבוע טוחנת שוקולד במקום לשים שוקולד ציפס בעוגות/עוגיות - מומלץ בחום זה ליגה אחרת

מה שכן חששתי פה זה בגלל משך הזמן
המעבד מזון שלי פחות חוששת
הכנתי בשייקר נינג'ה, הוא הלך והתחמם לי בידיים, אז הפסקתי אחרי חמש דקות בול (הוא לא נעצר מעצמו הטמבל... למרות שבמצב תקין הוא אמור להפסיק אחרי דקה וחצי נראה לי) והעלה אדים כמו שמישהי פה כתבה
הוספתי טיפונת יין, אגוזי מלך-פקאן-לוז, חמאת בוטנים וקפה
מסוקרנת אש איך יצא
אשתדל לזכור לעדכן
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
מגניב!
לא הבנתי, זה בלי הקצפה?
וזה לא מפשיר ונפרד מתישהו בחזרה למים ושוקולד?
בלי הקצפה.
ולא, זה לא מתפרק.
אני משתמשת בו גם לריסוק וטחינה של פרות קפואים כך שמבחינתי קוביות שוקולד ועוד עם מים זה בסדר.
אבל את צודקת שמן הסתם החלקים נשחקים.

בכל מקרה, למי שחוששת אפשר לעשות על מצב של פולסים. זה ודאי יותר זהיר.
זה תוך כמה שניות הופך לחלקים קטנים מאוד.
שוקולד זה אחד הדברים הרכים ביותר שאפשר לטחון במעבד מזון.
 

אגוז מלך

משתמש פעיל
לא יודעת אולי כשזה עם מים זה אחרת
אבל בגדול זה לא מיועד לדברים קשים.

ברור לי שזה כן שוחק...
אני לא חושבת ששוקלד מריר בטמפרטורת החדר (ולא מקירור)
יותר קשה מגזר למשל, שזה טוחנים חופשי,
או פירות קפואים /קרח שגם הרבה טוחנים בזה,
צריך באמת להיזהר,
לא רק על החלקים,
אלא גם לא לשחוק ולעייף את המנוע.
אבל מכאן ועד להרוס מעבד מזון?
 

AVIGAIIL M

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אני לא חושבת ששוקלד מריר בטמפרטורת החדר (ולא מקירור)
יותר קשה מגזר למשל, שזה טוחנים חופשי,
או פירות קפואים /קרח שגם הרבה טוחנים בזה,
צריך באמת להיזהר,
לא רק על החלקים,
אלא גם לא לשחוק ולעייף את המנוע.
אבל מכאן ועד להרוס מעבד מזון?
ברור שקרח ופירות קפואים אני לא יעשה,
וגזר לדעתי עדיין יש בו משהו יותר 'נחתך'
כשהכנסתי שוקולד הוא פשוט השתולל כזה...
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
עשיתי כעת עם בראון, כמות אחת בלבד.
מה שכן אני לא מפעילה אותו על המהירות הכי גבוהה.
עשיתי את זה במהירות 6 בערך.
עבד יותר מ5 דקות ויצא שלמות.

נראה לי הולך לשבור שיא גינס במתכון שאנשים מנסים אותו בעצמם הכי מהר.
עדכון מהבוקר, לאחר 12 שעות במקרר עוד לא התגבש.
בתחתית כל כוסית יש שכבה כהה יותר:cautious:

במוצ"ש נוכל לעדכן על הטעם.
 

צביה CPA

משתמש סופר מקצוען
עוד לא ניסיתי וגם לא יקרה השבוע
חברה טובה שלמדה בדן גורמה לימדה אותי פעם - שטחינה בבלנדר מאחדת מרקמים והיא לא כמו טחינה בסכין מסתובבת של מעבד מזון.
לכן אני משערת שאמור לצאת יותר טוב בנינג'ה או בלנדר מאשר במעבד מזון.
אגב,
גם אני הייתי חוששת מהרס המכשיר דווקא בגלל שהוא טוחן מים כל כך הרבה זמן
 

שיפי פוקסמן

תיכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
הכנתי בנינג'ה, נהיה חם ברמה שהמסה העלתה אדים...
וכשטחנתי עשיתי כל פעם 2 דקות בערך, והפסקה של דקה כי זה נהיה רותח ברמה בלתי אפשרית...
מעניין מה יצא מזה.
שמתי פירורי ביסקויט בתחתית של הכוסיות שאם יהיה מיימי - זה יספג
 

חיפושית:)

משתמש מקצוען
כנראה הסוד זה איכות השוקולד, ואחוזי מוצקי הקקאו שבו...
עשיתי עם שוקולד 85% (הוספתי ם כף חמאת בוטנים לטעם)
יצא ממש עבה ומוסי לפני הקירור- התמונה מיד לאחר ההכנה...
וזה ממש כבר מוכן לאכילה. (אולי גם כי קר היום והמים היו קרירים...)
מבחינת הטעם- מי שלא אוהב את המרירות של 85 יצטרך להוסיף סוכר... אין לי מושג מה זה יעשה למרקם.
תודה @java !!!

1705045601503.png
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק יד

א לַמְנַצֵּחַ לְדָוִד אָמַר נָבָל בְּלִבּוֹ אֵין אֱלֹהִים הִשְׁחִיתוּ הִתְעִיבוּ עֲלִילָה אֵין עֹשֵׂה טוֹב:ב יְהוָה מִשָּׁמַיִם הִשְׁקִיף עַל בְּנֵי אָדָם לִרְאוֹת הֲיֵשׁ מַשְׂכִּיל דֹּרֵשׁ אֶת אֱלֹהִים:ג הַכֹּל סָר יַחְדָּו נֶאֱלָחוּ אֵין עֹשֵׂה טוֹב אֵין גַּם אֶחָד:ד הֲלֹא יָדְעוּ כָּל פֹּעֲלֵי אָוֶן אֹכְלֵי עַמִּי אָכְלוּ לֶחֶם יְהוָה לֹא קָרָאוּ:ה שָׁם פָּחֲדוּ פָחַד כִּי אֱלֹהִים בְּדוֹר צַדִּיק:ו עֲצַת עָנִי תָבִישׁוּ כִּי יְהוָה מַחְסֵהוּ:ז מִי יִתֵּן מִצִּיּוֹן יְשׁוּעַת יִשְׂרָאֵל בְּשׁוּב יְהוָה שְׁבוּת עַמּוֹ יָגֵל יַעֲקֹב יִשְׂמַח יִשְׂרָאֵל:
נקרא  13  פעמים

לוח מודעות

למעלה