בשרי בקר מס. 5 בפסח

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
יש לכם מתכון שווה מכלום כמעט?
אף פעם לא מצליח לי בפסח, גם עם החלק הכי יקר.
בד"כ שמה פטל (מיץ תפוזים+סוכר מבושל) ו/או יין. ובצל כמובן

ללא תבלינים (חוץ ממלח, לימון, סוכר)
ללא שום
ללא עגבניות או פלפל או ירקות אחרות עם גרעינים (מותר גזר, תפו"א, בטטה, בצל)

תודה רבה
 

יופלה אפרסק

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
מוזיקה ונגינה
לא הצלחתי להבין מה אפשר לשים ומה לא
אבל פה הבאתי מתכון של אביגיל מייזליק של מתכון לבשר שאני מכינה תמיד
מינימום חומרים ויוצא מושלם
מעולה, חוץ מהפלפל והפפריקה. נראה לך שילך?
 

Chanae

משתמש מקצוען
מעולה, חוץ מהפלפל והפפריקה. נראה לך שילך?
פפריקה זה בעיקר לצבע, לא נראה לי שזה ישפיע
לגבי פלפל אני לא יודעת, אבל אולי הייתי משחקת עם הכמויות של היין כדי שלא יצא מתוק מידי
בלי משהו שיאזן את המתיקות.
אולי @ה. בקר ו @shira bira ידעו יותר לעזור
אגב סלרי זה אפשר גם?
כי גזר וסלרי הם ירקות שורש שמאוד מוסיפים טעם לבישול (אני לא מגישה אותם עם הבשר, רק מבשלת לטעם)
אם לא אז אולי תנסי עם גזר לבד
 

Sped

משתמש פעיל
אמא מכינה כמעט כמוך. היא צורבת (?) אותו, מוציאה, שמה הרבה בצל, שמה מלח (ופלפל) על כל צידי הבשר, מחזירה לסיר, קצת מיץ תפוזים, קצת מרק עוף, לפעמים מגרדת גזר. להבה מאוד קטנה עד שממש רך. צריך להפוך אותו מידי פעם.
יוצא מעדן!
 

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
מה
אמא מכינה כמעט כמוך. היא צורבת (?) אותו, מוציאה, שמה הרבה בצל, שמה מלח (ופלפל) על כל צידי הבשר, מחזירה לסיר, קצת מיץ תפוזים, קצת מרק עוף, לפעמים מגרדת גזר. להבה מאוד קטנה עד שממש רך. צריך להפוך אותו מידי פעם.
מה ענין מיץ התפוזים?
 

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
יש לכם מתכון שווה מכלום כמעט?
בשר לא צריך כלום כמעט, חשיבות התוספות
א. מלח , פלפל שחור
ב. בצל
ג.שום
ד. פפריקה ומרק עוף
ה. כף רסק


מתכון של אמא שלי
להרתיח בסיר לחץ (עם בצל גזר ועגבניה - אני לא עושה את זה)

להקפיא עד שיהיה אפשר לחתוך, להקפיא עם המים
לפרוס פרוסות דקות
לטגן בצל , כשמזהיב להוסיף כף רסק וכף פפריקה לטגן אותם מעט
להוסיף את הציר ושאר התבלינים
אני מוסיפה צ'ילי ולא בפסח גם כמון. בסוף הבישול גם מגרדת מעט מאד שום.

עריכה - ראיתי עכשיו שכתבת ללא עגבניות ופלפל. אפשר להוריד אותם ולעשות רוטב צהוב עם מעט כורכום . יכול להיות ששום טרי אחד יעשה את העבודה אבל כמו שאמרו בשר - העיקר שיהיה רך , לא חייב תיבול כמעט
 
נערך לאחרונה ב:

יוכיש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
אכתוב איך שאני מכינה וזה יוצא מאוד טעים ורך, לא משנה איזה סוג בשר, לא צריך הרבה תיבולים לטעמי הטעם של הבשר רק נפגם מרוב התיבול,
צורבים בשמן מכל צד את כל הגוש ומוציאים מהסיר,
מכניסים בערך 2 בצלים - טבעות, מטגנים קצת [ולא בפסח גם ראש שום - פרוסות]
מכניסים את בשר, חשוב שיהיה גוש שלם לא חתיכות או פרוסות
מתבלים ועם פפריקה מתוקה ופלפל שחור, [אפשר קצת סוכר] בפסח אני שמה גם כמה פרוסות חזרת
ומבשלים על אש נמוכה 3-4 שעות, ב20 דקות הראשונות בלי מים ואח"כ להוסיף מים.
לקרר לילה במקרר, ואח"כ לפרוס למנות יפות,
אני שמה בתבנית ח"פ עבר ועל זה אני שופכת מהרוטב שהתבשל בו הבשר אבל מסונן מהבצל
ומשאירה על הפלטה כמה שעות.
בהצלחה
 

ש.ב.א

משתמש סופר מקצוען
יש לנו מתכון שנשמע ממש ממש מוזר אבל יוצא מוצלח מאד שלא מאמינים, מי שמסכים לנסות ירויח.
מה שצריך בשבילו זה: בשר וקצת מים!
לוקחים נתח בשר, מוסיפים קצת מים (חצי כוס עד כוס) ומבשלים על אש הכי קטנה שיש במשך כמה שעות (אפילו 6 שעות ויותר, עד שהבשר ממש רך).
יש להפוך מדי פעם.
הבשר מגיר את הנוזלים שלו ויוצא רוטב מעולה.
עשיתי את זה עם כמה סוגי נתחים וכולם יצאו מצוין (2,5,6,8)
 

לוליין

משתמש רשום
פפריקה זה בעיקר לצבע, לא נראה לי שזה ישפיע
לגבי פלפל אני לא יודעת, אבל אולי הייתי משחקת עם הכמויות של היין כדי שלא יצא מתוק מידי
בלי משהו שיאזן את המתיקות.
אולי @ה. בקר ו @shira bira ידעו יותר לעזור
אגב סלרי זה אפשר גם?
כי גזר וסלרי הם ירקות שורש שמאוד מוסיפים טעם לבישול (אני לא מגישה אותם עם הבשר, רק מבשלת לטעם)
אם לא אז אולי תנסי עם גזר לבד
היין צריך להיות מתוק, נכון? לא יבש..?
 

שלג בבני ברק

משתמש פעיל
בשר לא צריך כלום כמעט, חשיבות התוספות
א. מלח , פלפל שחור
ב. בצל
ג.שום
ד. פפריקה ומרק עוף
ה. כף רסק


מתכון של אמא שלי
להרתיח בסיר לחץ (עם בצל גזר ועגבניה - אני לא עושה את זה)

להקפיא עד שיהיה אפשר לחתוך, להקפיא עם המים
לפרוס פרוסות דקות
לטגן בצל , כשמזהיב להוסיף כף רסק וכף פפריקה לטגן אותם מעט
להוסיף את הציר ושאר התבלינים
אני מוסיפה צ'ילי ולא בפסח גם כמון. בסוף הבישול גם מגרדת מעט מאד שום.

עריכה - ראיתי עכשיו שכתבת ללא עגבניות ופלפל. אפשר להוריד אותם ולעשות רוטב צהוב עם מעט כורכום . יכול להיות ששום טרי אחד יעשה את העבודה אבל כמו שאמרו בשר - העיקר שיהיה רך , לא חייב תיבול כמעט


נכון מאוד. כל טעם מגרע.

אני גם הייתי מוותר על הרסק
 

אילה ג

משתמש פעיל
יש לכם מתכון שווה מכלום כמעט?
אף פעם לא מצליח לי בפסח, גם עם החלק הכי יקר.
בד"כ שמה פטל (מיץ תפוזים+סוכר מבושל) ו/או יין. ובצל כמובן

ללא תבלינים (חוץ ממלח, לימון, סוכר)
ללא שום
ללא עגבניות או פלפל או ירקות אחרות עם גרעינים (מותר גזר, תפו"א, בטטה, בצל)

תודה רבה
יש סודות שידועים רק למי שמכין בפסח הכל מכלום...
התחליף לשום - חזרת!!!
או חתיכות או מגורד.
הטעם שלו הרבה יותר חזק וחריף מהשום, והוא נותן המון טעם בבישולים.
אני שמה גם בצל מטוגן וגם בצל חי.
בסלמון אני מגרדת גזר עם חזרת ובצל שמן ומלח , עוטפת את הסלמון ויוצא מעדן.
 

בעילום שם

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
יש מתכון מעולה בספר 'המטבח היהודי הקלאסי', כמדומני במקור זה לבשר לשון, אבל מתאים מצויין גם לחמש.
מדובר על מתכון עם הרבה קטשופ, ויוצא משהו מיוחד...
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
פפריקה זה בעיקר לצבע, לא נראה לי שזה ישפיע
לגבי פלפל אני לא יודעת, אבל אולי הייתי משחקת עם הכמויות של היין כדי שלא יצא מתוק מידי
בלי משהו שיאזן את המתיקות.
אולי @ה. בקר ו @shira bira ידעו יותר לעזור
אגב סלרי זה אפשר גם?
כי גזר וסלרי הם ירקות שורש שמאוד מוסיפים טעם לבישול (אני לא מגישה אותם עם הבשר, רק מבשלת לטעם)
אם לא אז אולי תנסי עם גזר לבד
כשכותבים יין במתכון בדרך כלל לא מתכוונים ליין מתוק
ובמתכון המקורי יש יין, וסילאן כדי לאזן את החמיצות של היין.
אם תשימי יין מתוק, זה ייצא ממש מתוק מדי ולא מאוזן.
 

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
יש סודות שידועים רק למי שמכין בפסח הכל מכלום...
התחליף לשום - חזרת!!!
או חתיכות או מגורד.
הטעם שלו הרבה יותר חזק וחריף מהשום, והוא נותן המון טעם בבישולים.
אני שמה גם בצל מטוגן וגם בצל חי.
בסלמון אני מגרדת גזר עם חזרת ובצל שמן ומלח , עוטפת את הסלמון ויוצא מעדן.
שום וחזרת זה שתי משפחות טעמים שונות.
(חזרת זה ממשפחת המצליבים כמו חרדל, צנון, וכו
שום זה ממשפחת הנרקיסיים שכוללת את השום והבצל)
אני הייתי ממיר שום בבצל ירוק בעיני זה הכי קרוב לטעם (לא יודע אם אוכלים או לא)
יש גם שורשים ארומטים ממשפחות אחרות שנותנים טעם עמוק, כמו שורש פטרוזיליה וסלרי.
אם בצל שאלוט נחשב לבצל לעניין המנהג - אז זה תחליף מושלם ממש.
 
נערך לאחרונה ב:

יואל ארלנגר - קקטוס

אוהב קצת מהכל
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
היין צריך להיות מתוק, נכון? לא יבש..?
לפי מה שאני רואה אצל אביגייל מייזליק וגם מתיישב עם ההיגיון, זה אמור להיות יבש.
למרות שזה מתכון קצת אחר, עדיין העקרונות לא משתנים בדרך כלל.
אם היה מדובר ביין מתוק, רוב הסיכויים שהסילאן היה מושמט.
1713271545830.png
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יְהוָה אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יְהוָה לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יְהוָה אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  2  פעמים

לוח מודעות

למעלה