ניהול אשכול מרוכז - תוספות

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
מאפינס בצל ופטריות

חייבת לציין שבמתכון הזה יש טיפ שעליתי עליו די בטעות והוא פשוט התברר כטיפ חשוב:
אחרי שאני מכינה את העיסה, אני משהה אותה כ4-5 שעות עד שהבצל שבתוכה הופך לפחות קשה ויותר רך, והפשטידה הופכת למאפינס אוורירי ולא לפשטידת בצל עם בצל נגיס בתוכה, ואח"כ שולחת לאפיה.
ההוכחה לכך שזה יצא וואו היתה כששלחתי את המאפינס למישהי שבעלה שונא בצל מובהק (ממש לא מסוגל שזה מופיע באוכל שלו, ואם אין ברירה, הוא פשוט יושב להוציא אחד אחד :D ) והיא סיפרה לי שהוא לא ידע מה השם של הפשטידה ואכל 2 יחידות!!

טוב, אז הנה המתכון:

מצרכים:
4 בצל בינוני קטן
חבילת שימורי פטריות
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס מים
אבקת אפיה
כף א. מרק בצל \ פטריות
3 כפות שמן
פלפל
מלח
הכנה: קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לחתיכות מעט קטנות ומערבבים עם שאר הרכיבים
משהים את התערובת מעל שעתים כדי שהבצל יתרכך.
מוזגים לתבניות אישיות או לתבנית אינגליש קייק עד 3\4 מהגובה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה, וקיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא יבש.
בתאבון!



IMG_8696..jpg IMG_8715..jpg
 

פיר

משתמש סופר מקצוען
האם אפשר גם לעשות את אוןתפ המצרכים בצורת פשטידה?
 

אפרת 10

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
האם אפשר גם לעשות את אוןתפ המצרכים בצורת פשטידה?

את יכולה פשוט לשפוך את העיסה לתבנית אינגליש קייק וזה יוצא פשטידה מרכזית
בגדול, זה נקרא פשטידה, קראתי לזה מאפניס כי זה יוצא אוורירי ותפוח
 

שי1

משתמש מקצוען
אפשר את הפשטידה להשהות לילה במקרר או שיותר מידי הרבה זמן היא כבר מגירה נושלים ולא טובה?
אם אני רוצה לארוחת צהרים אין לי 4-5 שעות קודם.
תודה
 

srp

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי DIP
UX UI
D I G I T A L
היי בנות
יש לכן עוד מתכונים שמתאימים לסוכות עם תמונות, אפילו מהרשת?
אני רוצה שניצור "אלבום" תפריט לסוכות :D

אם אתן בענין כמובן :p
ההגבלה של התמונות....
בכולופן מעתיקה לפה מתכון של אגרול סיני של ניקי שמאוד מומלץ מבחינתי
אני עשיתי את מילוי א', אז עליו אני יודעת להמליץ,
אני מקררת את התערובת לחלוטין לפני שממלאה את האגרולים, כדי שהעלים לא יקרעו
ניסיתי גם בטיגון וגם באפיה לדעתי שניהם מצוינים, בעלי טוען שטיגון עושה את זה ממש אמיתי...
לרוטב לא מספיק התחברתי, מחפשת תחליף...


אגרול ירקות
אגרול ירקות, תענוג של מתכון, מתאים לכל ארוחה הוא נחטף במהירות. האגרול יוצא מושלם וטעים ברמות. הטעם של הירקות משגע. האגרול מתחסלים במהירות!

מרכיבים:
חבילת עלי אגרול

מילוי א’:
כרוב קטן
3 גזרים
פלפל אדום
3 חופני נבטים
כף רוטב צ’ילי מתוק
פלפל שחור גרוס
מלח

מילוי ב’:
כרוב קטן
בטטה בינונית רכה
3 גזרים
כף סילאן
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:
1. לחתוך את הירקות לרצועות קצרות, במחבת חמה להקפיץ את הירקות עד שהם מתרככים אבל נשארים מעט קשים להוסיף את הנבטים ולהקפיץ כמה פעמים.

2. מילוי שני: להכין כמו הראשון למעוך את הבטטה ולערבב עם הירקות.

3. למלא את האגרול כמו מעטפה להבריש את הסגירה בביצה.

4. שתי אפשרויות הכנה:
לטגן בשמן עמוק משני הצדדים עד שמזהיב. לרפד תבנית בנייר אפיה משומן להבריש בשמן ולאפות עד שמזהיב בערך כ 15 דקות.

5. לערבב את מצרכי הרוטב ולהגיש עם האגרול:

מרכיבים:
2 כפות קטשופ
כף רוטב סויה
כף גדושה דבש
כף חומץ
1 – 2 כפות מיץ לימון


IMG_2309.jpg



IMG_22904.jpg





IMG_2214-1.jpg

IMG_2286-1.jpg

IMG_2480-1.jpg

IMG_22693.jpg
 

שושי א.

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
[QUOTE="אפרת 10, post: 6925534, member:

טוב, אז הנה המתכון:

מצרכים:
4 בצל בינוני קטן
חבילת שימורי פטריות
3 ביצים
1 כוס קמח
1 כוס מים
אבקת אפיה
כף א. מרק בצל \ פטריות
3 כפות שמן
פלפל
מלח
הכנה: קוצצים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לחתיכות מעט קטנות ומערבבים עם שאר הרכיבים
משהים את התערובת מעל שעתים כדי שהבצל יתרכך.
מוזגים לתבניות אישיות או לתבנית אינגליש קייק עד 3\4 מהגובה ואופים בתנור בחום של 180 מעלות עד להזהבה, וקיסם שננעץ במרכז התבנית יוצא יבש.
בתאבון!



צפה בקובץ המצורף 549733 צפה בקובץ המצורף 549735[/QUOTE]

הכנתי. יצא מוצלח מאד!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
תפו"א בתנור
מעדן
IMG_1938.JPG


6 תפו"א גדולים חתוכים לאצבעות לא גדולות מדי
1/3 כוס שמן
פלפל שחור
מעט שום כתוש
1/2-3/4 כוס אבקת מרק בצל

מערבבים הכל בתבנית.
אופים מכוסה כשעה וחצי.
מדי פעם מערבבים. אחרי כ 3/4 שעה מוסיפים 1 כוס מים.
10 דקות אחרונות מגולה.

אם התפו"א עדיין לא רכים אופים עוד קצת

IMG_1939.JPG

בתיאבון
 

MPשלוש

משתמש מקצוען
צפה בקובץ המצורף 551238
זוקיני מוקפץ בעגבניות שרי מיובשות.
לעגבניות:
קופסת עגבניות חתוכה, לסדר בתבנית כשהחלק החתוך כלפי מעלה ולייבש כשלש שעות בתנור על 130 מעלות

כשמתקרר אוספת לקופסא, מוסיפה שמנ"ז, מל"פ, שום כתוש ובזיליקום חתוך.

4 זוקיני חתוך לג'וליאנים.
שמן זית, מל"פ.
להקפיץ ולהוסיף את העגבניות שרי.
 

קבצים מצורפים

  • 20190929_020213.jpg
    20190929_020213.jpg
    2.2 MB · צפיות: 12

חפציבה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
ירקות בתנור - פשוט אבל טעים ומוסיף...
P1070225.JPG בטטות, גזרים, קישואים, גמבה, ופרוסות שום שהוזהב קודם
לתבל חזק, מלח, פפריקה, פלפל ועוד לפי הטעם
לערבב עם שמן ולתנור....
 

imac100

משתמש מקצוען
6. תפוחי אדמה קריספיים
רכיבים:
10 תפוחי אדמה חצויים לשניים
חצי כוס שמן זית
כפית בזילקום יבש
כפית אורגנו יבש
חצי כפית עלי טימין
רבע כפית מלח

הכנה
מחממים תנור ל200 מעלות
מערבבים את השמן עם התבלינים בכוס
שליש מורחים על התבנית
מניחים את התפוחי אדמה כשהחלק החצוי מונח על התבנית, משמנים את התפוחים מלמעלה עם מברשת
רבע שעה על חום של 200 ועוד כשעה+- (תלוי בתנור על 160 מעלות

תפוחי אדמה2.jpeg
 

imac100

משתמש מקצוען
7. אורז חגיגי עם תוספות
מתכון מתעימות יצא שלמות. באמת מיוחד (מתכון מצורף בתמונה מהעיתון)
אורז חגיגי.jpeg
אורז מתכון2.jpeg
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
פשטידת תפו"ע

6-7 תפו"ע גרנד לגרד גס
3 ביצים
1/2 כוס שמן
כוס קמח
כוס סוכר
1 ס' וניל
1 אפיון
כפית קינמון

לאחד הכל ולאפות כשעה

מלמעלה ניתן לפורר פירורים של:
3/4 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/4 מרגרינה רכה (50 ג')

לערבב היטב ולפורר מעל.
מצוין בהקפאה.
 

קבצים מצורפים

  • IMG_5814.JPG
    5.4 MB · צפיות: 37
  • IMG_5815.JPG
    5.4 MB · צפיות: 20

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
קיש פטריות ובצל / פשטידות פטריות ובצל אישיות
IMG_1950.JPG


IMG_1955.JPG



לקלתית הקיש:
[2 פאי עגולים קטנים, או 2 מלבניים כמו בתמונה שלי]

בצק פריך מלוח
2 כוסות קמח
200 גרם מרגרינה קרה או 1 כוס שמן [הבצק יהיה שביר יותר- כמו בתמונה שלי...]
1 ביצה
1 כפית מלח
3 כפות מים קרים

שמים הכל במעבד מזון בלהב מתכת. מפעילים. בתחילה יראה שהבצק לא מתגבש אבל אחרי כמה דקות הבצק יתגבש לבצק רך ונעים. אם הבצק מתפורר ולא מצליח להתגבש- מוסיפים עוד מעט מים.

עוטפים בניילון ומקררים כשעה במקרר.
לפני השימוש מניחים מספר דקות על השיש ואז מרדדים על משטח מקומח.
מרפדים בבצק תבנית פאי מרופדת בניר אפיה מהדקים היטב לתחתית ולדפנות ונפטרים משאריות הבצק שמעבר לקצה הדפנות.

מכינים מלית:

3 כפות שמן
2 בצלים גדולים קצוצים
3 קופסאות שימורי פטריות או 3 סלסלאות טריות
1 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
3 ביצים
3/4 כוס קמח
2 כפות אבקת מרק בצל או פטריות
1/2 כוס חלב סויה
1/2 כוס שמנת פרווה לבישול

מטגנים בצל בשמן ומוסיפים פטריות. מטגנים להשחמה. מוסיפים תבלינים חלב סויה ושמנת. מכבים את האש ומוסיפים בערבוב קמח וביצים.
מערבבים היטב עד שאין גושי קמח
יוצקים לתבנית בתוך הקלתית.
אופים ב 180 מעלות כ 1/2 שעה עד שהפאי מתגבש ואינו רוטט.

אם רוצים לחסוך זמן, ממלאים מהמלית בתבנית שקעים מסיליקון ואופים כפשטידות אישיות, או בתבנית אינגלית כפשטידה גדולה. שמו האפיה בפשטידה גדולה כשעה.
 

rosmarin

משתמש סופר מקצוען
צילום מקצועי
זה לא מתכון זה סתם בצק שמרים, קוביות ירקות וגבינה צהובה.
אכתוב לך, אבל כמו @מלפפון , בלי אחריות על הכמויות המדויקות :)

בצק
קילו רמח
2 כפות שמרים
כף וחצי מלח (זה שיגעון שנשאר לי מההריון האחרון :eek: את יכולה לשים גם כף אחת)
חצי כוס שמן
כף סוכר
2 ו 3 רבעים מים, שאני מחליפה לפעמים במיץ תפוזים שיהיה לברכת 'מזונות'
ביצה
את השמרים והסוכר אני מוסיפה לבצק אחרי שמתחילה לעבד עם שאר החומרים.

ירקות
קוביות של
בטטה
חציל
גמבה
בצל
עם מעט שמן בתנור שיהיה מוכן אבל לא עד הסוף.

גבינה צהובה לא צריך מתכון :)

בתיאבון


אני רואה ששכחתי לכתוב שפיזרתי אורגנו על הירקות :eek:

בכל מקרה,
נשאר לי קצת מהם, מהירקות.
שמתי בתבנית מלוואח
על זה את הירקות וגם 6 ביצים מעורבב,
על זה עוד שכבת מלוואח,
ביצה ושומשום.

יצא בורקס חביתה, או פשטידת ירק בשכבות, בכל מקרה עד שהספקתי לחשוב על שם הולם, זה נגמר :)

צירפתי תמונה עלובה, אבל זה החוק באשכול הזה.

20191016_215309.jpg
 

גולדס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
אפשר מתכונים?

בבקשה

סופלה פטריות

3 כפות מיונז
5 ביצים
3 כפות קמח
1 שמנת מתוקה
מלח ופלפל

מערבבים לבלילה אחידה.

מוסיפים:
רבעי פטריות טריות/ ברוקולי חלוט/ תירס או קוביות בטטה אפויות.

יוצקים לתבניות סופלה ואופים עד להזהבה.

סלט חסה עם בטטה מקורמלת וקוביות בולגרית

פורסים בטטה לפרוסות דקות, שוטחים בתבנית, מרססים בספריי שמן, מפזרים על הפרוסות סוכר חום, אופים עד להתקרמלות והזהבה קלה.


קורעים חסה בידיים, מסדרים מעליה נבטוטים, פרוסות בטטה במעגל ובאמצע קוביות בולגרית

רוטב:

1/4 כוס שמן
1/4 כוס ים
1/2 כפית חרדל
1 כפית רוטב סויה.
מעט סוכר חום, גבישי שום, מלח ופלפל

מערבבים ויוצקים על הסלט.
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
1 כוס אורז מלא ועדשים ירוקים/חומים

להשרות את האורז והעדשים במים כחצי שעה ולסנן.

לטגן בצל בסיר ולהוסיף את האורז והעדשים
לתבל בכפית מלח ופלפל שחור ,כמון,כרכום וגבישי שום.
להוסיף 2 כוסות מים רותחים
לבשל כחצי שעה.

תמונה לפני/אחרי הבישול
IMG_6170.JPG
IMG_6170.JPG
IMG_6157.JPG
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@hbecker תוכלי לעזור לי בבקשה?
בורקס פסטרמה

חבילה בצק עלים
חבילה פסטרמה הודו דל שומן
1/2 כוס קטשופ
1/4 כוס חרדל
ביצה למשיחה
שומשום וקצאח לזריה


מערבבים קטשופ וחרדל.
מרדדים את בצק העלים וחותכים ממנו מלבנים ברוחב של כ -20 ס"מ על 10 ס"מ
מורחים בתערובת הקטשופ והחרדל. מניחים עיגול פסטרה אחד ועוד אחד לצידו באופן שיכסה את כל העלה. מגלגלים כמו רולדה וסוגרים לעגול. חותכים בקצוות לא עד הסוף לקבלת מראה של פרח. מושחים בביצה טרופה וזורים שומשום וקצאח. אופים ב 180 מעלות כ-25 דקות להשחמה נאה.
 

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
כתוב כאן בכותרת :עם תמונות בלבד.....
רק אני ממושמעת כאן??? ;)

אז הנה כמה דברים טריים מהיום
מוקפץ סיני דיאטתי ומתאים לתוספת בשר/דגים וסתם כך לנישנוש.....

לאדות בצל סגול ולהוסיף:
פטריות
פלפלים צבעוניים
אחרי רבע שעה להוסיף
שעועית ירוקה
שומשום
תבלינים לפי הטעם
קצת רוטב סויה
ולאדות עד שהשעועית מתרככת
והנה התוצאה והטעם......:p
(עם פלאש ובלי....)
IMG_7606.JPG
IMG_7612.JPG
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קיט ע'

קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי:
נקרא  4  פעמים

אתגר AI

חשיפה כפולה • אתגר 130

לוח מודעות

למעלה