ניהול אשכול מרוכז - תוספות

מבורכת

משתמש סופר מקצוען
הפקות ואירועים
פשטידת בצל בקלי קלות

6 בצל גדול חתוך לקוביות/פרוסות דקות
חצי כוס שמן
כוס וחצי מים
להשרות כשעה במקרר

להוסיף 6 ביצים
כוס קמח
אפיון
2 כף אב' מרק בצל/פטריות
מלח פלפל

מתאים ל3 אינגליש קייק או למלא במאפינס אישיים

לאפות ב 180 כשעה
(ניתן להקפיא)
 

קבצים מצורפים

  • IMG_7585.JPG
    IMG_7585.JPG
    1.9 MB · צפיות: 28

חוח

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בורגול עם חזה עוף וחמוציות בנגיעות קינמון
מנה מתאימה בעיקר אם את מכינה בשר ולא בא לך גם עופות בנוסף.. אבל מה יאכלו הילדים שלא מסתדרים עם בשר?
מטגנת בצל. היטב, להזהבה ממש.
מוסיפה לו את הפלפל השחור, ומעט ממש קינמון, תלוי בטעם.
מוסיפה להם חמוציות, חופן מכובד.
מטגנת יחד כמה שניות.
מוסיפה את קוביות החזה עוף, לפעמים אני משרה אותם בשתי כפות רוטב סויה או בסילאן, שניהם מתקתקים ומתאימים.
20200930_011013.jpg
מוסיפה סילאן או דבש, ואז את הבורגול. מכאן ממשיכים לפי ההוראות של הבורגול, כלומר טיגון קצר שלו בשמן עם כל מה שהוספנו לאותו שמן, מים רותחים לפי הההוראות. מעט מלח. לכסות במגבת ולהנמיך כשרותח.
יוצא ממש טעים. בד"כ גם אלגנטי ויפה... התמונה המצורפת היא לא מהפוטוגניות.
 

*טובית*

משתמש מקצוען
@מבורכת , בשבילך!
פשטידת אננס

כוס ורבע קמח
קופסת אננס ללא המים
כוס סוכר
4 ביצים
א. אפיה
2 סוכר וניל
כוס שמן

לטחון הכל בבלנדר יד/מג'ימיקס, ולאפות עד שקיסם יוצא יבש.
המתכון מתאים לשתי תבניות אינגליש קצרות.
או באישיות כמובן.
 

עיטורים פלוס

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
הנדסת תוכנה
צילום מקצועי
D I G I T A L
עימוד ספרים
חצאי תפו"א אפויים עם חריצים

החומרים:

תפוחי אדמה
גריל עוף/ פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
מלח
שמן
--------
לחתוך את התפו"א לאורך
לחתוך מלמעלה עם סכין לעומק, בערך 2/3 + מהעומק
לערבב בלפתנית שמן עם גריל עוף/פפריקה, פלפל שחור מלח
להבריש על התפוחי אדמה.
--------
לאפות כשעה / שעה וחצי בתנור על חום של כ-200 מע"צ
1601929386414.png

1601929490785.png
1601929540399.png
 

שרה טירהויז

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
רעיון קליל וטעיםםם
שנוצר לי מאילתור שאריות....

טגנתי שניצלים ונשארו לי 2 צלחות מלאות בביצה ופירורי זהב
היה חבל לי לזרוק
הוצאתי פסטרמה
הכנתי בצ'יק פירה אנסטנט מאבקה הוספתי בצל מטוגן לטעם משובח יותר
מרחתי על כל פרוסת פסטרמה שכבת פירה - גלגלתי + טבילה בביצה+ עיטוף פירורים
ולמחבת
תקשיבו יצא משגע
נראה ומריח נהדר
והטעם !!
נגמר לפני השניצלם....:) לא הספקתי לצלם

@hbecker הכנתי את הקציציות דג, ובורקס פסטרמה - נחלו הצלחה מסחררת - המון תודה!!
 

תהילה ישכיל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
קעריות עלי סיגר ממולאות בכבד וערמונים
סיגר בשר פיקנטי
פטריות ממולאות

קעריות
משמנים קלות עלי סיגר
מסדרים בתבניות קאפ קייק אישיות מאלומיניום (מניחים את מרכס העלה במקביל למרכז התבנית ומכווצים את העודפים מלמעלה )
אופים בחום בינוני עד להזהבה(זהירות זה טיימינג מדוייק אם תפספסו תקבלו קעריות זהובות יתר על המידה)

מלית כבד וערמונים
מטגנים במחבת יציקה רחבה פרוסות בצל עד להזהבה
מוסיפים סלסילת פטריות שמפיניון פרוסות
2 חב' ערמונים בוואקום
חצי ק"ג כבד צלוי
מקפיצים קלות ומתבלים ב: סילאן, אגוז מוסקט, פ. שחור גרוס, מלח ניתן להוסיף מעט יין יבש איכותי.
ניתן להגיש מעל הקעריות /אפשר לזלף בהגשה לצד הקערית שושני פירה ורוטב פטריות

סיגר בשר

למילוי:

טוחנים במעבד מזון-
חצי ראש שום קלוף
1 פלפל חריף גדול חצוי ומנוקה מגרעינים
חופן פלפלוני שאטה /צ'ילי קטנטנים
חצי חב' כוסברה טריה
רבע כוס שמן
מלח, פ. מרוקאית מתוקה בשמן
פ. מרוקאית חריפה בשמן
מעט תבלין לקציצות/ראס אל חנות

יוצקים את התערובת על עיסה של חצי ק"ג בשר בקר טחון
מאחדים את הרכיבים

למילוי-חב' עלי סיגר שהופשרה לילה במקרר
בתחילת העלה מניחים בצורת אצבע מתערובת המילוי -מקפלים את התחתית ואת השוליים ומגלגלים לסיגר
מטגנים בשמן עמוק/לחילופין משמנים ואופים בחום בינוני

להגשה: חצי כוס סילאן, חצי כוס טחינה גולמית-מערבבים היטב ויוצקים מעט מעל-אם אתם מחבבים טוויסטים בבישול
ניתן לפדר מעט א. סוכר מעל הסיגר

פטריות ממולאות
ניתן למלא במגוון וריאציות של בשר-הפעם הלכנו על מלית שנותרה מהסיגרים
מסירים את רגלי הפטריות ומנקים היטב
ממלאים מעל במלית הבשר
מצפים בביצה+ פירורית זהב ומטגנים בשמן חצי עמוק
בהצלחה
 

אסתי אייזנברג

חווית וידאו מושלמת
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
עריכה והפקת סרטים
ואם כבר אז הנה עוד כמה מוצלחים שלי שהתפרסמו בהמודיע
צפה בקובץ המצורף 551525

תקשיבי,
הכנתי את זה אתמול,
יצא פשוט מעדן,

אמנם עם שינויים,
אבל כל הרעיון מכאן,
(עשיתי עם בצל פלפל ופטריות,
וברוטב לא היה לי טריאקי,
אז עשיתי בערך 4 כפות סילאן,
4 כפות צילי מתוק
1 כף רוטב סויה,
כף שום גביש,
1 כפית מלח
ושמן)
יצא פשוט מעדן והייתי חייבת גם לצלם כדי להראות... ;)

IMG_0006.JPG
 

האמת הזועקת!

משתמש רשום
עוקבת

אורז עם פיצוחים:
מכינים אורז לבן ורגיל
במחבת מתגנים את הפיצוחים
לוקחים תבנית אינגלישקייק ושמים את הפיצוחים החמים ומעל את האורז הרותח!!!
כשרוצים להוציא את האורז לשולחן פשוט הופכים אותו על מגש יפה
יוצא מאוד יפה וטעים משום שהאורז מקבל את הצורה של התבנית..
בקיצר, שווה!!!!!
 

חמג

משתמש מקצוען
תפו"א בתנור
מעדן
צפה בקובץ המצורף 967831

6 תפו"א גדולים חתוכים לאצבעות לא גדולות מדי
1/3 כוס שמן
פלפל שחור
מעט שום כתוש
1/2-3/4 כוס אבקת מרק בצל

מערבבים הכל בתבנית.
אופים מכוסה כשעה וחצי.
מדי פעם מערבבים. אחרי כ 3/4 שעה מוסיפים 1 כוס מים.
10 דקות אחרונות מגולה.

אם התפו"א עדיין לא רכים אופים עוד קצת

צפה בקובץ המצורף 967832
בתיאבון
וואו אני רואה מתחילים לפרק את האשכול הענק, אתמול רפרפתי בו וחשבתי שאי אפשר לעקוב וחבל, כל הכבוד ותודה גדולה!!!

אפשר לשים רוטב פטריות משקית במקום אבקת מרק? ייתן אותו אפקט??
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
וואו אני רואה מתחילים לפרק את האשכול הענק, אתמול רפרפתי בו וחשבתי שאי אפשר לעקוב וחבל, כל הכבוד ותודה גדולה!!!

אפשר לשים רוטב פטריות משקית במקום אבקת מרק? ייתן אותו אפקט??
כן אפשר
 
חצאי תפו"א אפויים עם חריצים

החומרים:

תפוחי אדמה
גריל עוף/ פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
מלח
שמן
--------
לחתוך את התפו"א לאורך
לחתוך מלמעלה עם סכין לעומק, בערך 2/3 + מהעומק
לערבב בלפתנית שמן עם גריל עוף/פפריקה, פלפל שחור מלח
להבריש על התפוחי אדמה.
--------
לאפות כשעה / שעה וחצי בתנור על חום של כ-200 מע"צ
צפה בקובץ המצורף 967853
צפה בקובץ המצורף 967854
צפה בקובץ המצורף 967855
סליחה על ההקפצה
אני עכשיו מכינה את זה גירתם אותי
איך התפו"א נפתחים לי?
זה נהיה ככה לבד בתנור או שצריך לעשות לזה משו מיוחד
תודה.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
רולדה קלה להכנה.
פירה מגולגל עם בשר/הוד/עוף טחון
IMG_7104_800x600.jpg

לתערובת הפירה:
8 תפו"א בינוניים, קלופים וחתוכים
1 כף מלח
1 כף פפריקה
פלפל שחור
2-3 ביצים
3 כפות שמן

לתערובת הבשרית:
500 גרם בשר/הודו או עוף טחון
1 בצל גדול או 2 קטנים, קצוצים דק
2 כפות שמן
4 שיני שום כתושות
1.5 כפיות מלח
1 כף פפריקה
1 כפית כמון
1 ביצה

לציפוי:
ביצה טרופה
שומשום לבן
שומשום שחור או קצח
פרג
[אפשר רק שומשום ואפשר גם בלי]

הכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במי מלח. מועכים לפירה ומוסיפים שמן, תבלינים וביצים. מערבבים לפירה אחיד. כמות המלח ניתנת לשינוי לפי הטעם האישי.
מרפדים תבנית חד פעמית ענקית בניר אפיה. משמנים את ניר האפיה
משטחים את בפירה על ניר האפיה בשכבה אחידה שמכסה את כל התבנית.

מטגנים בצל ב-2 כפות שמן עד להשחמה נאה.
מערבבים עם הבשר הטחון [הלא מבושל], התבלינים והביצים
משטחים את התערובת בצורה אחידה מעל לפירה. השכבה תהיה דקה. אם רוצים שכבה עבה יותר, מכינים חצי מכמות הפירה. ומשתמשים בתבנית A4. באופן זה שכבת הבשר תהיה עבה יותר.

מוציאים את ניר האפיה מהתבנית לשיש. מתחילים לגלג לרולדה מהצד הרחב. מגלגלים ומשחררים את ניר האפיה, ושוב מגלגלים עוד ומשחררים את ניר האפיה עד שהרולדה כולה מגולגלת.
מרפדם את התבנית בניר אפיה נוסף. מרימים את הרולדה בעדינות ומעבירים לניר האפיה שבתבנית.
מורחים ביצה טרופה ומפזרים שומשום, קצח ופרג

אופים ב 180 מעלות כ-25-30 דקות להשחמה והתייצבות.

ממתינים מעט לפי הפרידה. פורסים בעדינות בסכין חדה ומשוננת.
IMG_7105_800x600.jpg

הרולדה מתאימה כמנה ראשונה או כתוספת.
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמא

א מִזְמוֹר לְדָוִד יְהוָה קְרָאתִיךָ חוּשָׁה לִּי הַאֲזִינָה קוֹלִי בְּקָרְאִי לָךְ:ב תִּכּוֹן תְּפִלָּתִי קְטֹרֶת לְפָנֶיךָ מַשְׂאַת כַּפַּי מִנְחַת עָרֶב:ג שִׁיתָה יְהוָה שָׁמְרָה לְפִי נִצְּרָה עַל דַּל שְׂפָתָי:ד אַל תַּט לִבִּי לְדָבָר רָע לְהִתְעוֹלֵל עֲלִלוֹת בְּרֶשַׁע אֶת אִישִׁים פֹּעֲלֵי אָוֶן וּבַל אֶלְחַם בְּמַנְעַמֵּיהֶם:ה יֶהֶלְמֵנִי צַדִּיק חֶסֶד וְיוֹכִיחֵנִי שֶׁמֶן רֹאשׁ אַל יָנִי רֹאשִׁי כִּי עוֹד וּתְפִלָּתִי בְּרָעוֹתֵיהֶם:ו נִשְׁמְטוּ בִידֵי סֶלַע שֹׁפְטֵיהֶם וְשָׁמְעוּ אֲמָרַי כִּי נָעֵמוּ:ז כְּמוֹ פֹלֵחַ וּבֹקֵעַ בָּאָרֶץ נִפְזְרוּ עֲצָמֵינוּ לְפִי שְׁאוֹל:ח כִּי אֵלֶיךָ יְהוִה אֲדֹנָי עֵינָי בְּכָה חָסִיתִי אַל תְּעַר נַפְשִׁי:ט שָׁמְרֵנִי מִידֵי פַח יָקְשׁוּ לִי וּמֹקְשׁוֹת פֹּעֲלֵי אָוֶן:י יִפְּלוּ בְמַכְמֹרָיו רְשָׁעִים יַחַד אָנֹכִי עַד אֶעֱבוֹר:
נקרא  0  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה