פסח מה שהיה אמור להיות קרואסון שקדים---

מממ.........

משתמש מקצוען
ומה שבסוף יצא ממנו.

או,
איך מוציאים מתוק מעז.


הם היו אמורים להיות קרואסונים.
פריכים. מקמח שקדים.
משהו שהכנתי במשך השנה ויצא מ-צ-ו-י-ן
אבל, עם נטורינה.

פסח.
ואין לי נטורינה בכשרות שמתאימה לי.
אז ניסיתי עם שמן קוקוס.

איך אומר בעדינות,
קיבלתי קראוסוני פיתה.
צפה בקובץ המצורף 1349784
טעימים.
פריכים.
אבל,
לא ממש מה שרציתי.

הסתכלתי על מחצית הבצק שנותר לי.
קרואסונים הם לא יהיו.

אבל מה כן?

באינסטינקט של רגע, שטחתי את הבצק הנותר בתבנית בעובי של כ-3 מ"מ- חצי ס"מ.
פיזרתי סוכר מעורב בקינמון
סימנתי חתכים לריבועים.
ושלחתי לתנור להשחמה קלה.

אחרי שהם השחימו קלות, חתכתי שוב בסימני החיתוך לריבועים ואפיתי עוד כמה דקות להשחמה נאה.

זהו.

צפה בקובץ המצורף 1349785
העידו כאן שאלו ביסקויטים ממש טובים.
אז תהנו גם אתם.


מתכון:
1.5 כוסות קמח שקדים
3/4 כוס קמח תפו"א
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1/2 כוס שמן קוקוס

מעבדים את הרכיבים לבצק אחיד, רטוב מעט.
עוטפים בניילון ומעבירים לקירור של כחצי שעה

מרדדים בין 2 שכבות ניר אפיה.
בהיעדר מערוך לפסח, משטחים בידיים בין 2 נירות אפיה
מעבירים את מניר האפיה התחתון שמעליו הבצק לתבנית.
מסמנים סימני חיתוך לריבועים בסכין חדה

מערבבים:
2 כפות סוכר ו-1 כפית קינמון ומפזרים על הריבועים
אופים כ-8 דקות להשחמה קלה.
עוברים בסכין על החריצים לחיתוך מלא ואופים עוד מספר דקות להשחמה נאה
פיזרת את הסוכר והקינמון לפני האפיה או באמצע?
 

ווילי וונקה

משתמש מקצוען
שאלה מטופשת אולי
אין לי מיקסר פסח
עיבוד הבצק יכול להעשות ביד? אני הולכת להשתמש בחמאה
תודה רבה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום

אילה ג

משתמש פעיל
ומה שבסוף יצא ממנו.

או,
איך מוציאים מתוק מעז.


הם היו אמורים להיות קרואסונים.
פריכים. מקמח שקדים.
משהו שהכנתי במשך השנה ויצא מ-צ-ו-י-ן
אבל, עם נטורינה.

פסח.
ואין לי נטורינה בכשרות שמתאימה לי.
אז ניסיתי עם שמן קוקוס.

איך אומר בעדינות,
קיבלתי קראוסוני פיתה.
צפה בקובץ המצורף 1349784
טעימים.
פריכים.
אבל,
לא ממש מה שרציתי.

הסתכלתי על מחצית הבצק שנותר לי.
קרואסונים הם לא יהיו.

אבל מה כן?

באינסטינקט של רגע, שטחתי את הבצק הנותר בתבנית בעובי של כ-3 מ"מ- חצי ס"מ.
פיזרתי סוכר מעורב בקינמון
סימנתי חתכים לריבועים.
ושלחתי לתנור להשחמה קלה.

אחרי שהם השחימו קלות, חתכתי שוב בסימני החיתוך לריבועים ואפיתי עוד כמה דקות להשחמה נאה.

זהו.

צפה בקובץ המצורף 1349785
העידו כאן שאלו ביסקויטים ממש טובים.
אז תהנו גם אתם.


מתכון:
1.5 כוסות קמח שקדים
3/4 כוס קמח תפו"א
1/2 כוס סוכר
1 ביצה
1/2 כוס שמן קוקוס

מעבדים את הרכיבים לבצק אחיד, רטוב מעט.
עוטפים בניילון ומעבירים לקירור של כחצי שעה

מרדדים בין 2 שכבות ניר אפיה.
בהיעדר מערוך לפסח, משטחים בידיים בין 2 נירות אפיה
מעבירים את מניר האפיה התחתון שמעליו הבצק לתבנית.
מסמנים סימני חיתוך לריבועים בסכין חדה

מערבבים:
2 כפות סוכר ו-1 כפית קינמון ומפזרים על הריבועים
אופים כ-8 דקות להשחמה קלה.
עוברים בסכין על החריצים לחיתוך מלא ואופים עוד מספר דקות להשחמה נאה
אם אין קמח תפו"א ולא שמן קוקוס ולא יודעת אם אספיק לעשות קמח שקדים, וכמובן בלי קינמון,
יש מה לנסות עם שקדים טחונים ממש דק במקום כל הקמחים ושמן אגוזים,
או שזה פשוט יצא עוגיות שקדים?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
אם אין קמח תפו"א ולא שמן קוקוס ולא יודעת אם אספיק לעשות קמח שקדים, וכמובן בלי קינמון,
יש מה לנסות עם שקדים טחונים ממש דק במקום כל הקמחים ושמן אגוזים,
או שזה פשוט יצא עוגיות שקדים?
נראה לי חבל על הזמן
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמב

א מַשְׂכִּיל לְדָוִד בִּהְיוֹתוֹ בַמְּעָרָה תְפִלָּה:ב קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶזְעָק קוֹלִי אֶל יְהוָה אֶתְחַנָּן:ג אֶשְׁפֹּךְ לְפָנָיו שִׂיחִי צָרָתִי לְפָנָיו אַגִּיד:ד בְּהִתְעַטֵּף עָלַי רוּחִי וְאַתָּה יָדַעְתָּ נְתִיבָתִי בְּאֹרַח זוּ אֲהַלֵּךְ טָמְנוּ פַח לִי:ה הַבֵּיט יָמִין וּרְאֵה וְאֵין לִי מַכִּיר אָבַד מָנוֹס מִמֶּנִּי אֵין דּוֹרֵשׁ לְנַפְשִׁי:ו זָעַקְתִּי אֵלֶיךָ יְהוָה אָמַרְתִּי אַתָּה מַחְסִי חֶלְקִי בְּאֶרֶץ הַחַיִּים:ז הַקְשִׁיבָה אֶל רִנָּתִי כִּי דַלּוֹתִי מְאֹד הַצִּילֵנִי מֵרֹדְפַי כִּי אָמְצוּ מִמֶּנִּי:ח הוֹצִיאָה מִמַּסְגֵּר נַפְשִׁי לְהוֹדוֹת אֶת שְׁמֶךָ בִּי יַכְתִּרוּ צַדִּיקִים כִּי תִגְמֹל עָלָי:
נקרא  7  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה