• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

עיצוב תכנון מטבח

שוטפת כלים

משתמש צעיר
מצ"ב תוכניות של המטבח המתוכנן
מכיוון שזה משהו של פעם בחיים
אשמח אם יש לכם הארות לדברים שלא שמנו לב אליהם
וכל מה שיש לכם לומר בנושא
1.png
2-3.png
ארונות תחתונים.png
תכנון מטבח.png

נערך לאחרונה ב:

שוטפת כלים

משתמש צעיר
אני אמקד כרגע מה שמפריע לי, אבל אשמח לשמוע אם יש עוד נקודות:
*פינת אוכל ליד החלונות החלון תמיד יהיה מלוכלך, מרגיש לא פרקטי בכלל
*מכשירי חשמל במגירה- מסורבל להוציא כל פעם מצד שני חבל על המקום בשיש
* הפינת אוכל לא מרגישה מרווחת מספיק וגם קרובה מדי לאזור שמבשלים וזה מפריע
*מקרר גדול, מקפיא, מדיח זה מכשירים שכרגע אין לי השאלה אם להשאיר מקום בתכנון ואז יהיה נישות ריקות ומכוערות
*פינת קפה- אני צריכה מקום מסודר למכונת קפה ולהכנת קפה אבל שלא יעשה בלאגן אני רוצה שיש ריק בפוטנציאל
*המיקרוגלים גבוהים מדי וגם לא אוהבת שנשאר לידו מקום אחסון, גורם לבאלגן
*הפתרון של פח בארון פתוח האם לא מכוער?
*יבוש כילים- במידה ויש מדיח, באיזה גודל מומלץ לעשות ארון יבוש?

זה בנתיים,
תודה לכל מי שמקדיש מזמנו.

אנוכי

משתמש מקצוען
טוב אנחנו כנראה ממש באותה סירה...
לגבי מקפיא חושבת שאני לא אמקם במטבח חבל לי על שטח שיש
ארון מכשירים- לא מוותרת כרגע,
מדיח- מתכננת לרכוש בהתחלה רק לבשרי בחלבי לעשות הכנה למדיח ובארון מדפים בינתים, לשנקנה- נוציא את המדפים.
בפינת אוכל - אפשר לעשות ספסל איחסון - מוצלח ונותן מקומות ישיבה נוספים,
את הספסל אפשר במשך היום לאחסן מתחת לשולחן (תלוי במבנה השולחן צריך שאורך הספסל יהיה קטן מהרווח בין רגלי השולחן)

byy

תכנון ועיצוב פנים
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב ואדריכלות פנים
1)רצוי שרטוט בשחור לבן. קשה לקרא אותיות צבעוניות :)
2) מקום למטאטא נכנס רק יוקוסו.זה לא חיסרון, זה מטאטא מעולה ומומלץ מניסיון ,רק שתדעו.;)
3)גם לי מרגיש כך. מטבח מרווח מאד מאד ופינת אוכל קטנה וצפופה

אנוכי

משתמש מקצוען
1)רצוי שרטוט בשחור לבן. קשה לקרא אותיות צבעוניות :)
2) מקום למטאטא נכנס רק יוקוסו.זה לא חיסרון, זה מטאטא מעולה ומומלץ מניסיון ,רק שתדעו.;)
3)גם לי מרגיש כך. מטבח מרווח מאד מאד ופינת אוכל קטנה וצפופה
2) אא"כ היא לא באמת קונה עכשיו מקרר 100 ס"מ...

אנוכי

משתמש מקצוען
אולי להחליף בבשרי בין הכירים לגז?,
ואולי באופן כללי עדיף שיישים בר'
כך:
1742336937605.png

עיצוב מטבחים

משתמש סופר מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מפריע לי ש..
המשטחים קטנים מהצד השני של הכיור. (לפחות 80 ס"מ) 60 זה לא משטח עבודה.
המקרר רחוק ממשטח העבודה.
הכיריים קרובות לקצה.
פינת האוכל תקועה.

משפחה מאושרת

משתמש פעיל
*פינת אוכל ליד החלונות החלון תמיד יהיה מלוכלך, מרגיש לא פרקטי בכלל
אם יש לכם אפשרות לעשות חלון פנורמי שיוצא החוצה עם ספסל משיש. זה גם יגדיל את פינת האוכל וגם ירחיק את השולחן מהחלון. בבית רגיל שיש ילדים בגילאים שונים בארוחה סטנדרטית לא צריך כל ארוחה את כל מקומות הישיבה, ובפעמים שכל בני הבית מתכנסים אפשר להושיב שם את הגדולים יותר ששומרים על הניקיון.
*מכשירי חשמל במגירה- מסורבל להוציא כל פעם מצד שני חבל על המקום בשיש
ענין של הרגל, אני מאוד רציתי ארון מכשירים אבל בסוף נאלצתי לותר. יש לי מגירה חזקה במיוחד למכשירים מתחת השיש שבו אני עובדת, לא כ"כ נורא. אבל אולי בהעמדה אחרת כן תוכלו להכניס
* הפינת אוכל לא מרגישה מרווחת מספיק וגם קרובה מדי לאזור שמבשלים וזה מפריע
לא מידי קרוב לטעמי. יש לך שם 1.5מ' בין השולחן לכיריים. אולי אפשר להעביר את הכיריים הבשריות יותר למרכז (לשנות את הקיר הבשרי כשהמקרר והמקפיא עוברים לסוף) ולהאריך את השולחן. בסוף נניח אפשר לשים את המקפיא שלא פותחים כל רגע/ארון מזווה.
*מקרר גדול, מקפיא, מדיח זה מכשירים שכרגע אין לי השאלה אם להשאיר מקום בתכנון ואז יהיה נישות ריקות ומכוערות
מקרר גדול - השאלה כמה. לי יש מקרר 80 ס"מ ועשיתי תכנון למקרר 92-94 ס"מ שזה הגדול הקלאסי. לגבי מקפיא - אני אישית לא אוהבת עוד מכשיר במטבח, אם זה לא אינטגרלי זה מכוער. אם יש מקום אחר בבית/מחסן נגיש מתאים למקפיא שלא אוכל שטח אולי עדיף לותר על מקפיא לטובת ארונות מזווה/מכשירים וכו'.
לגבי מדיח - אני עשיתי הכנה למדיח ובינתים שם לי הנגר ארון עם מדפים ודלת שבהמשך תוצמד למדיח אינטגרלי. הוא בנה את הארון בצורה שניתן לפתוח את ההברגה ולשלוף אותו מתחת השיש. כך בינתים הוא משמש לאכסון וגם לא מכוער
*פינת קפה- אני צריכה מקום מסודר למכונת קפה ולהכנת קפה אבל שלא יעשה בלאגן אני רוצה שיש ריק בפוטנציאל
לא חייב שיש, אפשר נניח לעשות פינה פתוחה בתוך ארון גבוה אם יש. זה יכול להיות יפה
*המיקרוגלים גבוהים מדי וגם לא אוהבת שנשאר לידו מקום אחסון, גורם לבאלגן
הגובה לא נורא, די בסדר אא"כ את רוצה שילדים קטנים יוכלו להפעיל לבד. לגבי הגודל - אפשר לחלק עם מחיצה ולהעמיד שם ספרי מתכונים/טלפונים וכו'. אם רוצים יותר נמוך אפשר להחליט לשים את התנור נמוך יותר. אם כי תנור בגובה שיש זה ממש נוח.
*הפתרון של פח בארון פתוח האם לא מכוער?
בעיני מכוער, אפשר לעשות דלת שמחובר אליה הסוקל. כך הפח עומד על הרצפה אבל לא חשוף. אפשר לעשות בסוקל פתחי אורור, מניסיון שלי אם מרוקנים אשפה בשוטף לא קריטי

הרעיון של מטבח ר' גם לא רע, אבל אני דוקא חושבת שיש נוחות במשטחים מקבילים וכיף לאכול מול החלונות...

שוטפת כלים

משתמש צעיר
דבר ראשון תודה רבה על כל התגובות זה מחמם את הלב הרצון לעזור
ארון מכשירים- לא מוותרת כרגע,
ארון מכשירים על השיש, זה בנפרד חלבי ובשרי בהתחשב שאצלי זה 2 משטחים נפרדים
במקום מה כדאי לשים?
לגבי מקפיא חושבת שאני לא אמקם במטבח חבל לי על שטח שיש
מצד שני אין לי מקום אחר לשים שקרוב למטבח
כרגע אין לי בכלל מקפיא השאלה אם לוותר וזהו
אולי להחליף בבשרי בין הכירים לגז?,
לא הבנתי🫣
ואולי באופן כללי עדיף שיישים בר'
האמת חשבתי גם על הרעיון, הבעיה שיש חלק גדול שהוא רק חלונות לא נוכל לשים שם ארונות עליונים,
עדיין יהיה מספיק שטח לארונות?
מצוינת דלת כנף של 8 ס"מ
לאיזה גודל זה מספיק?
המשטחים קטנים מהצד השני של הכיור. (לפחות 80 ס"מ) 60 זה לא משטח עבודה.
המקרר רחוק ממשטח העבודה.
מה כדאי לעשות?
הכיריים קרובות לקצה.
מצד שני כל השטח שאחרי הכיריים הוא שטח מת שא"א לנקות אותו לכן יותר נוח בקצה?

שוטפת כלים

משתמש צעיר
@משפחה מאושרת תודה רבה על התשובות המפורטות!
אם יש לכם אפשרות לעשות חלון פנורמי שיוצא החוצה עם ספסל משיש. זה גם יגדיל את פינת האוכל וגם ירחיק את השולחן מהחלון. בבית רגיל שיש ילדים בגילאים שונים בארוחה סטנדרטית לא צריך כל ארוחה את כל מקומות הישיבה, ובפעמים שכל בני הבית מתכנסים אפשר להושיב שם את הגדולים יותר ששומרים על הניקיון.
האמת זה רעיון מדהים שבדיוק גם המעצבת הציעה
צריכה לבדוק את זה עם איש אלומניום.
ענין של הרגל, אני מאוד רציתי ארון מכשירים אבל בסוף נאלצתי לותר. יש לי מגירה חזקה במיוחד למכשירים מתחת השיש שבו אני עובדת, לא כ"כ נורא. אבל אולי בהעמדה אחרת כן תוכלו להכניס
גם טוסטר את שמה שם?
כל פעם צריך להוציא מגמיקס /מיקסר וכו'?
בעיני מכוער, אפשר לעשות דלת שמחובר אליה הסוקל. כך הפח עומד על הרצפה אבל לא חשוף. אפשר לעשות בסוקל פתחי אורור, מניסיון שלי אם מרוקנים אשפה בשוטף לא קריטי
זה בעצם מהצד רק פתוח
מי שבתוך המטבח רואה ארונות שלמים, השאלה אם עדיין מכוער
הרעיון של מטבח ר' גם לא רע, אבל אני דוקא חושבת שיש נוחות במשטחים מקבילים וכיף לאכול מול החלונות...
אהבתי את הרעיון של החלבי ובשרי מופרד לגמרי זו היתה הסיבה
מצד שני נותר שם שטח מבוזבז בטירוף זה מרווח מדי הרווח בין המשטחים

אנוכי

משתמש מקצוען
דבר ראשון תודה רבה על כל התגובות זה מחמם את הלב הרצון לעזור

ארון מכשירים על השיש, זה בנפרד חלבי ובשרי בהתחשב שאצלי זה 2 משטחים נפרדים
במקום מה כדאי לשים?
אני מתכוונת לשים בחלבי, רוב השימוש שלי במיקסר, מעבד מזון וכו' זה לפרווה
מצד שני אין לי מקום אחר לשים שקרוב למטבח
כרגע אין לי בכלל מקפיא השאלה אם לוותר וזהו
מקפיא לא חיב להיות קרוב ממש למטבח, לשוטף יש פריזר, מקפיא הוא לאחסון ארוך יותר
לא הבנתי🫣
הכוונה היתה תחלופה בין כירים לכיור :)
האמת חשבתי גם על הרעיון, הבעיה שיש חלק גדול שהוא רק חלונות לא נוכל לשים שם ארונות עליונים,
עדיין יהיה מספיק שטח לארונות?
לדעתי כן, בהחלט,
עניתי בתוך הציטוט

אולי מעניין אותך גם...