• משתמשים יקרים!

בשל עבודות תחזוקה הערב, ייתכן שהאתר יהיה סגור לפרקי זמן שונים לצורכי תחזוקה.
    זוהי סגירה מכוונת, ונועדה לשפר את ביצועי האתר, לטובתכם.
    בתקווה להבנה. תודה על הסבלנות!

סיפור בהמשכים תיק יופרטיס

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אין כמו הקדמות. אהובות על הסופרים, שנואות על הקוראים שרק רוצים לרדת לעניין לשמו באו הנה. ולא, כנראה זה לא לקרוא נאומים משעממים של סופר משועמם. רק-תן-סיפור!
אז אני אצא ידי חובה, והקדמתי תהיה קצרה... הסיפור הזה הוא לא בשביל להתפרסם בשום מקום, ולא עתיד להגיע לאף במה מלבד פרוג. כך שיש לו סיכוי טוב להימשך הלאה. ;) והוא לא ברמה גבוהה כמו בסיפורים אחרים, שלא נזכיר את שמם כאן משום שאין מערבים שמחה בשמחה.
הוא חמוד, קליל, ובא למלא את החסר בסיפורים נוסח שרלוק הולמס. לחוקרים שלי אין משפחות שעלולים לחטוף, רק תיק אחד ענק לפתור.
הארכתי. אז את תשרדו את הפרק הראשון - אתם מוזמנים לקרוא את החלק השני של ההקדמה בסוף. תהנו!

פרק א
"דניאל? יש לי תעסוקה בשבילך".

הדסק של דאן נראה כמו חצר של פחח שעברה עליו סופת הוריקן. ואי אפשר לומר שמפקדו אוהב את זה. אבל הוא שונא שקוראים לו דניאל, כך שהם תיקו.

"כן, המפקד", דאן נשען אחורנית, שומט את הקרואסון בו נגס על המקלדת. "לשטוף לך את הרכב? לנקות את קורי העכביש מהתקרה של המשרד שלך?"

המפקד התעלם. "אתה באמת מתכוון להמשיך ולאכול מזה?" שאל אחרי רגע, מחווה בסנטרו על הקרואסון.

אוי, עוד פעם הוא מתחיל. "לא, אני הולך לארוז את זה בנייר מתנות בשבילך".

סבר פניו של המפקד הועם.

"יש קייס חדש?" דאן השחיל במהירות לפני שהמפקד ינזוף בו, מתחמק באלגנטיות אופיינית.

איך טד שונא את זה. ילד טוב שכמותו, שונא חוצפות.

המפקד התלבט כמה רגעים בתוך עצמו, ואז החליט לזנוח את הנושא הלא בוער. מילא, מאז שהגיע לכאן לפני חודשיים הוא מחנך את ילד הפרא. לא יקרה כלום אם פעם אחת יתעלם, במיוחד כשתיק כבד עומד לפניהם.

"אני לא מטיל עליך את התיק, כי אם מציע לך את הטיפול בו", לנדיס קופר נטל לעצמו כיסא מדסק ליד והתיישב עליו כשארשת פניו כבדת ראש כתמיד.

"מציע", דן מהדהד אחריו, גבותיו מתרוממות בהדגשה. "ממתי אתה מציע?"

שפתיו של קופר מתהדקות. "ממתי שמדובר בקייס שאין בו יותר שאלות מתשובות. אין כלום. זה כל המידע שיש לנו".

מפקד מחלקת הבלשות של משטרת טקסס הכניס יד לכיסו, פשפש בתוכו כמה רגעים, והוציא דיסק און-קי מתכתי ופשוט של 32 ג'יגה.

מה זאת אומרת 'אין שאלות'? דאן נטל את האון-קי, מסיע את כיסאו אחורנית ותוחב את פיסת המתכת אל תוך הכניסה המיועדת לו בגוף המחשב. כל פיסת מידע, ואפילו קטנה, יכולה למלא ספר שלם בשאלות. ועוד בלי התשובות עליהן.

תיקיה בודדת צצה על המסך. דאן הקליק עליה פעמים, מגלה תמונה אחת בלבד. הוא פתח אותה, וסדרת מספרים שאין כל קשר לוגי ביניהם על גבי דף ממורט מילאה את המסך.

"וזה..." פתח בנימת שאלה, מצפה ממפקדו להמשיך אותו.

קופר משך בכתפיו. "אמרתי לך. אין מידע, אין תשובות, אין שאלות. השאלה היחידה היא – מה סדרת המספרים הזאת באה לייצג. אתה מוכן לעשות את העבודה?"

ככה.

לא פלא שהוא שואל אותו ולא זורק עליו את התיק כתמיד. דאן הגדיל והקטין את התמונה בהיסח הדעת, מתופף באצבעות ידו השניה על שני סנטימטרים פנויים בשולחן המשרדי העמוס שלו. "ולמה אתה צריך לדעת את משמעות סדרת המספרים הזאת?"

זאת עבודה חסרת סיכוי. מה הרעיון? יותר מכל דבר אחר, זה נראה כאילו ילד שרבט בלי משים על הדף המרופט הזה את מספרי בתיהם של חבריו הקרובים ביותר. לא כמו נייר עם משמעות.

"יש עוד פרט מידע אחד חשוב", לנדיס תר אחר מקום פנוי להשעין עליו את ידיו. לך תמצא כזה על השולחן של דניאל. "הדף הזה נמצא בכיסו של הנרצח משדרות המילטון. נראה שהוא ניסה להגן עליו או להסתיר אותו, כיוון שהיה טמון בנעליו".

"הנה, המפקד", דאן פינה בנדיבות ערמת תיקיות גבוהה, מצניח אותה על הרצפה לידו. "ואתה מוכן לענות על עוד שאלה שלי? בינתיים, הקייס הזה העלה אינסוף שאלות, המפקד. אין לי מושג למה אמרת שאין שאלות. למה אתה חושב שהדף הזה חשוב כל כך? אולי הוא בא רק לרפד את חלקו האחורי של הנעל, כי השתפשף לו?"

"לא נאמר דבר כזה בדיווח הפתולוג", ציין קופר ברצינות תהומית, ודאן רצה לבעוט בקדמת שולחנו בתסכול. אין לו אפילו טיפה אחת של חוש הומור? "הרגליים שלו היו חפות מכל שפשוף. ואני לא יודע למה, אבל תחושות הבטן שלי מורות שיש כאן משהו חשוב. קריטי. אז תיקח את התיק או לא?"

קופר, כמו קופר, חותר ישר למטרה.

"אקח אותו", גנח דאן והתכופף לעבר התיקים הפזורים על הרצפה. תחושות הבטן של לנדיס, מה לעשות, התגלו בדרך כלל כנכונות. לקח לו רק ארבע פעמים ללמוד את הלקח. "רק תצטרך לטפל בבעיה גדולה בהרבה".

קופר היטה את ראשו בתהייה.

מתנשף, החוקר התרומם כשהר תיקיות קרטון בידיו. "תמצא מישהו אחר שיטפל בכל אלו", אמר תוך כדי שמצניח אותן על ברכיו של המפקד המופתע. "וגם באלו. ובאלו". עוד ערימה נחתה על רגליו. ועוד אחת.

קופר השעין את סנטרו על המגדל שהגיע כמעט עד בית שחיו. "כל אלו... שלך?"

חיוך זחוח עלה על פניו של דאן כשנשען אחורנית והגדיל את התמונה שעדיין מילאה את המסך. "בהצלחה. ורק עוד שתי שאלות, המפקד. אה, ובקשה אחת".

לשונו של קופר עדיין הייתה משותקת.

דאן, שעיניו היו דבוקות במסך ופזלו מידי פעם בשעשוע אל המפקד, שבאופן חריג נאלם דום, לקח את הדממה כאישור. "שאלה מספר אחת: איפה הדף? אני רוצה אותו. מתנה לחבר שלי. שאלה מספר שתיים: אפשר לצרף אלי עוד חוקר לצוות? והבקשה – יצאת ממש בזול, רק אחת – אם אני לוקח את התיק, אני מקבל את הזכות לקרוא לו שם".

קופר טלטל את ראשו באיטיות. איך דניאל תמיד מצליח לעשות לו את זה? "תקבל את הדף, אחרי שאסלק את התיקיות הללו מעלי. ועם כמות התיקים שקווין הטיל עליך, אני לא מאמין שיהיה לי חוקר פנוי".

מילותיו של קופר כמעט לא חדרו לאוזניו. אין שום היגיון במספרים הללו. שום היגיון.

"אני לא אמור לפצח את התיק הזה לבד, המפקד. אין מצב". הוא מגלגל את העכבר למטה, מקווה למצוא רישומים נוספים בסוף הנייר המקומט. אבל אין.

"בסדר". חורק קופר, ומתרומם כשידיו מלאות תיקים. "קח איתך אחד, אבל רק אחד! על תערב לי את כל היחידה. לא יודע למה קווין זרק עליך כל כך הרבה תיקים. זה לא שאתה החוקר היחיד כאן".

דאן משך בכתפיו. "מאותה סיבה שאתה פנית דווקא אלי, המפקד", הוא מחייך במתיקות. "ואני מקבל לקרוא לתיק שם, כן?"

זה לא רעיון טוב. לנדיס יודע את זה, אבל בכל זאת הוא לא רואה סיבה לסרב. איזה שם הוא כבר יכול לקרוא לתיק של סדרות מספרים? אלגברה?

הם יסתדרו עם זה.

"יופריטיס!" הכריז דאן עוד לפני שהמפקד נתן את אישורו הסופי.

"מה??" איך, בשם כל הרוחות, הצליח הפקוד שלו להגיע לנחל פרת בשמו הלטיני? ואיך הוא בכלל מכיר את הנהר הזה? דאן לא נתן לו רושם של אינטליגנט. אולי דווקא הפוך.

מן הצד, מייק קרץ אליו. צוטט לשיחה, מן הסתם. "יופריטיס, המפקד. כי אני לא יודע על הדבר הזה כלום, רק שמעתי את מארק מדבר עליו בהתלהבות. בדיוק כמו התיק ההזוי הזה". הוא נשמע עליז, אמנם. אבל בתוכו...

אם המפקד צודק, ומשהו טמון בדף התמים הזה – ייקח לו הרבה מאוד זמן לעלות עליו. אם בכלל.

"תיק יופריטיס", גלגל קופר את המילה על לשונו, קובע את שמו סופית בראשם של החוקרים.

גם אם ינסה להחליף את השם היצירתי מידי, אין לו סיכוי.

"זהירות, המפקד!" קולו של דאן מתרה, אבל המפקד קולט אותו רגע מאוחר מידי. רגליו נתקלו בגלגלי הכיסא אותו משך מהדסק של מייק, מערערים את יציבותו, ועשרות התיקים שבידיו עפו לכל עבר.

"מזל טוב!" הכריזו דאן ומייק יחד.

מבטו הזועם של המפקד טיפס מעל השולחן המשרדי וננעץ בחוקר בהיר השיער.

"הופס", מייק כיסה בידו על פיו. "כנראה זה לא היה חכם מצידי לומר את זה".

"או שכן", דאן מחייך את חיוכו המפורסם שעלה בקביעות על עצביו של מפקדו. "כי אני מבקש שמייק יהיה השותף שלי למשימה, המפקד. אז תצטרך למצוא מישהו אחר להטיל עליו את התיקים האלו, המפקד".

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אז מי שהצליח לשרוד את הסיפור עד עכשיו...
אז ככה.
הסיפור נכתב, מלכתחילה, רק בשביל הדמויות. אני רוצה לתאר את האנשים שם, החוקרים, האופי המנוגד שלהם והדינמיקה ביניהם.
כך שהביקורת שאשמח לקבל - תהיה בנושא הזה. כן, אני יודעת. ידרוש קצת עומק, קצת יותר מחשבה מאשר סימון משפטים ותיקוני מילים. זה לא סיפור שאני שולחת לעיתון או מביאה אותו לעריכה, כך שאין צורך בתיקוני משפטים. תודה מראש.

וכן, מי ששואל - הדמויות הן תחת השראה ממקור מסוים. מאוד. כך שמי שטוען שהוא מכיר, שזה העתקה, שלא משנה - אני לא מסתירה. אני נותנת את האופי המדויק ואת הטון המסוים, אבל בהחלט אפשר לראות את ההשראה. אז לנשום עמוק, הכל בסדר.

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרק שני [מחולק לשניים מפאת האורך...]

"קדימה, יש לנו המון עבודה", דאן התמתח לאחור, מחלץ מכיסאו קול מחאה. אין כמו הכיסאות של משטרת טקסס. רעועים, מתפרקים, עם גלגלים שלרוב לא עובדים. הבעת הערכה מן השורה הראשונה.

גלגלי כיסאו של מייק הודיעו לכל המשרד שהוא חוצה ברגעים אלו את שני המטרים שהפרידו בן הדסק שלו לזה של דאן.

"בחייך, מייק!" רוי קיטר מסבך החוטים שתחת שולחנו. משהו מן הסתם התנתק לו במחשב שלו עם נענוע הרגליים האין סופי שלו. "אתה לא יכול לקום כמו בנאדם ולהעביר את הכיסא בלי לצמרר את המשרד?"

"כנראה שלא", הכריז מייק לכיוון המשוער בו רוי אמור להיות, והמשיך לנסוע על כיסאו החורק.

המפקד, למזלם, לא צץ בפתח החדר הענק.

דאן פינה כמה סנטימטרים נוספים על השולחן, זורק שאריות של אוכל מלפני שבוע ואינספור כוסות קרטון. מתוך אחת המגירות שתחת שולחנו הוא שלף דף חלק ועט מן הזן שעוד עובד, פתח את תיקיה חדשה במחשב תחת הסיווג 'קייסים לא פתורים' והעביר אליו את התמונה הבודדת.

"אז מה אנחנו יודעים על המקרה?" מייק נשען קדימה על השולחן, לא לפני שבדק היטב שהוא נקי.

דאן נופף בדף הריק. "זה מה שאנחנו יודעים, פחות או יותר. אבל עכשיו נתחיל למצוא מידע מתחת לאדמה, כמו שאנחנו כל כך אוהבים לעשות. אז הדבר הראשון, הנייר שייך לאדם בשם – " אצבעותיו תקתקו כמה רגעים על המקלדת, מוצאים את התיקיה הנכונה במחשב שנמצא תחת הסיווג 'הקייסים המושלמים בתבל!' עם I במקום סימן קריאה, כמובן. "ניק ג'פרסון, שנרצח לפני שבועיים בשדרות המילטון, היוסטון. הרוצחים נתפסו, בעזרתי כמובן, והודו שהשוד המתוכנן שלהם הסתבך בזכות ניק השלומיאל. המסכן חטף שלושה קליעים. עד כאן המידע על ניק ג'פרסון".

בכמה נקישות עכבר הועבר המסמך לתיקיית 'תיק יופריטיס'.

זה לא הרבה. לא הרבה בכלל. במיוחד לא בשביל התחלה. אבל הרבה תיקים שפתר היו פחות או יותר כאלו, והוא הצליח לפתור את רובם. יש כמה שלקחו ממנו יותר משלושה חודשים, אבל הם כבר לא שלו. ויש כמובן את אלו שהוא מעדיף שלא לחשוב עליהם, תיקים שמעלים אבק כבר חמש, שבע ועשר שנים.

"היי, חבר'ה", קרא בקול פתאום. חמשת החוקרים הרימו את מבטם בתמיהה, למעט טד שהיה שקוע בקריאת מסמך. כרגיל. "מי קיבל את תיק השוד של חנות המחשבים בבראדנוויל?"

צל חלף על פניו של רוי. "אני", השיב בנימת שאלה.

חיוך זדוני עלה על פניו של דאן. "תהנה", איחל בחום.

בלי לומר מילה נטש רוי את הקייס בו עסק ותר אחר תיקיית הקרטון המדוברת.

"התחלתי אותו לפני שנתיים", צעק אליו דאן, מחליף מבט משועשע עם מייק. "כשתתפוס את הפושע, תקרא לי להרמת כוסית על חשבונך. ועכשיו", הוא הנמיך את קולו דרסטית, חוזר לתיק יופריטיס, "הגיע הזמן למצוא חוטים".

רוי שחרר לחלל מילים זעופות, שרק הצחיקו יותר את דאן. אבל הוא הדף אותם בכוח והתרכז בחומר לפניו. "אני חושב שכדאי לחקור את הרוצחים שלו שוב. אולי השוד לא היה כל כך תמים, והם באו על מנת לגנוב לו את הדף הזה".

"מה שלא בדיוק עבד להם", ציין מייק ותופף באצבעותיו על השולחן. "כי הם גם לא מצאו את הדף, וגם יושבים היום במעצר וממתינים למשפט".

"כנראה". דאן שרבט את קצה החוט הראשון על הדף שלפניו.

"אפשר גם לבדוק את מצלמות האבטחה. לראות מתי ג'פרסון עליו השלום החביא את הפתק, ומתי הוא כתב אותו". מייק העביר את ידו בשערותיו, זיק נלהב ניצת בעיניו. "הי, ואולי הוא כתב את זה תוך שיחת טלפון! נוכל למצוא מישהו, חי, שקשור לתיק!"

דאן קשקש בכתב ידו הנורא את רעיונו של מייק. "כמה חבל שאי אפשר לחקור מתים", מלמל והניח את העט. "עוד רעיונות?"

הם ישבו בשקט כמה דקות, מנסים למצוא חורים בתיק. אבל כמעט לא היה בשר במפית הזעירה שהביאו להם, ושני חורים זה כל מה שהם יכולים למצוא. עוד חור אחד, ובכלל לא תהיה מפית.

"בסדר", גנח דאן והתרומם מכיסאו. "זה כל מה שיש לנו. מייק, אתה על המצלמות. אני אלך לחקור את הרוצחים, למזלם הם עדיין אצלנו".

"למזלם?" חזר אחריו מייק בתהייה, מתחיל להסיע את כיסאו אחורנית, בחריקה משמעותית.

דאן הגניב מבט אל רוי. יש לו השערות בנוגע לסיבה בגינה מייק אוהב להציק לו. "המזל שלהם בהחלט. תאר לעצמך איזה חוקר עצבני היה מגיע אליהם, לו היה צריך אותו חוקר לנסוע עד לכלא המרוחק?"

"הוא רק חמש דקות נסיעה מפה", ציין מייק בהיגיון.

"הוא שאמרתי!" הסכים עימו דאן. "רחוק מאוד. יאללה, שב על המצלמות. תגיד לי מה אתה מוצא. ואבוי לך אם לא תמצא את המשך החוט!"

מייק נד, והצרמוניה של כיסאו המשיכה הלאה. דאן חצה את החדר הגדול, יורד לכיוון תאי העצורים. קולו הזועף של רוי ליווה אותו עד שנכנס למעלית, מעלה חיוך על שפתיו. בראבו מייק.

המעלית ירדה קומה, ודאן יצא ממנה בצעד מהיר. "היי, אדי!" חיוך ענק על שפתיו. כמה הוא אוהב לראות את הנער שעצר לפחות חמש פעמים גדל לשוטר המשגיח על העצורים.

אדי קצת פחות נלהב. "היי, דאן. אתה בא לבקר מישהו?"

דאן נד. "הרוצחים של ניק ג'פרסון. אפשר אותם בתא שלוש וארבע?"

"סגור".

איך הוא לא חשב לשלוח הודעה עם הבקשה הפשוטה הזאת?

דאן עמד על יד הזכוכית החד-כיוונית, מבטו משוטט ללא מטרה על החדר הריק. הוא היה חוסך זמן יקר אם היה יושב עוד רגע על הכיסא הקוצני שלו וטורח לשלוח לאדי הודעה. אולי גם חוסך אי נעימות, לפחות מצידו של האחראי על העצורים.

טוב, אדי יסתדר. וחוץ מזה, אין לו כל כך לאן למהר. זה לא שהפתרון ינוח בחיק הרוצחים האלו.

זה יהיה קל מידי.

והתיק הזה, מה לעשות, מריח גם לו וגם למפקד שלו משהו גדול. ענק. קייס מן הזן הזה שלוחצים עליו והוא רק מוציא לך לשון.

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
וכמה שהוא זוכר, הבחורצ'יק שמוכנס עכשיו לחדר החקירות דווקא פלט במהירות את כל מה שידע. פושע מן הסוג השנוא עליו. מילא רצחת. אבל לפחות תסתום ת'פה! מה אתה נבהל כל כך מאדם שבסך הכל צועק ומאיים עליך?

המפקד פעם שמע אותו אומר את זה, ובקולו המחושב אמר: 'אני חושב שיש לך בעיה עם סדרי העדיפויות שלך'. הוא, כמובן, גלגל עיניים וסינן למייק שעמד לשמאלו 'שוב פעם המפקד מנסה לשנות אותי. הוא לא למד שזה לא הולך? לו יש בעיה עם סדרי העדיפויות שלו. שיתמקד בטד, למשל. ילד טוב שישמח לעשות את רצונו'.

אבל בתוכו, הוא ידע שהמפקד לא מבין אותו.

בכל מקרה האדם פשע. אבל הוא לא סובל מתרפסים, חלשלושים. תהיה גבר, גם אם נתפסת וזה אומר שתבלה את שארית חייך בכלא.

דלת החדר נסגרה אחרי השוטר, ודאן החליט לוותר על שלב הבישול. מילא, עד כמה שהוא זוכר – האיש עם זקן התיש המוזר מוכן לפלוט את כל המידע האצור בראשו, כולל מי היה המורה של אח שלו בכיתה א'.

העציר הביט בו בעין עקומה כשנכנס. "לא גמרנו עם זה כבר?" נהם. "הוצאת ממני את כל מה שידעתי, ואני עומד לפני משפט שישים אותי בכלא לעשרים וחמש שנה. מה עוד אתה רוצה?"

דאן התיישב על הכיסא מולו, משלב את ידיו על חזהו. "לא הוגן להגיד הוצאת", אמר בנינוחות, משועשע. "אתה שפכת את כל הגולות שלך עוד לפני שהספקתי לשאול משהו. עברת שלוש עבירות ולכן אתה נשפט לעשרים וחמש שנה – וזאת די הבעיה שלך, הייתי אומר. אם זאת הייתה העבירה הראשונה שלך, מן הסתם היית מקבל רק חמש שנות מאסר".

האסיר נהם שוב, אבל לא ענה.

דאן נשען לאחור, כהרגלו, ומתח את רגליו קדימה. "אז ספר לנו, יקירי. מי שלח אותך לעשות את השוד?"

מבט אפל עלה בעיניו של הרוצח. "כמה פעמים אני צריך לחזור על זה שאף אחד? אני וקים עצמאיים, לא לוקחים פקודות מאף אחד".

הוא נראה רציני, והזעף אותנטי.

"אז מה גרם לך לפרוץ בלילה שטוף ירח לחנות הרהיטים?" השאלה לא הייתה קשורה במיוחד. למה הוא בכלל שאל אותה? מה יעשה עם מידע מפורט על האובר-דראפט בחשבון הבנק שלו?

הנחקר הסמיק לרגע. "לא... לא משהו חשוב", פלט.

שריריו של דאן נדרכו. "ספר לי על זה. עכשיו".

שפתיו של העציר נצמדו במיאון. "שיחה עם חבר שלי", אמר באי רצון, מילותיו נדחפות במאמץ החוצה. "סתם שיחה טיפשית, שהרסה לי את החיים. הוא אמר לי שהצליח לפרוץ לחנות ברחוב הזה, והשוויץ שאני לא אוכל לעשות את זה כי הרחוב מאובטח מידי. הייתי חייב להוכיח לו, אז בחרתי את חנות הרהיטים. היא ממש ליד החנות שהוא שדד".

אחלה סיבה לפרוץ למקום, ולהיתפס. מקסים. הוא אוהב את הנחקר שלו עוד יותר עכשיו.

אבל הוא בהחלט אוהב את המידע שזולג ממנו מבלי משים. "איך קוראים לחבר שלך הזה?" חיוכו המתוק מצמרר.

האסיר החוויר.

"כן כן, אולג יקירי", הוא אפילו לא זכר את שמו עד הרגע הזה. מעניין כמה זקן-תיש ייעלב מזה. "היית ילד טוב עד עכשיו. תמשיך עם זה, אולי נמליץ לשופט".

אולג השפיל עיניים, נראה מובס. "אֵיב דיכסטר. אפשר למצוא אותו בבר 'היוסטון ליג' בימי שני בעשר בערך. השיער שלו בלונדיני, משוך לקוקו קטן ומסודר. יש לו קעקוע של נשר על העורף ו..."

"תודה לך", דאן קטע אותו. לזה הוא קורא 'משפך'. ומבדיקה אחת מחשבי המשטרה הוא יוכל למצוא מידע מפורט על מראהו החיצוני של הברנש.

הוא קם ממקומו, יוצא מהחדר בלי לומר מילה נוספת. כשהגיע למחשבו, הוא שלח דבר ראשון הודעה לאדי. 'אתה יכול להחזיר את העצורים מתאים שלוש וארבע'.

מייק הרים את ראשו מעבר למסך המחשב שלו. "היי, הגעת למשהו?"

דאן חבט במקלדת שלו בתסכול. "כן, הרבה. פתרתי את תיק חנות המחשבים מבראדנוויל שעבדתי עליו שנתיים בלי פתרון, לשמחת טד שקיבל אותו".

"הממממ".

"זה כל מה שיש לך לומר?" דאן קם מכיסאו, שם את פניו אל הדסק של טד יחד דף כתוב בכתב יד מבולגן.

מייק סובב את מחשבו כשדן עבר על יד שולחנו. "הצלחת יותר ממני. זה מה יש מההסרטות".

דאן התכופף, אבל כל מה שראה למשך שתי דקות היה מסך שחור.

"כמה דקות הצילומים מחוקים?" קמט נוצר בין גבותיו.

מייק בדק את המספרים הכתובים על נייר ממו לפניו. "עשרים דקות וחמש עשרה שניות".

"הרוצחים הללו", נשף דאן מתחת לאפו והזדקף. "אני ארד אליהם שוב. אגלה מי החבר שלהם, שמחק את הצילומים, או שלא קוראים לי דניאל מילר".

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אהבתי את הסיפור. נחמד ביותר.
נראה לי שזיהיתי גם את ההשראה...

באמת צריך למלא את החוסר בסיפורי בלשים במגזר. אני כתבתי כמה בעבר (פרסמתי פה אחד פעם), אבל הם צריכים לעבור הרבה עריכה, כך שלא נראה שהם יצאו בזמן הקרוב. אז תודה רבה על הסיפור הזה, שעוזר לי להתמקד על הסגנון והדרך.

הדינמיקה בין הדמויות מצוינת ומשעשעת, הסיפור עצמו גם כן. העקיצות הפנימיות והציניות פשוט עושים את הסיפור לטוב וקליל יותר.

בפרק הראשון הרגיש לי שאת פשוט רוצה 'למתוח' את הסיפור כמה שיותר, אבל בפרק הבא זה כבר הסתדר. דרך אגב נראה לי שעדיף לקרוא לחוקר 'דן' ולא 'דאן', האל"ף פשוט הרגישה קצת תקועה.

ושוב, הסיפור בהחלט נהדר. אני מצפה כבר לפרקים הבאים...

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
אהבתי את הסיפור. נחמד ביותר.
נראה לי שזיהיתי גם את ההשראה...

באמת צריך למלא את החוסר בסיפורי בלשים במגזר. אני כתבתי כמה בעבר (פרסמתי פה אחד פעם), אבל הם צריכים לעבור הרבה עריכה, כך שלא נראה שהם יצאו בזמן הקרוב. אז תודה רבה על הסיפור הזה, שעוזר לי להתמקד על הסגנון והדרך.

הדינמיקה בין הדמויות מצוינת ומשעשעת, הסיפור עצמו גם כן. העקיצות הפנימיות והציניות פשוט עושים את הסיפור לטוב וקליל יותר.

בפרק הראשון הרגיש לי שאת פשוט רוצה 'למתוח' את הסיפור כמה שיותר, אבל בפרק הבא זה כבר הסתדר. דרך אגב נראה לי שעדיף לקרוא לחוקר 'דן' ולא 'דאן', האל"ף פשוט הרגישה קצת תקועה.

ושוב, הסיפור בהחלט נהדר. אני מצפה כבר לפרקים הבאים...
באמת?
מעניין. חשבתי שההשראה שלי פחות פופולארית... לא הכרתי עוד מישהו שהכיר אותה.
הפרק הראשון פשוט נועד להכיר את הדמות הראשית, שעם כל בגרותה - הוא עדיין ילד.
תודה על העידוד!

ר' יעקב ישראל

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
עריכה תורנית
עימוד ספרים
סיפור מעניין מאוד!
בהחלט הניסוח זקוק לעריכה, אך כפי שכתבת זו לא מטרתך.
העלילה קצבית מאוד, כשלעיתים כוונת משפטים מסוייימים אינה ברורה עד שקוראים אותם פעם נוספת, כדאי לשים לכך לב.
תודה רבה על השיתוף המרענן!

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרק 3
"מילר", קולו הרועם של הקפטן הדהד מעל קולותיהם של צוות החוקרים שבפיקודו.

ראשו של דן הציץ מפינת הקפה בעודו משאיר את ידו בבטחה על כוס הקרטון המתמלאת. "כאן, ה'פקד!"

טד, שבדיוק גמר להכניס נתונים חדשים לתיק המחשבים, הרים מבט נוזף ונענע ראשו באי אמון. מייק חנק צחקוק. טד יהיה מפקד גרוע יותר מהקפטן.

לא.

הוא יהיה הרבה יותר גרוע. הרבה הרבה יותר גרוע.

"כנס למשרד שלי לדיווח". ובזאת לנדיס הסיר את ידו מהמשקוף והסב את גבו, נכנס למשרד שלו.

דן גלגל עיניים, ובתמרון אקרובטי חזר אל הקפה הכמעט גמור שלו. עכשיו בינו לבין הקפה המושלם עומד הסוכר.

מבט מהיר מגלה שהוא לא על השיש הקטן. ועין מעמיקה חושפת את העובדה שהסוכר לא נמצא באף מקום – לא מעל המכונה, לא מאחוריה כמנהגו החדש והמעצבן של מרק, וגם לא בארונית הקטנה.

בייאושו הוא אפילו בדק במקרר. ולא שהוא מצא שם משהו, חוץ מהחסה של רוי וחמש חבילות שוקולד משותפות לו ולמייק שנדחפו לכיסיהם במצוד האחרון כיוון שהנרדף חשב שיש בהן כדי לשחד אותם.

"באמת!" מלמל דן תחת שפמו, טורק את דלת הנירוסטה בחוזקה. "אף אחד כאן לא ראה את הפושע שהסתיר את הסוכר?" רטן כלפי רהיטי המטבחון. איזה מקום לא יעיל.

צליל הודעה מתקבלת.

מייק. 'ארונית חומרי הניקוי'.

מה?

האסימון נפל.

דן רץ אל קצה המטבח, כמעט נתקל במטאטא שמישהו הפיל ולא טרח להרים, ופרץ בגאון את דלת הארונית.

עיניו אורו באחת. קופסת הסוכר נחה בנונשלנטיות מולו, דף זוהר מוצמד אליה. 'הי אתה! תיקח את הסוכר, כי מילא תעשה את זה. אבל תשאיר אותו נקי, אל תכניס אליו את הכפית הרטובה מהקפה, ותחזיר לכאן. תודה'.

הום.

יש לו רעיון.

אחרי שלקח לעצמו שתי כפות סוכר, שפך את תוכן הקופסא אל כוס קרטון גדולה שמצא ואל אחת נוספת, והניח בארון הרגיל. כשחיוך זעיר על שפתיו לקח דן את המלח שעל השיש, מרוקן את תוכנו לקופסת הסוכר.

למייק יודיע על השינוי במיקום. וכל השאר? מן הסתם ממילא לא יודעים לחפש בארונית הניקוי.

גם כן מארק הזה. שירד להם מהוורידים.

עליז, דן יצא מהמטבח כשכוס הקפה בידו, והתיישב על יד מייק. "הסוכר עבר חזרה למקומו", לחש והגניב מבט אל מרק שישב כשראשו שקוע במסך שלפניו. "ואיך ידעת שאני מחפש אותו?"

מייק נשען אחורנית והניח את ידיו תחת ראשו בנונשלנטיות. "תגיד לי אתה. אני רואה אותך במטבח, מציץ ממנו בתנוחה בלתי אפשרית שצועקת 'אני מחזיק כוס קפה!'. ואני יודע שמרק החביא את הסוכר, אז כשאני שומע אותך מסתובב שם סביב עצמך, קל מאוד להסיק מה אתה מחפש. בשביל מה אני בלש, מר דניאל מילר?" הוא עיוות את קולו, מחקה את הקפטן.

דן גלגל עיניים. "אתה צודק, מן הסתם. בכל אופן, הסוכר חזר למקומו הטבעי. והמלח מצא את דרכו לשם באופן עצמאי לחלוטין".

"מר דניאל מילר!" הקפטן עמד בפתח משרדו, ידיו על מותניו. "אפשר לשאול מה יותר חשוב מלציית לפקודה שלי?"

הופס.

"אני מגיע מיד, המפקד", דן התרומם, משאיר את הקפה שלו על שולחנו של מייק. קפוט עליו. "אין לי מה לומר לו", הוא לחש למייק בקדחתנות, עיניו מציצות מידי פעם במפקד הממתין. "לא התקדמנו בכלום. התיק הזה נעול, סגור, ואני מתחיל לחשוב שהוא סתם רצה להתעלל בי, הג'פרסון הזה. מה יש לו? תפסתי את הרוצחים שלו!"

עובר ליד השולחן, דן אסף את התיקיה הדקיקה וחצה במהירות את המשרד הגדול בו עבדו הבלשים, עוצר מול הקפטן. זה סקר אותו במבטו רגעים ארוכים, ואז זז הצידה ואפשר לחוקר להיכנס.

"אני מניח שלא הגעת לפריצת דרך משמעותית", אמר תוך כדי שחצה את החדר, עוקף את שולחנו ומתיישב על הכיסא המשרדי. "אחרת היית רץ כל הדרך לכאן בצעקות "פיצחתי אותו! פיצחתי אותו!"

הקפטן כמובן מתכוון לתיק 75 חברי המאפיה.

לחייו של דן אפילו לא הוורידו. "המפקד, תודה שזה היה תיק מורכב. אני חושב שהייתה לי כל זכות להביע קצת התלהבות". הוא משך לעצמו כיסא, מתיישב עליו בנינוחות. את התיקיה הוא הניח בעדינות על ברכיו.

"אני מודה", אמר לנדיס בפנים חמורות סבר, "שאתה נוהג לבטא את השמחה שלך בדרכים לא קונבנציונאליות. ולכן, אם היית מגיע לפריצת דרך משמעותית בתיק הזה, היית מן הסתם דואג לכבות את האורות ולהפעיל זיקוקי פתע".

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
המשך-
המפקד שלו אף פעם לא היה כל כך יצירתי, ומכך דן מסיק שמישהו טרח לספר לו על הפעם בה עלה על רוצח הילדים. והמישהו הזה חייב להיות...

דן העביר את כל שמות חבריו לעבודה בראשו. מייק לא היה מספר. טד ילד טוב כזה, יהיה מוכן לספר הכל למפקד כדי למצוא חן בעיניו. יכול להיות הוא. מארק וודאי התעצבן מהמופע, לכלך לו את הדסק. אבל הוא לא טיפוס של מלשין. רוי שקוע בעצמו, וויליאם –

"אני מבין שוויליאם השמיט את החלק האחרון של הסיפור", חיוך שבע רצון עלה על פניו של דן. קופר נענע בראשו לשלילה, מופתע, אבל דן רק פקח עיניים גדולות וצחק. "באמת, המפקד? וויליאם היה היחיד שיצא באמצע המופע, ולכן לא יכל לספר לך על השיר שהמצאתי. חבל, הוא היה מוצלח. ואתה יודע איך אני יודע שהוא יצא? כי קרתה איזושהי... תאונה קטנה, והוא נכווה קלות. אז חוץ מזה שהוא יצא כדי לטפל בה, הוא גם ניסה למחות. לא שהלך לו, כמובן".

לנדיס נאנח. "טוב, אני מניח שאתה צודק. הוא באמת בקש ממני לרסן קצת את העניינים כאן. אבל זה לא הנושא שלנו עכשיו".

מישהו דפק על הדלת, קוטע את השיחה. "לא עכשיו!" נבח קופר בקוצר רוח, מפנה עיניים דורשות לדן.

"טוווווווווווווב", הבלש הניח את התיק על השולחן, פותח אותה בחגיגיות. "אין פה כלום, אז נא לא להתרגש. בסך הכל, הגענו למבוי סתום. הרוצחים של ג'פרסון, בעל הנייר החשוד, לא יודעים כלום. הם לא קשורים אליו משום כיוון. בוודאות. מייק גילה עוד כמה חורים ריקים בהסרטות באותו היום. אבל אין מושג מי המוחק".

"ולא חקרת את הרוצחים של ג'פרסון?" קמט מוטרד צץ במצחו של הקפטן.

"חקרתי", דן נשף בתסכול, אפילו לא טורח להוציא את החומר המועט שנמצא בתיקיה. "אבל אין להם קשר. בכלל. מאה אחוז, ללא ספק. אחד מהם ממש טמבל מהסיפורים. שופך הכל עוד לפני שאני שואל, ולא כטקטיקת הסוואה", ענה על השאלה שהבהבה בעיניו של קופר עוד לפני שזה שאל. "הוא כנה, המפקד. טמבל מסורתי. אז השאלות עליהן אנחנו מנסים לעבוד עכשיו, זה מי הוא מוחק ההסרטות, ועבור מי הוא עובד".

זה מעט. מעט מאוד. אבל לפחות משהו. "אני לא מאמין שהפריצה היא מקרה", אמר לנדיס באיטיות, מעביר את ידו על הקרחת הבוהקת שלו. "אבקש הארכה למעצר, שישארו כאן. תנסה לחלץ מהם עוד מידע. מה פתאום הם החליטו לתקוף מבלי סיבה חנות רהיטים, שאין שם שלל קורץ מידי, ברחוב מרכזי כל כך בליל שטוף ירח?"

שטוף ירח. דן גיחך לעצמו, כמו תמיד כשהמפקד שלו מתחיל להתפייט.

אבל אז ברק היכה במוחו.

"יש לי קצה חוט", התרומם בפתאומיות, מניח את ידיו על השולחן. "אֵיב דיכסטר, אני בדרך אליך!"

"מי זה?" קופר נדרך.

"חבר של צמד הרוצחים. אספר לך אחר כך", אמר בבהילות. הוא לקח תא התיקיה ויצא בריצה מהמשרד, נוחת מול מייק. "יש לנו חשוד לאסוף. תמצא לי את אֵיב דיכסטר".

אוראל סולטן

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
חד ומשעשע!

ואת אלה הכי אהבתי:
"אני מודה", אמר לנדיס בפנים חמורות סבר, "שאתה נוהג לבטא את השמחה שלך בדרכים לא קונבנציונאליות. ולכן, אם היית מגיע לפריצת דרך משמעותית בתיק הזה, היית מן הסתם דואג לכבות את האורות ולהפעיל זיקוקי פתע".
וויליאם היה היחיד שיצא באמצע המופע, ולכן לא יכל לספר לך על השיר שהמצאתי. חבל, הוא היה מוצלח. ואתה יודע איך אני יודע שהוא יצא? כי קרתה איזושהי... תאונה קטנה, והוא נכווה קלות. אז חוץ מזה שהוא יצא כדי לטפל בה, הוא גם ניסה למחות. לא שהלך לו, כמובן".

אה, ותודה רבה על שינוי השם!

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרק רביעי

"איב דיכסטר, איב דיכסטר", המהם מייק תוך כדי שהקליד את השם לתוך שורת החיפוש.

דן כבר היה באמצע לעטות את הז'קט שלו, כשחברו פלט גרגור נדהם. "הוא לא נמצא כאן!"

מסתובב בחדות, דן הניח את ידיו על מותניו בדרמטיות וכיוון את גבותיו. "מה זאת אומרת?" שאל בקול דק, מחקה מנהלת בית ספר. "לאן התלמיד הסורר נעלם?"

רוי הרים את ראשו משולחנו. "איב דיכסטר? אני עצמי עצרתי אותו לפני שנתיים ושבעה חודשים".

דן ומייק החליפו מבטים כשרוי עשה חיפוש ברשת המשטרתית. "הוא באמת לא כאן", מלמל באי אמון, עיניו בוהות במסך החלק ששורה אחת בלבד כתובה עליו: 'אין ממצאים תואמים לחיפוש'.

"אמורה להיות לך תיקיה שלא מחוברת לרשת, לא?" טד הצטרף לדיון.

גיחוך משולש נפלט מפיהם של דן, מייק ורוי. "נראה לי שרק אתה ומארק שומרים את התיקיות הישנות", הודיע מייק קבל משרד ועובדיו בלי בושה, לא מניד עפעף למרות שהכללים היבשים דורשים לשמור העתקי תיקים.

נו, אבל מי זוכר את הכללים חוץ ממארק וטד. דן, אולי, אבל הוא לא מטריח את עצמו לפעול לפיהם.

קמט מוטרד חצה את מצחו של דן לשניים. אין להם את התיק של איב, אמנם, אבל...

"יש עוד קצה חוט!" צעקתו של דן הדהדה במשרד הגדול, והוא ירה כלפי התקרה אגרופים קמוצים בהתלהבות. "יש! יוהו!"

טד נתן בו מבט זהיר. "אה, דן?" גישש בעדינות, כאילו מדובר בחולה שנפשו מעורערת. "רוי הרגע אמר שהתיק המשטרתי של איב נעלם, ו..."

האסימון נפל. באיחור מצלצל כל כך, שכולם, כולל מארק, צחקקו.

"בדיוק!" הכריז דן והסתובב סביב עצמו במהירות, קד בדרמטיות מוגזמת כלפי טד. "זה הרעיון. התיק המשטרתי של איב נעלם, וזה אומר שמישהו עזר לזה לקרות. תיקים לא פורחים סתם כך ביום בהיר, עד כמה שאני יודע. אז יש לנו שתי אופציות: או שמישהו מבחוץ פרץ את המערכת, או, שמישהו מבפנים עוסק ב..."

דן עצר באחת, מבין את משמעות העניין.

דממה נפלה על המקוף. עמוקה, כבדה, מעיקה.

"התיק הזה צריך להישאר כאן", קולו של דן נהיה חמור, ועיניו עברו מחוקר אחד לשני. "כולנו מקווים שהפריצה למערכת הגיעה מבחוץ. אבל מוזר שדווקא איב דיכסטר נמחק, בלי שהרגשנו כלום, למרות כל אמצעי הבטיחות. משהו כאן מריח לי לא טוב, והפתגם 'הדג מסריח מהראש' מדגדג לי. תודה למורה ללשון, אגב".

חבריו נדו בראשם, שותקים. מייק נראה המום.

לא פלא, הרהר דן. הוא עובד יחד עימו על התיק. בטח הוא המום.

"רוי, תחפש אולי נשאר זכר לאיב בתיקיות היכן שהוא. אולי במיחזור. טד ומארק, תבדקו מצלמות. אה, ושאחד מכם יתכבד ליצור קשר עם וויליאם ולהודיע לו שהכיסא שלו קורא לו. אני צריך שיבדוק את חומת האש. מייק, תקרא לצייר הקלסטרונים ורד אל הטמבל ההוא, מה שמו שרצח את ג'פרסון. אולג משהו. נראה מה נצליח לגייס מהזיכרון שלו".

התחנה נכנסה למעין תזזית. רוי לא אהב במיוחד את התפקיד שלו, והשתדל במיוחד להחצין את זה. טד ומארק שמחו לעבוד יחד, שני חולי סדר וכללים שכמותם. ומייק הלך לכיוון הדסק שלו, עוצר על יד דן. "ומה אדוני המפקד מתכנן לעשות עכשיו? לשבת ולעשן טבק?"

דן נעץ בו מבט חד. הם התמודדו לרגעים ארוכים, ואז דן קרץ. "הולך לקפטן, ראש כרוב. לספר לו מה מצאנו".

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרק 5
"קפטן, קפטן, קפטן", נכנס לחדר בצעדים רחבים, דרמטיים. "אתה לא תאמין מה מצאנו". הוא נעצר בעמידה מול השולחן, פניו נוגהות.

"כן, דניאל", טון קולו של לנדיס נואש קמעה. מה עכשיו רוצה ממנו הליצן הזה?

דן כיבד את עצמו לשבת, פושט רגליים קדימה. "אני חושב שגילינו משהו קצת חשוב, שכדאי לעדכן אותך בו".

קוצר רוח התגנב לעיניו של המפקד. "אני באמצע שיחה עכשיו עם האחראי על התיקים הפליליים", נתן בו עיניים נוזפות במיוחד. "זה כל כך חשוב לעכשיו?"

דאן משך בכתפיו בקלילות. "אני מקווה שלא אמרת לו מילה על הקייס הזה, המפקד".

עיניו של קופר רצדו כמה רגעים לפני שהשיב: "סיפרתי לו כבר לפני יומיים. הוא רוצה להתעדכן בהתקדמות שלנו".

דן נענע את ראשו באי אמון, והזדקף כשפניו חסרות הבעה באופן משעשע. "אז אתה יכול לעדכן אותו שלא התקדמנו בכלום".

"אבל זה שקר!" התנגד לנדיס, ידו מכסה את הפומית.

גלגול עיניים היה כל תגובתו של דאן.

בשפתיים מהודקות, ומבט מנסה לצמרר, קופר חזר לשיחה. "כן, המפקד. דיברתי עכשיו עם האחראי על החקירה, והוא עדכן אותי שאין התקדמות בתיק", נתן שוב עיניים נוזפות בפקוד שלו.

הוא באמת מנסה להקפיא אותי למוות? הרהר לעצמו דן בשעשוע, תופס עט ודף ומקשקש לעצמו ציורי ילדים בניחותא. מגלה אחרי כמה רגעים שהדף הינו מסמך די חשוב.

ממתין בסבלנות עד שלנדיס יסיים את השיחה, הוא התנדנד אחורה על הכיסא והגניב מבטים חוששים אל הדף עליו צייר, אותו הפך. אולי לנדיס לא יגלה את זה, עד שיהיה מאוחר מכדי לנזוף בו. כדאי מאוד למייק לשאוב תיאור מדויק של הברנש מאולג, כך תהיה לו סיבה להימלט מהמקוף למרדף מטריף חושים אחרי האיש הרע.

לנדיס ישכח מזה אחר כך.

לא, הוא לא, ידע דן, אבל העדיף להתעלם מזה.

"טוב", קופר הניח את השפופרת, קודר ועצבני בעליל. "ועכשיו תסביר לי טוב טוב, ואני מקווה שיש לך הסבר טוב מספיק, להבהיר לי למה הייתי צריך לשקר לבעל דרגה גבוהה כל כך".

דן הגניב מבט אחרון אל הדף, ונשען על מרפקיו. "כי מישהו מחק את התיק של איב דיכסטר, חשוד ראשי בתיק. ורוי אמר שהוא עצר אותו לפני שנתיים ומשהו, כך שהוא אמור להיות במחשבי המשטרה. יכול להיות בהחלט שהמחיקה הייתה פריצה חיצונית למערכת", הגביה דן את קולו כשראה את פניו המסתפקות של המפקד, עוצר אותו מלשאול, "אבל – אמצעי האבטחה לא גילו כלום. לא נגנב עוד מידע, למרות שהיו שם הרבה תיקים פליליים באותו הסיווג, ואתה יודע כמה וויליאם פרנואיד ובודק את המערכת פעם בחודש. יש עדיין סיכוי טוב שהעבודה נעשתה מבחוץ, אבל סיכוי עוד יותר טוב שהיא הגיעה מבפנים".

פניו של לנדיס קדרו עוד יותר.

הוא בא לפתוח את הפה אחרי דקות ארוכות של דממה, כשמייק פרץ אל תוך החדר. "דן, המפקד", התנשף, "אולג לא כאן. הוא הועבר לבית החולים, אחרי שחטף התקף נשימה חריג אתמול. אדי טוען שזה היה מיד אחרי שאכל".

העבר של אדי מנע ממנו להתקבל למשטרה כחוקר, אבל הוא היה מבריק. ללא ספק. ודן נהג לסמוך עליו לעיתים קרובות, למרות שבדרך כלל היה שולח את חבריו אליו. איתו, אדי התנהג מוזר.

"אני אומר לך שזאת הרעלה", דן התרומם, דרוך. "אני יוצא עכשיו אל בית החולים, לדבר עם הרופא שטיפל בו. אני בטוח במאה אחוזים שמישהו הרעיל אותו, וכיוון שזה לא אני או מייק – או אתה, אני משער, אז זה האיש החמוד שדיברת איתו עכשיו. אשמח אם תשלח לי הודעה עם השם שלו, המפקד. מייק, רוי ראה את איב דיכסטר. אמנם לפני שנתיים ושבעה חודשים, אבל גם זה יותר טוב מכלום. תשלח את הצייר אליו. אני זז". מפתחות הרכב כבר התנדנדו בידיו, ורגלו חצי צעד מחוץ למשרד המפקד.

"דניאל", עצר אותו קולו של לנדיס.

"אני יודע, אתה המפקד, אני לא אמור לתת לך פקודות", קולו של דן קצר רוח. "אבל זה לא הזמן עכשיו ל..."

"התכוונתי לומר, דניאל, שאני אבדוק לך קצת חומר על כריסטופר קורני, זה שדיברתי איתו עכשיו, ואשלח לך את החומר", תיקן אותו לנדיס כשקצה חיוך על שפתיו.

דן הופתע. "טוב, אז תודה", אמר בגמלוניות, ואז משך בכתפיו ודהר אל המעלית.

CN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
ב"ה

אני אוהבת את הסיפור הזה, והתאכזבתי לראות שאין ממנו עוד פרק..

שתי הערות קטנטנות:
1. יש חלקים שנשמעים כמו תרגום לא מוצלח מאנגלית, וזה חבל.
2. כל הקטע הילדותי-משהו של דן, ומערכות היחסים בין אנשי הצוות, לא מספיק מחליק טוב.

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
ב"ה

אני אוהבת את הסיפור הזה, והתאכזבתי לראות שאין ממנו עוד פרק..

שתי הערות קטנטנות:
1. יש חלקים שנשמעים כמו תרגום לא מוצלח מאנגלית, וזה חבל.
2. כל הקטע הילדותי-משהו של דן, ומערכות היחסים בין אנשי הצוות, לא מספיק מחליק טוב.
את האמת, את צודקת שזיהית.
הכתיבה הראשונית שלי, זו שלא עברה הגהה חיצונית, לפעמים נדבקת קצת מאנגלית כי זהו המוצא שלי... אחרי הכל, קשה להיפטר משפת אם. לפעמים אני באמת מופתעת שאנשים פוערים עיניים מול ביטויים מוכרים כל כך... שהתבררו כתרגומים מאנגלית. מקווה שאצליח לתקן את העניין בפרקים הבאים.

תודה!

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
פרק חמישי

הדרך לבית החולים הייתה פקוקה, עמוסת צפירות ונהגים רגוזים. אף אחד לא אהב את האופנוע שלו, במיוחד לא כשהוא הדליק אורות משטרתיים ודרש את הזכויות הקבועות בחוק לאנשים נהדרים כמותו.

"תודה רבה", נופף דן לאחד הנהגים שהפרצוף שלו נהיה חמוץ כל כך, שהוא לבטח לא יחזור לעצמו.

הוא זינק מעל האופנוע, הקסדה בידו, ושעט אל תוך בית החולים. לוח ההכוונה הורה שמחלקת ההרעלות נמצאת בבניין הסמוך בקומה הרביעית.

הוא לא יודע שאישפזו אותו שם, אבל הוא בטוח בזה. יש אנשים שאוהבים את המילה מקרה ונרדפותיה, בניגוד אליו. הוא בכלל לא מכיר אותן.

כשיצא מהמעלית בקומה הרביעית, הוא גילה כמה פרטים מעניינים. חוץ מזה שאיש אנמי עמד בצד, על יד החלון, צופה החוצה. או שהוא הסתכל על הקורה במחלקה דרך הזכוכית הכהה – תמיד יכול להיות. דלפק הקבלה עמד ריק, ומכל החדרים, רק חדר 13 נראה הגיוני לשים בו פושע. במיקום אסטרטגי ועם זאת מבודד.

בצעד החלטי דן פסע לכיוון החדר ונקש על הדלת, פותח אותה לרווחה בביטחון. שיערפו לו ת'ראש אם אולג לא כאן.

שני שוטרים קפצו עליו בנשקים שלופים, החשדנות הגלויה שלהם לא נעלמת למראה המדים שהפורץ עטה. הוא עלול להיות פושע בדיוק כמו הפצוע.

"דניאל מילר", הציג דן בקוצר רוח את תג השוטר שלו, משתוקק להדוף את השוטר המוצק שחוסם את הפתח. אבל הוא ידע יותר טוב מזה, ועצר את עצמו בכוח.

עיניו הקטנות של השוטר רצדו הלוך ושוב בין התמונה שבכרטיס לעומד מולו, ואז הוא נד בראשו בחוסר רצון וזע הצידה.

"מה המצב שלו?" דן, כתמיד, הרגיש מיד בעל הבית.

השוטרים לא ששו לשתף פעולה.

מעניין למה, הרהר דן בעודו מתכופף מעל הדף שבסוף המיטה. הרעלה, בינגו. לא שהוא זיהה את המילה ארוכת האותיות ששרבטו כשמו של הרעל, מכל שאר הכתוב הדבר היה ברור כשמש.

דן סקר את צמד השוטרים העוינים, מרכך את הבעתו. "לא באתי לקחת לכם שום תיק או להפריע לכם לביצוע המשימה שלכם", החל, מגשש אחר המנגינה הנכונה לנגן. הבהוב בעיניו של השמאלי גילה לו הכל. "אתם עושים עבודה מצוינת, אין לי ספק בכך. אני רק זקוק לו, לחקירה שאני מנהל. המרעיל שלו...", הוא ביים אנחה, קורץ, "תוקע לי את כל התיק. מבינים?"

השוטרים הפשירו. "הוא בסדר", אמר הימני, בעל העיניים הקטנות, "עד כמה שאפשר להיות בסדר כשאתה בקומה. הם לא יודעים מתי הוא אמור להתעורר".

קללה עמדה על קצה לשונו, והוא אצר אותה במאמץ. "עזרתם לי מאוד, חברים", לו היה עומד סמוך אליהם, מן הסתם היה טופח על שכמם. אבל הוא עמד בסוף המיטה, עיניו נודדות אל הפושע חסר ההכרה.

הם יודעים.

מי זה הם, אין לו מושג. אבל הם יודעים שהנושא נחקר, ודואגים למחות כל סימן וזכר אליהם. איב דיכסטר הוא המפתח לתעלומה, ואם עד עכשיו הוא לא חשב כך – הם, האלמוניים, אילצו אותו להבין שיש לו קצה חוט.

דן נסוג אל הדלת, מסיט אותה ונעלם אל תוך המסדרון. ראשו המה ממחשבות. לא רק איב הוא המפתח, כי אם אותו כריסטופר.

אדרנלין פעם בעורקיו כשהזמין את המעלית, אותו אדם אנמי עדיין עומד על יד החלון וצופה החוצה.

קמט קל נוצר במצחו. אמנם הוא לא היה זמן רב בחדרו של אולג, ולמרות זאת עמידתו של האיש כאן נראית מוזרה. מה הוא עושה כאן? לא מדבר בטלפון מחוץ לחדר, לא עושה דבר מלבד לבהות מחוץ לחלון.

או במחלקה עצמה, הרהר כשנכנס למעלית שהגיעה, חורט תוך כדי את תווי פניו של האיש בזיכרונו. היה קצת קשה לעשות את זה. לא היה שום דבר מיוחד בתווי הפנים שלו שדרשו זיכרון.

הוא התלבט האם לשלוח למייק את המידע שגילה, מגיע למסקנה שכל עוד הוא לא יודע מי היא החפרפרת בתוך המשטרה, מוטב שלא להשתמש בטלפון המוגן על ידה.

האופנוע חיכה לו בדיוק איפה שהשאיר אותו, בפתח בית החולים איפה ששלט גדול של 'אין חניה' מוצב, והוא תפס דהרה אל תחנת המשטרה. אדרלנין שעט בעורקיו – הם עלו על משהו.

חסר חוטים, ללא כיוון ברור – אבל משהו. אלו לא דמיונות של מפקד תחנה שחושב שרצף מספרי אסור על פי חוק. אלו פשעים. מכוונים. שנעשו כדי להסתיר משהו.

ולא מסתירים רשימות מכולת. אלא אם כן היא לא חוקית, החנות. וגם לא מספרי נעליים, או תאריך יום הולדת.

אלא אם כן אתה אישה שעברה את גיל 30.

הוא העיף מבט אחורה תוך כדי נהיגה, מחפש סימני מעקב. יודע שלא ימצא. הם יודעים שהוא יושב על הזנב שלהם, הוא מטרה לא מוסתרת.

ולכן – מייק יהיה ההפתעה שלו.

CN

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית

חני גרשון

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
ב"ה

פרק מצוין.
מדגישה כאן משפט שמראה על זליגה לא מוצלחת מאנגלית,
יש עוד כאלו בפרקים הקודמים.
את משהו.
קראתי את הפרק הזה פעמיים, ולא אחזתי.
נראה לי שפשוט נאלץ להתמודד עם זה, במיוחד שהדמויות אמריקאית. מוציא את החלקים הלא טובים ממני...

תודה!

Ruth 7884

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
ממש חמוד ובאמת סגנון שרלוק הולמס (אוהבת) נהניתי ממש לקרוא את זה מחכה שתמשיכי...
אגב באמת חסרים סיפורים בסגנון הזה ככה שממש כיף לי לקרוא את זה...
ודווקא הפרק הראשון היה ממש נחמד סוג של בנה את תחילת העלילה🤗

אולי מעניין אותך גם...