שאלה של זכויות

• הוסף לסימניות
ציירתי לארגון אחד כ100 ציורים, הם שילמו לי גרושים על כל ציור, סכמנו מראש כמה דברים, ודבר אחד שכחנו לסכם, של מי הזכויות על הציורים, עכשיו באה מישהי שרוצה לקנות ממני בערך 10 ציורים, כששאלתי אותם, הם ענו לי, שציור אחד או שניים אין להם בעיה שאמכור לה, רק כשזה כבר יותר, הם אומרים לי: זה שלנו, קנינו ממך אותם.
השאלה, אם לא מסכמים מראש, של מי הזכויות? (במיוחד לאור העובדה שהם שילמו לי גרושים, ובאיזשהו שלב עזבתי אותם ואמרתי להם שיחפשו פריירית אחרת כי זה כבר הגיע לפסים של ניצול מחפיר)

• הוסף לסימניות
אני חושבת שאם לא סוכם אחרת אין לך הרבה מה לעשות.
אם הם ראו את העסקה בתור קניית הציורים ממך ולא אמרת אחרת - ולא נכתב אחרת -
אז זה שלהם.
לא חתום וסגור, אבל זו דעתי...

• הוסף לסימניות
האם כתוב שחור על גבי לבן שהציורים שייכים להם?
אם לא, אז יתכן שיש כאן פתח לדיון אצל רב. האם התשלום הוא רק עבור הזכות להשתמש בציורים. והציורים שייכים לך?

• הוסף לסימניות
אכן יש מה לשאול רב. יש מצב גדול שיצדדו בך.

• הוסף לסימניות
...

• הוסף לסימניות
לי לא ברור הקטע, ציירת את ה - 100 הציורים במחנה עבודה? אולי בשבי החיזבלה? אולי עמדו עם אקדח טעון?
מזה המילים 'פריירית אחרת' 'ניצול מחפיר' 'גרושים'
ובכלל אני לא מבינה למה ציור אחד הם כן מרשים לך למכור.
ציירת, שילמו לך מה שסוכם, ביבי.
את רוצה לשמוע איך מנצלים? דיברתי עם אחת בהתחלה, הסברתי לה ברחל בתך הקטנה, שאני מסכימה למחיר בגלל הכמות ובגלל הפרסום, ושהציורים שאני אצייר לה לא יתקרבו לרמה של הציורים ששלחתי לה בתיק עבודות, היא נתנה לי ניסיון, סידרה של ציורים מאוד פשוטים, ואחר כך דיברתי אתה על זה שאני לא מוכנה לקבל יותר מדי שינויים, הכל סוכם!
ואז התברר שהיא הייתה ממלאת מקום, הגיעה הקבועה, התחילו הצרות, פה ושם קצת נסחפתי אז יצאו ציורים מדי מורכבים, העלה להם את הרף, והיא התעקשה על שינויים מטופשים, והיו לה הערות חסרות חשיבות, וכמה שדיברתי אתה על הנושא היא לא קלטה, עד שאמרתי לה שלום ולא להתראות.
סליחה על המגילה, רק שלא מגיבים בצורה כזו לפני שיודעים הכל, ואם את דווקא רוצה לדעת אז הם שילמו לי פחות מרבע ממה ששווה ציור כזה.

• הוסף לסימניות
פעם כששאלתי אמרו לי פה יודעי דבר ש- כל עוד לא חתמו על דברים ברורים העיצוב שייך למעצב.

ו...שיפי, את מציירת יפה מידי כדי להיות פריירית.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אוי, שיפי יקירתי.
כולנו עברנו בצ'פר בתשלום מלא -עד שלמדנו.
ויקום מי שלא עבר את זה על בשרו.

• הוסף לסימניות
סטודיו נועה הנכבד/ה
נא לעדן את סגנון הכתיבה

בפעם הבאה ההודעות שלך ימחקו
אזהרה אחרונה!!!!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיפי;1120096:
את רוצה לשמוע איך מנצלים? דיברתי עם אחת בהתחלה, הסברתי לה ברחל בתך הקטנה, שאני מסכימה למחיר בגלל הכמות ובגלל הפרסום, ושהציורים שאני אצייר לה לא יתקרבו לרמה של הציורים ששלחתי לה בתיק עבודות, היא נתנה לי ניסיון, סידרה של ציורים מאוד פשוטים, ואחר כך דיברתי אתה על זה שאני לא מוכנה לקבל יותר מדי שינויים, הכל סוכם!
ואז התברר שהיא הייתה ממלאת מקום, הגיעה הקבועה, התחילו הצרות, פה ושם קצת נסחפתי אז יצאו ציורים מדי מורכבים, העלה להם את הרף, והיא התעקשה על שינויים מטופשים, והיו לה הערות חסרות חשיבות, וכמה שדיברתי אתה על הנושא היא לא קלטה, עד שאמרתי לה שלום ולא להתראות.
סליחה על המגילה, רק שלא מגיבים בצורה כזו לפני שיודעים הכל, ואם את דווקא רוצה לדעת אז הם שילמו לי פחות מרבע ממה ששווה ציור כזה.

כמובן ששום דבר לא ברור יותר, כאשר התברר מה שהתברר אומרים שלום ולא להתראות.
מזה "שילמו לי פחות מרבע ממה ששווה ציור כזה" גנבו אותך? לכי לדין תורה, שלמו מה שסוכם,
אין לזה שום קשר לדיון אם מותר לך למכור לאחר או לא.

• הוסף לסימניות
לגבי הנושא שהעלת

נסי להגיע להסדר אם כי נראה לי שהלקוח כאן חזק יותר כי הוא שילם

• הוסף לסימניות
בכלל לא בטוח שיש ללקוח זכויות יוצרים על העבודה.
החוק היבש לא אומר ככה.
בהיעדר הסכם המעניק ללקוח זכויות בלעדיות על העבודה, זכויות היוצרים נשארות בידי היוצר.
אלא אם כן מדובר בעבודה שנעשתה במסגרת עבודה כשכיר, אז הזכויות שייכות למעסיק מלכתחילה.

• הוסף לסימניות
הקטע הוא שהוא שילם..
לא משנה כמה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוטי הלר;1120163:
הקטע הוא שהוא שילם..
לא משנה כמה

השאלה על מה הוא שילם וכמה?
אי אפשר לשלם על ארון בלי דלתות ולבקש גם דלתות כי שילמתי על ארון....

• הוסף לסימניות
סתם כך,
מה הסטנדרטים המקובלים בענין זכויות יוצרים?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שבע ווין;1120221:
סתם כך,
מה הסטנדרטים המקובלים בענין זכויות יוצרים?

לסכם דברים מראש
זה הסטנדרט הכי טוב וכמובן לרשום את הדברים

אין סטנדרט מה שידוע לי
זה תחום אפור

• הוסף לסימניות
אני מצטער שאני נאלץ לחלוק עליך בצורה נחרצת, אבל ממש לא מדובר בתחום אפור.

הנה ציטוט ממאמר משפטי בנושא זכויות יוצרים. הדברים הדברים בעד עצמם:

"...על כן, בהתאם לחוק הקיים, הזמנת יצירה אינה פועלת כדי להעניק את זכויות היוצרים ביצירה המוזמנת למזמין.[5] בהעדר כל הסכם אחר, זכויות היוצרים הנן של היוצר. בהתאם לפסיקה המודרנית, המזמין מוחזק כמי שקיבל רשיון משתמע לעשות ביצירה את השימוש שבגינו הזמין, ושבגינו היוצר סיפק, את היצירה, אך אינו מקבל את הבעלות בזכויות היוצרים או כל חלק מהן.[6] הבעלות נשארת של היוצר. יתרה מזו, הרשיון המשתמע של המזמין הוא, כאמור, רק לשימוש שבגינו הוזמנה וסופקה היצירה, ולא רשיון רחב יותר ל"שימושים המהווים חלק מפעילותו של המזמין בעת ההזמנה". [7]..."

• הוסף לסימניות
במקרה שהם ניצלו אותך ולא שילמו לך כמו שצריך ובודאי שעל זכויות הם לא שילמו.
ברור גם שאם הם ירצו להשתמש בזה שוב הם ייצטרכו לשלם לך על מהדורה נוספת. הציורים לא שלהם כל עוד שאין להם חוזה המעיד על כך.
אם אין משהו חתום איתם והם ניצלו את זה לטובתם בשביל לחגוג על התמימות שלך אז את מוזמנת לנצל גם את העניין שאין להם חוזה עלייך ואין להם שום זכויות חתומות.
אלא אם אמרת להם שהזכויות שלהם ואז זה עניין של יושרה כי הם שילמו.
כדאי לך לשאול רב.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;1121096:

"...על כן, בהתאם לחוק הקיים, הזמנת יצירה אינה פועלת כדי להעניק את זכויות היוצרים ביצירה המוזמנת למזמין.[5] בהעדר כל הסכם אחר, זכויות היוצרים הנן של היוצר. בהתאם לפסיקה המודרנית, המזמין מוחזק כמי שקיבל רשיון משתמע לעשות ביצירה את השימוש שבגינו הזמין, ושבגינו היוצר סיפק, את היצירה, אך אינו מקבל את הבעלות בזכויות היוצרים או כל חלק מהן.[6] הבעלות נשארת של היוצר. יתרה מזו, הרשיון המשתמע של המזמין הוא, כאמור, רק לשימוש שבגינו הוזמנה וסופקה היצירה, ולא רשיון רחב יותר ל"שימושים המהווים חלק מפעילותו של המזמין בעת ההזמנה". [7]..."

חידשת לי, תודה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י Shia;1121096:

מניין זה צוטט?
פשוט, אם יהיו בעיות כאלו בעתיד כמו של פותחת האשכול, יהיה אפשר לצטט ללקוח בלשון החוק,
השאלה היא מהו מקור חוק זה? כי לתת ללקוח ציטוט מהאתר המדהים 'פרוג', לא חושב שיעשה את העבודה... :)

בתודה מראש.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.