ריקאוטן

• הוסף לסימניות
לאחר שלא נותרה כל ברירה וניסיתי טיפולים ומשחות באלפי שקלים:( התחלתי לקחת כדורי ריקאוטן
אשמח לשמוע ממנוסים:
1. מתי תקופת השיא של הפצעים?
2. מהם התסמינים העיקריים שנתקלתם בהם?
3. כיצד ניתן להקל עליהם?
כל מידע נוסף יתקבל בברכה...
תודה מראש

• הוסף לסימניות
אשמח לשמוע מבעלי נסיון.....

• הוסף לסימניות
אני לקחתי ואחרי בערך שבוע וחצי נהייתה לי פריחה מפחידה בכל הגוף
אז הפסקתי...
לדוד שלי היה מונו

• הוסף לסימניות
התסמין הכי מוכר זה יובש נוראי
צריך לשתות המון במיוחד בקיץ ווזלין לשפתיים

• הוסף לסימניות
יש גם תסמין רגשי,
אם את מרגישה שינוי רגשי בתוקפת לקיחת התרופה -
תפסיקי לקחת אותה במיידי, או לפחות תתיעצי... זה בפירוש יכולל להיות קשור.

• הוסף לסימניות
אגב מומלץ לא להחשף לשמש... בד"כ לוקחים בחורף

• הוסף לסימניות
לאחר שלא נותרה כל ברירה וניסיתי טיפולים ומשחות באלפי שקלים:( התחלתי לקחת כדורי ריקאוטן
אשמח לשמוע ממנוסים:
1. מתי תקופת השיא של הפצעים?
2. מהם התסמינים העיקריים שנתקלתם בהם?
3. כיצד ניתן להקל עליהם?
כל מידע נוסף יתקבל בברכה...
תודה מראש
בתור מומחית - אין שום דבר שעוזר חוץ מריקוטן? פצעים מוגלתיים לנער :(

• הוסף לסימניות
לי היה נסיון מר במשך 6 שנים עם משחות וטיפולים וכלום לא עזר... (אולי טיפה אבל לא מספיק משמעותי)
הייתה התלבטות משמעותית על ראקוטן
אני רציתי
אנשים הלחיצו אותי שזה מסוכן וכולי...
בסוף לקחתי.
היה יובש בשפתיים
גם קצת בעור
השתמשתי בקרם לחות מושלם שנקרא
Nutregena HydroBoost Gel
עכשיו אני חצי שנה אחרי סיום הטיפול ואני לא מתחרטת לרגע
נהיה לי עור חדש
חלק.
כן אני יודעת שיש אנשים שיגידו שלהם לא עזר
אבל לי עזר מאוד.
אז אני מקווה שגם לך.

• הוסף לסימניות
מקווה שאת לוקחת בצורה מבוקרת, תחת השגחת רופא ןמבצעת את כל הבדיקות הנדרשות (לפני ובמשך הטיפול)

וכבר כתבתי כאן:
מנסיון שלי- קיורטן בלבד!
וזה אחרי טיפולים קוסמטיים ורפואיים שעלו להורי אלפי שקלים.
העניין הוא ללכת לרופא עור עם נסיון ולקבל ממנו הוראות נטילה ברורות וכן הוראות למעקב.
הרופאה שלי הורתה להתחיל עם כדור של 20 מ"ג פעם ביומיים,
אחרי שבועיים לעלות ל20 מ"ג פעם ביום,
ורק אחרי שבועיים- אם אין תופעות לוואי דרסטיות (יובש בכל הגוף ובשפתיים נחשב לנורמלי)-
לעלות למינון של 20 מ"ג פעמיים ביום, או פעם ביום, 40 מ"ג.
הרעיון הוא ההדרגתיות שעוזרת לגוף, וכך תופעות הלוואי קלות בהרבה!

עוד כמה הדגשים שהיא נתנה לי, וממש ראיתי הבדל בתופעות לוואי שהיו לי לבין אחרים שלקחו:
* להקפיד למרוח אקניל- תחליב לחות והגנה פעמיים ביום, ולפני יציאה מהבית. באקניל יש קרם לחות וקרם הגנה.
* לא לשהות בשמש כלל (אני לקחתי כהמלצתה, בחורף), גם לא שמש חורפית. השמש גורמת לצלקות ומסוכנת בעת נטילת הכדור.
* לקחת ויטמין D תוך כדי ע"מ לחפות על האי- שהיה בשמש (פה בארץ כולם צריכים לקחת, בכל מצב)
* למרוח כל ערב קרם יו לקטין של ד"ר פישר, על כל הגוף ובעיקר זרועות, גב כף היד ולאורך הרגל, להתחיל מיום 0 לא לחכות ליובש שיבוא.
* למרוח מההתחלה שפתון בשם פלקסיטול- היחיד שעוזר.
* לקחת את הכדור ביחד עם מנה קטנה של שומן (גם גבינה לבנה זה טוב), אחרת הכדור לא נספג בגוף ויוצא כמו שנכנס.
* לאחר 4-5 חודשים להפסיק לקחת בהדרגה, אך את הכמויות הקטנות ליותר משבועיים, תלוי כמה צלקות יש (הכדור מבהיר צלקות)
* לחזור לראות רופא לפני שמפסיקים את נטילת התרופה.
* לקבל מהרופא הפניות לבדיקות הנצרכות, אחת לחודשיים, אם אני לא טועה (לשלול פגיעה בכבד)
* אם נוצר גרוי ויובש קיצוני (פצעים פתוחים וכו') לחזור למינון הקודם למשך 2-3 שבועות ואז לנסות לעלות חזרה. בכל מקרה לא לגעת ולא לחטט בפצעים!

אני פעלתי לפי הנ"ל וב"ה עד היום מרוצה (גם לפני לידה 2-3 פצעים קטנים וזהו!)

ומה שיש לי להוסיף לך:
* פעלי בדיוק לפי ההנחיות הניתנות לך.
* הייתי מחכה לחורף כדי להתחיל עם הטיפול.
* בכל מקרה של שינוי במצב הרוח או חשש לדיכאון- הפסיקי ליטול את התרופה ופני ליעוץ רפואי (בבקשי ממישהו שבקשר רציף איתך לפקוח עין עליך ולהפנות את תשומת ליבך במקרה של שינוי)
* כנ"ל במקרה שאת סובלת מכאבי ראש עם נטילת התרופה.
* כאבי מפרקים ועצמות אופיניים לתקופת נטילת התרופה.

בהצלחה!

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
היי,
מניסיון אישי לאחר שמרחתי את כל המשחות שהמליצו לי וכמובן ללא שום תועלת...
החלטתי ליטול כדורי ראקוטן והתוצאות מדהימות!!
תופעות לוואי שהיו לי זה רק יובש קל בשפתיים
כמובן כמו שהזכירו פה,
יש לבצע בדיקות דם לתפקודי כבד מידי חודש
לא להיות חשופים לשמש (מומלץ להתחיל בחורף)
להשתמש בקרם הגנה ושפתון
לשתות מלא מים
ולהיות במעקב רופא עור מומחה
שווה מאוד, כיום העור שלי חלק ויפה ללא שום זכר לפצעים הזוועתיים שהיו לי..
לאור התוצאות, מלא חברות לקחו רקואטן בעקבותיי..
ממליצה בחום!!!!

• הוסף לסימניות
מקווה שאת לוקחת בצורה מבוקרת, תחת השגחת רופא ןמבצעת את כל הבדיקות הנדרשות (לפני ובמשך הטיפול)

וכבר כתבתי כאן:
מנסיון שלי- קיורטן בלבד!
וזה אחרי טיפולים קוסמטיים ורפואיים שעלו להורי אלפי שקלים.
העניין הוא ללכת לרופא עור עם נסיון ולקבל ממנו הוראות נטילה ברורות וכן הוראות למעקב.
הרופאה שלי הורתה להתחיל עם כדור של 20 מ"ג פעם ביומיים,
אחרי שבועיים לעלות ל20 מ"ג פעם ביום,
ורק אחרי שבועיים- אם אין תופעות לוואי דרסטיות (יובש בכל הגוף ובשפתיים נחשב לנורמלי)-
לעלות למינון של 20 מ"ג פעמיים ביום, או פעם ביום, 40 מ"ג.
הרעיון הוא ההדרגתיות שעוזרת לגוף, וכך תופעות הלוואי קלות בהרבה!

עוד כמה הדגשים שהיא נתנה לי, וממש ראיתי הבדל בתופעות לוואי שהיו לי לבין אחרים שלקחו:
* להקפיד למרוח אקניל- תחליב לחות והגנה פעמיים ביום, ולפני יציאה מהבית. באקניל יש קרם לחות וקרם הגנה.
* לא לשהות בשמש כלל (אני לקחתי כהמלצתה, בחורף), גם לא שמש חורפית. השמש גורמת לצלקות ומסוכנת בעת נטילת הכדור.
* לקחת ויטמין D תוך כדי ע"מ לחפות על האי- שהיה בשמש (פה בארץ כולם צריכים לקחת, בכל מצב)
* למרוח כל ערב קרם יו לקטין של ד"ר פישר, על כל הגוף ובעיקר זרועות, גב כף היד ולאורך הרגל, להתחיל מיום 0 לא לחכות ליובש שיבוא.
* למרוח מההתחלה שפתון בשם פלקסיטול- היחיד שעוזר.
* לקחת את הכדור ביחד עם מנה קטנה של שומן (גם גבינה לבנה זה טוב), אחרת הכדור לא נספג בגוף ויוצא כמו שנכנס.
* לאחר 4-5 חודשים להפסיק לקחת בהדרגה, אך את הכמויות הקטנות ליותר משבועיים, תלוי כמה צלקות יש (הכדור מבהיר צלקות)
* לחזור לראות רופא לפני שמפסיקים את נטילת התרופה.
* לקבל מהרופא הפניות לבדיקות הנצרכות, אחת לחודשיים, אם אני לא טועה (לשלול פגיעה בכבד)
* אם נוצר גרוי ויובש קיצוני (פצעים פתוחים וכו') לחזור למינון הקודם למשך 2-3 שבועות ואז לנסות לעלות חזרה. בכל מקרה לא לגעת ולא לחטט בפצעים!

אני פעלתי לפי הנ"ל וב"ה עד היום מרוצה (גם לפני לידה 2-3 פצעים קטנים וזהו!)

ומה שיש לי להוסיף לך:
* פעלי בדיוק לפי ההנחיות הניתנות לך.
* הייתי מחכה לחורף כדי להתחיל עם הטיפול.
* בכל מקרה של שינוי במצב הרוח או חשש לדיכאון- הפסיקי ליטול את התרופה ופני ליעוץ רפואי (בבקשי ממישהו שבקשר רציף איתך לפקוח עין עליך ולהפנות את תשומת ליבך במקרה של שינוי)
* כנ"ל במקרה שאת סובלת מכאבי ראש עם נטילת התרופה.
* כאבי מפרקים ועצמות אופיניים לתקופת נטילת התרופה.

בהצלחה!
תודה רבה!
היום הלכתי לבית המרקחת וקניתי את כל הרשימה שלך
כשהגעתי לרוקח לשלם הוא שאל איך ידעתי לבחור מכל מוצר את הטוב ביותר:)

• הוסף לסימניות
לא מבינה איזה רופא נתן לך לקחת בקיץ
לי הרופא אמר לחכות לחורף כי צריך מאד להזהר בשמש!!!!
בכ"א אני לקחתי בחורף עם הוראות מחמירות של רופא מחמיר
מינון קטן וכו'
היו לי תיפעות נוראיות יצאו לי פצעים מפחידים הייתי במשך חדשיים נראית נורא!!
אבל היה שווה!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
גם אחרי שמסיימים לקחת צריך לחכות כמה חודשים לפני שנכנסים, לא זוכרת בדיוק כמה.
אז אם את מתחתנת בקרוב, שימי לב.

אני אישית לקחתי רקוטן לפני שנים. ב''ה עזר מאד. זוכרת שהיה לי יובש נוראי, בעיקר בשפתיים, ואדום ברגליים.
מידי פעם חוזר לי פצעים פה ושם, אבל בהשוואה למה שהיה לי זה כלום. היה לי כמו עקיצות יתוש, בכל הפנים...
אחרי שסיימתי נשאר לי אדמומיות, שדהתה עם הזמן.
עכשיו אנשים לא מאמינים שהיה לי כ''כ הרבה שהייתי צריכה לקחת רקוטן :)

התחלתי עם רופאה מהקופה, עם מינון שממש לא התאים לי. עברתי רופא (לגולדנהירש) והוא העלה לי את המינון (זה נראה לי קשור למשקל הגוף) ועזר מאד ב''ה.
יש לכמה קופות חולים הסדרים עם ד''ר גולדנהירש, תבררי. הוא בכנפי נשרים, ב'בית התאומים'.

• הוסף לסימניות
מה תקופת השיא של הפצעים?
זאת אומרת, כמה זמן לוקח מאז שמתחילים לקחת עד שמתחילים לראות שיפור?

• הוסף לסימניות
התחלתי עם רופאה מהקופה, עם מינון שממש לא התאים לי. עברתי רופא (לגולדנהירש) והוא העלה לי את המינון (זה נראה לי קשור למשקל הגוף) ועזר מאד ב''ה.
וגם, עם איזה מינון התחלת ומה ועם כמה המשכת?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום לכולם,

לפני שאגש לשאלה ולהתלבטות שלי, אפתח בשיתוף קצר וגילוי נאות.

בתקופה האחרונה פיתחתי
מערכת לניהול תקציב דרך האינטרנט, מערכת שמטרתה לעשות סדר בכל התחום של ניהול פיננסי ותקציב משפחתי. ברוך השם המערכת באוויר ומשתפרת כל הזמן, ויש לה כבר מעל 1000 משתמשים.

מתוך הודעות שקיבלתי ממשתמשים בפרטי, זיהיתי אתגר משמעותי שחוזר על עצמו. לפני שאני נכנס לפיתוח ארוך ומורכב, חשוב לי מאוד לשמוע את דעתכם הכנה ולקבל ביקורת אמיתית כדי לדעת אם הכיוון בכלל רלוונטי.

האתגר שעלה וחזר - יש המון הוצאות והכנסות במזומן / לגמ״חים או למקומות שלא באשראי ולכן מאוד קשה לעקוב אחריהם ולזכור הכל. קניות במזומן, הלוואות מחברים, החזרים לגמ"חים, הקפות במכולת ועוד. רובנו לא תמיד זוכרים להקליד את הנתונים האלו בלילה מול המחשב, והם פשוט הולכים לאיבוד ומשבשים את הרישום של התקציב.

הרעיון לפתרון שאני שוקל לפתח - הפעלה של המערכת דרך קו טלפון (מותאם לחלוטין למכשירים כשרים). במקום לחכות לערב ולהקליד במרוכז באתר, פשוט מתקשרים לקו המערכת בסוף הקנייה או ההעברה, ואומרים משפט פשוט בשפה טבעית. לדוגמה:
  • "החזרתי 500 ש"ח לחבר מהלוואה שלקחתי ממנו"
  • "קניתי במזומן אוכל בסופר ב-120 שקלים"
המערכת תדע להבין את המשפט, לזהות את הסכום ואת הקטגוריה, לעדכן אוטומטית את יתרת התקציב שלכם באתר שבניתי ולהקטין את יתרת החוב לגמ"ח הספציפי.

ההתלבטות שלי (וכאן אשמח ממש לכנות שלכם):
  1. האם זה פותר לכם כאב אמיתי? האם חוסר השליטה בזמן אמת על הקפות, מזומן וגמ"חים הוא משהו שבאמת מקשה עליכם כיום בניהול התקציב?
  2. מבחן השימוש בשטח: האם בפועל הייתם מתקשרים לקו כזה פעמיים שלוש בשבוע כדי לעדכן הוצאה או החזר, או שהייתם מעדיפים לחכות ולהקליד במרוכז באתר פעם בחודש/שבוע?
  3. שאלת התמחור: מכיוון שהפעלת קו חכם כזה עם זיהוי קול מחייבת אותנו בעלויות שרתים ותקשורת גבוהות, האם זה פיצ'ר שהייתם מוכנים לשלם עליו סכום חודשי סמלי (כמנוי פרימיום), או שזה נחמד - אבל לא שווה לכם תשלום נוסף?
אשמח לכל הארה, ביקורת בונה (גם קשוחה תתקבל בברכה!) או תובנה מניסיון החיים שלכם.

תודה רבה מראש לכל המגיבים!

נ.ב - הפרסום של המערכת בפורום מאושרת עם המנהלים. צילום מסך 2026-02-18 ב-12.28.51.png
יש בירוחם פוטנציאל גדול להתיישבות חרדית של בניה חדשה זולה
יש כמה יזמים חרדים (וגם אחרים) שזכו שם במאות יחידות,
ויש עוד שכונות בבניה
וכל זה מלבד ההסכם גג של כ 6000 יח"ד
ממה שאני מבין, זה המקום הכי זול בארץ ליחידת קרקע ואם כך מחירי הדירות שם יהיו הכי זולים בארץ
מבחינת קהילות, כיום יש קהילה ליטאית יחסית קטנה, אבל אם מדובר על מאות יחידות חדשות זה יכול ללכת גם לקהילות חסידיות שיבואו במרוכז.
מבחינת תעסוקה, ירוחם זה חצי שעה נסיעה מבאר שבע, שלכאורה בבאר שבע יש הכל, תחבורה, היטק, בתי חולים, קניות (לא יותר גרוע מרוב ערי הפריפריה שמרכזי התעסוקה שלהם במרחק של יותר מחצי שעה נסיעה)
מבחינת מוסדות חינוך, כיום בקהילה הליטאית יש מוסדות גנ"י, ת"ת, בית יעקב. שזה בסיס להתחלה. אבל ברגע שיגיעו 500 משפחות חדשות, מן הסתם יפתחו מוסדות נוספים. אבל בתור בסיס להתחלה זה מצוין.
אחד הטעויות של האנשים לגבי ירוחם, זה שבודקים את העתיד לפי הקהילה הקיימת, אבל אין שום קשר, אם תהיה קהילה צעירה וחדשה של 500 משפחות זה יבלע את הקהילה הקיימת, כלומר יפתחו מוסדות חדשים, חנויות ותחבורה.
מה דעתכם? ירוחם תעלה בסוף על המפה? אנשים יבואו לגור שם?
 תגובה אחרונה 
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...