קרן סל קרן כשרה מחקה נאסד"ק 100

  • הוסף לסימניות
  • #1
שלום, ראיתי שיש קרנות כשרות שאפשר להשקיע בהן בבורסה מחקות S&P 500, כגון זו :

האם יש גם קרן כשרה דומה שמחקה את הנאסדאק 100 ?

תודה
 
  • הוסף לסימניות
  • #2
שלום, ראיתי שיש קרנות כשרות שאפשר להשקיע בהן בבורסה מחקות S&P 500, כגון זו :

האם יש גם קרן כשרה דומה שמחקה את הנאסדאק 100 ?

תודה
מצורפת רשימה
 
  • הוסף לסימניות
  • #3
תודה רבה רבה ! וסליחה על העיכוב בתשובה.
אני לא כ"כ מבין בזה, יש לך איזו המלצה על מי מביניהן כדאי מבחינה כלכלית ? דהיינו תשואה | דמי ניהול וכו' ?
 
  • הוסף לסימניות
  • #4

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

סיכום שנה קלנדרית בשוק ההון (2025)

מדד עולמי
קרן של בלאקרוק: 7.23% תשואה
קרנות של אינווסקו: 5.66% / 7.1% תשואה

מדד S&P 500
בעקבות ירידת הדולר והתחזקות השקל
נוצר מצב שהשנה מדד S&P 500 NTR עלה ב 17.43%!
אך הדולר שירד בכ 12.41%
הותיר בידי המשקיע הישראלי תשואה נטו של כ 5%

במציאות תשואת קרנות הסל היא אף פחות מכך
עקב הבדלים בימי ושעות המסחר בין הבורסות.
קרן של בלאקרוק: 2.41% תשואה
קרן של אינווסקו: 2.48% תשואה

מדד נאסד"ק 100
קרן של בלאקרוק: 5.15% תשואה!
קרן של אינווסקו: 5.55% תשואה!

מדד ת"א 125
קרן של קסם כשרה: 50.04%
קרן של תכלית כשרה: 50%

ביטקוין
קרן של בלאקרוק : 6.41%-

כספית
מיטב כשרה 4.54%
מגדל כשרה 4.44%

אם עדיין לא הצטרפתם למעגל המשקיעים
כנסו כאן
מעוניין להשקיע בקרן סל מחקה S&P בכשרות גלאט הון,
מצאתי את הקרן הזו
מגדל 1162189 עם דמי ניהול אפסיים (0.01),
אבל אני מבין שהיא לא מחקה את כל המדד אלא לפי ערכים של איכות הסביבה וכד'.
אשמח לחוו"ד מהמומחים עליה.
האם הקרן מומלצת בכל זאת להשקעה ארוכת טווח?
אציין שראיתי שהתשואות שלה גבוהות יותר ביחס למחקה S&P של מור 1165810 (דמי ניהול 0.12).

תודה רבה.
יש לך כמה דקות? א"כ אשמח שתגיב.
בתכנון לבצע השקעה ראשונית של כ-20,000 ש"ח, ולאחר מכן להשקיע סכום חודשי קבוע של כ-4,000 ש"ח. מטרתי היא השקעה פסיבית וארוכת טווח באמצעות קרנות סל (ETFs) בS&P ו נאסד"ק 100. (האם עדיף משהו אחר?)
בכוונתי לא למשוך כספים בתקופה זו, להשקיע מחדש באופן אוטומטי את כל הדיבידנדים המתקבלים, ולמעשה לנהל את התיק במינימום התעסקות ופעולות מסחר.
אשמח לקבל מענה וייעוץ לגבי הסוגיות הבאות:
  1. סוג קרן הסל המומלץ: איזו סוג קרן סל (ישראלית מול זרה - כגון אירית, צוברת מול מחלקת, שכפול פיזי מול סינתטי) תהיה המומלצת והמתאימה ביותר עבור אסטרטגיית השקעה פסיבית וארוכת טווח זו, תוך התחשבות ברצון להשקיע דיבידנדים מחדש?
  2. השלכות מיסוי ארוכות טווח:
    • מהן השלכות המיסוי בישראל (מס על דיבידנדים, מס רווח הון) עבור סוגי קרנות הסל השונים (ישראליות, זרות מחלקות, זרות צוברות)?
    • מה היתרון המיסויי של קרנות צוברות זרות (בפרט איריות) באסטרטגיה של השקעה ארוכת טווח שנה ללא משיכה, לעומת קרנות מחלקות?
    • כיצד מחושב מס רווח ההון על השקעה כזו בישראל, ואיך משפיעים שינויים בשער החליפין בין השקל למטבע הקרן על חבות המס לאורך זמן?
  3. בחירת פלטפורמת מסחר (ברוקר / בית השקעות):
    • בהתחשב בסכומי ההשקעה (הפקדה ראשונית של כ-20 א' ש"ח והפקדה חודשית של כ-4 א' ש"ח) ובאופי ההשקעה (ללא מסחר תכוף, ארוכת טווח), איזו פלטפורמת מסחר (בית השקעות ישראלי או ברוקר בינלאומי עם פעילות בישראל) תהיה הכדאית ביותר עבורי מבחינת עלויות שוטפות, בדגש על דמי ניהול חשבון חודשיים/רבעוניים ודמי משמרת?
    • האם ואילו פלטפורמות מאפשרות השקעה חודשית אוטומטית בסכום קבוע בקרן סל ספציפית, והשקעה אוטומטית של דיבידנדים?
  4. מידע על הכשרות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה