לא.שלום וברכה
אדם שיש לו עסק ויכול להשקיע בקרן השתלמות
רק הוא לא ידע את ההבדלים ובמקום לפתוח קרן השלמות הוא פתח קופת גמל,
האם הוא יכול להביא הוכחה שהוא היה עוסק פטור מתחילת ההפקדות וימירו לו את זה לקן השתלמות?
ראשית תודה.
אי אפשר לנייד כספים מגמל להשתלמות ללא אירוע מס.שלום וברכה
אדם שיש לו עסק ויכול להשקיע בקרן השתלמות
רק הוא לא ידע את ההבדלים ובמקום לפתוח קרן השלמות הוא פתח קופת גמל,
האם הוא יכול להביא הוכחה שהוא היה עוסק פטור מתחילת ההפקדות וימירו לו את זה לקן השתלמות?
אפשר עד התקרה אין קשר להכנסותשלום
לא מצאתי את האשכול הראוי..
אם יש לי עוסק פטור, אני יכול להפריש לקרן השתלמות כמה שארצה עד התקרה?
או שעלי להפריש רק כנגד הכנסות?
אשמח לעזרה
תודה
תודה על המענה המהיראפשר עד התקרה אין קשר להכנסות
אני חושבת ששניהםתודה על המענה המהיר
ככה מבחינה חוקית?
או מעשית?
לא בטוח שרשות המיסים יכול לדעת כמה היתה ההפקדה לקה''שאני חושבת ששניהם
הענין שאם זה יראה ממש בלי פורפורציה להכנסות הכלליות (לאו דוקא של העסק, יתכנו הרי עוד הכנסות. אם למשל האשה עובדת ומרויחה זה ודאי בסדר) יכולים לבקש מכם דוח שנתי
סליחה על הבורות, לא הבנתי מה הקשר בין הכנסות שוטפות של הבית להפרשות?אני חושבת ששניהם
הענין שאם זה יראה ממש בלי פורפורציה להכנסות הכלליות (לאו דוקא של העסק, יתכנו הרי עוד הכנסות. אם למשל האשה עובדת ומרויחה זה ודאי בסדר) יכולים לבקש מכם דוח שנתי
אז מצוין, צאו לדרך.סליחה על הבורות, לא הבנתי מה הקשר בין הכנסות שוטפות של הבית להפרשות?
הסיטואציה שלי היא כזו
אישתי עובדת ומרוויחה
אני מעוניין לפתוח עוסק פטור והשקיע דרך קרן השתלמות..
שוב תודה רבה!
בעוסק זעיר יש פטור מהצהרת הוןמה שאמרו הוא שמכל עוסק פטור צריך להגיש מפעם לפעם הצהרות הון (ממוצע כל 5 שנים) ואם אין לכם הכנסה מוצהרת אחרת זה יכול לסבך אתכם כי ישאלו מאיפה נהיה לכם פתאום עוד 20 אלף ש"ח בשביל להשקיע.
לתשומת לביכול להפריש לקרן השתלמות כמה שארצה עד התקרה?
או שעלי להפריש רק כנגד הכנסות?
תודה על ההחכמה,אז מצוין, צאו לדרך.
מה שאמרו הוא שמכל עוסק פטור צריך להגיש מפעם לפעם הצהרות הון (ממוצע כל 5 שנים) ואם אין לכם הכנסה מוצהרת אחרת זה יכול לסבך אתכם כי ישאלו מאיפה נהיה לכם פתאום עוד 20 אלף ש"ח בשביל להשקיע.
ובאופן כללי יש ויכוח גדול אם שווה לפתוח עוסק פטור רק בשביל קרן השתלמות בגלל שיש לזה עלויות משלו (רו"ח, דוחות, הצהרות, הכל עולה כסף) ובקרן השתלמות יש דמי ניהול גבוהים יחסית.
בשונה מפתיחת חשבון עצמאי שבו העמלות נמוכות בהרבה ואין את ההוצאות של העסק, לטווח רחוק זה יכול להצדיק את המס. כך יצא לי מתי שביררתי בשביל עצמי.
כמובן שאם העסק נפתח לא בשביל להוציא קבלות, מס הכנסה שלילי וכו', במקרה כזה מוצדק בהחלט לפתוח עסק פטור ולהפקיד בקרן השתלמות.
יש להבדיל בין קה"ש לשכיר לבין קה"ש לעצמאי:תודה על ההחכמה,
לידיעתך, גם כן ההפקדה היא ללא קשר לגובה ההכנסה? אני שואל כי בחיפוש כללי בגוגל נראה שאפשר רק ביחס להפרשה?
אשמח לתגובתך.
מה הוא טווח רחוק כלשונך?אז מצוין, צאו לדרך.
מה שאמרו הוא שמכל עוסק פטור צריך להגיש מפעם לפעם הצהרות הון (ממוצע כל 5 שנים) ואם אין לכם הכנסה מוצהרת אחרת זה יכול לסבך אתכם כי ישאלו מאיפה נהיה לכם פתאום עוד 20 אלף ש"ח בשביל להשקיע.
ובאופן כללי יש ויכוח גדול אם שווה לפתוח עוסק פטור רק בשביל קרן השתלמות בגלל שיש לזה עלויות משלו (רו"ח, דוחות, הצהרות, הכל עולה כסף) ובקרן השתלמות יש דמי ניהול גבוהים יחסית.
בשונה מפתיחת חשבון עצמאי שבו העמלות נמוכות בהרבה ואין את ההוצאות של העסק, לטווח רחוק זה יכול להצדיק את המס. כך יצא לי מתי שביררתי בשביל עצמי.
כמובן שאם העסק נפתח לא בשביל להוציא קבלות, מס הכנסה שלילי וכו', במקרה כזה מוצדק בהחלט לפתוח עסק פטור ולהפקיד בקרן השתלמות.
באופן וודאי, אפשר לפתוח עסק פטור ללא קשר למחזור פעילות ולפתוח על זה קרן השתלמותתודה על ההחכמה,
לידיעתך, גם כן ההפקדה היא ללא קשר לגובה ההכנסה? אני שואל כי בחיפוש כללי בגוגל נראה שאפשר רק ביחס להפרשה?
אשמח לתגובתך.
דבר ראשון האמור הוא רק על חשבון מסחר עצמאי ולא על קופ"ג להשקעה וכד'.מה הוא טווח רחוק כלשונך?
15 שנה?
תודה
??בניכוי 2% ד"נ
לא מומלץ לפתוח עוסק עצמאי אם אין עסק אמיתי!!האם לא באמת כדאי לפתוח עוסק פטור רק בשביל הקרן השתלמות גם כשמדובר בטווח של 20 שנה ?
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
14.05
ט"ז אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל
המסלול המקיף!
18.05
כ' אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עימוד תורני
מותאם לאברכים!
22.05
כ"ד אייר
נפתחה ההרשמה!
קורס עיצוב ואדריכלות פנים
המסלול המקיף ותכנים
24.06
ל' סיוון
הטבת ענק לירושלמים!
קורס בוטים ואוטומציות למתכנתים
מתכנתים וגם ירושלמים? פרוג בשיתוף פעולה עם מרכז כיוון ירושלים בהנחות ענק בלעדיות - ולמספר מקומות מוגבל!
קורס מקוצר ומפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מפוצץ תוכן!
24.06
ל' סיוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום אירועים וסטודיו
המסלול לגברים
תהילים פרק צה
א לְכוּ נְרַנְּנָה לַיי נָרִיעָה לְצוּר יִשְׁעֵנוּ:ב נְקַדְּמָה פָנָיו בְּתוֹדָה בִּזְמִרוֹת נָרִיעַ לוֹ:ג כִּי אֵל גָּדוֹל יי וּמֶלֶךְ גָּדוֹל עַל כָּל אֱלֹהִים:ד אֲשֶׁר בְּיָדוֹ מֶחְקְרֵי אָרֶץ וְתוֹעֲפוֹת הָרִים לוֹ:ה אֲשֶׁר לוֹ הַיָּם וְהוּא עָשָׂהוּ וְיַבֶּשֶׁת יָדָיו יָצָרוּ:ו בֹּאוּ נִשְׁתַּחֲוֶה וְנִכְרָעָה נִבְרְכָה לִפְנֵי יי עֹשֵׂנוּ:ז כִּי הוּא אֱלֹהֵינוּ וַאֲנַחְנוּ עַם מַרְעִיתוֹ וְצֹאן יָדוֹ הַיּוֹם אִם בְּקֹלוֹ תִשְׁמָעוּ:ח אַל תַּקְשׁוּ לְבַבְכֶם כִּמְרִיבָה כְּיוֹם מַסָּה בַּמִּדְבָּר:ט אֲשֶׁר נִסּוּנִי אֲבוֹתֵיכֶם בְּחָנוּנִי גַּם רָאוּ פָעֳלִי:י אַרְבָּעִים שָׁנָה אָקוּט בְּדוֹר וָאֹמַר עַם תֹּעֵי לֵבָב הֵם וְהֵם לֹא יָדְעוּ דְרָכָי:יא אֲשֶׁר נִשְׁבַּעְתִּי בְאַפִּי אִם יְבֹאוּן אֶל מְנוּחָתִי: