'קידוש' עשיר

• הוסף לסימניות
אני מכינה לשבת קידוש עשיר.
מחפשת כמה דברים:
1. יש לי בבית קרמים- קרמל, וניל וקפוצ'ינו. מה אפשר להכין מהם?
2. אילו מילויים מתוקים יש לטארטלטים שאני יכולה להכין מראש?

• הוסף לסימניות
2. אילו מילויים מתוקים יש לטארטלטים שאני יכולה להכין מראש?
את הכל אפשר להכין מראש והלהקפיא
שוקולד מומס עם ריצ
פאי לימון אפוי (אני צריכה לחפש מתכון)
שוקולד עם חמאת בוטנים
שוקולד עם לוטוס
וכו

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!

כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.

עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.
אני מעלה את האתגר של @שבשבה , באיחור ניכר עקב תקלות טכניות.
@מנהל ai מקווה שזה בסדר...

תודה רבה ל @משתמש חדש דנדש על האתגר היפה, לכל המדרגים, ול @מנהל ai על הניהול הבאמת מסור.

האתגר יהיה על תמונות מיציאת מצרים, עם דגש על תמונה איכותית מרשימה וריאליסטית, שיכולה להיות על כל סצנה, בין מהשיעבוד, מהמכות, מהיציאה, ואפילו מהמרדף של המצרים וקריעת ים סוף. וכמובן ניתן להוסיף תוכן הומוריסטי בתמונה.

📌 כללי האתגר:
🔹 בכל הודעה ניתן להעלות יצירה אחת בלבד.
🔹 היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר ובבינה מלאכותית בלבד.
🔹 יש להעלות תמונה בפורמט JPG או PNG בלבד (קבצי webp לא נתמכים).
🔹 לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא את חוקת האתגרים.
🔹 נא לוודא שהתמונה עומדת בכללי האתר.
🔹 לפי כללי פרוג, אין להעלות תמונה של בנות מעל גיל 3.
🔹 פטפטת בנספח בלבד!
⏰זמני האתגר:
מעכשיו
ועד הערב בשעה 23:59.
שימו לב! יצירות שיעלו אחרי השעות המותרות ימחקו על ידי המנהל!
דוגמאות:
השיעבוד.
תמונה שנוצרה

מכת ברד
תמונה שנוצרה

יציאת מצרים
תמונה שנוצרה

מצרים רודפים אחרי בנ''י
תמונה שנוצרה

אז קדימה, בהצלחה!
0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

בע"ה ניסע בשבת הבאה לשבת אפשערניש מרגשת במירון.
מדובר בנסיעה של לפחות שעתיים וחצי, ואני רוצה לנסוע על הבוקר בלי להכין כלום בבית, וגם לא לבזבז שם זמן יקר של תפילות על הכנות אוכל (גם אם זה צ'יק צ'ק).
אז השאלה היא - איך ומה אפשר להכין מראש כך שלא יתקלקל בנסיעה. ברור שכל מה שניתן להקפאה - הכי קל, מכינים שבוע קודם, ובדרך זה מפשיר בלי להתקלקל.
דגים ואורז נכין יום קודם ונסיע בצידנית עם קרח, בתפילה שאכן יישמר.
אין צורך במאכלים עתירי רושם, אפשר דברים פשוטים וטעימים שילדים אוהבים.

1) עוגת יום הולדת - עוגת קצפת נראה לי שלא תשרוד את הנסיעה, גם מבחינה אסטטית.
עוגת בצק סוכר - לא אוכל להקפיא, זה אומר שצריך להכין עוגה שתשרוד לפחות יום-יומיים במקרר. אשמח למתכון מוצלח, או רעיונות נוספים.
2) בצק לחלות - מאד רוצה להפריש שם חלה. האם התנסיתן בהקפאת בצק לפני התפחה? יש משהו מיוחד שצריך לדעת?
3) קינוחים? לכאורה כל סוגי המוסים, גלידות, מגנומים וכוסיות לא רלוונטיים. מה כן, רק עוגות?
פרלינים חשבתי לקחת כשהם בתוך התבנית שלהם, מה דעתכן?
4) צ'ולנט - להכין יום קודם ולקחת בצידנית, כמו הדגים והאורז?
5) סלטים - לכאורה רק להכין שם סלטים חיים וטחינה, ולהקפיא סלטים מבושלים. עוד פתרונות חוץ מלקנות שם?

אם יש דברים שאין להם פתרון (וגם סתם אם לא אספיק להכין) - אין לי בעיה לעשות השלמות במירון, אשמח להמלצות למקומות שמוכרים.
  • וואו!
Reactions: saralulu1 //
1 תגובות
התחייבתי להכין קינוח למפגש כלשהו.
רציתי חלבי, כי אם האוכל חלבי, אז למה לא?
רציתי לא שגרתי, אבל גם לא משהו יותר מדי דרמטי באי השגרתיות שלו....

לא הייתי צריכה לחשוב הרבה.
אני אוהבת אלפחורס.
מאוד.

בחנות החד פעמי נתקלתי בכוסות קינוח שלושה חלקים. כוס שמעליה מתלבש כוס נמוך שנכנס לתוכו ומכסה. הוא נקרא גביע קינוח 2 קומות.
חיפשתי ברשת כדי שתבינו במה מדובר.

האמת שאאל"ט עלה כאן בפורום מתכון כלשהו עם כוס כזו בחצי שנה האחרונה.

בקיצור,
קניתי את הכוסות האלו והחלטתי להכין עוגית אלפחורס לחלק העליון ומוס אלפחורס לתחתון.
IMG_9901_682x1024.jpg
את העוגיות הכנתי מהמתכון שלי לאלפחורס

כמובן שצריך להקפיד שקוטר עוגיות יהיה כזה שיכול להכנס לכוס העליונה. [ויש לקחת בחשבון שהעוגיות מתפשטות באפיה]
אחרי שהכנתי עוגיות ושלחתי למקפיא בינתיים, הכנתי מוס.

לכמות שאני הייתי צריכה השתמשתי בכמות גדולה. כאן אתן חצי כמות שתספיק ל-25-30 כוסות בערך. [תלוי כמה תמלאו בכל כוס]

פירורי ביסקויט בטעם קרמל

500 מ"ל שמנת מתוקה
200 גרם אבקת סוכר
1.5 קילו גבינה לבנה 5%
1 פודינג וניל
1 פודינג ריבת חלב
1 כוס ריבת חלב
1 כוס קוקוס
2 שוקולד חלבי לבן מומס ב-2 כפות שמן.
חלב לפי הצורך

לזריה על המוס- קוקוס מקורמל

שמים בערך כף פירורי ביסקויט בכל כוסית. אם לא השגתם ביסקויט בטעם קרמל אפשר גם רגיל?
מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר לקצף יציב. נזהרים מהקצפת יתר כדי שהשמנת לא תתפרק לחמאה.
מוסיפים גבינה ושוקולד לבן מומס. מערבבים היטב.
מחלקים ל-2
לחלק אחד מוסיפים פודינג וניל וקוקוס, ולחלק השני פודינג ריבת חלב וריבת חלב.
מוסיפים חלב לתערובות לפי הצורך כדי שהתערובות תהיינה יציבות אבל לא נוקשות מדי כדי שיהיה אפשר לזלף אותם לכוסיות.
מעבירים לשקיות זילוף וממלאים בכל כוסית מתערובת ריבת החלב ומתערובת הקוקוס. לתערובת הקוקוס נצטרף גדול יחסית כדי שהקוקוס יוכל לעבור דרכו ולא יצור "פקק" של הצטברות קוקוס מעל החור.
מפזרים קוקוס מקורמל.

שמים לב לא למלא מעבר לגובה של כחצי מגובה הגביע כדי שיהיה מקום לחלק העליון עם העוגיה באופן שלא יגע במוס. אצלי המוס אמנם אל נגע בכוסית העליונה אבל הצטערתי שלא שמתי קצת פחות מוס בכל כוס.

מכסים בחלק השני של הכוס ומכניסים עוגית אלפחורס לכל שקע. מכסים במכסים.

שורים בהקפאה לתקופה ארוכה ובמקרר כשלושה ימים
מוציאים ההקפאה כחצי שעה לפני ההגשה

IMG_9900_682x1024 (1).jpg

IMG_9899_682x1024.jpg
טוב, לא ממש פאי, אבל סוג של
וביננו, מה באמת משנה הכינוי שניתן למנה, תכ'לס- טעימה? לא טעימה?
טעימה!
מאוד!
IMG_0365_682x1024.jpg
היות ולא היה לי קרם פטיסייר בבית, והיות ומחירי המוצר הזה מאמירים כל הזמן, עוד ועוד, החלטתי להכין לבד.
בעבר העליתי מתכון, הוא מעולה. אבל הפעם הכנתי מתכון אחר ששמעתי אודותיו לא מזמן והחלטתי לנסות בורסיה משלי.
ב"ה יצא מצויין.

תבנית בינונית A4

1/2 חבילה בצק עלים
4-5 תפוחי עץ אדומים מזן משובח. למי שאוהב את החמצמצות- אפשר להשתמש בתפוחי מזן גרנד. אני אוהבת את האדומים גם בגלל הצבע שהם נותנים למנה.

500 גרם קרם פטיסייר קנוי, או לפי המתכון בעוד כמה שורות.

1/2 כוס סוכר
2 כפוך קינמון

נתחיל בפטיסייר מכיון שהוא דורש הכי הרבה הכנה.
1 ריצ' גדול 425 מ"ל
6 חלמונים מביצי L או 7 מביצי M
1 כוס סוכר
3.5 כפות קורנפלור
2 כפות מים קרים
6 שקיות סוכר וניל

מרתיחים ריצ', סוכר וסוכר וניל יחד עד שהסוכר נמס. מנמיכים את גודל הלהבה ומוסיפים את החלמונים אחד אחד תוך כדי בחישה. מערבבים קורנפלור במים קרים להמסה ומוסיפים לסיר. ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהקרם מסמיך ומתקבל מרקם של פודינג. מסירי מהאש ושמים בינתיים בצד.

פותחים את בצק העלים על משטח מקומח ומרדדים מעט לגדל שיכסה תבנית A4 ומעט בשוליים. מרפדים תבנית A4 בניר אפיה ומניחים מעליה את בצק העלים.
מורחים קרם פטיסייר בנדיבות.
מסירים את ליבת התפוח ופורסים לפרוסות לא עבות. אפשר עם הקליפה, בצבע שמתקבל מהקליפה מוסיף יופי למנה.

מסדרים את פרוסות תפוחי העץ על קרם הפטיסייר בצורה רודפת. מפזרים סוכר וקינמון ואופים ב 180מעלות כ-45 דקות להשחמה נאה וריכוך של תפוחי העץ.

מגישים חם או קר.
פורסים ריבועים.
המלצה שלי: תגישו חם עם כדור גלידת וניל קר.

שו"ת:
1. מה עושים עם החלבונים?
אפשר להקציף לקצף קל ולהוסיף 1 כוס סוכר בהדרגה עד לקבלת קצף נוקשה. לאחר אפיה של 35 דקות, מזלפים מהמרנג על התפוחים ואופים עוד 10 דקות לצריבה של החלבונים.
או- שמכינים קצפיות
או ש.....
2. בצק עלים לא עובר את מפתן הבית שלנו, אפשר משהו אחר? כן. שכבה של 5-6 עלי פילו אחד על השני. מעט שמן בהברשה בין עלה לעלה.
3. קינוחים עם תפוחי עץ פחות הולך אצלינו, יש רעיון אחר? בטח. אגסים או אפילו חצאי כדורים של אפרסק משומר, ישירות מהשימורים, ללא הנוזלים. בחיתוך כל חצי אפרסק מהווה מנה.
4. אבל פירות לא הולך אצלינו, יש רעיון איך להכין בכל זאת? תכינו עוגת שוקולד.
5. אפשר להכין את הפטיסייר חלבי? בטח. שמנת מתקה במקום ריצ'
6. איך מחממים? מניחים על הפלטה לפני שבת מעל משהו אחר. או בתנור חם מכוסה בניר כסף לכמה דקות.
7. קינמון? לא אצלינו! תכינו בלי הסוכר והקינמון למעלה.
8. איך זה בהקפאה? שלי במקפיא כרגע....יתחמן מחר בצהריים בעז"ה. מעולה בהקפאה [בלי מרנג מעל...]
9. אין לי קורנפלור, יש לי קמח תפו"א, אפשר? כן.
10.
11.
12.

שלושת האחרונים נתונים למילוי בשאלות שלכן!
א-גוט מועד!
מועדים לשמחה.
עוגה חדשה. מהיום.
איכשהו, ברוב העוגות המשובחות, השכבה העליונה כהה- גנאש, שוקולד כהה, קרם כהה כלשהו. ברוב העוגות אמרתי, שלא תביאו לי כאן עוגות עם ציפוי בהיר ותגידו "טעית". אז ברוב.

בעצם, אתחיל מהתחלה.

אתמול התקיים כאן קורס של נערות.
נשארתי עם כמות של שוקולד לבן - פרווה, שהמסתי.
הוא התקשה, כמובן.
שמרתי אותו במקרר. וזה, אגב, מה שאני עושה עם שוקולד מומס מיותר שנשאר לי מכל מיני. הוא לא מתקלקל [להרבה זמן] ותמיד אפשר להמיס מחדש.

היום, כשפתחתי את המקרר להכניס אליו ממה שהכנתי לשבת, נזכרתי בקופסא שם השוקולד הזה והחלטתי להשתמש בו.

תחילה חשבתי להכין את הבראוניס פיסטוק הרגילים שלי עם הציפוי הלבן, אבל נזכרתי שיש כבר בראוניס לשבת.
אז צריך משהו אחר.
בארון יש קופסא של חמאת בוטנים- אבל דווקא רציתי לגוון, וחמאת בוטנים, אצלינו, זה הכי לא גיוון שיש. אז לא, להתראות לך חמאת הבוטנים, ניפגש בעוד שבוע, שבועיים.

האמת, שההיצע היה די דל. כי אחרי פסח עדיין לא התמלאו הארונות במטבח.

בסוף ראיתי קופסא של טחינה גולמית. לא, לא רציתי להשתמש בה, אותה הייתי צריכה בשביל להכין טחינה לשבת. אבל זה כבר הוליד רעיון. חלבה.

וזהו.
כך קמה והיתה העוגה הזו.
לתפארה.
IMG_9686_682x1024.jpg

ממליצה ממש להכין אותה.
היא קלה מאוד להכנה.
אין צורך במיקסר.
נפרסת מעולה.
יפה.
והעיקר-----טעימה.

ואם אתם לא אוהבים חלבה או רוצים להיות יותר בלא גיוון שלנו, אז אפשר להמיר ממרח חלבה לחמאת בוטנים. או קרם נוגט.

תבנית חד פעמית ענקית

לשכבת הבצק
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
2 ביצים
4 כוסות קמח
1 אבקת אפיה

לערבב לבצק שאפשר לדחוס בקלות. לדחוס בתבנית ענקית מרופדת בניר אפיה

לשכבת הקפה:
2 ו 1/4 כוסות סוכר דמררה
3/4 כוס סוכר לבן
1.5 כוסות שמן
5 ביצים
3 כפות שטוחות קפה נמס במעט מים רותחים
3 סוכר וניל
3 ו 3/4 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית אבקת אפיה

לערבב היטב ולמרוח מעל לבצק

180 מעלות 35 דקות להתייצבות והשחמה נאה. משך האפיה תלוי תנור ועוצמתו אז תעקבו אחרי העוגה כבר אחרי 30 דקות. היא צריכה להיות רכה אבל יציבה ושזופה מאוד.

ציפוי:
250 גרם שוקולד צ'יפס לבן פרווה
1/2 כוס קרם חלבה
150 גרם חלבה

ממיסים יחד שוקולד וקרם חלבה. מורחים על העוגה.
מפזרים חלבה מפוררת.

מקררים היטב להתקשות של הציפוי ופורסים. אם הקפאתם להתקשות חשוב להפשיר חלקית כדי שהציפוי לא ייסדק בפריסה
ומחביאים מהר

IMG_9687_682x1024.jpg

ורק בקשה קטנה.
הערב הזה ייזכר לעולם כערב של טרגדיה.
45 נשמות שעלו למעלה באסון מירון לפני 4 שנים.
מבוגרים, צעירים, ילדים, מכל העדות והפלגים.
ת.נ.צ.ב.ה

אז אם תכינו אותה, את העוגה הזו, כוונו בברכה שתברכו עליה שתהיה לעילוי נשמתם הטהורה של נספי מירון תשפ"א.
יהי זכרם ברוך.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה