שיתוף קומיקס אלגוריה לנוער // מוסף משפחה פסח

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
שגרה שמחה לכולכם!
רציתי לשתף בקומיקס אלגוריה שכתבתי ואיירתי למוסף 'נעורים' של עיתון משפחה לפסח.
אשמח לשמוע מחשבות הערות והארות :)
1.png
2.png3.png4.png

• הוסף לסימניות
זה. היה. טוב.
הסיפור, הסצנות, הכתיבה!, הצביעה, המתח... אבל בעיקר בעיקר- העומק.
אני לא יודע אם כל בן עשרה הבין את המסר המרגש מאחורי זה (ליבי עליו..), אבל המפותחים שביניהם חובבי הבדיוני (כמוני) התענגו!

• הוסף לסימניות
האיורים שלך משדרים דרמה בקוים עדינים
יש לך פלטת צבעים מעניינת, למשל האבן הירוקה, ובעמוד האחרון גווני הסגול

• הוסף לסימניות
אני לא יודע אם כל בן עשרה הבין את המסר המרגש מאחורי זה (ליבי עליו..), אבל המפותחים שביניהם חובבי הבדיוני (כמוני) התענגו!
תודה, כיף לשמוע!
האמת שכמעט שכנעו אותי להוסיף מסר... אבל לא השתכנעתי. אני אוהבת שאנשים מבינים לבד, לדעתי זה יותר חזק ככה

• הוסף לסימניות
מטורףףףףףף!!!!!!
הסגנון של ההבעה בתוך הציורים נדירה אצל ספרים במגזר שלנו, וכאן זה נעשה ברמה מאד גבוהה ומקצועית.
שאפו!

• הוסף לסימניות
ואייי כמה שנהנתי המקומיקס הזה!
מתה על הסגנון שלך!
רק שאני אל יודעת אם הבנתי נכון את המסר..
האבן זה בעם המסורת שעוברת מדור לדור?

• הוסף לסימניות
ואייי כמה שנהנתי המקומיקס הזה!
מתה על הסגנון שלך!
רק שאני אל יודעת אם הבנתי נכון את המסר..
האבן זה בעם המסורת שעוברת מדור לדור?
כן.... :) התורה, המסורת, ההבטחה - 'והיא שעמדה'... כל אחד ומה שימצא שם

• הוסף לסימניות
לא היה צריך מסר...
כי כל אחד לקח את המסר שלו מליבו אליו...
כמובן שקראתי את הקומיקס מתוך מוסף נעורים,
ו.... אין לי מילים.... את תמיד גורמת לי להתעכב על כל קובייה, להתבונן, להתענג...
וכמובן סיימתי עם הרהור ארוך... של מה התכוון המשורר?
העברת המסורת מדור לדור? שרשרת הדורות? (וכתבתי לך תגובה בלי לקרוא מה כתבה לך אסתי, ועכשיו רואה שכיוונתי לדעתך:))
היהלום שזכיתי בו בהיותי יהודייה.....
אין מילים!!!!
את פשוט מספר אחת!!

• הוסף לסימניות
נהנו ממש!!!
כל מה שאת נוגעת בו הוא זהב טהור.
היה כיף לקרוא, ופלטת הצבעים מדהימה.

רק האחים ביננו לבין עצמנו תהינו אם האבן נתקעת על הצוואר ויש לה קול ופנים... אבל זה רק המשפחה שלנו כנראה ;)

• הוסף לסימניות
ואווווו
פשוט מדהים!!!!!
כ"כ חיכתי לשיתוף ממך
וסופסוף זה בא!!!!! ובגדול.........

• הוסף לסימניות
פשוט וואווווו

• הוסף לסימניות
רק האחים ביננו לבין עצמנו תהינו אם האבן נתקעת על הצוואר ויש לה קול ופנים... אבל זה רק המשפחה שלנו כנראה ;)
לא רק במשפחה שלכם, גם במשפחה שלי תהו על הכותרת.... ונאלצתי להבטיח שלא זכרתי שיש כזה ספר בסדרה....

• הוסף לסימניות
איזה יופי
הזרימה של הקוביות
הפלטה (הניגוד אדום/ירוק)
במיוחד אהבתי את עמוד 3
ובעמוד הזה במיוחד את קובייה 3 ... :)

האמת שכמעט שכנעו אותי להוסיף מסר... אבל לא השתכנעתי. אני אוהבת שאנשים מבינים לבד, לדעתי זה יותר חזק ככה
ברור לגמרי מבחינת מסר,
אולי ילדים קטנים יותר יסתבכו עם הקפיצות בזמן מקובייה לקובייה ...:)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה