המדריך למטייל צפת והסביבה

• הוסף לסימניות
שלום לכולם
אנו מתעדים בעז"ה לנפוש בצפת בבין הזמנים, הורים + ילדים מגלאי שנה עד 9
מחפשים אטרקציות בצפון
כמובן רק שומר שבת
עדיפות למקומות כמה שיותר 'נקיים'
מרכזי מבקרים, פארקים יפים, מסלולים קלים, שיט, ובקיצור משו לעשות ב3 ימים
פרט חשוב אנחנו עם רכב כך שיכולים להגיע לכל מקום
וכן מקומות לאכול בהם
בכשרויות בדץ- קהילות- לבשרי
ואפשרי בית יוסף לחלבי

תודה מראש לכל העונים

אגב, מישהו היה ב'דה קרינה'?

• הוסף לסימניות
באופן כללי ברוב המקומות שעות הבוקר המוקדמות נקיים הרבה יותר, לכל אתר ספציפי יש הגדרה אחרת מה נקרא מוקדם, בנוסף באופן כללי אין כ"כ מקומות נקיים לחלוטין מפריצות, יש עם יותר ויש עם פחות.
בנוסף בגדול שמורות הטבע הרשמיות הפועלות בתשלום פתוחות גם בשבת רח"ל, ע"כ לא פירטתי עליהם כבקשתכם.
ואחר ההקדמה החשובה ניגש לעניין.

שיט - קייאקים אפשר לעשות באבו קייאק או ברפטינג נהר הירדן, הנסיעה מצפת לשם היא כחצי שעה, השנה הזרימה חלשה במיוחד.
בנוסף יש את אינדי פארק אצלהם יש אפשרויות שיט אחרות שאינם קייאקים, יצויין כי לאינדי פארק יש לרוב ימים סגורים לציבור החרדי מה שמקל על בעיות הפריצות.

פארקים - יש את גן המצודה בצפת, בגדול יש שם משטחי דשא בנוסף למצודה והמערה.
מחוץ לצפת יש את פארק הזהב בקריית שמונה, פארק ענק שבמרכזו עובר נחל ממש נחמד, מקום מוצל ומוצלח לכל הגילאים, נסיעה מצפת כ-45 דק'.

נחלים - אפשר ללכת לבנייאס לכניסה של שאר ישוב (רגוע יותר, אני ממליץ יותר על האפשרות הזאת לילדים קטנים) או למפגש הנחלים בשדה נחמיה (סוער יותר) אפשר להחליק שם עם גלגלי ים לאורך הנחל וזה חוויה ממש נגישה עם הרכב, נסיעה מצפת כשעה.

בעניין האוכל אני בעניין של עד"ח, אני יכול להמליץ על המסעדה של מנדי'ס גם בקטע הבשרי וגם בקטע החלבי, אבל זה לא זול. באופן כללי יש עוד איזה 5 פיצריות בכשרות עד"ח בצפת, אישית אין לי ניסיון כ"כ.
בכשרויות אחרות אין לי ניסיון כלל.

עד כאן דוגמית מכל תחום, אם אתם רוצים שאפרט יותר בתחום מסוים אתם יכולים למקד יותר.

• הוסף לסימניות
באופן כללי ברוב המקומות שעות הבוקר המוקדמות נקיים הרבה יותר, לכל אתר ספציפי יש הגדרה אחרת מה נקרא מוקדם, בנוסף באופן כללי אין כ"כ מקומות נקיים לחלוטין מפריצות, יש עם יותר ויש עם פחות.
בנוסף בגדול שמורות הטבע הרשמיות הפועלות בתשלום פתוחות גם בשבת רח"ל, ע"כ לא פירטתי עליהם כבקשתכם.
ואחר ההקדמה החשובה ניגש לעניין.

שיט - קייאקים אפשר לעשות באבו קייאק או ברפטינג נהר הירדן, הנסיעה מצפת לשם היא כחצי שעה, השנה הזרימה חלשה במיוחד.
בנוסף יש את אינדי פארק אצלהם יש אפשרויות שיט אחרות שאינם קייאקים, יצויין כי לאינדי פארק יש לרוב ימים סגורים לציבור החרדי מה שמקל על בעיות הפריצות.

פארקים - יש את גן המצודה בצפת, בגדול יש שם משטחי דשא בנוסף למצודה והמערה.
מחוץ לצפת יש את פארק הזהב בקריית שמונה, פארק ענק שבמרכזו עובר נחל ממש נחמד, מקום מוצל ומוצלח לכל הגילאים, נסיעה מצפת כ-45 דק'.

נחלים - אפשר ללכת לבנייאס לכניסה של שאר ישוב (רגוע יותר, אני ממליץ יותר על האפשרות הזאת לילדים קטנים) או למפגש הנחלים בשדה נחמיה (סוער יותר) אפשר להחליק שם עם גלגלי ים לאורך הנחל וזה חוויה ממש נגישה עם הרכב, נסיעה מצפת כשעה.

בעניין האוכל אני בעניין של עד"ח, אני יכול להמליץ על המסעדה של מנדי'ס גם בקטע הבשרי וגם בקטע החלבי, אבל זה לא זול. באופן כללי יש עוד איזה 5 פיצריות בכשרות עד"ח בצפת, אישית אין לי ניסיון כ"כ.
בכשרויות אחרות אין לי ניסיון כלל.

עד כאן דוגמית מכל תחום, אם אתם רוצים שאפרט יותר בתחום מסוים אתם יכולים למקד יותר.
>ודה ענקית
לגבי רכבלית, חוץ מחיפה יש עוד מקום? בראש הנקרה זה שומר שבת?
וכן שיט בעכו יש משו שומר שבת?

• הוסף לסימניות
>ודה ענקית
לגבי רכבלית, חוץ מחיפה יש עוד מקום? בראש הנקרה זה שומר שבת?
וכן שיט בעכו יש משו שומר שבת?
ראש הנקרא לדאבון לב פתוח בשבת.
יש עוד מקומות של רכבל חוץ מחיפה, לדוג' בצוק מנרה ליד קריית שמונה או במצדה ליד ים המלח (ספציפית מצדה פעיל בשבת ומנרה היה סגור בעקבות המלחמה, צריך לברר אם נפתח), מה שייחודי ברכבלית בחיפה הוא המחיר שהוא כמו ניקוב באוטובוס בשונה מהמקומות האחרים שצריך להוציא משכנתא...
השייטים של הטורנדו בעכו הם ערביים שלא מצווים כידוע בשמירת שבת, אנחנו תמיד עשינו אצל האדום, ישמעלים למהדרין.
'מלכת עכו' לא שומרת שבת.
בטבריה יש את כל האטרקציות הימיות ב'חלום עולמי' או ב'עולם המים' ששומרים שבת ב"ה.

• הוסף לסימניות
היינו בדה קרינה לפני שנתיים, נחמד מאוד אבל לא יוצאים עם תוצר משמעותי.

• הוסף לסימניות
פארקים בצפת לילדים קטנים:
גן האם רח' חיים ויצמן
פארק המשפחה מול היש
פארק דולב ברח' דולב
פארק חלוואני בשכונת רמת רזים

ויש את גן המצודה שבו נשקפת כל צפת מלמעלה

מרכז מבקרים: אוצר הסת"ם
ולבנות ולהבנות בעיר העתיקה

מסעדות בשרי בכשרות טובה:
באשערט
הינדיק

מסעדות חלבי:
מוניטין
פיצה סמיילק
מנדיס בייגלס
בית העוגות (פתוח רק עד 15:00)
ופרווה יש חומוס אליהו מוצלח

• הוסף לסימניות
רכבל בצוק מנרה סגור שנים רבות

פארקים בצפת לילדים קטנים:
גן האם רח' חיים ויצמן
פארק המשפחה מול היש
פארק דולב ברח' דולב
פארק חלוואני בשכונת רמת רזים

ויש את גן המצודה שבו נשקפת כל צפת מלמעלה

מרכז מבקרים: אוצר הסת"ם
ולבנות ולהבנות בעיר העתיקה

מסעדות בשרי בכשרות טובה:
באשערט
הינדיק

מסעדות חלבי:
מוניטין
פיצה סמיילק
מנדיס בייגלס
בית העוגות (פתוח רק עד 15:00)
ופרווה יש חומוס אליהו מוצלח
תודהההה

• הוסף לסימניות
שלום רב רציתי לשאול לגבי ראש הנקרה, האם המקום פרוץ?

• הוסף לסימניות
יש הסעות או תחבורה ציבורית מצפת לכינרת?

• הוסף לסימניות
במפגש הנחלים שאתה כותב שאפשר להחליק עם גלגלי ים, זה מתאים גם למי שלא יודע לשחות, או שאני פתאום יכול להגיע למקומות גבוהים, ו....

• הוסף לסימניות
במפגש הנחלים שאתה כותב שאפשר להחליק עם גלגלי ים, זה מתאים גם למי שלא יודע לשחות, או שאני פתאום יכול להגיע למקומות גבוהים, ו....
לא הייתי שם, רק שמעתי מאחרים.
זה לא היה נשמע שחייבים לדעת לשחות אבל אני לא לוקח אחריות.
בכל אופן השנה ספציפית בגלל הבצורת הכל כנראה רגוע יותר (הייתי לפני יומיים בשאר ישוב והיה רק 2/3 מהמים שיש בדרך כלל, הזרימה היתה חלשה מאוד).

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

לא מעט פעמים נתקלתי כאן בפורום בשאלה: "איך אזרח ישראלי יכול לפתוח חשבון בנק בארה"ב או באירופה?".

הצורך הזה ברור – בין אם אתם צריכים לקבל החזרי מס מהדוד סם (התחילה הגשת 2025 והדוד
התחיל לעשות בעיות עם צ'קים 💵), פרילנסרים שמקבלים תשלומים מחו"ל, או פשוט רוצים לחסוך בעמלות המרה כשאתם רוכשים במט"ח.

אז יש בשורה, והיא הרבה יותר פשוטה ונגישה ממה שנדמה לכם. הפתרון נקרא Wise.

לא מדובר סתם בעוד "ארנק דיגיטלי", אלא בפלטפורמה פיננסית מפוקחת שמאפשרת לכם להחזיק חשבון בנק מקומי (ממש עם מספר חשבון וכתובת) במגוון מדינות, וכל זה מהמחשב בבית.

למה דווקא Wise?
  • חשבון בנק מקומי אמיתי: בעת פתיחת החשבון, תקבלו פרטי בנק מקומיים (מספר חשבון, Routing Number, IBAN וכו') עבור המדינות שתבחרו: ארה"ב, בריטניה, גוש האירו, אוסטרליה, קנדה ועוד. הכסף נכנס לשם כאילו אתם תושבים מקומיים.
  • שער יציג אמיתי (Mid-Market Rate): בניגוד לבנקים רגילים ש"גוזרים קופון" על שער ההמרה, Wise ממירים לכם את הכסף בשער היציג האמיתי (זה שרואים בגוגל), וגובים עמלה שקופה וידועה מראש.
  • עמלות נמוכות במיוחד: לדוגמה, על המרת 1,000$ לשקלים, תשלמו עמלה של כ-4.5$ בלבד (משתנה קלות בהתאם לשערים) - פחות מ-0.5%. (למחירון המלא).
  • אפס דמי מנוי: אין "דמי ניהול חשבון", אין עמלת שורה ואין קנסות על חוסר פעילות. החשבון יכול לשבת ריק ולא יעלה לכם שקל.
  • הכסף נזיל: נדרשת הפקדה ראשונית כדי להפעיל את פרטי החשבון (כ-20 ליש"ט/דולר), אבל חשוב להדגיש: זה לא תשלום לפלטפורמה. הכסף נכנס ליתרה שלכם וניתן לשימוש או משיכה מיד לאחר האימות.
  • גם לבעלי אזרחות ישראלית: ללא צורך ב-SSN או ITIN.
  • אימות בשיחה קולית: אין צורך אפילו ב-SMS, ניתן לקבל קוד אימות בהודעה קולית באנגלית.
אז איך עושים את זה תכל'ס?

כדי לחסוך לכם הסתבכויות מיותרות, הכנו - אני וג'מיני , מדריך צעד-אחר-צעד, מהרשמה ועד קבלת מספר החשבון.

📋 צ'ק ליסט: מה להכין לפני שמתחילים?

כדי שהתהליך ירוץ חלק ולא תתקעו באמצע, ודאו שיש לידכם את הדברים הבאים:
  1. תעודות מזהות: צילום של תעודת זהות (2 הצדדים) / דרכון / רשיון נהיגה. נדרשים 2 מתוך 3. כדי שלא תקבלו דחייה של התמונה, צלמו תמונה ברורה, ואל תסרקו בסורק.
  2. מצלמת רשת: במהלך הרישום תתבקשו לבצע אימות זהות (סלפי) בוידאו. תצטרכו להסריט את עצמכם מקריאים משפט באנגלית.
  3. כוס קפה: כי בכל זאת, אנחנו מתעסקים בבירוקרטיה, גם אם היא דיגיטלית ונוחה.
🚗 בואו נצא לדרך
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

מאמרים שיכולים לעניין אותך

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה