מידע שימושי פתרונות אפשריים להתמודדות נפשית

• הוסף לסימניות
השבוע הלכתי לקניות בסופר.

לאחרונה יש בתוכי סערה פנימית קשוחה, אם עד היום הייתי נראית בסדר כלפי חוץ לאחרונה זה קצת ניכר בחוץ שאני מתמודדת...
אז בקניה בסופר הרגשתי איך יש בי המון צרחות פנימיות, חרדות, ועוד הרגשות לא נעימות.
כאילו הכל טוב חיצונית אבל בפנים התחושה היא שהכל מוכה וחבול בלי ממש רפואה.
שמתי מוסיקה באוזניות וזה לא היטיב איתי כל כך,
כך שחיפשתי דרכים להיטיב עם ההרגשה שלי.

ואז באמצע הקניה, כדי להיטיב עם עצמי, ולהרגיע את התחושות והמחשבות השוצפות, אמרתי לעצמי:

"את מלכה!"
"מה הכוונה מלכה?"
"את המלכה של כל העולם, כל העיניים נשואות אליך, את המלכה ואת מחליטה על הכל!!
המחשבה הזו היא מחשבה מטורללת קצת, אבל מה אכפת לך לחשוב ככה, אולי זה מה שייטיב איתך, סך הכל, את לא מלכה של אף אחד אלא של עצמך, אבל את בתוכך, אז את מלכה, לא מלכה רגילה, אלא מלכה שמחליטה".
"אבל ה' מחליט".
"ה' נמצא בך, את מלכה יחד איתו".
אוקי, בשביל להרגיש טוב זרמתי עם זה.

אני חושבת שהמחשבות הטורדניות מחפשות איזו מטרה טובה כדי להתייצב, והמחשבה המדהימה שאני מלכה, שזה כנראה משאת נפש של כל אדם להיות מלך או מלכה, היא מחשבה מייצבת כשהיא באה מתוך קושי פנימי גדול.
אני רוצה לומר שאני מאמינה שהתחושות שלנו הן משמים, גם הקשיים הם משמים, הכל משמים. דברים לא באים לאדם מהאוויר אלא צריך למצוא פתרון ותיקון.
ואם מרגישים רע צריך למצוא את הפתרון, ואם הפתרון הוא לחיות בתודעת מלך או מלכה. זה בסדר.

אני כותבת בחיוך, אבל מעניין אם הפתרון להיות בריא בנפש זו המחשבה שאני מלך/ מלכה.
אומנם המחשבה הצינית אומרת שבתי משוגעים מלאים באנשים שטוענים שהם מלך/מלכה/נביא/משיח.
אבל בתור אחת מתמודדת נפש שמחפשת דרכים להגיע למקום בריא ויציב, אני מאמינה שאם הנפש משתגעת היא צריכה תשובה, פתרון, איזה שינוי פנימי שיביא לה מזור.
בינתיים המחשבה שאני מלכה לא באמת עזרה לי במאה אחוז, אולי קצת בהתחלה.
אני כנראה צריכה פתרון תודעתי נוסף.
אבל זה היה מעניין להכנס לתודעה כזו, ונראה לי שאחזור לשם שוב...
כי בתור בני מלכים כל אחד מאיתנו מלך או מלכה, ויתכן שהנשמה פשוט כמהה להגיע למצב התודעתי הזה, למי שהיא באמת!

מה השלבים להיות מלך/מלכה יהודים:
1. להאמין שה' הוא המלך של כל העולם אין אתר פנוי ממנו ולהאמין שמידותיו של ה' הן י"ג מידות רחמים.
2. לקבל על עצמנו י"ג מידות רחמים, על הטבע שלנו, להכנע לטוב ולהכיר בטוב שקיים בנו.
3. לאהוב את עצמי ולהכנע לפני ה' להבין שאינני מושלם ולבקש תמיד סליחה לפניו
4. להבין שאני לא נפרד, אלא חלק מה' וחלק מהעולם, ולפיכך יש לי יכולת לייצר עולם טוב על ידי תודעה חומלת וטובה
5. לקבל את זה שאני מלך/מלכה - בשבילי נברא העולם.

בשביל אדם מתמודד נפש המחשבה שאני מלך זו מחשבה מאוד חשובה, כי אדם מתמודד נפש הוא אדם שמתמודד עם שלל תחושות ורגשות לא פרופורציונליים, ולפי דעתי המחשבה שאני מלך גורמת לאדם לחוש שכל מה שעובר עליו זה למטרה גבוהה, אבל לא רק הוא מלך אלא כולם סביבו מלכים כי יש עיקרון של שיוויון בעולם, ולחשוב שרק אני מלך/מלכה זה לא בריא לנפש, לדעתי.

חשבתי לכתוב כאן פירוט על אופי המלך הזה, אבל תחליטו אתם, אם תרצו להיכנס לתודעה כזו, איזה מלך הייתם? ואם בא לכם תכתבו בתגובות תשובה - אפיון למלך שאתם.
אם תרצו אכתוב לכם מה החשיבה שלי.

אם הייתי מצליחה לחשוב ככה ולהיכנס תמיד לתודעה כזו הייתי מרגישה יותר יציבה, כי זה מרגיע לחשוב שיש לי שליטה.
מצד שני, אולי עדיף לשחרר את השליטה ולבקש שה' ישלוט.
זה קצת קשה להגיע להבנה שאני מלכה אמיתית.
אבל זה כן מעניין מאוד, ואולי אולי גם אמיתי, ואני ממליצה גם לאנשים שאין להם התמודדות נפשית לנסות להיות בתודעה של מלך.
כי יש בעולם אנשים שליליים בתודעה של מלך, אז למה שאנשים שמאמינים בבורא עולם לא יצליחו להכנס לתודעה כזו באנרגיה טובה ומאמינה בטוב?
בינתיים אני מחפשת דרכים נוספות כדי להגיע לבריאות נפשית, אני חושבת שאמונה שלמה בה' זו הדרך הכי טובה, אבל קשה להגיע לשם.
*
יש לי דרך נוספת להתמודד עם מחשבות רעות, הדרך הזו מבוססת על דבריה של גב' עינת מים:
לתת לה' מיד כל מחשבה לא טובה שעולה בי.
מישהי אמרה לי שהיא אומרת על מחשבות לא טובות 'בטל ומבוטל'
והוספה שלי: לבקש סליחה על המחשבה הזו ולבקש מה', במקום המחשבה הלא טובה, אור וטוב.
אם אגלה דרך נוספת להתמודד עם קשיים נפשיים, וזה מעניין אתכם, כתבו כאן בתגובות ואעלה כאן בהמשך בלי נדר.

בינתיים פתרון נוסף שנשמע מובן מאליו אבל אני צריכה להזכיר לעצמי כל פעם מחדש, כי שוכחים...: להתבונן על מה שיש ולהתפעל מכל דבר, ממש מכל דבר, ולומר תודה על כל פרט.

שבוע טוב ובשורות טובות

• הוסף לסימניות
אז ימלא שחוק פינו או:

עדיף להיות משוגע שמח מאשר נורמלי עצוב

נקודת השחוק היא נקודה של גאולה.

האם שחוק זה צחוק? זאת לא אדע

אולי שחוק זה יותר תחושת שעשוע,

וצחוק זה פעולה.

צחוק מגיע ממקום של ריקנות,

ושחוק ממקום של מלאות ושמחה.

אני חושבת שהגאולה שלנו נמצאת במקום

בו אנחנו לומדים לצחוק/לשחוק על המצוקות שלנו,

על עצמנו, ומכירים בכל מה שמניע אותנו,

וזה לא מעורר בנו רגש לא נעים, אלא מוביל להכנעה,

כן, זה מקום בו אנחנו לומדים להתעלות מעל הקושי,

אפילו לרגע מועט.

והופכים את המר למתוק, בהבנה, באמונה, במחשבה.

למשל אצלי, המילים מחלת נפש, פסיכיאטריה, פראנויה וכו'.

המילים הללו גורמות לי לעיתים לתחושת חיוך.

לא כי אני לא מתמודדת

אלא כי מתוך כל זה, נגאלתי באמצעות ההתמודדויות הללו.

הגעתי למקומות גבוהים יותר, בתודעה,

בגלל מה שאני עוברת.

אותן נקודות של חושך,

הביאו לי גם אור.

ואם אדם לומד לעקוב אחרי המחשבות שלו,

ההתמודדויות הנפשיות, ולא רק הן, אלא גם מידות לא טובות,

מקבלות מימד נוסף, וזה מרתק ומאלף.

יש מילים נוספות, שנחשבות כבדות,

אבל אני חשה שהן דווקא מילים מצחיקות, משעשעות.

כמו המילים בושה, פאדיחות.

או דעת הסביבה.

כי אדם שמבין איך העולם עובד

מבין שאין באמת מקום לתחושת בושה, אלא לתועלת.

יש עוד מילים שאני חושבת שהן דווקא מצחיקות, כמו שיגעון גדלות

או נרקסיזם, או כפירה.

גם המילה גמגום גורמת לי לתחושת חיוך, וגם מעט - המילים כיעור או עצלנות

כי למדתי להשלים עם הגמגום שלי ויתר החסרונות שלי ואפילו ממש לאהוב אותם

.

ויש מילים שעדיין לא מצחיקות אותי, כמו קנאה, כעס, אובססיה ועוד...

כן, יש מילים ומושגים שלא זכו אצלי לגאולה, אלא אני חשה סביבם מצוקה.

פעמים רבות יודעים לזהות אדם משוגע,

כי הוא כביכול צוחק סתם

ואף אחד לא מבין מה מצחיק אותו.

אבל אני בעד לצחוק סתם, שנזכה!!

זה בסדר להיות חריג, זה מקסים.

כי עדיף להיות משוגע שמח

מאשר נורמלי עצוב.

בתפילה שנזכה גם לצחוק,

וגם לרצינות,

שנזכה לאהוב את עצמנו,

וימלא שחוק פינו,

גם אם נגיע ליציבות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אשכולות דומים

ב"ה

להשקיט את רוחי הסוערת הלכתי, אל הכותל, לאבנים עתיקות יומין שגובהן עד הרקיע ועד בכלל.

לאחר מכן פניתי לעבר גרם מדרגות העתיק שעולה מעלה מעלה ובפניה קלה שמאלה מצאתי את עצמי אצל דויד מלך ישראל חי וקיים.

פירשתי שיחתי, כששתי בנות חמד פונות אלי במתק שפתיים:

"אולי את רוצה להשתתף בשיעור?

אמנם התפלאתי, הרי להתפלל הגעתי ומה לי ולשיעור עכשיו, כמובן שאמרתי להן שאינני פנויה כרגע, אבל הן לא הרפו, השיעור כאן קרוב ואת מוזמנת לבוא ואפילו לכמה דקות.

ומי אני שאסרב, ואולי שליחות המה לבקש ממני להגיע למקום בו אני אמורה להמצא.

אז הלכתי אחריהן לחדר קטן שלא הכרתי, "חדר תהילים" שמו, חדר עתיק עם תאורה עמומה, ישבו שם כמה נשים מהסביבה ועוד כמה אורחות ודיברו על מחיית עמלק, שכן ערב פורים היה זה.

בצד החדר צדו עיני מן מראה של אבנים מעוגלות, ומעליהן קורות מרובעות שבאמצען תלוי חבל וכד מים.

כמה יפה הוא הבאר שיצרתם השתוממתי בפני מארחות השיעור, לקחתן חלק שהיה בחדר המעניין הזה, וכדי לתת לו מראה ייחודי השוויתם לו מראה של באר, מה שקרוי להשתמש בחלק החסר ולתת לו יתרון, אמרתי ושאלתי בו זמנית.

לא ולא, הן ענו, מניעות את ראשן לאות לאו, זו אכן באר מים חיים בואי ותראי בעצמך הן הזמינו אותי.

ואכן למרבה ההפתעה במעמקי הבאר זרמו מים.

אני רוצה ליטול כאן ידיים הבעתי בפניהן את משאלתי.

"את יודעת הן סיפרו לי, הצדיק ה"בבא סאלי" זי"ע לפני שהיה הולך להתפלל בכותל היה מגיע קודם לכן לכאן ונוטל כאן את ידיו הקדושות.

הסרתי את טבעותי ונטלתי ידי בחרדת קודש, מימי הבאר העתיק שמי יודע עד להיכן מימיו מגיעים ומה עומק סודו.

רק מאוחר יותר בליל שבת קודש, כשקראתי את מגילת שיר השירים שהוא כולו קודש קודשים וקראתי את המילים: "מעיין גנים באר מים חיים ונוזלים מן לבנון" לרגע חזרתי למקום ההוא.

לבאר המים החיים, והלא נוזליו מגיעים מן הלבנון שמרמז על מקום המקדש.

זו היתה אחת הפעמים בה קיבלתי הארה מהמקום.

בפעם נוספת חיפשנו את המקום בו היה מתפלל רבי אשר פריינד זצ"ל, הגענו במוצאי שבת קודש, שזהו הזמן בו מתעוררת זכותו של דויד מלך ישראל, וכמו ששמענו מצדיקים נסתרים עניין מלווה מלכה בקבר דויד המלך מעורר את עניין הגאולה, את מלכות בית דויד ואת הכוח של בן ישי שיבוא ויגאלנו.

ואפילו שמעתי אומרים שדויד המלך בכבודו מגיע למלווה מלכה המתקיים כל מוצאי שבת בהר ציון.

שעת ערב מאוחרת וחשיכה אבל בסייעתא דשמייא פגשנו אישה שהכירה את המקום, שנמצא לצד רחבת האבן כדקה הליכה בשביל עפר.

ושם במקום בו שמיים וארץ מתחברים עולה מאליה תפילה של ושבו בנים לגבולם.

באחת הפעמים שהגענו, בנסיעה של שעת לילה מאוחרת מביתר עילית, עשרים וחמש דקות מפרידות בינך ובין המקום ששוב אנו זוכים לבוא ולהתרפק בו.

שם במוצאי שבת קודש כאשר חשים את הייחוד של הזמן והמקום וממש מרגישים את הכוח של מלווה מלכה.

בצד הרחבה העליונה יותר, ישבה משפחה והעמידה שולחנה, פרסה לה מפה לבנה, הביאה בסליה מזון וצידה, וכלים בידי בניה לשמוע דברי תורת מלווה מלכה, היה זה משובב נפש לראות את החיבור למקום.

עוד עשרים ושלוש דקות ואנחנו כבר חזרה בבית, אבל הזיכרון הזה של מוצאי שבת ומלווה מלכה בקבר דויד נותן את הכוח לשבוע הבא עלינו לטובה.

ומכאן אשתף בכמה סיפורים ששמעתי על גדולת הסעודה של מלווה מלכה, שהרב שטיינמן זצ"ל אמר שמי שיאכל פת לא יתחרט על כך.

ואם באכילה עסקינן, אז לא כל כך קשה הוא הדבר.

וסיפור על הרב עובדיה זצ"ל שהיה בדרכו לבית החולים בעקבות התקף לב, אבל האמבולנס מחכה עד אשר יאכל הרב במצבו זה, כזית פת.

את הפסוקים של ה"נ" כדאי מאוד לומר בשעת הסעודה, על פי סוד מהמקובלים, כי הלא בכוחן לבטל כל מיני עין הרע, ובכוחן להוות הגנה אדירה כנגד עינא בישא, ואת הפסוק הראשון לומר שלוש פעמים, וכי מי אינו זקוק לשמירה עליונה והגנה.

ובנוסף כדאי מאוד לומר לפחות פרק תהילים אחד, כי הלא הרי מדובר בסעודתו של דויד המלך נעים זמירות ישראל.

מי ייתן וימשיך לנבוע המעיין ממקור שרשו ונזכה להדבק באור עליון שנמשך ומגיע עד למקום הר ציון זה שכנת בו.
הצעה לסדר היא סדרת ספרים מקסימה. נכתבה מתוך רצון טוב להגיע לעולם טוב יותר ומבוססת על העולם האמיתי.

גיבורי הסיפורים:
מילאן בלאץ, קצין קובני שמתנגד לשיטת הממשל הקומוניסטית בארצו ומהגר לארצות הברית.
אחיו קרלו, שבניגוד למילאן אוהב את החיים הקלים ומחפש כל דרך להתחרות באחיו ובשאיפתו להביא חופש לעולם כולו.
שוקי, שהיה מנהיג קבוצת רחוב בצעירותו, התחזק ומרגיש אשמה ורצון לתקן את העולם.
ניצן הררי - סוכן ביטחון העובד באופן עצמאי ויש לו קשר עם שרותי הביטחון.
הסופר רינגו סמית, אדם עשיר ומשפיען בינלאומי, סופר קנדי שכתב סדרת ספרים על חירות וחופש ומעוניין להשפיע על העולם.
נתנאל הלל גרץ, צעיר חרדי מתמודד, מחפש שידוך ועבודה, אכפתי מאוד.
מיכה מאירי, עוזרו של חבר הכנסת החרדי צביאלי.
רבקה, אשתו של מיכה.
אלו הדמויות המרכזיות, יש גם דמויות משנה.

כל ספר בסדרה מגיש עלילה בפני עצמה:

הצעה לסדר - עלילה במהלכה שוקי מלכה מנסה להכתיר מלך על מדינת ישראל, באופן חוקי, השב"כ מנסה למנוע את ההכתרה, כוחות נוספים מנסים להתערב.
גיבור הסיפור הוא צעיר חרדי מתמודד, העומד מול ההתלבטות: מה זה מלך? האם יש מקום למלך? האם אני יכול להיות מלך? מה זה דורש ממני?
בספר יש גם עלילת משנה סביב דמותו של צעיר קובני, קצין ששואף לחופש, ואחיו קרלו שרוצה להתחרות בו.

סדר הפוך - ארגון אנרכיסטי מנסה להוביל את המדינה למהפך שילטוני וגורם לסכסוך בין בתי המשפט לראש הממשלה. בספר נתנאל הלל מנסה למצוא שידוך, מתן מתמודד עם חרדה חברתית ופחד קהל, ניצן, הסוכן הבלתי רישמי של כוחות הביטחון פוגש דמות כריזמטית משמעותית הרוצה להשפיע עליו, כוחות נסתרים מנסים להכתיר דמות כלשהי כמנהיגת האנרכיה המתגבשת ועוד...

מסדר מלחמה -
רבקה מתמודדת מול הצורך במחשב לצד ההתנגדות המשפחתית לשימוש במסך.
נסיך אתיופי נדרש לצאת למסע. נתנאל הלל, מנהיג האנרכיה, נאלץ לצאת למלחמה על תפקידו ועל השידוך הנוצץ לו זכה, ועוד...

*

בקרוב אני רוצה להתחיל לכתוב את הספר הרביעי בסדרה, בעז"ה, ואולי אעלה לכאן את הפרקים, אם יהיה לזה ביקוש, ואם אצליח לבנות את הספר עם עלילה מסודרת.

אם שמתם לב לכך שהסדרה היא על בסיס המילה "סדר", אם יש לכם רעיון איך לקרוא לספר הרביעי כתבו לי. חשבתי על "סדר עולמי". אבל אשמח לרעיונות נוספים.
כשהבנתי מה זו גאולה, קצת התאכזבתי והתמרמרתי.

הרגשתי שזה מידי 'אחר' ו'שונה' ממה שנהגתי לחשוב עד אז.
כי זה קצת קשה לעיכול לאדם רגיל, שגדל בתפיסת עולם רגילה.

הבנתי מה זו גאולה כשראיתי דוגמה מעניינת שהמחישה לי: זה קרה פעם אחת כשראיתי מופע מדהים של מים:
היו אורות צבעוניים ומוזיקה, וזרנוקי מים עלו וירדו ורקדו כל אחד ריקוד קצר, ואז ירדו ושוב עלו, בסדר מופתי ואין זרנוק אחד מפריע לחברו.

כשהסתכלתי על זה ראיתי שזה משל לבני אדם - שכל אחד רוקד את ריקוד חייו, בלי ביקורת, בלי מלך, בלי להביט אם עשה נכון, בלי להביט אם החבר קיבל יותר, אלא הוא סך הכל מים, הוא רק רוצה לעשות את תפקידו ולרקוד את תפקידו בעולם.

החשיבה הזו קצת הפריעה לי כי זה לא היה נעים לחשוב שזו אולי התכלית של הבריאה...
אבל יתכן שזה בעצם הפירוש של גאולה.

להיגאל מכל מיני סוגי חשיבה של אגו ופשוט לרקוד את חייך איפה שהכישרון והנתונים שלך לוקחים אותך.

*
יש לנו שני משיחיים, שני סוגי גאולה:
משיח בן יוסף ומשיח בן דוד.

משיח בן יוסף ביטוי ליוסף הצדיק.
משיח בן דוד - מלכות דוד.

משיח בן יוסף יתכן ועתיד למות, ואנחנו מתפללים שזה לא יקרה.

יוסף הצדיק עניינו להיות מלך והאחים אמורים להשתחוות לו, כמו בחלומו שבגללו הוא הושלך לבור כי אחיו התנגדו לרעיון שהם ואביו ואמו ישתחוו לו.

יוסף אמור היה להתרומם מתוך בור כדי לזכות להיות מלך.
זה משיח בן יוסף, שהוא מלך יחיד וכולם כביכול נכנעים כלפיו.

וזה גם מלכות שאול שמצאצאי בנימין אח של יוסף - מלך יחיד.
שמקבל מלכות והוא יפה, עם מידות מושלמות ומוכשר מאוד וחכם מאוד ומוצא חן.

אבל - בהמשך יש את משיח בן דוד.
וזה באחרית הימים.

כשיעקב אבינו אמר לבניו שיבואו ויגיד להם מה יקרה באחרית הימים, נאמר שהוא לא הצליח לגלות להם כי הנבואה הסתלקה ממנו.
אבל - יתכן שהוא כן גילה להם.
מה הוא אומר להם? את האופי שלהם ואת הסגולה שלהם, הוא לא מחמיא, לא גוער, הוא אומר מציאות: את כוחות הנפש, שלהכיר אותם זה באחרית הימים יביא גאולה, כנראה.
*
כך יוצא ש:
משיח בן דוד - מלכות בית דוד - זה גילוי כוחו של משיח שבכל אדם.
זה כמו מחול של צדיקים, תנועה נפלאה רוחנית בה כל בני האדם יזכו לראות וגם להראות, לשמוע וגם לדבר.
תנועה, בה לא יהיה מושל או מלך אחד, אלא תהיה מלכות משותפת.
זה קצת קשה להבנה, זה שובר הרבה תבניות, אבל זו גאולה, אור ששוטף את כל מי שרוצה לזכות לאור.
כל מי שמוכן להכנע לאור, יזכה.

מלכות בית דוד זו מלחמה מול כוחות של חוסר אמונה.
בשיא של המלכות הזו כל עם ישראל יזכה להכיר בכוחה של הכרת הטוב ויאמר תודה.
שיתוף - לביקורת הקונפליקטים
אחת הבעיות הכי משמעותיות שעברתי היא התמודדות בין הפנים לבין החוץ.
באופי שלי אני בטוחה שאני הכי מוצלחת והכי יפה והכי מוסרית והכי צדיקה, מאז שאני זוכרת את עצמי חשבתי כך.
אז תגידו נו מה הבעיה? מצוין, זה חשוב לחיות בתוך ביטחון עצמי.
הבעיה שזה רק מחשבה.
כי בראי הייתי רואה דמות קצת הרבה... מכוערת. (יופי/כיעור זה דבר יחסי).
והמציאות הוכיחה שאני לא הכי מוצלחת.

והבעיה? שהמשכתי לחשוב שאני כן. לחיות בתוך תחושה שאני הכי בעולם ולהתאכזב כל הזמן מול המראה, זה לא העלה לי את הביטחון העצמי.
כי למרות שחשבתי שאני הכי, גם חשבתי שזה לא בסדר, זה לא בסדר להיות הכי הכי הכי...
כך גם לא הייתי מי יודע מה., וגם הורדתי את הפוטנציאל שכן היה לי להיות 'משהו'.
למשל הייתי מעדיפה להדגיש כל הזמן את המגרעות שלי כדי שלא יחשבו שאני הכי..
והייתי משתדלת להנמיך את עצמי, כדי שלא יקנאו בי ובגלל חשיבה נוספת...
והייתי שונאת את עצמי רודפת את עצמי.
ולא מוכנה לקבל את זה שמגיע לי טוב.
אם היה לי טוב הייתי חושבת שזה זמני. וזה לא תקין.
*
האדם נולד בתוך עצמו וגדל בתוך עצמו.
אך הפנימיות שלו קצת שונה, או הרבה שונה.
יש פער מסוים בינו לבין הסביבה והעולם.
הבעיה שאדם הוא יצור חברותי.
והפערים העצומים בין מי שהוא לבין מה שהסביבה דורשת, מובילים אותו לרצון לשקר, לייפות את המציאות, למצוא חן.
וזה בסדר.
כי באמת צריך בשידוך למשל ללבוש בגדים יפים ולא סמרטוט.
גם בחברה צריך להיות בנורמה מסוימת.
אי אפשר לאכול בקול רם וצורמני רק כי זה אני.
אי אפשר ללכת בבגדים מוזנחים ולחכות לקבל יחס של מלך.
יש התנהלות ויש תוצאה.

*
אבל אי אפשר לחיות בשקר כל הזמן.
הפנימיות דורשת את שלה.
הפנימיות משתוללת, חשה מצרים, הכל סוגר עליה.
החיצוניות דורשת למצוא חן.
הפנימיות רוצה לשבור את הכללים.
*
והאדם חווה הסתגרות, בושה, פיצול אישיות, כי כמה אפשר להסתיר את עצמי האמיתי?
ולמה שאגלה את עצמי? העולם ידחה אותי ובצדק.
לעולם אין באמת רצון להכיל גוונים, אנחנו כחברה מצפים לסטנדרט, לאפור לבן, אין לנו כח להתמודד עם קשת של צבעים.
אין לנו כח לפענח מורכבויות, רוצים חיים פשוטים.
מלך, עם. זהו.
לא גוונים של אחדות. זה קשה להכלה.
אבל העולם כן צבעוני, הפנימיות מפוצצת בססגוניות מרהיבה, בניגודים מרתקים, בשמים וארץ, ביופי לא יתואר.
אבל אנחנו? תנו לנו את האפור.
את החיצוניות.
את החשיבה הקבועה, היציבה.
אין לנו כח לפנימיות המדהימה.

*
זה קצת קשה לחשוב לעומק, להתקל בעצמי האמיתי, בלי מסכות.
זה קצת קשה להתמודד עם העצמי. עם פחדים, רצונות, אמונות, וכל קשת הרגשות, מול מידות לא מתוקנות של עצמי, מול תהום של ריק.
מול הסכמה שאני לא הכי.

קשה לחיות ככה, באהבה לעצמי כמו שאני, אבל אחרי שמבינים מה זה לחיות בהבנה והקשבה לקול הפנימי, בוחרים בחיים.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה