שיתוף - לביקורת פריקוולים

• הוסף לסימניות

אז שלום לכולם מתכבד בזאת להעלות סדרת פריקוולים על הספר "דיאלוגים עם העבר והעתיד" קישור לספר כולו ניתן למצוא כאן- דו"ח הועדה הרובוטית: שני מכתבים ובכן נתחיל:​
פריקוול לסיפור דו"ח הועדה הרובוטית
מטה האו"ם 2125
"רבותי" הכריז מזכ"ל האו"ם "אני מתכבד בזאת להכריז על היצירה הגדולה ביותר שהמציא האדם אי-פעם הועדה הרובוטית העליונה ,תפקיד הועדה יהיה לפתור סכסוכים לנהל משברים ובקיצור להפוך את העולם למקום שנעים לחיות בו, רבותי תם עידן הסבל הטרור והמלחמות מעתה פנינו מופנות קדימה"
...​
אריק ג'ו וארנס ,ג'רי סיילרין ,הארי הרילסון ,דיק דרסטין וביל ריינדר לא ויתרו על המפגש השבועי כמידי שבוע בשבוע התכנסה החבורה סביב שולחן העץ הכבד שבביתו של וארנס "שמעת את החדשות האחרונות אריק ג'ו?" שאל הרילסון
"שמעתי בהחלט" השיב וארנס "ואני אומר לכם ההמצאה הזאת עוד תפרוש את העולם כולו תחת רגלינו"
"כיצד אריק?" הקשה סיילרין
"עוד תראו" השיב וארנס "אנו נהיה מלכי האנושות"
"ואני" אמר דרסטין "יש לי תחושה שההמצאה הזאת תביא עלינו את סופנו"
...​
"שמעת את החדשות האחרונות שמואל?" שאל וילי רובינסון את הרב שמואל רובין
"שמעתי בהחלט וילי" השיב הרב רובין "ואני אומר לך הבני-אדם עוד יתחרטו על הרגע שעלתה ההצעה הארורה הזאת"
"מדוע שמואל?" הקשה רובינסון
"עוד תראה וילי" השיב הרב רובין "ההחלטה של הבני אדם להפקיד את חייהם בידי מכונת מתכת חסרת מצפון ומוסר היא ההחלטה ההרת אסון ביותר בתולדות האנושות"

• הוסף לסימניות
להלן המשך הפריקוולים:
פריקוול לסיפור חזונו של אפלטון:
בתוך המערה התכנסו 30 בני נוער וחיכו בציפייה לבואו של הזקן
"שמעתי" לחש אחד הנערים לחברו "שהזקן הינו תלמידו של יוסטינוס בכבודו ובעצמו"
"אכן כן" ענה רעהו "לבטח הוא יוכל להעלות אותנו במעלות החוכמה עד שנגיע לדרגתו של אפלטון בכבודו ובעצמו"
הלחשושים כולם פסקו כשנכנס הזקן למערה
"ובכן נערי" פתח הזקן "אני מתכבד בזאת לפתוח את קבוצת החושבים הקבוצה תעסוק בפילוסופיה לימודה ויישומה ,והחשוב מכל" הוא נעץ מבט בפני הנערים "הקבוצה תגשים את חזונו של אפלטון"
...​
עזריה סיים את לימודו והחזיר את המגילה לתוך הנרתיק הכסוף "עזריה בני" נאנח האב "עלינו לשוחח"
"כן אבי" השיב עזריה ביראת כבוד
"הקשב" נאנח האב "לא פשוט להיות יהודי בדורנו הפיתויים שמציבה החכמה יוונית לפני כל צעיר בן דורנו קשים מאוד אולם דע לך עזריה שכל חכמתם שהם כ"כ מתפארים בה עוד תוריד אותם לפי שחת"
"מדוע אבי?" שאל עזריה
"הקשב" השיב האב "מבחינה שכלית תרבות יוון צודקת לחלוטין אין לנו מה להציע נגדה אולם אנו היהודים מאמינים בק-ל אחד שהוא למעלה מהשגה שכלית שאף פילוסוף לא יכול להשיג את תכונותיו"
"ומדוע זה כ"כ קריטי?" הקשה האב ומייד ענה "משום שאם אדם מסתמך רק על שכלו כמורה הדרך היחיד שמדריך אותו במסע החיים הוא עשוי להגיע לתוצאות חמורות הקשב היטיב עזריה לפני מאות שנים חי אחד מחכמי יוון הגדולים בשם אפלטון ,הוא הגה רעיון של מדינה שמתנהלת אך ורק ע"פ חוקי הפילוסופיה הנאצלים כהגדרתו ומונהגת ע"י פילוסופים נאורים
מבחינה שכלית והגיונית" המשיך האב "אין בהצעתו של אפלטון שום פסול אלא שאליה וקוץ בה אפלטון קובע במפורש שבאותה מדינה אידאלית הממשל יוכל להתיר גם גילוי עריות, אתה מבין בני" נאנח האב "כך מהיגיון צרוף יכול האדם להגיע לפי שחת מתוקף ההיגיון יכול אדם להתנהג כבהמה"
"אני מבין אבי" אישר עזריה
"ובכן בני" חייך האב "אם אי-פעם תיפגש עם אדם החולם ליישם את חזונו של אפלטון הלכה למעשה אמור לו את מה שאמרתי לך החזון הזה עוד יוריד את האדם לדרגת בהמה"

• הוסף לסימניות
להלן המשך הפריקוולים:
פריקוול לסיפור ערבי חינוך
"ובכן" פתח היינריך פיליפסון "מה דעתך על החדשות האחרונות?"
"דעתי היא" השיב שמעון במברגר "שמדובר בחדשות מבורכות ומשמחות מאוד אני אישית מתכוון עוד היום לעבור לקהילה הרפורמית"
"לא שמעון" הגיב פיליפסון בקולו העמוק "אתה נשאר אורתדוכסי"
"מדוע, היינריך?" שאל שמעון
"משום" ענה פיליפסון "שאז תוכל להכות את הקהילה האורתודוכסית מכה ממנה לא יתאוששו כ"כ מהר" קול צחוק מהדהד ליווה את סיום דבריו של פיליפסון
...​
"ובכן רבותי" פתח יצחק בינג את הישיבה "התכנסנו כאן לדון בעניינו של שמעון במברגר"
"דעתי היא" הגיב רפאל הורביץ "שכל עוד והבן-אדם לא מגלה סימני רפורמה ניתן להעביר על כך שהוא ידידו של היינריך פיליפסון"
"אני חולק על רפאל הורביץ בכך" השיב שלמה פולדא "לדעתי הידידות עמו מצביעה על פגם עמוק באישיותו של במברגר"
"מה יש לך לענות על כך מר הורביץ?" שאל בינג
"אני חולק על פולדא" השיב הורביץ "לטעמי זכותו של כל חבר בקהילה לקשור קשרי ידידות עם מי שהוא מוצא לנכון אישיותו של במברגר לא תישפט על ידינו ע"פ הידידים שהוא בוחר לעצמו, מה דעתך מר בינג?"
קמטי מחשבה נחרצו במצחו של בינג לאחר כמה דקות הוא פתח בדברים "אני מסכים עם מר הורביץ" הוא פסק בקול מדוד "אין לנו אפשרות לקבוע לחברי הקהילה עם מי לקבוע קשרי ידידות ומשכך אני פוסק שניתן להתייחס אל מר במברגר כחבר בקהילה האורתודוכסית כל עוד שלא הוכח אחרת"

• הוסף לסימניות
המשך הפריקוולים:
פריקוול לסיפור אר-די-אס
"במה אתה מהרהר מיסטר פרזדניט?" שאלה השרה הראשונה מרת אן קלינטון
ג'ק הריסון הרים את ראשו "אני מהרהר" הוא ענה בכבדות "בדו"ח האחרון שהעביר לנו משרד הביטחון שלנו הנה ראי בעצמך" ג'ק הריסון דחף נייר מעוצב תחת אפה של השרה השרה הביטה בדף ומצחה התקמט "זה לא נשמע טוב" היא אמרה
"זה באמת לא טוב" דפק הריסון באגרופו על השולחן "ממלכת הוותיקן קנתה צוללת גרעינית חדשה הפדרצייה האמריקאית התחמשה בטילים גרעיניים מסוג אר-90 הפדרצייה הקומוניסטית התחדשה בפצצה גרעינית מסוג אף-900 והאימפריה האפגנית מתהדרת בפצצה גרעינית מסוג מגה-890, איך אני אמור להתמודד מול כל המעצמות הללו אה?"
"בכנס המדענים האחרון שלנו" אמרה השרה בהיסוס "הציע מייקל ברמן רעיון לא רע"
"והוא?" הרים הריסון את ראשו
"לפתח מתכות גרעיניות המפיקות תגובה גרעינית חזקה במיוחד, כלומר" הסבירה השרה "הרי מדובר בתגובת שרשרת בין הניטרונים באטום ומשכך מייקל ברמן טוען שאם נצליח להגדיל את מס' הניטרונים בהתאם תגדל התגובה הגרעינית"
"אני מבין" אישר הריסון שתיקה עמוקה השתררה בחדר""
,...​
"אז מה קורה פיט?" לחש ראש שירותי הביון של ממלכת הוותיקן לתוך השפופרת "אנו מרפדים את חשבון הבנק שלך בסכומים מספיק גדולים כדי שתביא תוצאות"
"חכו בסבלנות" השיב פיט "בקרוב נוכל למכור לכם מידע חדש היישר מבית היוצר של ג'ק הריסון"

• הוסף לסימניות
המשך הפריקוולים:
פריקוול לסיפור הקראים:
גד, בנימין, אברהם, אליהו, דן, אשר וזבולון התכנסו מסביב שולחן העץ בביתו של שאול "אתה יודע בקשר למה ההזמנה?" לחש גד לבנימין
"אין לי מושג" השיב בנימין "אבל סמוך על שאול הוא יודע מה שהוא עושה"
"בהחלט" השיב גד
כעבור כמה דקות נכנס שאול לחדר בהדרת כבוד הוא תפס את מקומו בראש השולחן ופתח בדברים "רבותי" פתח שאול "אני מתכבד בזאת לפתוח את הקבוצה הקראית מטרת הקבוצה תהיה לפתח לעודד וליישם את הקראות בכל רחבי המזרח התיכון ובכן מי שמתנדב להצטרף ירים את ידו" 7 ידיים הורמו
"יפה" הכריז שאול "אני מברך אתכם בהצלחה"
...​
"אתה בטוח שאתה חייב לצאת דוד?" שאלה האמא ומחתה דמעות מעיניה
"בטוח אמא" השיב דוד ברכות "הביני בבל היא מרכז התורה בימינו אם רצונך שאצא בקי בתורה עלי ליסוע לשם ומלבד זאת" גבותיו של דוד התכווצו "חוש שישי אומר לי שעניין חשוב מאלץ אותי ליסוע לבבל עניין חשוב מאוד"

• הוסף לסימניות
המשך הפריקוולים:
פריקוול לסיפור רק 60 יום
הטלפון צלצל בבית משפחת קליין גב' קליין ניגשה לעבר הטלפון "הלו?" היא אמרה "שלום וברכה" הגיב הקול מעברו השני של הקו "מדבר כאן המשגיח של בנכם גבריאל ידוע לכם מדוע הוא לא נמצא בישיבה?"
גב' קליין נאלצה להאחז בשולחן כדי לא ליפול "לא נמצא בישיבה?" היא תהתה "מה הפירוש?"
"הפירוש הוא" הגיב המשגיח "שכבר שבוע שלם שבנכם לא נמצא בישיבה זו ישיבה כאן לא גן ילדים"
"אין לי מושג המשגיח" השיבה גב' קליין בקול רועד "אני רק יודעת שגם בבית הוא לא ביקר מאז השבת החופשית האחרונה"
כעת היה תורו של המשגיח להחוויר "לא נמצא בבית?" הוא תהה "אז איפה הוא אם כן?"
"אין לי מושג כבוד המשגיח" השיבה גב' קליין בקול רועד
"אני מצטער גב' קליין" הגיב המשגיח "ממש לא זאת הייתה כוונתי אני אעשה כמה בירורים ואחזור אלייך בעז"ה, כל טוב"
...​
כעבור 10 שנים
ראש ארגון "מלאכי הצדק" מר שו דונג העביר את עיניו המתכתיות ע"פ היושבים סביב השולחן "אוקיי" הוא אמר "אני מתכבד בזאת לפתוח את הישיבה מס' 23 של ארגון "מלאכי הצדק" ואני מכריז בזאת שג'פרי וילסון ממונה לסגני"
מבט מהיר הוחלף בין ראש הארגון לסגנו ראש הארגון היה היחיד שהיה מודע לעברו היהודי של הסגן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אחרי ההצלחה הגדולה של האשכול הקודם והמון לקוחות מרוצות מגולשי פרוג —
החלטנו שוב לפנק את הקהילה הנהדרת כאן לקראת פסח עם הגרלה מיוחדת! 🎉

ב־פיט פירסט תמצאי סטייל נדיר וייחודי לנשים ולילדים —
קלאסיקות ארופאיות לצד טרנדים עדכניים, בעיצוב מוקפד שמשלב
לוק מושלם ונוחות של וואו 👠👟

העונה הלכנו על הקונספט
refresh your self
renew your look
כולנו רוצות גם בפסח הזה להתפרש ולהתחדש על אף ולמרות המצב...
אז בואי תעשי את זה לעצמך ולחברה שלך ב-ח-י-נ-ם
🌸 לקראת פסח – יש לך הזדמנות לזכות בזוג נעליים במתנה – וגם לפנק חברה!

והכי חשוב: אין צורך בסיבות מצערות – פשוט פנקי חברה שמגיעה לה 💖
זה הזמן לשמח ולהפיץ חיוך, במיוחד בתקופה הזאת 🌷

איך משתתפים בהגרלה?
✔️1:
לחצי כאן והירשמי לרשימת התפוצה
✔️ 2: בחרי חברה שאת רוצה לפנק
✔️ 3: בחרי בקטלוג נעל לעצמך והעלי לשירשור תמונה

ספרי לנו כאן בשרשור מי זו החברה המיוחדת ושתיכן תיכנסנה להגרלה.
קישור לקטלוג
אולי תהיו הזוכות המאושרות בזוג נעליים מושלם לחג... ✨
1773338622362.png
1773338635860.png
1773338652547.png
1773338662969.png
1773338682224.png
1773338747855.png
1773338772427.png
1773338788660.png
✨ שימי לב! בחנויות שלנו מחכה לך מבחר עשיר ומגוון — הקטלוג כאן הוא רק חלקי... אז בואי לגלות את הכל מקרוב!

📍 פיט פירסט ירושלים – קניון רב שפע, קומה ב׳ | ☎️ 02-6500445
📍 פיט פירסט בית שמש – לב הרמה, נהר הירדן 1 | ☎️ 02-9996768
✉️ להזמנות במייל: ff029996768@gmail.com
  • תודה
Reactions: שלום! אני יעל.1 //
174 תגובות
ב"ה

חג הפסח מתקרב והלב מבקש להתחדש.
רגע לפני שאת נכנסת למירוץ הנקיונות,
בין ירידה למקלט ואזעקות
תני גם לעצמך רגע של תשומת לב.

לכבוד חג הפסח החלטנו לפנק ולצאת בהגרלה מיוחדת
על תכשיט יוקרתי מבית 'מואסנייט תכשיטים' במתנה עד הבית!

כל מה שעלייך לעשות זה:

💍
היכנסי לאתר

💍 הרשמי לרשימת התפוצה שלנו (בחלק התחתון של דף הבית "Moissanite club")

💍 בחרי את התכשיט שהכי אהבת (בסכום של עד 1000 ₪)

💍 כתבי כאן בתגובות את שם התכשיט שבחרת

ו.. זהו! את בפנים😊

מבין כל המגיבות תוגרל זוכה אחת
שתקבל את התכשיט היוקרתי שבחרה — עד הבית במתנה!

רגע, זה עוד לא הכל 👇

🎁 הצטרפת לרשימת התפוצה?
קבלי מיד למייל
קופון בסך 50₪ מתנה לרכישה באתר! 🤗

רוצה לגלות עוד על אבן המואסנייט המדהימה ועל התכשיטים המיוחדים שלנו? הכנסי עכשיו

מוזמנת לבקר בחנות החדשה שלנו ברחוב רשב"א 13, מודיעין עילית
שעות פתיחה בימים: א'-ב'-ד'-ה'-20:30-22:30 או בתיאום בכל שעות היום.
055-674-3201 | moissanite.co.il

*ההגרלה תתקיים אי"ה ביום ראשון, י"א בניסן תשפ"ו (29.3) בכפוף לתקנון החברה. ט.ל.ח

מודעת פסח מואסנייט.jpg
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
הסיפור, כמובן, הוא המלצה בלבד ולהמחשת הטעם.
אני עומד בתחנה, מחכה לאוטובוס. עוד לפני שיצאתי מהבית ידעתי שאני יוצא על 50% - 50% - או שיגיע או שיבריז - והוא בחר באופציה השנייה, אין הסבר אחר לכך שפתאום הקו נעלם מהמסך והבא בעוד 25 דקות. מתוסכל וממהר, אני עורך ניתוח מצב זריז: לחכות לאוטובוס הבא, שגם הוא יחליט בכוחות עצמו אם שווה לו לצאת, לעצור טרמפ או לקחת מונית. מונית היא האופציה הפחות משתלמת מבחינת הכיס, ואני מושיט את ידי, מקווה שמישהו יסכים לעצור ברחוב הזה, ששמו מזמן נמצא רק בוויז. אך מסתבר שהנהגים פחות מבינים את הסיטואציה המורכבת, ופחות רוצים לעצור. יש כמה כאלו שמסמנים לך תנועה שאתה לא תבין עם היד. זה יכול להיות "אין לי מקום באוטו", "אני עוצר כאן", "הפרצוף שלך פחות מדבר אלי", או כל פרשנות הגיונית אחרת. גאון מי שחשב על זה ראשון. אחרי שעברו עשר רכבים ושבע עשרה דקות, אני מחליט לקחת מונית - מה שיהיה יהיה. אני מושיט את היד, מונית נעצרת לידי, אני עולה, סוגר את הדלת ומקליק את החגורה. אבל אני לא אוותר להם כל כך מהר! אני מתקשר לחברה המפעילה, אקסטרה, ודורש מהם הסבר הגיוני להיעדרות של הקו. אני נענה בתגובה אדיבה שמשמעותה "אני רק פקידה של פקידה, ואין לי איך לעזור לך כרגע".
אני יושב במונית, הנהג מאותת ימינה ואני מביט בחלון, כועס ומתוסכל. התחושה היא שאין לי, בתור האזרח הקטן, מה לעשות כדי שהוד כבוד מעלת הנהג יואיל בטובו לצאת מתחתנת המוצא! וזו לא רק תחושה, באמת אין לי מה לעשות, בכלל. ואני שואל את עצמי, עד מתי??? בקצב הזה כבר עדיף את אגד! המון תלונות ואיחורים, אבל בסוף אתה מגיע!
מה יהיה???
שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות

משרד האוצר בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ.​

תאריך פרסום: 23.03.2026

בהנחיית שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', וסגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: משרד האוצר, בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ: החזר תשלומי הורים ומקדמות שכר למטפלות וזאת במטרה לתת מענה לאתגרים הכלכליים ולשמור על יציבות מעונות הסמל המפוקחים לגיל הרך.
הסיכום נשען על מתווה הפיצוי לעסקים והחל"ת במימון המדינה, והוא נועד להעניק ודאות כלכלית להורים ולצוותים, ולהבטיח את חזרת המעונות המפוקחים לפעילות מיד כשהנחיות פיקוד העורף יאפשרו זאת.
עיקרי הסיכום:
  • החזר כספי להורים: מתוך הבנת הנטל הכלכלי על המשפחות, הוסכם כי כ-85% מתשלומי ההורים בגין התקופה שבה המעונות לא פעלו יוחזרו.
  • תשלום למטפלות: במסגרת הסיכום, יינתן מענה לתשלום עבור המטפלות באמצעות דמי החל״ת לצד מענים נוספים.
  • רציפות תפקודית: הזרמת כספי הסבסוד תעניק לארגונים גמישות תזרימית, ותבטיח את היערכות המעונות לחזרה מהירה לפעילות מלאה, בכפוף להנחיות פיקוד העורף.
במשרדי האוצר והעבודה אומרים כי המתווה מקיים את עקרונות המתווה שגובש לעסקים ולעובדים במשק, וכי המדינה למעשה מקיימת אותו ביחס לעובדי מעונות הסמל.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "הגענו להסכמות חשובות עבור סיוע למעונות הסמל המפוקחים לתקופת המלחמה במטרה להבטיח את הרציפות התפקודית של המעונות, להקל על ההורים עם החזרת מרבית התשלומים, ולוודא שהמטפלות המסורות מקבלות מענה הולם, כולל מקדמות תשלום בהקדם האפשרי. אנחנו עושים את מירב המאמצים המשותפים כדי לתת יציבות ואיתנות שתסייע לאזרחים ולמשק לעבור את תקופת המלחמה בבטחון כלכלי".
סגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: ״אנו מצויים בתקופה מאתגרת ואנו מחויבים מחד לתת מענים לציבור ומאידך לשמור על חוסנה של מערכת הגיל הרך גם בשעת חירום. ההסכם שהגענו אליו עם ארגוני מעונות הסמל המפוקחים מבטיח יציבות, ביטחון כלכלי ורציפות חינוכית – ערכים מרכזיים למערכת החינוך ולחוסן הלאומי והחברתי. אני מחזק את ידי ההורים והציבור כולו על העמידה האיתנה בעורף ומקווה כי בשורה זו תקל על המשפחות בתקופה זו".
יו"ר פורום מעונות היום בפיקוח, ליאור גבאי: ״הסיכום של משרד האוצר ומשרד העבודה מביא סוף סוף ודאות להורים ולצוותים במעונות בתקופה מורכבת זו. ההחלטה על החזר תשלומים מירבי להורים ותשלום מלא למטפלות-מחנכות היא צעד חשוב והכרחי לשמירה על יציבות מעונות היום המפוקחים ועל הביטחון הכלכלי של העובדות. אנו שמחים כי משרדי האוצר והעבודה מבינים כי הצוותים החינוכיים, המטפלות והמחנכות הן אבן יסוד במערכת החינוך במדינת ישראל. זהו מסר חשוב של הכרה והערכה, ואנו מצפים להמשך שיתוף פעולה שיבטיח את חוסנו של תחום הגיל הרך גם בעתיד".

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה