חנוך בן ירד
משתמש פעיל
- הוסף לסימניות
אז שלום לכולם מתכבד בזאת להעלות סדרת פריקוולים על הספר "דיאלוגים עם העבר והעתיד" קישור לספר כולו ניתן למצוא כאן- דו"ח הועדה הרובוטית: שני מכתבים ובכן נתחיל:
מטה האו"ם 2125
"רבותי" הכריז מזכ"ל האו"ם "אני מתכבד בזאת להכריז על היצירה הגדולה ביותר שהמציא האדם אי-פעם הועדה הרובוטית העליונה ,תפקיד הועדה יהיה לפתור סכסוכים לנהל משברים ובקיצור להפוך את העולם למקום שנעים לחיות בו, רבותי תם עידן הסבל הטרור והמלחמות מעתה פנינו מופנות קדימה"
...
אריק ג'ו וארנס ,ג'רי סיילרין ,הארי הרילסון ,דיק דרסטין וביל ריינדר לא ויתרו על המפגש השבועי כמידי שבוע בשבוע התכנסה החבורה סביב שולחן העץ הכבד שבביתו של וארנס "שמעת את החדשות האחרונות אריק ג'ו?" שאל הרילסון"שמעתי בהחלט" השיב וארנס "ואני אומר לכם ההמצאה הזאת עוד תפרוש את העולם כולו תחת רגלינו"
"כיצד אריק?" הקשה סיילרין
"עוד תראו" השיב וארנס "אנו נהיה מלכי האנושות"
"ואני" אמר דרסטין "יש לי תחושה שההמצאה הזאת תביא עלינו את סופנו"
...
"שמעת את החדשות האחרונות שמואל?" שאל וילי רובינסון את הרב שמואל רובין"שמעתי בהחלט וילי" השיב הרב רובין "ואני אומר לך הבני-אדם עוד יתחרטו על הרגע שעלתה ההצעה הארורה הזאת"
"מדוע שמואל?" הקשה רובינסון
"עוד תראה וילי" השיב הרב רובין "ההחלטה של הבני אדם להפקיד את חייהם בידי מכונת מתכת חסרת מצפון ומוסר היא ההחלטה ההרת אסון ביותר בתולדות האנושות"
הנושאים החמים

Reactions: איז כף, אין דברים כאלה, יוסי לוינגר ועוד 10 משתמשים13 //