אשכול פעיל - מכיל תוכן שיווקי
זה לא זיידי מי שלא יודע
יכול להיות שהפלאנטער עושים הצגה יפה אני רק אומר שזה לא מי שעשה את זיידי, הם עושים בבין הזמנים אב,
זה אותו בן אדם ואותו דבר לפקוויץ יאלה
אנחנו הבינו שאתה חלק מזיידי
ואין לי בעיה תשקיעו השנה ותעשו דרך המלצה שלי תתחילו עכשו
תאורה ואפקטים סדר במה ואפשר להגיד גם תפוארה אצלכם היה מדהים ברמות
תעבדו על סיפור פחות נדוש מדבר על התחלה
ושחקנים יותר טובים
אני לא מכליל את כולם כולם אבל תקשיבו
יש אולי 2 שהם שחקנים שם האחרים תעזרו להם דחוף
ואגב אני הראשון שקונה כרטיס כשיתאפשר
הכל כמובן ביקורת בונה אני מאמין ששמתם כבר לב לגבי מה שדיברתי אתכם זה
ובחייאת שחקנים טובים הפעם

נערך לאחרונה ב:
סתם כך למתעניינים-
ההצגה הזאת היא לא מאותה חבריא שהפיקה את ההצגה הענקית זיידי,
זה חברה אחרת שהפיקו הצגה בשנה שעברה בשם "די לעצטע מינוט" ועוד כל מיני הצגות בשנים עברו בפורמט יותר קטן לפי מה שזה נראה הם משתדרגים לרמה גבוהה יותר,
האם הם יעקפו את הרמה של זיידי? נחיה ונראה

כן אידיש רמה ויזנצית חצי קלאצ אבל אין טענות כי זה ישראל ותמשכו לדבר כמו שאתם זה הכי יפה
שחקנים בלי להוריד שיפור דחוף
וסיפור חצי שני סבבה לגמרי
חצי ראשון אבוי שוב שואה
תפאורה הביאו רמה ויש לאן לשאוף
אבל בחייאת שחקנים שחקנים
ואפשר לכעוס אבל
די לעצטע מינוט שהיה רמה על הפנים סיפור מוזר ואפס תאורה וההפקה גרוע
ועל תפאורה אני בכלל לא מדבר
אבל שחקנים היה להם כמעט כולם ואיזה שלוש ארבע שחקנים תותחים וואוו רמה אחרת
בהחלט ממש ככה
בויזניץ היה רמה של תפאורה אבל לא שחקנים איאיאי
והיימיש שפיל היה שחקנים ברמה אבל לא תפאורה
וכבר אז אמרתי ששחקנים א"א כ"כ מהר להשתנות אבל הפקה אפשר לשנות

זה מלפני חמש שנים
שוב, בלי להיכנס לדיון על דעתי האישית וכנ"ל,
אני מנסה ולא מצליח להבין מה אם החתימות מלפני 5 שנים ?
האם יש צורך לחתום בכל שנה/בכל הצגה מחדש ?
הגאב"ד ז"ל ועוד חתומים על השקפתם שהענין הזה של ערבי בילוי בחוה"מ אינו לטעמם
וכי זה מחדיר תרבות זרה במחנה ומשכח את עיקר כוונת קדושת המועד וכו' וכו'
זה לא מספיק ?
מה עוד צריך שתבין שזה רלוונטי גם היום ואפי' שפלוני השחקן ואלמוני האולם וזה ביידיש ויש מלחמה והדור של היום וכו' וכו' וכו' ?

שוין, נראה לי באמת שהויכוח מתחיל להיות מיותר

יש פה גוף כשרות שפרסם הודעה לפני מס' שנים, יש גם הודעה חדשה בלי חתימות חדשות, - אגב, בדיוק כמו בחותמת הכשרות שאנו סומכים ע"ז בלי חתימות מיוחדות... - הענין די ברור וכל ערום יעשה בדעת מבלי לזלזל במארגנים ומבלי לזלזל ולסלף הודעות של רבנים.

לא צריך לבטל אף אחד, ואני לא מתבייש לומר שהיה לי חלק גדול גם בהצגה של זיידי. ואני דווקא יודע ש“פלונטער” תהיה הצגה יפה מאוד. שתי הקבוצותקבוצה ''מייסטער גרופ'' הקבוצה שעושה את ההצגה „פלונטער“, והקבוצה ''דער אידישע שפיל'' שעשתה בשנה שעברה את „זיידי“.– מסתדרות טוב מאוד זו עם זו. אפילו סיכמו ביניהן שקבוצת המייסטער גרופ תופיע בחול המועד, “, והקבוצה ''דער אידישע שפיל'' תופיע בין הזמנים.

אני רק אמרתי לאדם אחד שחשב שזיידי עושה את “פלונטער”, ורציתי לומר לו שזה לא זיידי, מסגרת ''דער אידישע שפיל'', יעשה בעזרת השם הצגה בין הזמנים ברמה הרבה יותר גבוהה מה שעשה שנה שעברה הצגה זיידי, עם הרבה חלקים של ''שחקני'' ''המעשה'' ודברים ''שנבנו'' במיוחד וכו'.

זה כל הסיפור. והעיקר – שהקב״ה יעזור ששניהם יצליחו.

האם וועלווא ויוסל'ה כן מכירים אידיש חסידית?...
ועוד זאת שכנראה הם בטח ישלבו עברית, אם לא זה יהיה למעלה מדרך הטבע
למעט אם הם יהיו רק הבדחנים ביני לביני שזה לא משנה כ"כ, והשחקנים עצמם כן יקפידו על אידיש חסידית סטרילי

האם וועלווא ויוסל'ה כן מכירים אידיש חסידית?...
ועוד זאת שכנראה הם בטח ישלבו עברית, אם לא זה יהיה למעלה מדרך הטבע
למעט אם הם יהיו רק הבדחנים ביני לביני שזה לא משנה כ"כ, והשחקנים עצמם כן יקפידו על אידיש חסידית סטרילי
תשמע איך שוועלווא מתראיין בקול מבשר ..........
אידיש רגילה חצי קלאצ'.............

תמונה אחת שווה אלף מילים
1774213120810.png

אגב בראיון הוא שואל אותו איזה אידיש, ירושלמית או חסידית
ובתגובה הוא עונה לו תשובה של שתי מילים אחת חסידית ואחת ירושלמית והוא שולל את האידיש הירושלמית
זאת אומרת חצי ירושלמית חצי חסידית, מה שמראה שהם רוצים חסידי אך בלא משים לב זה יהיה ירושלמי

קבצים מצורפים

• 425.mp3
    KB 45.4
תכלית מישהו יכול לתת פה סיכום קצר מכל המיילים
מי הם השחקנים (חוץ מוועלוא)
מי הוא המארגנים (שמות)
מי הוא אנשי הצוות (חברות/שמות)
נראה לך שמי שיודע יגיד לך
אם הם רצו היו מפרסמים בפרסומת
כנראה שאחרי שיצליח יפרסמו את שמותיהם
מה שמעניין שכאן בארץ כל ההצגות שהיו היו בעילום שם ובחו"ל אומרים ברייש גלוי ליזער נייהוז
לכן לדעתי רק כשיהיה הצלחה יצא השמות
אבל עזוב , אם הם לקחו את ועלוא כבר אתה שומע שהולך להיות כאן הצלחה מסחררת , הוא לא היה הולך להציג שם סתם כך
הכי כדאי זה להמתין עוד קצת ונראה הכל בעזרת השם בס"ה בעוד שבועיים אנחנו כבר נדע הכל

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

נספח לדיונים - אשכול איראן ועדכונים ביטחוניים.

האשכול נפתח כדי לשמור על אשכולות החדשות המרכזיים נקיים ותכליתיים.
הוא ישמש כמרחב היחיד לדיון על הידיעות הביטחוניות המתפרסמות בפורום.

קראו את הכללים היטב. הם מחייבים, והאכיפה תהיה בנוסח משמרות המהפכה.

מטרת האשכול?
- הרחבות ופרשנות: הבאת רקע נוסף לידיעה, או ניתוח ענייני ומנומק של המצב.
- שאלות ובירורים: בקשת הבהרה על דיווח שעלה באשכול המרכזי.
- מידע משלים: עדכונים שחשובים להבנת התמונה אך אינם "חדשות מתפרצות".

מה לא ייכנס לכאן? עילה לחסימה מיידית

- גלישה לנושאים אחרים: האשכול ממוקד ביטחונית בלבד. פוליטיקה, עניינים אזרחיים או כל נושא שאינו קשור ישירות למלחמה/איראן - יימחקו.

- "ניהול המלחמה": אין מקום ל"הצעות למטכ"ל, פרשנויות בשקל או תרחישי אימים חסרי ביסוס.

- התכתבויות אישיות בין ניקים ("פינג-פונג"), או שרשורים שנמרחים על עמודים שלמים ללא ערך מוסף.

כדי לאפשר שיח איכותי, אנחנו נוקטים במדיניות אפס סובלנות.
* חסימה לצמיתות: משתמש שיעבור על הכללים, ייחסם מהאשכול באופן מיידי.
* אין חנינות: אין טעם לפנות במערכת הדיווח או בהודעות פרטיות לבקשת שחרור. הפיתרון היחיד לשחרור מחסימה - הוא פשוט לא להיחסם מלכתחילה.
האחריות היא שלכם. שמרו על שיח ענייני.
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

מאמרים שיכולים לעניין אותך

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה