בטחוני פיגוע ירי בשומרון: צאלה גז הי"ד נרצחה בדרך לחדר לידה

• הוסף לסימניות
מיכל מדוברות מרכז שניידר לרפואת ילדים:

התינוק שיולד אמש בניתוח חירום, לאחר פציעתה האנושה של אמו בפיגוע בשומרון, נמצא ביחידה לטיפול נמרץ יילודים בפגיית מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת כללית. צוותי בית החולים נאבקו כל הלילה על חייו, לאחר פטירתה המצערת של אימו, ומצבו מוגדר כעת קשה אך יציב.

• הוסף לסימניות
פרטים חדשים מהפיגוע בברוכין:

1. הפיגוע מתחיל דקות לפני 22:00, אבל כבר ב-21:30 נהגת מדווחת לחמ"ל על קרן לייזר ירוקה שמסנוורת את הנהגים בכביש.

2. הלייזרים הפכו לסימן מעיד באזור אריאל: קודם מסנוורים, אחר כך יורים/זורקים אבנים. כך היה גם בפיגוע במרץ האחרון בנקודה סמוכה, הנהג שנפצע סיפר: "סנוורו אותי ואז ירו בי".

3. אחד החיילים בחמ"ל מבין שזה סימן מעיד לפיגוע, אבל לא מתרגמים את המידע לפקודה לשטח. תוך כדי הירי - פלסטיניים דיווחו על לייזרים ירוקים במרחב. מסתמן: המחבל סינוור את המכוניות בלייזר ואז ירה.

4. מדובר במחבל מיומן, שביצע כבר מספר פיגועים במרחב. במערכת הביטחון הצליחו לזהות אותו בין היתר בעקבות דפוס פעולה דומה. כמו כן, עד אמצע הלילה - לא אותרו תרמילים במרחב.

ינון שלום יתח - צבא וביטחון i24

• הוסף לסימניות
ההלוויה של צאלה גז הי"ד תתקיים בשעה 15:00 בגבעת שאול בירושלים

תיקון:

הלוויתה של האישה צאלה גז הי״ד שנרצחה אמש בפיגוע ירי המזעזע סמוך לברוכין תתקיים היום בשעה 17:30 בהר המנוחות שבגבעת שאול שם תיטמן. עם ישראל מוזמן להגיע לתת כבוד אחרון.

• הוסף לסימניות
בעלה של צאלה כתב בקבוצת ווטסאפ (מתורגם מאנגלית):

שלום חברים, יום עצוב היום.
הלילה אשתי נרצחה.

היינו בדרכנו לבית החולים כדי ללדת בשמחה את בננו הרביעי.
כמובן שאני שבור, זה טבעי, אבל אני גם מודה לה' שנשארתי בחיים ואהיה חזק כדי להמשיך ולהיות אור לעולם כולו.

כי לעולם לא ניתן להם לשבור אותנו.
אני מאוד מאוד עצוב, אבל אמשיך להילחם למען רווחת עמנו.

אני אוהב את כולכם.
אנחנו נשרוד, נצליח ונשגשג.
ה' הוא אחד.
בזמנים טובים וגם קשים –
זה לא משנה.
אם זה מהמלך האחד והיחיד שלי – אני מקבל זאת באהבה.
תגידו שאני משוגע,
אבל האם לא כולנו כאלה?

עמית סגל

• הוסף לסימניות
צאלה הספיקה לסגור צלם לברית לבנה שנמצא במצב קשה :cry: :cry: :cry:

1747311336360.png

• הוסף לסימניות
פרסום ראשון: דקות לפני הפיגוע - התצפיות של חטיבת אפרים זיהו את המחבל חמוש בנשק ארוך, זוחל לנקודת הפיגוע ומתמקם לקראת הירי. גם רגעי הירי והבריחה תועדו במערכות בזמן אמת.

התצפיות צפו במתרחש במשך דקות ארוכות אך לא נעשה דבר כדי למנוע את הפיגוע.

ינון שלום יתח - צבא וביטחון i24

• הוסף לסימניות
בפיקוד המרכז מעריכים כי את הפיגוע ליד ברוכין ביצע מחבל בודד מצד הציר ולא מדובר בירי מרכב חולף.
‏המרדף מתנהל וניתן להעריך כי יצליחו לסגור עליו מעגל מהר יותר מאשר על מבצעי הפיגוע בפונדוק

יוסי יהושוע

• הוסף לסימניות
חננאל גז, ששכל את אשתו סופד לה: "את גידלת שלושה ילדים מתוקים באהבה, מסירות וחום. כמעט והיה לנו עוד תינוק יחד. חשוב לי לבקש ממך סליחה על שלא עשיתי את המקסימום תמיד. יכולתי לתמוך בך יותר ולכבד אותך יותר. אני. רוצה להגיד לעם ישראל שאנחנו כואבים מאוד. אני רוצה להגיד לבננו היקר שנולד יתום לאמא. אני אוהב אותך מתוק שלי. אמא חיכתה לך כל כך. היה לה הריון מאוד קשה והיא עשתה הכל כדי שתגדל בשלווה ובנחת"

• הוסף לסימניות
דקות לפני הפיגוע - התצפיות של חטיבת אפרים זיהו את המחבל חמוש בנשק ארוך, זוחל לנקודת הפיגוע ומתמקם לקראת הירי.
גם רגעי הירי והבריחה תועדו במערכות בזמן אמת.
התצפיות צפו במתרחש במשך דקות ארוכות אך לא נעשה דבר כדי למנוע את הפיגוע (ינון יתח).

קבצים מצורפים

• 51255.zip
    4.3 MB · צפיות: 29
  • הוסף לסימניות
עדכון במצבו של התינוק שיולד לאחר הפיגוע בשומרון:

בשעות הבוקר חל שיפור קל במצבו של התינוק שמאושפז ביחידה לטיפול נמרץ יילודים בפגית מרכז שניידר לרפואת ילדים, והוא מוגדר כעת קשה אך יציב.

• הוסף לסימניות
במערכת הביטחון מעריכים: המחבל שחוסל אתמול בברוקין, נאאל סמארה, קשור לפיגוע הירי בברוכין - אך טרם ברור אם הוא זה שירה.

גם אחיו של סמארה נתפס בידי הכוחות ותוחקר - כמו גם מספר רב מבני משפחתו המורחבת. שב"כ עצר מספר חשודים נוספים לחקירה.

במקביל: המצור על שני הכפרים (ברוקין וא-דיכ) נמשך היות ואין זיהוי ודאי של המחבל.

ינון שלום יתח

• הוסף לסימניות
במסגרת הפעילות של צה”ל בעקבות הפיגוע בו נרצחה צאלה גז ז”ל, מדווחים הפלסטינים על הרס מבנים שמבצע צה”ל בכפר ברוקין בנפת סלפית (משם יצא ככל הנראה המחבל שביצע את הפיגוע).
אבו עלי אקספרס

• הוסף לסימניות
כוחות צה״ל הרסו מבנה בן 4 קומות ורכיבי בינוי נוספים בלתי חוקיים בכפר ברוקין בסמוך לציר בו נרצחה צאלה גז הי"ד. בשבועות הקרובים צפויים להיאכף מבנים נוספים שנבנו באופן בלתי חוקי בסמוך לציר זה.
(אמס)

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה