בטחוני פיגוע דקירה קטלני בחדרה

• הוסף לסימניות
מנכ"ל מד"א מדיווח ראשוני מדובר בשלוש זירות שונות בחדרה
יכול להיות שזה זירה אחת שהפצועים נסו כדי להמלט מהדוקר

• הוסף לסימניות
ההנחיה עבור תושבי שכונת חדרה צעירה היא להשאר בבתים האירוע עדיין מתנהל
(דוברות המשטרה)

• הוסף לסימניות
דובר המשטרה - האירוע בחדרה: פיגוע
חמישה פצועים.
מתנהל מרדף אחר הדוקר

• הוסף לסימניות
המחבל נוטרל
לפני ארבעים דקות הגיע המחבל כשהוא רכוב על אופנוע ודוקר שני אנשים בפלג גופו העליון אחד מהפצועים נכנס לבית סמוך ומתקשר למד"א
בינתיים המחבל ממשיך לרחוב ליד ופוצע עוד גבר במצב קשה ומשם ממשיך ליסוע ודוקר עוד אנשים
לאחר מכן המשטרה יוצרת קשר עין עם המחבל כשהוא רכוב על האופנוע כורזת לו לעצור ולאחר שממשיך יורים בו ומנטרלים אותו

• הוסף לסימניות
ל'כיכר השבת' נודע כי שניים מהפצועים הנם חרדים. אחד מהם, אברך תושב העיר מהקהילה הליטאית בעיר נפגע באורח קשה. פצוע נוסף בפיגוע - תלמיד ישיבת כנסת יצחק בעיר. טרם ברור מה מצבו

• הוסף לסימניות
מבית החולים הלל יפה בחדרה נמסר כי מצבם של שניים מהפועים - אנוש: "למרכז הרפואי הלל יפה הגיעו עד כה 6 פצועים מהאירוע בחדרה. סובלים מפציעות בדרגות חומרה שונות, 2 מוגדרים אנוש, 3 קשה ואחד בינוני".

• הוסף לסימניות
המחבל לא נוטרל - אחת הזירות בבית ספר דתי - שומר בית הספר ירה לו ברגל ואח"כ הוא המשיך את הפיגוע

• הוסף לסימניות
המשטרה הוציאה עכשיו הודעה רשמית שמדובר באירוע פח"ע שהמחבל הגיע לזירה באופנוע ונטרל

• הוסף לסימניות
הזוי המחבל נראה עם מעיל נפוח ומנסה להוציא משהו מתוך המעיל
ובכ"ז לא מנטרלים אותו אלא מבצעים ירי באוויר ומעצר תקין

• הוסף לסימניות
המחבל הוא ערבי ישראלי אחמד גאברין תושב אום אל פאחם

• הוסף לסימניות
עדות מצמררת

המחבל שלף סכין ונכנס לתלמוד תורה; בנס נמנע טבח מחריד​

נס בלתי נתפס: כך ניצלו הבוקר ילדי תלמוד תורה בחדרה מטבח מזעזע | מנהל הת"ת משחזר: "הכנסנו את כל הילדים לכיתות, ראיתי את המחבל ארבע מטר מולי עם סכין שלופה" | עשה למען תינוקות של בית רבן
"הפיגוע היה בסמוך לבית הספר, אבל המחבל עצמו היה בתוך המוסד": כך מעיד הרב שי מזרחי, מנהל בית ספר "להורות נתן" בחדרה. "שמעתי שיש פיגוע ברחוב הגיתית והבנתי שזה אירוע מתגלגל. מיד הכנסנו את כל הילדים מהחצר פנימה, לכיתות".

"ילדי אחת הכיתות היו בחצר ובנו סוכה, למסיבה שאמורה להיות בקרוב. ממש צרחתי עליהם, תיכנסו פנימה, בדרך כלל אני בחיים לא צועק. אחרי שכולם נכנסו רציתי להיכנס גם ואז אני מסתובב ורואה את המחבל ארבעה מטרים מולי, על הגג עם סכין שלופה", משחזר הרב מזרחי.

"התחלתי לצרוח לו לרדת משם, למזלי, כנראה השומר גם הבין שהיה אירוע והוא עשה סריקה לעזור לי, כשהוא ראה את המחבל הוא פשוט שלף אקדח וניסה להתעמת אתו. המחבל ניסה להיתמם אבל אני צעקתי למאבטח לירות בו. המאבטח ירה אבל לא פגע. המחבל ברח".

האירוע טרם הסתיים, "רק אחרי דקות אחדות החלו להגיע כוחות ביטחון, בינתיים נעלנו את כל הדלתות, את כל החלונות. הילדים היו בתוך המסדרונות, בוכים, רועדים. ניסינו להרגיע אותם ולשיר להם, אבל גם הצוות היה בלחץ".

לסיום, מסכם הרב מזרחי: "אנחנו מודים לה' על הנס שקרה, פשוט עוד רגע אחד היה פה אירוע רב נפגעים עם ילדים, והיינו יכולים להיות במקום אחר, ואני גם באופן אישי מודה לשם ששם את השומר לידי, כי עוד רגע אחד פשוט הייתי צריך להתעמת בעצמי עם המחבל".

• הוסף לסימניות
הפיגוע הקשה בחדרה - המוכר בקיוסק הסמוך לזירה מספר בערוץ 14: "המחבל נכנס לפה עם יד מדממת, עמד מולי, לקח בקבוק מים ושאל אם אני רוצה למות, הוא הכניס יד לכיס, ריססתי אותו בגז פלפל והוא יצא החוצה"

• הוסף לסימניות
אדיר סאלחין הבן של ארז שנפצע באורח בינוני בפיגוע הקשה בעיר חדרה מספר לאדיר לחקים כתב חדשות 14 בצפון: ״המחבל פתח את דלת הרכב, הוציא סכין ושיסף את חברו בגרון. אבא שלי יצא אליו על מנת להיאבק בו אך המחבל דקר את אבא שלי בידיו. הוא כרגע מתאושש לאחר שעבר ניתוח".

אדיר לחקים

• הוסף לסימניות
ויסברג:
בישיבת כנסת יצחק חדרה מעדכנים כי האברך שנפצע קשה בפיגוע בחדרה עבר ניתוח חירום בהצלחה והוא מועבר כעת להתאוששות בחדר טיפול נמרץ. המשיכו להתפלל לרפואת רפאל מרדכי בן שרה.

• הוסף לסימניות
ויסברג:
בישיבת כנסת יצחק חדרה מעדכנים כי האברך שנפצע קשה בפיגוע בחדרה עבר ניתוח חירום בהצלחה והוא מועבר כעת להתאוששות בחדר טיפול נמרץ. המשיכו להתפלל לרפואת רפאל מרדכי בן שרה.
*חיים רפאל מרדכי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה