כללי פורום לפרסום, הצעה

• הוסף לסימניות
אני בעד פתיחת פורום מיוחד לפרסום, שיהיה בו 3 ענינים פרסום, פרסום, ושוב פרסום.
בלי החלק של איך עושים ובאיזה תוכנה.

לדוגמא:
- איך ואיזה צבע משפיע על לקוח פוטנציאלי לתחום מסויים...
- האם פונט גדול מדבר יותר בקול מפונט קטן... או דווקא הפוך
- האם המסר צריך להיות ישיר, או שדווקא לא, הלקוח לא צריך להבין מה התת מודע שלו השתכנע עכשיו...
- האם יופי משנה כשעוסקים בשיווק
- למה לא מפרסמים בשחור לבן, כי זה נראה זול? כי לא שמים לב לזה? או כי הוא לא מצליח להגיע
לתו הנכון במערכת הרגשית? ולמה לפעמים רק הוא יכול לדבר.
- מה יותר טוב פחות דיבורים ויותר עיצוב, יותר דיבורים ופחות עיצוב, פחות ופחות, או יותר ויותר...
- עזרה ברעיונות שיווק, ואיך לשיפור רעיונות פחות מוצלחים
- וכו' וכו' וכו'

פורום כזה יצטרך להיות סגור מעין זרים, ושום באנר חסידי לא אמור לעלות שם :)
מה דעת הקהל?

• הוסף לסימניות
למעשה אני בעד פורום אחד לעיצוב שיש בו הכל. אבל ניתן לערוך סקר בנושא.. ואם התוצאות יהיו להפריד את זה לפורום נפרד - נפריד.
רק שיכול להיות שזה יזיק לפורום עיצוב, כי כל הדוגמאות שמעלים כאן ליעוץ יעלו שם, מה ישאר כאן?

• הוסף לסימניות
אני בעד לעסוק יותר בענייני פרסום, אבל השאלה אם זה לא יפגע בפורום גרפיקה?
אולי פשוט להעלות את ההודעות של פרסום במסגרת גרפיקה, ומי שמבין בתחום יתייחס.

• הוסף לסימניות
לדעתי לא כדאי להפריד זה יצור סיבוך ומי שלא בתחום הפרסום לא יכנס לשם
מה שכן נראה לי שבאשכולות של פרסום, זה יפתח כך למשל, "פרסום: האם כדאי צבע שחור"
דהיינו כל אשכול בנושא פרסום יפתח במילה "פרסום" או ?"פ". ומי שירצה ומבין בתחום יכנס ומי שלא לא.

• הוסף לסימניות
באלמעלה: רעיון טוב!

• הוסף לסימניות
אני בעד פורום נפרד לפרסום אבל לא בעד מה שכתבת זעליג,

מתוך כל מה שרשמת רק 3 דברים קשורים לפרסום,

1. האם המסר צריך להיות ישיר, או שדווקא לא, הלקוח לא צריך להבין מה התת מודע שלו השתכנע עכשיו...
2. מה יותר טוב פחות דיבורים ויותר עיצוב, יותר דיבורים ופחות עיצוב, פחות ופחות, או יותר ויותר...
3. עזרה ברעיונות שיווק, ואיך לשיפור רעיונות פחות מוצלחים

לזה באמת כדאי לייחד פורום עצמאי, כל שאר הדברים הם עיצוב נטו..

• הוסף לסימניות
רעיון טוב לפתוח במילה פרסום.

עיסוק בצבעים מאוד רלוונטי לתחום של פרסום, צבע משדר מסר, וחברה שבוחרת צבע מסויים בוחרת אותו בגלל המסר לא בגלל היופי.

פונט - תראה מודעות שהכל בגדול, ומודעות שיש שורת כותרת פיצית וכל הדף "ריק". מאוד קשור לשיווק. מכירה זה "הכל גדול". יוקרתי זה פונט מעוצב ודק.

כנ"ל לגבי יופי ואסתטיקה - זה ממש כן קשור, רואים בפרסום שהרבה פעמים מודעות בכלל לא אסתטיות הן מאוד חזקות כי המסר שלהן מועבר נכון. למשל - שפע שוק. מה אסתטי שם? הכל אדום. והמכירות שלהם עלו בעשרות אחוזים מאז שהתחילו עם האדום הזה (גם מתקשר לצבע מה שכתבתי למעלה).

שבת שלום לכולם.

• הוסף לסימניות
גרפיקה ופרסום הם שני תחומים נפרדים.
בפורום שעד היום הפורום עסק בנושא גרפיקה, ההתעסקות בשיווק ופרסום הסתכם בפחות מאחוז אחד או אפילו חצי אחוז.
זהו תחום שצריך לפתח אותו, זה תחום שצריך לגרום למי שלא מתמחה בו, להבין כמה שהוא חשוב.

לא כל אחד מבין שכשהוא מעצב מודעה יפה מאוד מאוד, היא לפעמים לא משרתת את המטרה,
ובפורום עיצוב, לא כ"כ התייחסנו לזה.

צריך לתת במה למי שמחפש רעיון איך לשווק, בחירת צבע, סגנון מלים, כיוון, איך מתייחסים לפלח שוק זה או אחר.
למה עשיית מבצע פשוט לא מתאים בתקופה זו...
וכמה גובים עבור עבודות בסגנון זה.

אני אישית לדוגמא, לא אחת הרצתי קמפיינים, של חמש שלבים ויותר, ולפתע נתקעתי ללא רעיון,
פשוט לא יודע מה אני הולך למכור בשבוע הבא, אבל לא ראיתי לנכון להעלות שאילה זו לפורום,
כי מעולם לא ראיתי שזה התחום שעוסקים בו.

בקיצור.
100% פורום, זה מה שמגיע לתחום הפרסום והשיווק.
הצביעו בעד.

אל תשכחו שאנחנו לא מדברים על פתיחת אתר חדש, אנחנו מדברים כולהו על פורום חדש,
כשתלחצו על הודעות חדשות, התוצאות יכללו גם את של פורום הפרסום.

פורום כזה אולי גם ימשוך כמה חברים חדשים המתמחים או מתנסים בפרסום וקאפירייטינג בלבד
שאין להם קשר ישיר לתוכנות עיצוב...

• הוסף לסימניות
טוב, שכנעת אותי שצריך פרום נפרד. הצבעתי בעד.

• הוסף לסימניות
בעצם אני לא קולט מה הויכוח אם זה נושא אחד או לא ....
אין ספק שהם 2 עולמות שונות . 2 נושאים שונים.

[דוגמא: מה ללבוש היום?! ואיך לתפור את הבגד הזה?! ודוק' :)]

לכל זמן ועת וכל תחום והמקום שלו.

אולי מי שטוען שיווצר סיבוך כזה או אחר, מגלה צד מסוים - טכנית.... אך לא דעה נגדית.

הייתי אומר שלפעמים ויתרתי על חיפוש בנושא מסוים "בגלל" העירבוביה הזאת

• הוסף לסימניות
אני חושבת שצריך פורום נפרד, עם וועדת קבלה נפרדת!
מעצב ופרסומאי זה 2 עבודות שונות לחלוטין!
אצלי רב העבודה כיום היא פרסום, ועל החשיבה שאני עושה עבור הלקוח אני גובה יותר מאשר על הגרפיקה, לא הגיוני שיבואו גרפיקאים שאינם מתמחים בפרסום רק בעיצוב, וישאלו דבר יום ביומו איך לפרסם דבר כזה או אחר, ומצד שני לא יתרמו ידע מקצועי.

אם הפורום יהיה סגור לפרסומאים בלבד, אני מבטיחה לעלות הרבה כללי יסוד ועיצות.

• הוסף לסימניות
אני מאוד אשמח ללמוד ממקצוענים בתחום, התחלתי ללמוד פרסום לפני כמה חודשים וזה שינה לי את כל צורת העבודה. ומצד שני צריכה יותר ידע (למשל בתחום של מחקר).

• הוסף לסימניות
שילת, היטבת לכתוב.

מסתמן שקיים חשש להחלשת הפורום. זה אולי נכון באחוז קטן ומסויים מאוד.
הנה רשימה אקראית של אשכולות שלא אמורים להיפתח בפורום כזה:
שאילות של איך עושים בתוכנות עיצוב או אחרות. או פיתרון בעיות.
חידושים על איך עושים משהו באותם תוכנות.
ובכלל שיחות על תוכנות, מאדובי עד נוטפאד :)
חוות דעת על עבודות פרטיות.
פרוספקטים ומודעות למינהם, שאין ביניהם לשיווק ופרסום ולא כלום.
כל עיצוב שאינו פרסום, כגון: ברכונים, ברכות, לוחות, הודעות חגיגיות, כריכות ספרים וכו'...
חוות דעת על עבודות חסידיות (עיין ערך ווקסברגר).
כל מה שעוסק בקבצים ודפוס.
בקשות לתמונות או קבצים למיניהם.
כל עבודה שהלקוח לא מעוניין לשלם עליה על מה שמעבר לעיצוב :)

נראה שלא השארתי כלום לפורום החדש, מה?
אז כאן רשימה אקראית של מה כן:
שיחות על כללי יסוד בתחום הקאפירייטינג, פרסום ושיווק.
תכנון קאמפיינים ארוכי טווח.
ניתוח אפקטים שפרסומת רושמת אצל אנשים.
מה אנשים זוכרים יותר בפרסומת.
הבאת דוגמאות של פרסומאים גדולים וניתוחם, ללמוד וללמד.
תורת הצבעים או יותר נכון, השפעתם על המוח.
ועוד ועוד...

הצביעו בעד.
(עוד תחשבו שלקחתי את זה אישית. אז כן. זהו פשוט תחום שמעניין אותי הרבה יותר, ואני מתמחה בו יותר מאשר בעיצוב גרידא)

• הוסף לסימניות
או קי שילת את רוצה פורום נפרד לפרסומאים , אין בעיה.
את מפחדת מכל מיני נודניקים שלא מבינים וכל הזמן ישאלו אז ההצעה שלי שהפורום יהיה מותר לצפיה לכולם ומתר לכתיבה רק לפרסומאים
מדוע למנוע מגרפיקאים שיכולים להיעזר בזה הרבה מלקרא את דבריכם המחכימים, זה נהנה וזה לא חסר!

• הוסף לסימניות
אני מעונינת לעשות פורום מקצועי שיאפשר גם רכש מדיה בזול ועוד כל מיני דברים טובים, אני מעונינת להביא לפורום את השמות הגדולים בתחום היחצנות, תקציבאות, הקופירייטרים, המדיה וכו' עמ"נ שהם באמת ישתתפו חייב להיות אאוטינג מלא בפורום זה!!! והוא חייב להכיל אנשי מקצוע חזקים בתחום, בדיוק כמו שעיצוב גרפי מכיל מקצוענים מתחום העיצוב!

האם עדיף להשאר בחממה הקטנה שלנו ולוותר על תורת הפרסום, על כח הרכש המרוכז, וכו'
או שאפשר לפתוח פורום נוסף לפרסום בו יהיה סגנון מבחן כניסה שונה, וכללים מתאימים, ואאוטינג מלא?

מחכה לשמוע את דעתכם
שילת

• הוסף לסימניות
שילת, יש לי רק שאלה קטנה...
ההצעה שלך נראית לי מאוד מאוד, האמת שהיא אפילו מלהיבה אותי.
השאלה אם יהי'ה מקום בפורום כזה למי שרק מתחיל בתחום, כמוני, שאין לי כל כך נסיון, יש לי ידע של מתחילה, ואני שואפת להרחיב אותו.

• הוסף לסימניות
לאריאל'ס
אני בעד בנ"א כמוך, שמתחילים מקטן עם שאיפות להגיע רחוק....
גם אני התחלתי מ- 0 , כ"כ מ- 0 , למדתי C++ ו- Vb קניתי מחשב, וכמנהג המתקינים התקינו לי עליו בין היתר פוטו שופ 3 וקורל 5, שיחקתי איתם... בהתחלה אפילו לא קניתי ספרים, רק הלוותי מהספריה בסמינר... ללמוד נורמלי לא הלכתי, לא תוכנה ולא עיצוב....
עד שהשקעתי ציוד... עד שקניתי תמונות, פונטים, ספרים וכו' עברתי הרבה מאד, ובזכות הרבה בנ"א טובים באמצע הדרך, התקדמתי ב"ה.

גם היום יש לי עוד הרבה מה להתקדם,אמנם זנחתי קצת את העיצוב לטובת הפרסום ובשניהם יש עוד הרבה מה וממי ללמוד...

לפורום פרסום אני מחפשת בנ"א שהם אמיול, ברגע שמעלים משהוא כבר אפשר להתחיל להוריד....

צריך לחשוב הרבה איך לסגור את הפורום בצורה שגם המעונינים החדשים יוכלו ללמוד וגם המקצוענים לא ינזקו.

כי להבדיל מתחום העיצוב שהרווח הוא על העבודה ועיצות למינהם אינם העבודה עצמה, אלא הגרפיקאי נעזר בהם כדי לעבוד את עבודתו.

הפרסומי חי מרעיונות שווק, מפילוח שוק נכון, מרכש מדיה מתוחכם, כל מה שהוא מוכר זה דיבורים, אם יתן אותם חינם, מה נמכר בכסף???

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה