מדריך פודקאסט AI עם 2 גברים מנחים? | המדריך המלא

• הוסף לסימניות
היי, זה שוב יענקלה.

אז בעקבות המאמר הקודם - "ליצור פודקסאט AI בעברית ב2 דקות?!" (שאגב, אם לא קראתם אותו – עכשיו זה הזמן)
ובעקבות הרבה בקשות ופניות – "איך ליצור פודקאסט עם 2 מנחים גברים"? (או 2 נשים)

במדריך הזה בעז"ה נלמד לא רק ליצור פודקאסט עם 2 מנחים גברים אלא גם נוכל לתקן שגיאות בהקראה, לכתוב את תסריט הפודקאסט בעצמנו, ועוד הרבה פיצ'רים נוספים.
ואנחנו נשתמש בפיצ'ר החדש בגוגל AI סטודיו – הקראה של טקסט בעברית באמצעות AI.

בשביל ליצור את הפודקאסט - יש לנו כמה אופציות:

אפשרות 1: לכתוב את תסריט הפודקאסט בעצמנו מאפס.

נכנס לגוגל AI סטודיו, נתחבר באמצעות חשבון הגוגל.

נבחר באפשרות הראשונה – נסה את ג'מיני.
1 לכידה.PNG

מתוך 4 הריבועים - נבחר בשמאלי העליון (מסומן בתמונה).

לכידה 2.PNG

בדף שנפתח לנו – יש לנו בעצם בצד שמאל מקום להכניס טקסט. באמצע – תצוגה מקדימה. בימין – הגדרות נוספות.
‏‏לכידה2.6.PNG

כברירת מחדל יש לנו דיאלוג קצר באנגלית בין 2 דוברים, אנחנו לא צריכים אותו כמובן.
אז בכותרת העליונה "Style instructions" נכתוב את סגנון הטקסט שלפנינו – ובמקרה שלנו – 2 גברים מדברים בנינוחות בפודקאסט.

לאחמ"כ במרכז הדף – מופיע לנו דיאלוג בין Speaker 1 ל- Speaker 2. נמחק את ברירת המחדל רק את תוכן הדיאולוג עצמו. ועכשיו אפשר להוסיף את הטקסט שלנו, לדוג' – אם יש לי טקסט של דיאלוג בין ראובן לשמעון – אז מבחינתי ראובן יהיה Speaker 1 ושמעון יהיה Speaker 2. לאחמ"כ אפשר להמשיך את הדיאלוג ביניהם ע"י לחיצה על Add dialog.
לכידה 3.PNG

לאחר שסיימנו לכתוב את הטקסט – בצד ימין – בהגדרות – יש שם אפשרות לשנות את הקולות. נבחר ב2 קולות של גברים או נשים - נלחץ למטה על הכפתור הכחול RAN. ולאחר מספר שניות או דקות (תלוי באורך הטקסט) תקבלו את הפודקאסט מוכן – ותוכלו להוריד אותו למחשב.

אפשרות 2: להשתמש בגוגל נוטבוק כדי לייצר את טקסט הפודקאסט.
  • נכנס לגוגל נוטבוק נעלה מקורות וניצור פודקאסט. (המדריך המלא – במאמר הקודם). אני לצורך העניין אבחר בערך של המכלול על "בננה".
  • נתמלל את הפודקאסט לטקסט. אני משתמש באתר TurboScribe שבו התמלול גם מזהה ומחלק את הטקסט לפי דוברים, אבל אתם יכולים להשתמש בעוד אתרים לתמלול בחינם. לדוג' באתר ivrit.ai, ועוד.
  • נבקש מצ'אט GPT שיחלק את תמליל הפודקאסט ל2 דוברים. Speaker 1. ו- Speaker 2. או לעצלנים - תעתיקו את הטקסט הבא לGPT.
בהודעה הבאה שלי אני אשלח לך תמליל של פודקאסט.
תחלק לי את הדוברים בפודקאסט כך:
Speaker 1: שלום מה נשמע
Speaker 2: הכל בסדר ברוך השם
  • נכנס לגוגל AI סטודיו. ונחזור על השלבים שעשינו לעיל. נדביק את הטקסט בצד שמאל. נבחר בהגדרות את הקולות. נלחץ ran. וזהו. הפודקאסט מוכן - עם קולות של 2 גברים. ואם יש טעויות תמיד אפשר לחזור ולתקן את הטקסט.
וגם הפודקאסט על הבננה שאני הכנתי - מוכן.

ליצור את הפודקאסט בגוגל נוטבוק באנגלית (לשנות דרך ההגדרות) - באנגלית יש הבנה עמוקה יותר של הטקסט ואפשר לשלוט באורך הפודקאסט עד אפילו לפודקאסט של שעה ויותר. לאחמ"כ לתמלל לאנגלית ואז לתרגם לעברית (בTurboScribe אפשר לתמלל ישירות לעברית), ולהמשיך עם השלבים לעיל.

-------------------------------------------
זהו עד כאן להיום. מקווה שעזרתי.
אני הייתי יענקלה - מוזמנים לבקר בערוץ היוטיוב שלי.
ביי.

קבצים מצורפים

• לכידה 2.PNG
    לכידה 2.PNG
    KB 93.3 · צפיות: 24
  • לכידה 2.5.PNG
    לכידה 2.5.PNG
    KB 72.4 · צפיות: 23
  • 1749215762312.png
    1749215762312.png
    KB 138.9 · צפיות: 21
  • הוסף לסימניות
שכוייח
השתמשתי בזה אבל נדמה לי שצריך לקחת קטע קטע בנפרד ולהדביק לדובר א ואז לעבור לקטע הבא ולהדביק לדובר ב' אני צודק או שיש מצב שהוא עושה את זה לבד, כי אם לא זה עבודה..... (ובעידן הAI אנחנו לא אוהבים לעבוד....)

• הוסף לסימניות
שבוע טוב
מה יכולה להיות הסיבה שהוא משמיע רק כמה מילים ומפסיק?

• הוסף לסימניות
שכוייח
השתמשתי בזה אבל נדמה לי שצריך לקחת קטע קטע בנפרד ולהדביק לדובר א ואז לעבור לקטע הבא ולהדביק לדובר ב' אני צודק או שיש מצב שהוא עושה את זה לבד, כי אם לא זה עבודה..... (ובעידן הAI אנחנו לא אוהבים לעבוד....)
אין צורך להעתיק דובר דובר. תקרא את המדריך - הכל מוסבר.

• הוסף לסימניות
מהנסיון שלי מסתבר שנטפרי לא הכי זורמים עם זה, זה מייצר הקלטה של שורה שתיים וזהו.
אשמח אם יש משתמשי נטפרי שהצליחו.

• הוסף לסימניות
אבל למה הוא לא הצליח ליצור את זה???

• הוסף לסימניות
מה הסיבה שזה מקליט בדיוק חצי שניה?

• הוסף לסימניות
זה לא עובד, הקובץ יוצא פחות משנייה אשמח שיעזרו איך לעשות

• הוסף לסימניות
אפשרי דרך ה-API, אבל מתאים רק למפתחים, וזה לא בחינם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה