עוקץ ?

  • הוסף לסימניות
  • #1
רציתי לשתף בסיפור מוזר שקרה לי הערב, ואני לא מצליח לקלוט מה עומד מאחוריו.
התקשר אלי אדם ממספר טלפון מזוהה, ואומר לי שלום מדבר ........ מהתאונה בקינג גורג.
שאלתי אותו מה הכוונה ?
אז הוא אמר לי שמדבר ההוא שפגעתי ברכבו על ידי הרכב שלי, ונתתי לו את הפרטים.
שאלתי אותו עם מי הוא מדבר, והוא אמר לי את שמי המלא.
שאלתי אותו ממי קיבל את מספר הטלפון, והוא טען שאני נתתי לו את זה בזירת התאונה.
אמרתי לו (את האמת) שאין לי רשיון ולא רכב ולא ידוע לי על מה מדובר.
הוא אמר שכנראה קרתה פה איזה טעות, והוא מתנצל.

מישהו יודע מה יכול לעמוד מאחורי כזה סיפור.
 
  • הוסף לסימניות
  • #2
יש רכב על שמך אצל מישהו אחר ?
או שמישהו עבד אליו .
אני מציעה לך לברר אצל עו"ד או מישהו שמתמצא מה קורה אם פונים אליך מחברות ביטוח, או בית משפט,
אני הולכת רחוק,אבל כדאי, כדי להיות רגוע.
 
  • הוסף לסימניות
  • #4
נכתב ע"י ROT;1118805:
יש רכב על שמך אצל מישהו אחר ?
או שמישהו עבד אליו .
אני מציעה לך לברר אצל עו"ד או מישהו שמתמצא מה קורה אם פונים אליך מחברות ביטוח, או בית משפט,
אני הולכת רחוק,אבל כדאי, כדי להיות רגוע.
אין לי רכב ולא היה לי.
 
  • הוסף לסימניות
  • #5
נכתב ע"י מילה בסלע;1118808:
עדיין לא פסה טעות מן הארץ.
זו טעות מאד משונה א"כ, כי הוא ידע את שמי המלא עם מספר טלפון.
מה שיכול להיות אופציה שמישהו באמת פגע בו, והוא רצה לחמוק ממנו אז הוא מסר את שמי ומספר הטלפון שלי, אבל קשה לי למצוא מישהו שמכיר אותי כ"כ טוב שיפיל עלי כזה תיק.
 
  • הוסף לסימניות
  • #6
וואיי.
היית צריך לשאול אותו מה מספר הרכב ש"מסרת" לו.
 
  • הוסף לסימניות
  • #7
נשמע כאילו משהו פשוט נתן לו את הפרטים שלך.
תשאל אותו אם הוא ראה תעודה מזהה. (אגב תקליט כל שיחה איתו כדי שיהיה לך הוכחה אח"כ) ברגע שהוא אומר לא בהקלטה אז יש לך מוצא מהסיפור. כדאי גם לברר את מס' הרכב הפוגע פה הוא לא יכול לזייף זהות כי הוא רושם לפי מה שהוא רואה בעיניים.
 
  • הוסף לסימניות
  • #8
כדאי לברר אם אחד החברים או מבני המשפחה, חברהמן, לא חמד לו לצון לצורך תכנית למסיבת הפתעה לסבתא.
 
  • הוסף לסימניות
  • #9
ואולי..
באמת קרתה לו תאונה עם בן אדם בעל אותו שם, והוא מחפש אותו ע"י שמו.
 
  • הוסף לסימניות
  • #10
אולי הוא פשוט עשה תאונה לעצמו ורצה להוציא כמה שיותר כסף מהביטוח ולכן ניסה את מזלו והעליל על מישהוא, ואם באמת היה לך רכב, אולי היה הולך לו, אם לא היית מצליחה להוכיח שלא.
 
  • הוסף לסימניות
  • #11
נכתב ע"י pinati;1118927:
ואולי..
באמת קרתה לו תאונה עם בן אדם בעל אותו שם, והוא מחפש אותו ע"י שמו.
לכן שאלתי אותו מפורשות אם הוא השיג את הטלפון שלי מ144, והוא אמר שלא, אלא שאני נתתי לו את המספר.
חשבתי על רעיון שמישהו אחר יתקשר אליו ויציג את עצמו כסוכן ביטוח שרוצה להציע לו פוליסה של ביטוח רכב לאור התאונה שהיתה לו, ואז לשמוע מה תהיה תגובתו.
 
  • הוסף לסימניות
  • #12
לא יודע מה זה, אבל זה בהחלט יכול להיות עוקץ אם כי לא מקצועי.
אבל זה מגניב איך לאנשים לא נגמרים הרעיונות איך להוציא כסף מבני אדם במרמה.
 
  • הוסף לסימניות
  • #13
ממש ממש לא מגניב!
 
  • הוסף לסימניות
  • #14
אולי יש כאן בעיה הרבה יותר עמוקה של גניבת זהות?
 
  • הוסף לסימניות
  • #17
אצלנו היה גם מקרה מוזר.
התקשרו בוקר אחד מאיזה מכולת באיזור, מה עם הקניה שעשינו אתמול בערב, 1000 ש"ח קניה לברית.
מסתבר שמישהו השאיל זהות - רצה לעקוץ אותנו או את המכולת?
כך שהדברים האלו קורים....
 
  • הוסף לסימניות
  • #18
אצלי התקשרו אתמול ממספר חסוי לתאם חבילה שאמור להגיע אלי, שאלתי מי שולח לי חבילה ענו לי שהם רק מתאמים וכשהשליח יתקשר אשאל אותו, בינתיים אף אחד לא התקשר
 
  • הוסף לסימניות
  • #19
אין לך רכב כך שאין לזה משמעות
או שהוא מחפש להפיל על מישהו ולקחת פרטים על ב"א זה לא בעיה או שמישהו מסר לו את הפרטים שלך והתחפף אך זה נשמע לי פחות כי בד"כ לוקחים גם מספר רכב
התקשר אלי משהו שבוע שעבר ובקש את שמעון- אמרתי לו שזו טעות אז הוא אמר שזה בקשר לתאונה אתמול- אמרתיי לו שאין לנו רכב, הוא היה נבוך ואמר לי שנתנו לו את המס' הזה...
 
  • הוסף לסימניות
  • #20
נכתב ע"י יערי;1118817:
זו טעות מאד משונה א"כ, כי הוא ידע את שמי המלא עם מספר טלפון.
מה שיכול להיות אופציה שמישהו באמת פגע בו, והוא רצה לחמוק ממנו אז הוא מסר את שמי ומספר הטלפון שלי, אבל קשה לי למצוא מישהו שמכיר אותי כ"כ טוב שיפיל עלי כזה תיק.

עם הרב אגרון והרבנית אחת ארבע ארבע
זה ממש לא קשה להכיר כל אחד בארץ...
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שוב כמה מילים...

האמת שכבר כמה ימים שאני מתכננת לכתוב את ה"כמה מילים" לחוברת זו, פסח תשפ"ו.

מתכננת, מתחילה ועוצרת.

כי איכשהו, במקום כמה מילים חדשות, אפשר לפתוח את כמה המילים של חגים תשפ"ו, של פסח תשפ"ד....ועוד.

שוב אנחנו בחופשות כפויות.

שוב מלחמה. ואזעקות. אש. הרס וחורבן.

שוב גולים רבים מבני העם שלנו מבתיהם שניזוקו. שוב נחרד הלב עם כל פיצוץ, הדף ורעידה של חלונות הבית.

שוב ממ"ד שמשתחל בין אקונומיקה לספוג הפלא. ואולי זה האקונומיקה וספוג הפלא שמשתחלים בין ממ"ד לממ"ד.

שוב תזכורות קשות לכך שאנחנו עדיין בגלות. גלות בתוככי הארץ המובטחת שלנו.

ושוב לוחשות השפתיים תפילה והלב מבקש שתבוא כבר הגאולה.

רק הבוקר ישבתי בממ"ד בעת שהיתה אזעקה. קולות הנפץ שנשמעו מבחוץ היו חזקים במיוחד. התרגלנו אמנם. אבל בכל פעם הם מרעידים את החלונות....ובעיקר את הלב. הבוקר הם היו חזקים במיוחד וקול חבטה של מתכת נלווה אליהם. היה ברור שזה קרוב אלי ממש.

רגעים מספר אחרי שיצאנו מהממ"ד נודעתי לנס שאירע ממש כאן, קרוב לבית שלי.

פצצת מצרר נחתה באתר בניה בסוף הרחוב שלי. נחתה ולא התפוצצה. 1.5 אורך של נס

וזו לא פעם ראשונה. רסיסי יירוט ענקיים בגודל של מכונית נפלו. ולא רק כאן.

ואז הבנתי שיש לי כמה מילים לחוברת הזו. כמה מילים שאפשר לעטוף במהודק למילה אחת- "ניסים"!

בכל דור דור עומדים עלינו לכלותינו. עוד משחר ההיסטוריה. פרעה, עמלק, מדי ופרס, בבל, יוון, ספרד בימי האינקוזיציה, גרמניה של מלחמות העולם, עיראק, חמאס, חיזבאללה, איראן. בכל דור ודור עומדים עלינו לכלותינו, בגוף ובנפש- והקב"ה מצילנו מידם.

לא נדרשת הסתכלות עמוקה בכדי לראות את הניסים הגלויים שמתרחשים סביבנו בכל יום.

פצצות מצרר שלא מתפוצצות. טילים שנופלים בשטחים פתוחים, או כאלו שמכלים את זעם הנפץ שלהם על עצים ואבנים. מאות טילים שבעזרתו יתברך מיורטים, שברי יירוט שנוחתים בינות לבניינים, בחצרות בתים, ובתוככי בתים ומכריזים בקול גדול על ניסים שהביאו בכנפיהם.

העם שלנו כואב את כאבם של כל הפצועים, את החלל והריק שמותירים אחריהם הרוגים הי"ד. הלב נרעד מול כל אלו שאבדו בית, הכאב הוא גדול ואמיתי, אבל בד בבד עם זאת הוא מודה על הניסים הגדולים. על מה שיכול היה לקרות וברוך ה' לא קרה. על עשרות נפילות שלא הזיקו, על מטחים שהותירו אחריהם קל נפץ ושובל אבק ללא פגיעות בנפש.

בזכות מה זוכים אנו לניסים גדולים כל כך, ניסים שאין להם הגיון על פי דרך הטבע?

התורה בחומש דברים, פרק י"א, מדברת על הניסים הגדולים שעשה הקב"ה לעם ישראל במצרים, במדבר ובארץ ישראל. היא מתארת את הניסים "אֶת-גָּדְלוֹ--אֶת-יָדוֹ הַחֲזָקָה, וּזְרֹעוֹ הַנְּטוּיָה. וְאֶת-אֹתֹתָיו, וְאֶת-מַעֲשָׂיו, אֲשֶׁר עָשָׂה, בְּתוֹךְ מִצְרָיִם--לְפַרְעֹה מֶלֶךְ-מִצְרַיִם, וּלְכָל-אַרְצוֹ. וַאֲשֶׁר עָשָׂה לְחֵיל מִצְרַיִם לְסוּסָיו וּלְרִכְבּוֹ, אֲשֶׁר הֵצִיף אֶת-מֵי יַם-סוּף עַל-פְּנֵיהֶם, בְּרָדְפָם, אַחֲרֵיכֶם; וַיְאַבְּדֵם ה', עַד הַיּוֹם הַזֶּה. וַאֲשֶׁר עָשָׂה לָכֶם, בַּמִּדְבָּר, עַד-בֹּאֲכֶם, עַד-הַמָּקוֹם הַזֶּה. וַאֲשֶׁר עָשָׂה לְדָתָן וְלַאֲבִירָם, בְּנֵי אֱלִיאָב בֶּן-רְאוּבֵן, אֲשֶׁר פָּצְתָה הָאָרֶץ אֶת-פִּיהָ, וַתִּבְלָעֵם וְאֶת-בָּתֵּיהֶם וְאֶת-אָהֳלֵיהֶם--וְאֵת כָּל-הַיְקוּם אֲשֶׁר בְּרַגְלֵיהֶם, בְּקֶרֶב כָּל-יִשְׂרָאֵל. כִּי עֵינֵיכֶם הָרֹאֹת, אֶת-כָּל-מַעֲשֵׂה ה' הַגָּדֹל, אֲשֶׁר, עָשָׂה..."

לאחר תיאור הניסים, ממשיכה התורה ומתנה תנאי לזכות בניסים ובזכות האחזקה בארץ ישראל "וּשְׁמַרְתֶּם, אֶת-כָּל-הַמִּצְוָה, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוְּךָ, הַיּוֹם--לְמַעַן תֶּחֶזְקוּ, וּבָאתֶם וִירִשְׁתֶּם אֶת-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר אַתֶּם עֹבְרִים שָׁמָּה, לְרִשְׁתָּהּ. וּלְמַעַן תַּאֲרִיכוּ יָמִים עַל-הָאֲדָמָה, אֲשֶׁר נִשְׁבַּע ה' לַאֲבֹתֵיכֶם לָתֵת לָהֶם וּלְזַרְעָם--אֶרֶץ זָבַת חָלָב, וּדְבָש"

זכות הקיום שלנו, זכות האחזקה שלנו בארץ ישראל – היא קיום המצוות. ככל שנרבה בהם, כך נזכה לראות את ידו הגדולה של הקב"ה מגינה עלינו בניסים גדולים הלאה

"כִּי אִם-שָׁמֹר תִּשְׁמְרוּן אֶת-כָּל-הַמִּצְוָה הַזֹּאת, אֲשֶׁר אָנֹכִי מְצַוֶּה אֶתְכֶם--לַעֲשֹׂתָהּ: לְאַהֲבָה אֶת-יי אֱלֹהֵיכֶם, לָלֶכֶת בְּכָל-דְּרָכָיו--וּלְדָבְקָה-בוֹ. וְהוֹרִישׁ ה' אֶת-כָּל-הַגּוֹיִם הָאֵלֶּה, מִלִּפְנֵיכֶם; וִירִשְׁתֶּם גּוֹיִם, גְּדֹלִים וַעֲצֻמִים מִכֶּם"

והלוואי שנזכה לעובדו בשמחה, גם בזמנים קשים בהם הבלבול בבית ומחוץ גדולים.

הלוואי.

והלוואי ונזכה לגאולה השלימה בקרוב.

-------

תודות, כי איך אפשר בלי?

בראש התודות, תודה גדולה לבורא העולם על כל הטוב והשפע שהוא מרעיף עלינו בכל רגע. תודה על מתנות שממטיר עלינו גם בימים טרופים אלו. תודה על כח ויכולת. תודה.

תודה לאיידי וויס האלופה שפנתה אלי מעצמה ברצון לעצב גם את החוברת הזו עוד בטרם עלתה במוחי השאלה אם תהיה השנה חוברת או לא. תודה על עבודה מקצועית בנועם, בשמחה, בצורה נקייה ביותר. זקוקים למעצבת? איידי תעשה עבורכן את העבודה באופן המקצועי ביותר!

תודה להורים שלי שנותנים בלי סוף. לאמא שלי, השראה עבורי בבישול [על אף ולמרות שמלחיצה אותי ממש כשהיא כבר עמוק בסירי הפסח כשאני עוד טובעת עמוק במקרר ואקונומיקה].

תודה למשפחתי האהובה. סליחה על טעימות שנכפות עליכם לעיתים. סליחה על שנדרשתם לפנות לבלאגן צילומים שאני יצרתי. לא מבטיחה שלא יקרה שוב.

תודה לכל המפרגנות. הפרגונים שלכם הם השמן שמניע את גלגלי העשייה שלי.

------

בחוברת הושקעו מאמצים גדולים, זמן ומחשבה. אנא, הקפידו שלא להעביר בקבוצות ללא אישור מראש. מנעו ממני את עוגמת הנפש הזו.

העברתם מתכון בודד? ציינו את המקור. מתן קרדיט הוא תשלום קטן [ומתבקש] להשקעה גדולה.

בחוברת זו הוספנו אייקונים בראש כל מתכון. שימו לב אליהם. יש בהם מידע שיכול עזור לכן. התחדשנו באייקון של מיניקיטשן. מתכון שמתאים להכנה במיני- צויין ככזה.



רוב התמונות שבחוברת הם תמונות של המנות שהכנתי בפועל. חלק עברו עיבוד קל ב AI. בתמונות כאלו העיבוד היה לרקע בלבד ולא למנה עצמה. המנות אותנטיות כפי שיצאו לי בהכנתן. עם זאת, ישנם מספר תמונות שיוצרו ב AI, כולל המנה עצמה. בתמונות האלו המנות משקפות את התוצאה ב 95% לפחות. תמונה שלא עמדה בתנאי הזה – נפסלה. חשוב לציין כי גם המתכונים שבהם התמונה כולה נוצרה ב AI, המנות הן מנות שהכנתי בעבר ולא כאלו שלא ניסיתי. כך שגם תמונה שנוצרה ב AI כולה, משקפת כמעט במדוייק את התוצאה.

אפשר להעביר לפרטיים. העברה לקבוצות כפופה לאישורי.

להורדת החוברת לחצו כאן

חג כשר ושמח

העני
שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

יש באתר ad https://www.ad.co.il/
פרסומת לרחפן מקצועי ב1,100 ש"ח בלבד
התכתבתי עם המוכר שמבקש ממני להעביר את הכסף בwestern union לטורקיה
זה מריח עוקץ
הוא מבטיח לי שאין לי ממה לדאוג
האם להאמין לו ?
מה דעתכם ?
פורסם אצלנו במייל:

עוקץ מתוחכם בניסיון פריצה לחשבון בנק

תקראו עד הסוף!

אתמול קיבלתי הודעה מבנק הפועלים עם קוד אימות לכניסה, למרות שלא ניסינו להיכנס- מישהו ניסה לפרוץ לחשבון.
ישר נכנסתי לאפליקציה עצמאית והחלפתי סיסמה, הוספתי אימות דו שלבי.

היום בצהריים מתקשר מישהו מהמספר 073-3632614 ומציג את עצמו "ממחלקת הביטחון של בנק הפועלים, יש ניסיון פריצה לחשבון". שואל אם מדבר עם מיכל ומבקש את מספר הת.ז שלי לאימות. עניתי לו "לא הבנתי, אתה התקשרת אליי, למה אתה צריך את הפרטים שלי?"

הוא אמר לי בעצמו את מספר הת.ז שלי "יש מולי הכל", אז אמרתי לו "אוקיי אתה לא צריך את זה ממני אם ככה".
התחיל להגיד שהוא חייב לזהות אותי כדי לוודא שהוא מדבר איתי, אמרתי לו שאני לא מוסרת פרטים בטלפון ומוכנה להזדהות רק דרך המערכת של הבנק כמו תמיד.

אז הוא אמר שהוא שולח לי הודעת סמס מהמערכת של הבנק. לקח לה הרבה זמן להגיע (מה שבדר"כ מגיע מיד), היא הופיעה תחת השרשור הרגיל שמזוהה "בנק הפועלים" עם כל ההודעות של הריביות, קודי אימות והכל- כביכול הכי לגיטימי! ועדיין משהו הרגיש לי לא בסדר. אמרתי לו שלא ככה אני מזדהה מול הבנק ואני לא מוסרת פרטים. אמר שהוא יאפס לי שם משתמש וסיסמה כדי שאוכל להתחבר, צעקתי עליו "בשום אופן לא! אני אעשה את זה בעצמי דרך האפליקציה!" אז הוא אמר שהוא חוסם את החשבון לפעולות וניתקנו.

התקשרתי למוקד הונאות של בנק הפועלים והנציגה מיד אמרה לי שזה היה ניסיון עוקץ וכל הכבוד שלא מסרתי לו שום פרט, כי השיחה הקודמת שלה הייתה עם מישהי שנגנבו לה ככה 5000 שח מהחשבון
הייתי איתם עכשיו חצי שעה על הקו לתחקיר של האירוע.


בעלי שנכח בשיחה בעצמו אמר שהיה נופל בזה בלי לחשוד, ועוד אמר שהייתי לא נחמדה למישהו שמנסה לעזור לי..

תיזהרו ותזהרו אנשים אחרים בעיקר אנשים מבוגרים שלא יפלו לעוקץ המתוחכם

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  13  פעמים
למעלה