שיתוף - לביקורת עובר ושב

• הוסף לסימניות
על רזיאל הוא שמע במקרה. סתם שיחת סמולטוק בהפסקה קצרה בין קידוד לקימפול.
"רציני, אתה מאמין בזה?"
"מאמין לגמרי" אמר יריב ועצם עיניים להגביר את הרושם.
עמית נשאר ספקני. ובכל אופן מצא את עצמו מתקשר וקובע תור. במזל ממש היה תור פנוי למחר.
החדר היה מלא פלקטים של עיניים שונות, שרטוטים ודיפלומות לועזיים. ניכר שהבעלים רצה לעשות רושם של דוקטור ולא של מכשף. רזיאל הציץ לתוך עיניו עם מכשור מתקדם. אחר כך הזין נתונים במחשב שעה ארוכה. לעמית היה רושם שהאבחנה הסתיימה כבר בדקה הראשונה, והוא סתם מושך את הזמן כדי שלא ירגישו שהוא לוקח 600 ש''ח על דקת עבודה.
רזיאל כנראה קורא גם מחשבות, לא רק עתידות, כי באותו רגע הוא פנה אליו.
"עמית" אמר, "אולי לא תאהב לשמוע, אבל אני רואה בבירור שאתה עומד להיפרד מכל הכסף שלך. אבל הכל. וזה יקרה בקרוב".
עמית חייך חיוך עקום. רזיאל לא התרגש. "הכסף הוא שלך. ואתה גם רוצה לדעת לאיפה ילך הכסף?"
"נו?", שאל עמית.
"לאחד בשם יוסי, הוא גר כמה קילומטרים ממך. לא רשום לך בעין כתובת מדוייקת", סיים בגיחוך.
עמית יצא אל רחוב בוגרשוב והחיוך העקום נמחק מפיו. אולי הוא כן יודע מה הוא אומר. וזה אומר שהדירה, הרכב, החסכונות, הפנסיה, ואפילו צוציק, ילכו לאיזה יוסי עלום. הזעם החל מפעפע בו. הוא לא יתן שכסף שהוא עשה בעשר אצבעותיו, ממש בעשר אצבעותיו על המקלדת, יפרד ממנו וינופף לו לשלום.

כבר מבחוץ שמע את הנביחות של צוציק. התגעגע החמוד. בפיזור נפש שפך לו דוגלי והתיישב על הכורסה. איך בדיוק הכסף יגיע לאותו יוסי, אם היה יודע היה מתגונן. אולי יוסי הוא האקר מטורף שפורץ לבנקים בשניות. אולי הוא עורך דין שיודע לתפור תיקים. אולי הוא יהפנט אותו ויחתים אותו על מסמך... די. הוא משתגע.
אין לו עם מי להתייעץ. אין אשה. אין ילדים. חברים יש רק באגד. צוציק נורא חכם אבל לא יכול להעביר את זה במילים. ואז עלה בו רעיון מופלא. יש לו מישהו נטול אינטרסים לגמרי. נס שהוא חי ב 2023. באצבעות מתוחות הקיש: מגיד עתידות אמר לי שאני עתיד להפסיד את כל הכסף בקרוב. איך אתה מייעץ לי לשמור עליו.
התשובה הגיעה תוך כמה שניות: זה מאוד לא נחמד לשמוע. האם אתה מאמין למגיד העתידות?
בטחונו התערער מעט אך הוא השיב: נאמר שכן.
הרובוט ענה: עליך לבטח את רכושך בחברת ביטוח.
עמית: לא סומך עליהם.
רובוט: מה עם להפקיד בבנק?
עמית: רוצה את הכסף קרוב אלי.
רובוט: האם אתה אדם אחראי?
עמית: בטח.
רובוט: ודאי שמעת שבנק סיליקון וואלי נפל ומנגד הביטקוין עלה. תמכור את כל הרכוש, בכסף תקנה ביטקוין, ואת הקוד של הביטקוין תשמור צמוד אליך.

עמית נהנה מעצה. חבריו לעבודה התפלאו לראות אותו מתנייד בסובארו חבוטה במקום הג'יפ המהודר. הוא הסביר להם שזו שיטה חדשה לניקוי רעלים רוחניים, משהו של גישה מינימלית לקוסמוס. את צוציק מסר לעמותה לכלבים נטושים וזה היה יום מאוד קשה לשניהם. את הקוד של הביטקוין שמר על כרטיס מיקרו sd שאוחסן בתוך הסמארטפון, שממנו כמובן לא נפרד לרגע.

כמו כל שמאלני טוב, יצא עמית בדבקות להגנה על הדמוקרטיה. באותו ערב תוכננה הפגנה אדירה בבני ברק. הוא הרגיש שתפס שני ציפורים במכה אחת. גם להפגין בעד הדמוקרטיה וגם נגד החשוכים. בתכל'ס היה די משעמם. אותם דגלים. אותם קריאות. אותם שלטים. החרדים לא שיתפו פעולה. הוא טייל בין המפגינים כשלפתע החל להשמע שיר לא מוכר בווליום גבוה. הוא הקשיב למילים. משהו על מלאכים. מלאכי השלום. איזו מחווה יפה מצד המארגנים. הוא מלאך שלום. חבל שבצד השני לא מבינים את זה. המפגין לידו התנהג קצת מוזר. הוריד את הקסדה, והתחיל למחות את העיניים ולמחוט את האף. רגשן. העסק נעשה יגע והוא שם לב שהוא רעב. לידו האיר שלט: לכבוד שבת קודש. הריח משך אותו.

זה היה וואו. חלות טריות ושחומות עם המון שומשום. מקרר ענק מלא מגוון עצום של סלטים. פלטות של דגים מסוגים שונים. רבעי עוף, חזות מוקפצים, שניצלים, נתחי בשר בקר, סיר עצום מימדים בעבע על הכירה והמוכר מזג ממנו בנדיבות לקונים שרחשו סביבו, כשהקליינט התורן מעודד אותו בקריאות קצובות: עוד קישקע, עוד קישקע. המקום עשה עליו רושם אקזוטי והוא החליט לשלוח סרטון לקבוצה. הוא שלף את הסמארטפון ופצח בסלפי: "שלום חברים אני נמצא כאן בתוככי לב בני ברק בחנות שנקראת, איך נקרא פה המקום"? "טועמיה", ענו לו חמשה בבת אחת. "חנות טועה מאה, מקום מדהים, איזה שפע, איזה ניחוחות, יש פה מאפים, דג ממולא, כיסני בשר, פיצוחים, חבר'ה מומלץ בחום", סיים את הנאום. לאכזבתו ראה בתחתית ההודעה סימן של שעון, מה שאומר שההודעה לא נשלחה. המוכר שם לב אליו. "אחי, אין'ך קליטה? תבוא אני יסדר'ך את זה".
המוכר, בחור חסידי לשעבר שכיום נותרו מחסידותו שני שרידי פאות שקופות, התגלה כמייבין. הוא שלף את מסגרת המתכת הקטנה עם הכרטיסים, הדליק כיבה שינה הגדרה, והופ, יש קליטה. בחסות הרעש איש לא שם לב לכרטיס המיקרו שגלש לו לתוך שקית קשיו מיותמת.

יוסי פישר הינו אברך כולל בני ברקי סטנדרטי. לא מופרך למצוא אותו משתלב במנחה מהירה בבית הכנסת הגדול, או מנייס בסדר שלישי. גם בבית קורה והוא משאיר כוס קפה ופירורי עוגה על השולחן בסלון, או שוכח לשים בגדים מלוכלכים בכביסה. ואף על פי כן, יש בו משהו מיוחד. הוא מכבד את השבת. החלום של כל הגיסים שיוסי יזמין אותם לשבת. חוויה גסטרונומית. חלות טריות בשפע, דגים מכל העדות, עופות בשר ותוספות, משקאות חריפים ומתוקים, פיצוחים וקינוחים חמים וקרים. ומה שמעניין, יוסי אינו אברך מבוסס. אבל הוא מתקמצן כל השבוע, כדי שבשבת יוכל להתענג ולענג.
באותו יום ששי הכל כבר היה ערוך. על הכיריים התעשייתיות עמדו חמישה סירים, ובתנור נאפו עוד כמה מגשים. יוסי שפך את הפיצוחים לצלחת ייעודית, מחולקת לארבע. משהו היה חסר לו. קשיו. הקשיו בחנות הרגילה לא היה טרי והוא תכנן ללכת למקום אחר אך שכח. אבל שבת בלי קשיו?
"לאה'לה אני הולך רגע", פלט ורץ למטה. השעה כבר היתה סמוכה לשבת והוא חישב בקדחתנות להיכן לפנות. הפור נפל על טועמיה. חנות סבירה סך הכל. המוכר כבר עמד להגיף את הסורגים. "קשיו? בעיקרון נגמר אבל יש פה איזה שקית שמישהו שכח". יוסי שילם ורץ הביתה להשלים את ההכנות.

* * *

ראש הכולל להלכות שבת הלכה למעשה, הגאון רבי יוסף פישר שליט"א, סקר את חברי הכולל בסיפוק. כולם עמדו בכור המבחן בהצלחה. לרגל זה ולכבוד סיום המסכת נערכה סעודת מצווה בפאר והדר. הוא יישר את העניבה ונטל לעצמו קשיו.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
עצום!
בהתחלה חשבתי שהפאנצ' יהיה בשלב הרובוט:
רובוט: ודאי שמעת שבנק סיליקון וואלי נפל ומנגד הביטקוין עלה. תמכור את כל הרכוש, בכסף תקנה ביטקוין, ואת הקוד של הביטקוין תשמור צמוד אליך.
(זה הרגע שבו פתחתי כרטיסיה נוספת כדי לבדוק האם זה אכן קרה.)
ואז התמוגגתי מרצף הפאנצ'ים שהגיע עם הפוליטיקה:
כמו כל שמאלני טוב, יצא עמית בדבקות להגנה על הדמוקרטיה.
ולבסוף, בקריאה שניה, הבנתי שכל שורה היא פאנצ' בפני עצמו. מה שנקרא: עונג מוצאי שבת.

הערות (בעיקר כי נכתב "לביקורת" ואנו מאמינים באמונה שלימה שצריכים למלא אחר בקשות הכותב):
שיחת סמולטוק
סמול טוק - שיחה קטנה/שיחת חולין. שיחת סמול טוק - שיחת שיחה קטנה?

וכן יש לעיין האם משמיים ניסו את ר' יוסי בשאלת מוקצה בשבת, והאם בשמו של כרטיס המיקרו לא נכתב שם בעליו או מספר להשבת אבידה, כמקובל.

• הוסף לסימניות
וכן יש לעיין האם משמיים ניסו את ר' יוסי בשאלת מוקצה בשבת, והאם בשמו של כרטיס המיקרו לא נכתב שם בעליו או מספר להשבת אבידה, כמקובל.
חס ושלום. הכל היה ביום ששי. הייתי שם אני יודע.
ועמית לא טרח לכתוב את שמו כי לא חשב שיחזירו לו.

• הוסף לסימניות
אויש, זה טובב! קנאת סויפרים של ממש!

קטעים שממש התמוגגתי:
חברים יש רק באגד.
איך נקרא פה המקום"? "טועמיה", ענו לו חמשה בבת אחת. "חנות טועה מאה,
כשהקליינט התורן מעודד אותו בקריאות קצובות: עוד קישקע, עוד קישקע.

• הוסף לסימניות
ועמית לא טרח לכתוב את שמו כי לא חשב שיחזירו לו.
לכאורה יאוש שלא מדעת, אא"כ ידוע לך שעמית גילה את החסרון קודם והתיאש, אבל אז יש שאלה של השבת אבידה מצדך להציל את ממונו...
יוסי פישר איבד את זה במהלך השיעור של הרה"ג הגנרי שליט"א ונרדם, בכל זאת הוא ניקה לפסח עד מאוחר מאד בלילה.

• הוסף לסימניות
משובח כמו קשיו טרי!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות
יש לכם דירת נופש להשכרה?
מחפשים דירת נופש לבין הזמנים לשכור או להחלפה?

חדש חדש!
התחדשנו במתחם
בינהזמנים חגיגי, לוח מודעות מחודש ועדכני, והמון תוכן ומידע לקראת בינהזמנים הקרוב!

התחדשנו, ואתם מרוויחים!
מהיום (קיץ תשפ"ה), ניתן לפרסם בלוח המודעות בקטגורית נופש - בחינם!
כולל פרטי התקשרות גלויים לכולם! (עד היום עלה כסף).

על פי כללי הפורום, כל פרסום על צימרים ודירות נופש, כולל חיפוש נופש והחלפת דירות - מתאפשר בלוח המודעות המחודש, בלבד. ובחינם. אך לבקשת המשתמשים, אנו מאפשרים אשכול אחד המיועד לחיפוש צימרים ומתחמי נופש, ושיח חופשי לשאלות והמלצות אישיות. שימו לב, מעתה, כל אשכול חיפוש נופש יאוחד לאשכול זה. ועדיין ההמלצה שלנו היא לפרסם בלוח המודעות, שמקודם בתפוצה רחבה ביותר.

שימו לב!​

פרסום דירות נופש, חיפוש / השכרה / החלפה
מתאפשר בלוח המודעות בלבד!

חסכו מאתנו את העבודה למחוק לכם לחינם,
ולכם את ההשקעה לנסח מודעה במקום שאינו מתאים.

כללי לוח המודעות - נופש:​

• כולם יכולים לפרסם מודעות בלוח המודעות בחינם! למשך חודש ראשון.
  • לרגל ההתחדשות, מבצע לתקופה הקרובה - גם במודעה החינמית, כולם יכולים ליצור קשר עם המפרסמים. לא רק מנויי פרימיום.
  • רוצים לפרסם מודעה מודגשת? להציג גלריית תמונות מהצימר שלכם? בתשלום סמלי תוכלו להציג במודעה גלריית תמונות מהצימר שלכם, להדגיש את המודעה שלכם, לקבל הקפצה אוטומטית כל 6 שעות ועוד.
  • מתעניינים בחבילת פרסום ממוקד של באנרים ותוכן מקודם במתחם בינהזמנים? פנו עוד היום למחלקת שיווק לקבלת הצעת מחיר שווה במיוחד!

קישורים מהירים למתחמי נופש ובינהזמנים:​

1748298382903.png

קיץ תשפ"ה - עודכן בתאריך 25/5/2025
חולמים להגשים את עצמכם או להוציא לאור ספר? אתם יכולים ללכת בעקבות החלומות שלכם.
יש אנשים שלא מסוגלים או לא מתאימים לעסוק בעבודה רגילה, הם צריכים עיסוק של שליחות.
בימים אלה אני מוציאה לאור את ספרי השביעי או השמיני ברוך ה'.
ואני חושבת על התחנות שעברתי בדרך.
אני חושבת שהכל החל ברצון, רצון אמיתי מאוד להוציא לאור ספר אחד, עם תוכן וכריכה, אפילו שיהיה רק אצלי במדף.
רציתי ספר משלי.
אבל לא היו לי רעיונות לספר שאהיה שלמה איתו, עם העלילה שלו.
כן כתבתי ספרים אבל הם לא התאימו, כנראה.
וגם לפעמים לא היו לי רעיונות בכלל, ובטח לא אפשרות להגיע לקהל או לדעת קהל (כי לא היה לי אינטרנט).
וכמובן שלא היה לי ידע להפיק ספר, וגם לא כסף ואמון בעצמי, וגם רציתי שלימות, ואין כזה דבר.
אבל רציתי.
והתפללתי.
והשתדלתי
ונלחמתי
ואפילו התייאשתי, אבל לא יאוש של דכאון.
אלא המשכתי ממש להשתדל. מתוך יאוש.
אני חושבת, ולאחרונה גם שומעת מאנשים שמגשימים את עצמם, שזו הדרך הנכונה: תמיד להמשיך, להתקדם, אפילו עשיה קטנה.
היו לי תקופות, אחרי שראיתי הצלחה, שפתאום רציתי להצליח בסדר גודל ענק, והיה נראה לי שזה מה שיקרה ושאם אני יוצרת כולם צריכים להריע לי, להעריך, ולראות ולרכוש.
אבל המציאות הוכיחה לי שגם ספר אחד על המדף זה מה שצריך.
העיקר להשתדל, לרצות, להיאבק על הזכות הזו.
אני חושבת שיש לכל אחד ואחת מקום בעולם.
והמקום הזה - מדויק. והוא רק שלו.
זה יכול להיות מקום ענק או קטן.
זה לא משנה כי ממילא אף אחד לא רואה אותך, אלא רק אתה את עצמך, כך שאתה צריך לשאוף למצוא את המקום שלך.
אני ממש מרוצה מהמקום אליו הגעתי. אמנם אין קהל לספרי ואין רווחים, אבל זה המקום שלי. זה מה שמתאים לי.
ומצאתי דרכים שמתאימות לי, לשווק את החשיבה שלי.
ואני מרוצה מאוד ומעריכה את המקום אליו הגעתי ב"ה. כי לא התאימה לי דרך אחרת.
והסיכום של כל זה הוא שהחיים הם דרך.
ובדרך צריך ללמד את עצמנו להתגבר על מחסומים, והם ממש לא פשוטים.
אבל מה שחשוב זה להתגבר עליהם ולהתקדם.
ומה שהעולם קורא לזה הצלחה - זה שקר.
כי הצלחה זה להיות רגיל ולמצוא את אלוקי בתוכי.
לתת לעצמי להקשיב, וגם להעביר הלאה.
ואני באמת רוצה לומר שאני חושבת שכל אחד ואחת צריכים לתת לעצמם לשבור את המחסומים של בושה, פחד, הימנעות ועוד .. בקצב שלהם. ולהאמין בבורא יתברך שרוצה שנעשה מה שאפשר. אבל באמת.
לא מתוך גאווה, או ענווה או 'אני,' אלא כי יש לכולם איזו מעלה המובילה למסלול של שליחות טובה שמתאימה לכשורים מתוך הבנה שצריך להיטיב.
וכשאני מגיעה לשם, למקום בו אני מחפשת את עצמי, זה לא נרקיסיזם ולא גאווה, אלא זה מקום טוב. זה כמו להגיע לאותו אילן מהשיר של ט"ו בשבט ולראות שהאילן זה אני. למרות שכל השנים זלזלתי במי שאני, להבין שלמרות כל הפגמים וכל החסרונות, האדם בעצם אילן שלם.
אני מרוצה לחוש תחושה שזה - זה. הגעתי למקום.
למרות שהספרים שלי נותרו בצללים.
אני חושבת שמה שצריך זה להכיר בערך של עצמי ולהכיר בערך של הזולת.
ולתת לעצמי להתקדם.. להסכים לעצמי להצליח.
ולהצליח, לדעתי, זה בעיקר להתקדם למקום של חיים עם ביטחון ואמונה בה' לפי התורה.