דיון נספח לאשכול ההצלחות האישיות שלכם.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בהשראת האשכול הזה
ולבקשת @בהזדמנות
נפתח אשכול לשיתוף שיטות וכלים להצלחה
ניסיתם דרך מסוימת שעזרה לכם להתקדם?
הצלחתם בזכות גישה, הרגל או תובנה מסוימת?
שתפו אותנו כאן — ייתכן שגם אחרים יוכלו להיעזר ולצעוד צעד נוסף בדרך להצלחה.

עריכת מנהל:

שימו לב!
האשכול הזה נועד אך ורק לשיתופים אישיים על הצלחות שאתם עצמכם חוויתם.
האשכול לא נועד לדיונים שאלות הערות והארות בהם.
לכל אלו יש את הנספח -
האשכול ההוא היה על הצלחות כלכליות, כאן אני רואה שזה הורחב להצלחות בכל תחומי החיים

• הוסף לסימניות
ואתחיל אני
שיטה שניסיתי את זה בעצמי, והופתעתי מהתוצאות
שיטת פומודורו (Pomodoro Technique)
אחת השיטות הפופולריות בעולם לניהול זמן ושיפור ריכוז.
היא פותחה בשנות ה־80 ע"י פרנצ'סקו צ'ירילו, ומבוססת על חלוקת העבודה למקטעים קצרים של ריכוז מלא, עם הפסקות יזומות ביניהם.
כך זה עובד:
  1. בחר משימה שאתה רוצה לבצע.
  2. כוון טיימר ל־25 דקות — זהו “פומודורו” אחד.
  3. עבוד בריכוז מלא עד שהטיימר מצלצל (ללא הסחות דעת).
  4. עצור ל־5 דקות הפסקה – קום, שתה מים, התרענן.
  5. אחרי 4 מחזורי פומודורו, קח הפסקה ארוכה יותר (15–30 דקות).
המטרה היא לנצל את היתרונות של עבודה ממוקדת ותחושת דחיפות קלה, בלי להישחק.

יתרונות עיקריים:
  • מונע דחיינות.
  • משפר ריכוז לאורך זמן.
  • מסייע למדוד כמה זמן באמת לוקחת כל משימה.
  • תורם לשמירה על איזון בין עבודה למנוחה

והנה קישור לטיימר
נשמע מעניין, השאלה אם זה מתאים לשימוש ארוך טווח, לי זה נשמע שיטה שמתאימה לתקופה כדי להתרענן אבל לאורך זמן נשמע לי קצת מורכב כל פעם לעבוד כך

• הוסף לסימניות
נשמע מעניין, השאלה אם זה מתאים לשימוש ארוך טווח, לי זה נשמע שיטה שמתאימה לתקופה כדי להתרענן אבל לאורך זמן נשמע לי קצת מורכב כל פעם לעבוד כך
השיטה מיועדת לעבודות שמצריכות ריכוז תמידי
לא כל עבודה זה נצרך ויעיל

• הוסף לסימניות
שמעתי מחברה ששמעה בהרצאה משהו שנותן לי הרבה פעמים מרץ (לא יודעת את המקור)
בכל פעם כשיש עומס מטלות, עומס נפשי, אך ההכרח לא נותן לך לנוח ועדיין צריך איכשהוא לקום ולהיות חרוץ למרות הקושי, להגיד לעצמך שוב ושוב-
רק אני-(אף אחד אחר לא יעשה את זה מלבדי/ אני יעשה את זה הכי טוב זה מחכה לי וכדאי לי)
רק עכשיו-(רק עכשיו אאסוף את החריצות שבי, ממש לכמה דקות, ואנסה להתמודד עוד, ואז מקסימום אוכל להפסיק)
רק היום-( אני לא מבטיח לעצמי לעמוד בזה כל יום, אלא רק היום אני מתגבר ועושה את זה)

אלו משפטים שהרבה פעמים גימדו לי את הבעיה שנדמתה כמו הר, וגרמו לי לעבור אותה שוב ושוב בלי להלחיץ את עצמי שאני צריכה לעבור את זה שוב ושוב...בהצלחה!
תעשו לייק אם אהבתם!
זה החפץ חיים

• הוסף לסימניות
ואתחיל אני
שיטה שניסיתי את זה בעצמי, והופתעתי מהתוצאות
שיטת פומודורו (Pomodoro Technique)
אחת השיטות הפופולריות בעולם לניהול זמן ושיפור ריכוז.
היא פותחה בשנות ה־80 ע"י פרנצ'סקו צ'ירילו, ומבוססת על חלוקת העבודה למקטעים קצרים של ריכוז מלא, עם הפסקות יזומות ביניהם.
כך זה עובד:
  1. בחר משימה שאתה רוצה לבצע.
  2. כוון טיימר ל־25 דקות — זהו “פומודורו” אחד.
  3. עבוד בריכוז מלא עד שהטיימר מצלצל (ללא הסחות דעת).
  4. עצור ל־5 דקות הפסקה – קום, שתה מים, התרענן.
  5. אחרי 4 מחזורי פומודורו, קח הפסקה ארוכה יותר (15–30 דקות).
המטרה היא לנצל את היתרונות של עבודה ממוקדת ותחושת דחיפות קלה, בלי להישחק.

יתרונות עיקריים:
  • מונע דחיינות.
  • משפר ריכוז לאורך זמן.
  • מסייע למדוד כמה זמן באמת לוקחת כל משימה.
  • תורם לשמירה על איזון בין עבודה למנוחה

והנה קישור לטיימר
עובד לי מעולה בתקופה הנוכחית
כשיש התראה אני מסיים משימות בזריזות וביעילות עד לאזעקה

• הוסף לסימניות
עובד לי מעולה בתקופה הנוכחית
כשיש התראה אני מסיים משימות בזריזות וביעילות עד לאזעקה
בקישור המצורף למעלה של פומופוקוס יש יתרון מיוחד שכדאי לנצל: ניתן לרשום את המשימות ולהפעיל את הטיימר על כל משימה. כשאתה מגדיר לעצמך בדיוק מה (ואיך) אתה רוצה לעשות עכשיו ביחד (מה שנקרא "הצהרת יישום" - התחייבות אישית) עם טיימר שמפעיל לחץ חיובי לא להיגרר להסחות זה יעיל במיוחד.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...