משיכת יתרת משכנתא לאחר שנה , דחוף!

  • הוסף לסימניות
  • #1
שלום,
לקחתי משכנתא לפני שנה,
ומשכתי רק חלק מהסכום מיד,
את היתרה אני עדיין לא צריכה ,ואומר לי היועץ משכנתאות שהמקסימום זה עד שנה,
ז"א שאהיה חייבת למשוך את היתרה מבלי שאני באמת צריכה את הכסף וסתם לשלם ריביות..
והוא לא יכול לדאוג לזה מראש בבנק יתנו ארכה של למעלה משנה (מזרחי).

שאלתי- האם באמת זה שנה מקסימום, האם יש גמישות בבנקים לנושא זה?
שילמתי ליועץ לא מעט על תהליך המשכנתא וכן הייתי מצפה שידאג לי לכזה דבר, האם זה באמת לא אפשרי או שהוא לא מספיק רוצה?

תודה
 
  • הוסף לסימניות
  • #2
שלום,
לקחתי משכנתא לפני שנה,
ומשכתי רק חלק מהסכום מיד,
את היתרה אני עדיין לא צריכה ,ואומר לי היועץ משכנתאות שהמקסימום זה עד שנה,
ז"א שאהיה חייבת למשוך את היתרה מבלי שאני באמת צריכה את הכסף וסתם לשלם ריביות..
והוא לא יכול לדאוג לזה מראש בבנק יתנו ארכה של למעלה משנה (מזרחי).

שאלתי- האם באמת זה שנה מקסימום, האם יש גמישות בבנקים לנושא זה?
שילמתי ליועץ לא מעט על תהליך המשכנתא וכן הייתי מצפה שידאג לי לכזה דבר, האם זה באמת לא אפשרי או שהוא לא מספיק רוצה?

תודה
לצורך מה נלקחה המשגנתא?
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.


הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

  • מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

  • חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".


הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

  • איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

  • איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

אשמח לחוות דעת המומחים
יש לנו משכנתא שמורכבת מכמה מסלולים
ביניהם 2 מסלולים של "הלואה לכל מטרה" בהם הריביות גבוהות:
1. סך משכנתא 130,000 ריבית 4.95% קבועה צמוד מדד -עד שנת 2051-החזר חודשי 751 ש"ח
2. סך משכנתא 61,000 ריבית 5.9 קבועה צמוד מדד-עד שנת 2048-החזר חודשי 410 ש"ח
בנוסף יש לנו הלואות:
1. הלואה מקרן השתלמות 28,000 ש"ח החזר חודשי 2,050 עד שנת 2029
2. הלואה בנקאית 10,000 ש"ח החזר חודשי 250 ש"ח
על כל הנ"ל סה"כ החזרים כיום 3,461 בחודש
יש לי אפשרות לקחת הלואה מקרן השתלמות כדי לכסות את הנ"ל
סה"כ 230,000 ש"ח למשך 4.5 שנים ולהחזיר כמובן קרן+ריבית, באחד האפשרויות הבאות:
1. ריבית 2.3 קבועה צמוד מדד-החזר חודשי 4,487 ש"ח
2. ריבית 4.7 קבועה לא צמודה-החזר חודשי 4,733 ש"ח
3. ריבית 5.2 פריים מינוס 3-החזר חודשי 4,789 ש"ח
השאלות שלי:
1. האם זה משתלם? בעיני כן כי אני מסיימת תוך 4.5 שנים במקום לשלם ריביות גבוהות במשך כמעט 30 שנה, אומנם ההחזר החודשי יגדל מ3,461 ל 4,700 בערך אבל אני יכולה לעמוד בזה.
2. האם צריך לשלם קנס לבנק (מזרחי) בגין פרעון מוקדם של משכנתא
3. יש משהו שלא חשבתי עליו בתהליך הזה?
תודה רבה על מענה!
שלום רב,

אשמח לתשובות מהמומחים כאן (נא רק תשובות מידיעה ולא מ"נראה לי"..):

יש לי משכנתא (לדירת מחיר למשתכן) שנלקחה לפני 6 שנים,

הסכום מקורי של המשכנתא (לא כולל מענק): 448K ₪

סך כולל של המשכנתא כולל מענק 60K (כבר הסתיים ונפרע): 508K ₪

אני מעוניינת לקחת הלוואה נוספת לשיפוץ, כאשר לפי מה שהבנתי לא מומלץ למחזר את המשכנתא הזו, בגלל הריביות האטרקטיביות שלה (לפי המצב אז בשוק),

מה שאומר שאני צריכה לבקש תוספת מהבנק הקיים (הבינ"ל), או מבנק אחר בדרגה שניה (שהבנתי שהבנקים לא אוהבים את זה..)

זה היתרה והריבית העדכנית כיום במשכנתא:

א. יתרה ע"ס 86,654 ₪, ק"צ (זכאות), ריבית 1.46, למשך 50 חודש

ב. יתרה ע"ס 98,854 ₪, פריים, ריבית P-0.75, למשך 110 חודש

ג. יתרה ע"ס 91,065 ₪, מל"צ כל 5, ריבית 3.95, למשך 110 חודש

סה"כ יתרה עדכנית: 272,573


למעשה, אם אני מעוניינת לקחת תוספת של כ־175K ₪ לשיפוץ ולפרוס ל־25-30 שנה בשביל החזר חודשי נמוך (הכיוון נע בין: 150-235 – ראו שאלה 1+2 להלן) –

1. האם כל הסכום (או עד איזה סכום) יינתן על־ידי הבנק בבת אחת ולא בפעימות? האם יש בזה הבדלים בין הבנקים?

2. בשביל לחסוך בירוקרטיה (כשמאות חדשה למשל) – ניתן לבקש עד הסכום המקורי כולל המענק – דהיינו 508K, או רק עד 448K? (או שבכל מקרה צריך שמאי? יש הבדלים בין הבנקים?)

3. האם כדאי והאם ניתן לקבל את כל הסכום רק בפריים (בהתחשב בזה שבמשכנתא המקורית יש רק 1/3 פריים)? ואם לא, האם 2/3 פריים כן יתאפשר?

הערה: יש דירה שניה, כך שייתכן שהתוספת לשיפוץ מוגבלת עד ל־50%?

אשמח מאוד למענה מפורט!

תודה!
  • תודה
Reactions: שמואלזון1 //
51 תגובות
מקס מגבירה את הלחץ על הבנקים: מציעה ריבית של 3% בשנה לכסף שיופקד בחשבון דמוי עו"ש

חברת כרטיסי האשראי משיקה חשבון חוץ-בנקאי שיעניק ללקוחותיה ריבית אוטומטית על יתרה של עד 500 אלף שקל • שגית דותן, מנכ"לית מקס: "נציע ללקוחות להפסיק לתת לכסף להישחק בעו"ש ולקבל ריבית על כל הסכום, ללא תנאי מינימום" • חלק מהבנקים הודיעו לאחרונה על הענקת ריבית של 2%-3% בתנאים מסוימים

1000005482.jpg

בימים אלה, כאשר המפקח על הבנקים דני חחיאשוילי מקדם את רפורמת הבנקים הרזים, שעוד תצריך שינויי חקיקה מורכבים בכנסת, יש גופים שמקדימים להגביר את הלחץ על הפיקדונות בבנקים. חברת כרטיסי האשראי מקס, שבבעלות כלל ביטוח ובניהולה של שגית דותן, פיתחה חשבון דמוי-עו"ש בשם "צובר ושב", שבו כספים שיפקידו הלקוחות יזכו לריבית שנתית של 3%, והם לא יהיו "נעולים" לשם כך בניגוד לפיקדונות של הבנקים. שם כדי לקבל ריבית גבוהה, ביחס לריבית האפסית של חשבון העו"ש, יש צורך להתחייב לסגירת הכסף לתקופה קצובה בזמן.

מקס תאפשר ללקוחות שלה, החל מחודש נובמבר הקרוב, לפתוח את חשבון ה"צובר ושב", חשבון חוץ -בנקאי אשר יפוקח על-ידי בנק ישראל. בחשבון הזה יוכל הלקוח לנהל יתרה נושאת ריבית, כאשר במקס מכוונים את המוצר כתחרות ישירה ומוצר משלים לניהול חשבון העובר ושב בבנק.

חשוב לציין כי זה יהיה חשבון מוגבל שאינו דומה לחשבון העו"ש המסורתי, כלומר ניתן יהיה לצבור בו סכום כסף שיקבל ריבית, ובעיקר לשלם ממנו את חשבון כרטיס האשראי החודש, או אם רוצים לבצע רכישה גדולה אחרת. הכסף יצבור ריבית בכל רגע נתון ויהיה נזיל וזמין למשיכה.

הציבור מפסיד הרבה כסף

התחרות על הפיקדונות בבנקים הולכת ומתגברת. כיום המוצר הפופולרי ביותר הן קרנות הנאמנות הכספיות, שמנוהלות על-ידי בתי ההשקעות צברו נכסים מנוהלים בהיקף של 180 מיליארד שקל. אלה מכשירי השקעה סולידיים יחסית, שהם נזילים וניתנים למשיכה בהוראה מדי יום (הקרנות הכספיות נסחרות במהלך ימי המסחר בבורסה כמו קרנות נאמנות אחרות), אך הקרנות אינן יכולות להתחייב על ריבית שנתית כמו שעושה מקס. בפועל הן תלויות בריבית בנק ישראל, משום שהן מפקידות את עיקר הכספים בחשבונות בבנקים.

בשנה האחרונה העניקו הקרנות הכספיות תשואה של מעל ל-4% למי שהפקיד אצלהן את כספו. גם בניכוי דמי הניהול של אותן קרנות שהם נמוכים למדי, מדובר במוצר אטרקטיבי יותר החשבון החדש של מקס. כמו כן, בנק ישראל מנפיק גם מק"מ, מלווה קצר מועד, לתקופה של עד שנה. זו אגרת חוב בניכיון שמעניקה ריבית שקרובה יחסית לריבית בנק ישראל, גם היא כיום מעל ל-4% בשנה. אך בניגוד למקס הכסף במק"מ יכול להיות מופקד עד לשנה, וסדרות חדשות יציעו בעתיד ריבית שגם היא נגזרת מריבית בנק ישראל ולכן עלולה לפחות.

במקס מזכירים כי על-פי נתוני בנק ישראל, סך הכסף שהציבור מחזיק בחשבונות העובר ושב עומד על למעלה מ-225 מיליארד שקל שאינם נושאים ריבית, וסך הכסף שהציבור מחזיק בפיקדונות בבנקים עומד על כ-406 מיליארד שקל. שיעורי הריבית על הכספים ששוכבים בחשבונות העו"ש בבנקים, כלומר על יתרת זכות, נעים בין 0% ל-0.4% בשנה - סכום אפסי שנשחק ריאלית בשל האינפלציה.

במקס הוסיפו כי לאחרונה הבנקים החלו להציע ריבית על היתרה בעו"ש, אבל היא מוצעת עד לגובה סכום מסוים בלבד לרוב בין 10,000 ל-20,000 שקל. במקרה של מקס, יוכלו הלקוחות להזרים לחשבון צובר ושב עד חצי מיליון שקל.

האותיות הקטנות

היתרה בחשבון הצובר ושב של מקס תצבור ריבית שנתית קבועה בשיעור אטרקטיבי של 3%. הריבית אינה צמודה לפריים או למדד ואחידה לכל הלקוחות, ללא קשר לגובה הסכום שיופקד בחשבון. אך למקס "שמורה הזכות לשנות את הריבית, בין היתר, בהתאם לשינויים במשק". מה זה אומר? הרי בעוד כחודש הנגיד ירון עשוי להחליט להפחית את גובה הריבית במשק (4.5%). ככל הנראה שהפחתה אפשרית תוריד אותה ל-4.25%, כפי שסבורים כחלק גדול מהכלכלנים.

במקס אומרים כי הריבית שהם מציעים "לא צמודה לריבית בנק ישראל", לכן מדובר בריבית של 3% בשנה עד להודעה חדשה. אך ההערה נועדה לאפשר להם גמישות במידה ויהיה שינוי חריג בסביבה המאקרו-כלכלית.

תנאים נוספים שחשוב לדעת הם שהריבית תצטבר מדי יום והלקוחות יוכלו לעקוב אחריה ואחר היתרה שלהם באתר ובאפליקציה. בנוסף, החשבון יהיה נזיל וזמין למשיכה, כך שהלקוחות יכולים לבצע מספר לא מוגבל של הפקדות או משיכות באמצעות הכרטיס, והכול ללא עמלות או דמי ניהול. כמו כן, כאשר לקוחות יבקשו למשוך את הכסף, הם יוכלו לבחור בין זיכוי לחשבון הבנק - מהלך שעשוי לקחת עד שני ימי עסקים ממועד בקשת המשיכה, או לבצע זיכוי מהיר יותר לכרטיס האשראי עצמו.

עוד לא בנק קטן

האפשרות של מקס להעניק ריבית על חשבון חוץ-בנקאי נובעת מחקיקה שנכנסה לתוקף לפני כשנה, המסדירה את
עולם התשלומים החוץ-בנקאיים. האפשרות להעניק ריבית נכללה בחקיקה על אף ההתנגדות של בנק ישראל.

למעשה, חברת כרטיסי אשראי כבר נותנת הלוואות ומאפשרת מעין חשבון עו"ש, כך שפעולתה לכאורה מדמה פעילות קלאסית של בנק. עם זאת, יש הבדל משמעותי. נכון להיום, חברת האשראי לא תוכל להשתמש בכספים שיפקידו הלקוחות כדי לתת את ההלוואות. האפשרות להשתמש בחשבון העו"ש כדי לתת הלוואות, שהיא פעילות בנקאית קלאסית, מאפשרת להוזיל את הריבית שגובים הבנקים על הלוואות.

בדו"ח שפורסם לאחרונה של הצוות להגברת התחרות במערכת הבנקאית הוצג מתווה לפיו גופים כמו חברות כרטיסי אשראי יוכלו לקבל רישיון בנק קטן. עם זאת, המהלך דורש תיקון חקיקה שטרם קודם.

גלובס, ודה מרקר

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה