מצווה גדולה

• הוסף לסימניות
מצווה גדולה להיות בשמחה...
עוד ציור בצבעי עפרון/מים לאותו פרוייקט....

קבצים מצורפים

• 83769.jpg
    KB 193 · צפיות: 59
  • הוסף לסימניות
אני רואה שזה ספר שירים לילדים...

איזה חמוד!

• הוסף לסימניות
יש בציורים שלך איזשהו חן מיוחד. יפה מאוד

• הוסף לסימניות
תודה רבה - אתם נותנים לי חשק להעלות עוד ציורים.

• הוסף לסימניות
תמונה ממש מיוחדת . אהבתי .
רק שאלה של אחד שלא מבין בתחום : הגרעיניות היא במקור ?

• הוסף לסימניות
שמיל - הדף שעליו בוצע הציור הוא דף מיוחד ועבה לעפרונות/צבעי מים והגרעיניות שאליה אתה מתכוון כנראה היא במקור - זאת הטקסטורה של הדף.
אם התכוונת למשהו אחר, אולי בגלל האיכות הנמוכה שהעליתי את הציור זה נראה כך.

ואולי בגלל שהסורק שלי שבק חיים לאחר הסריקה הזאת....

• הוסף לסימניות
מאד יפה!
וטוב שאנחנו נותנים לך חשק להעלות ציורים...

• הוסף לסימניות
יפה מאוד מאוד,
קצת הפריע לי לחיו / סנטרו של הימני הנפוחה יתר על המידה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י באלמעלה;55359:
יפה מאוד מאוד,
קצת הפריע לי לחיו / סנטרו של הימני הנפוחה יתר על המידה.

הוא תוקע בחצוצרה, לכן פיו נפוח באופן מודגש.

• הוסף לסימניות
הילדים חמודים, אולם השמאלי עיניו פקוחות לרווחה...

נכתב ע"י davidgav;55150:
מצווה גדולה להיות בשמחה...
עוד ציור בצבעי עפרון/מים לאותו פרוייקט....
בס"ד
הילד השמאלי עיניו פקוחות לרווחה, ורואים בהם שמחה - שזו לכאו' מטרת הציור. לעומת זאת השניים האחרים - עיניהם כבויות, וניכר כי העינים צויירו כקו דק בלבד - שלפי דעתי גורע מעט מהאפקט השמח של הציור.

דייקן

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דייקן;55392:
בס"ד
הילד השמאלי עיניו פקוחות לרווחה, ורואים בהם שמחה - שזו לכאו' מטרת הציור. לעומת זאת השניים האחרים - עיניהם כבויות, וניכר כי העינים צויירו כקו דק בלבד - שלפי דעתי גורע מעט מהאפקט השמח של הציור.

דייקן

דייקן נראה כי אתה מאוד רוצה לדייק אך עניין אותי מאוד אם אכן אתה עסקת בציור, או שזה נסיון להבין?

• הוסף לסימניות
אני עוסק בכל המזדמן....

נכתב ע"י יאיר;55407:
דייקן נראה כי אתה מאוד רוצה לדייק אך עניין אותי מאוד אם אכן אתה עסקת בציור, או שזה נסיון להבין?
בס"ד
אני עוסק בכל מיני דברים, מה שנקרא "פארשידן'ס", חינוך גילאי העשרה, הגהה, ניקוד.... אלו התחומים שבהם יש לי יד.
אמנם יהיו כאלו שיאמרו שאין זה כך, אולם אני חושב כי אחרי שעובדים בהגהה זמן רב, יכולים לתפוס בכל דבר את הנקודה שאפשר הי' אולי לעשותה יותר טוב, לטעמי. (כפי ששמתי לב, כל אחד כותב פה את טעמו הוא, וד"ל!).

דייקן בכל דבר

• הוסף לסימניות
סתם שתזכרו...אנחנו מתעסקים פה באמנות, לא במדעים מדוייקים.

• הוסף לסימניות
אמנות לשמה? ללא דיוק בפרטים??

נכתב ע"י הסתר_פנים;55431:
סתם שתזכרו...אנחנו מתעסקים פה באמנות, לא במדעים מדוייקים.
בס"ד
2 תשובות בדבר: א) אמנם נכון כי ציור זו אמנות, אולם מה הטעם באמנות, ללא דיוק בפרטים?
ב) אם זה לא "מדע מדוייק" - כלשונך, מדוע מעירים זה לזה כי כדאי לשפץ פה ושם, ולתקן בצד פלוני? אם אין צורך בדיוק?? אתמהה?!

דייקן

• הוסף לסימניות
בוודאי שהדיוק אמור וצריך להיות בכל תחום אומנות על כך אין עוררין.
המעניין הוא האם מי שעוסק בחינוך גיל העשרה, הגהה וניקוד... זה עוזר לו להבין בכל מיני תחומי אומנויות?
אין לי משהו נגד חלילה, סתם התענינות גרידא.

• הוסף לסימניות
אפשר להיות אמן מוערך מאוד ועדיין לא לדייק בפרטים באופן מופגן.
כמובן שאינני מתכוונת שלא נעיר את תשומת הלב לכל מיני עניינים הדורשים תיקון. אך עדיין יש לזכור שאמנות זהו מרחב ללא כללים ברורים ויותר ביטוי פנימי של העוסקים בו.

(אני לא חסידה של הז'אנר הזה באמנות...אבל אי אפשר לשלול אותו לגמרי.)

יצירות של פאבלו פיקאסו ומארק שאגאל, אמנים שציוריהם נמכרים במיליונים. דיוק, בוא נאמר, זה ממש לא הצד החזק שלהם.

קבצים מצורפים

• Picasso_B_1063.jpg
    KB 30.3 · צפיות: 25
  • bio_1_Marc_Chagall.jpg
    KB 30.3 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
אם כבר מדברים על ביקורת. יש לי נסיון רב בדבר. אני עובדת עם מערכת ביקורתית מאוד אשר פעמים רבות הערותיהם אינן מתקבלות על דעתי ואני נאלצת לשנות כי הם האחראים. אבל למדתי למצוא בכך תועלת רבה. כאשר עומדים בכבוד בפני ביקורת ומשנים תמיד מגיעים לתוצאות טובות יותר. גם בתחומים שבהם לא קבלו ביקורת. המאמץ וההשתדלות מניבים פירות טובים. צריך לדעת איך לקבל ביקורת. לנענע בראש. לקחת לתשומת לב את מה שנכון, לפחות מכאן ולהבא ולהתעלם ממה שלא נכון.אפילו בלי לומר זאת בקול... מה יש?! סתם עצה טובה לחיים. אולי מר דייקן יעביר אותה לפורום חינוך...:)
אמרו לי אם זו טעות לחשוב כך.

• הוסף לסימניות
רגע, הבה נחלק בין הדברים:

נכתב ע"י יאיר;55483:
בוודאי שהדיוק אמור וצריך להיות בכל תחום אומנות על כך אין עוררין.
המעניין הוא האם מי שעוסק בחינוך גיל העשרה, הגהה וניקוד... זה עוזר לו להבין בכל מיני תחומי אומנויות?
אין לי משהו נגד חלילה, סתם התענינות גרידא.
בס"ד
ראשית כל, נשאלתי האם יש לי יד בציור ואמנות ומהם תחומי התעניינותי. ע"כ עניתי, כי התחומים שבהם אני מתעניין ועוסק הם: חינוך גיל העשרה, הגהה וניקוד. הוספתי ופירטתי ואחזור שנית: כשאדם עוסק בהגהה - הוא מתרגל לשים לב לפרטים ופרטי פרטים שעליהם צריכה לבא ההגהה. ואין כלל זה נכון רק בהגהת ספרים! אלא, בכל פעם שצריך לראות פרטים כנ"ל - אפשר להבחין גם בציור, וזה עוזר הרבה מאד!

זה נסיון בשטח! גם על קומיקס אני נשאל האם הוא מוצא חן בעיני - בשעה שאני אמור לנקדו ותו לא! אולם זה חלק מהעבודה....

דייקן

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

מוישי נראה כמו הילד הכי תמים שתפגשו: חולצה מגוהצת, כיפה שחורה שיושבת בול, וחיוך של "ילד טוב ירושלים". אבל מאחורי המראה המטעה הזה מסתתר מוח שמזהה פרצות בלוגיקה של מבוגרים עוד לפני שהם סיימו לדבר...
קצת הכרות...
הרקע: יום שישי אחר הצהריים. מוישי נכנס לבית הכנסת השכונתי, לבוש בחולצה לבנה מעומלנת, הכיפה השחורה הקטנה מונחת בדיוק במרכז הראש. הוא ניגש למקרר השתייה. הגבאי הוותיק, רבי חזקאל, איש רציני עם משקפיים על קצה האף, עוצר אותו.
רבי חזקאל: "מוישי! לאט לך. אתה יודע שהשתייה פה היא רק למי שלומד או עוזר לנקות לפני שבת?"
מוישי (עוצר, מחייך את החיוך שלו ולא מתבלבל לשנייה): "שלום עליכם, רבי חזקאל. בדיוק על זה רציתי לדבר איתך. אתה הרי גבאי ותיק, אתה יודע שזמנים השתנו, נכון?"
רבי חזקאל (מרים גבה): "מה הקשר לזמנים שהשתנו? עבודה זו עבודה, ושתייה זו שתייה."
מוישי (בטון בוגר ומחושב): "נכון מאוד. אבל פעם, כשאבא שלי ברוך היה בגיל שלי, היית צריך להזיז ספסלים כדי להרגיש שאתה עוזר. היום, בעידן הדיגיטלי, העזרה הכי גדולה היא 'יחסי ציבור'. אם אני אשתה פה כוס טרופית קרה ואצא החוצה עם פרצוף מרוצה, כל הילדים בשכונה ירצו לבוא ללמוד דווקא בבית הכנסת שלך. אני בעצם עושה לך פה שירות שיווקי בחינם!"
רבי חזקאל (נשאר פעור פה לרגע, מנסה להבין אם הילד הרגע עבד עליו או שהוא באמת גאון): "שירות שיווקי? בשביל טרופית אחת?"
מוישי (לוקח את השתייה, קורץ ומניח יד על הכתף של הגבאי): "בדיוק, רבי חזקאל. אל תסתכל על הכוס, תסתכל על הפוטנציאל. שבת שלום!"
מוישי יוצא מהדלת בצעד קליל, משאיר את הגבאי לעמוד שם ולמלמל לעצמו: "הילד הזה... הוא עוד יהיה ...774555.jpg
  • תודה
Reactions: net131 //
15 תגובות
בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!

כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.

עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.
נספח לדיונים - אשכול איראן ועדכונים ביטחוניים.

האשכול נפתח כדי לשמור על אשכולות החדשות המרכזיים נקיים ותכליתיים.
הוא ישמש כמרחב היחיד לדיון על הידיעות הביטחוניות המתפרסמות בפורום.

קראו את הכללים היטב. הם מחייבים, והאכיפה תהיה בנוסח משמרות המהפכה.

מטרת האשכול?
- הרחבות ופרשנות: הבאת רקע נוסף לידיעה, או ניתוח ענייני ומנומק של המצב.
- שאלות ובירורים: בקשת הבהרה על דיווח שעלה באשכול המרכזי.
- מידע משלים: עדכונים שחשובים להבנת התמונה אך אינם "חדשות מתפרצות".

מה לא ייכנס לכאן? עילה לחסימה מיידית

- גלישה לנושאים אחרים: האשכול ממוקד ביטחונית בלבד. פוליטיקה, עניינים אזרחיים או כל נושא שאינו קשור ישירות למלחמה/איראן - יימחקו.

- "ניהול המלחמה": אין מקום ל"הצעות למטכ"ל, פרשנויות בשקל או תרחישי אימים חסרי ביסוס.

- התכתבויות אישיות בין ניקים ("פינג-פונג"), או שרשורים שנמרחים על עמודים שלמים ללא ערך מוסף.

כדי לאפשר שיח איכותי, אנחנו נוקטים במדיניות אפס סובלנות.
* חסימה לצמיתות: משתמש שיעבור על הכללים, ייחסם מהאשכול באופן מיידי.
* אין חנינות: אין טעם לפנות במערכת הדיווח או בהודעות פרטיות לבקשת שחרור. הפיתרון היחיד לשחרור מחסימה - הוא פשוט לא להיחסם מלכתחילה.
האחריות היא שלכם. שמרו על שיח ענייני.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה