בס"ד
ערכנו בשבוע שעבר שבע ברכות
תמיד אני נתרמת במיוחד מהשיתופים כאן
ושמחה לשתף לתועלת כולן:
קצת רקע - 6 זוגות השתתפו בהכנה,
40 מנות, בפועל היו כ33 מבוגרים, לילדים היו מנות משלהם ונשנשו מה שרצו מהמבוגרים
אשתדל מאד להתייחס גם לכמויות
חלוקת העבודה
א - מנה ראשונה וקניית ח"פ ופרנות
ב - בשר וסלט ירקות
ג - ברוקולי, כרובית ובצל סגול, תפו"א וטחינה.
ד - סלט עגבניות שרי, סלט חצילים, פטריות לחומוס (חומוס קנוי.
ה - מנה אחרונה
ו - אורז
על השולחן לכל אחד פרנה בצלחת וסלטים במרכזי:
עגבניות שרי של
@חני גרינשטיין בשינוי אחד - בזיליקום במקום זעתר, היה מעולה ממש! הכינה כמות ענקית ונשאר, לדעתי צריך 2 ליטר
בס"ד תודה רבה לעונות
www.prog.co.il
סלט חצילים של
@אגוז מלך מדהים! כמות וחצי הספיקה מדוייק ממש, לדעתי צריך להכפיל פי 2.5 ל40 מנות.
כשאני מכינה את תפריט השבת, בקטגוריית הסלטים אני תמיד מסתבכת, חשוב לי שיהיה מגוון, לא מסוגלת כל שבוע לחזור על אותם סלטים, והכי חשוב לי - אני צריכה מגוון צבעים בעין, אני בוחרת כל פעם סלט לפי צבע - כתום: לא צריך גזר כי יש כבר בטטה, אדום: אין עניין בדיפ עגבניות - כי יש מטבוחה, וכן הלאה, הסלט הזה...
www.prog.co.il
טחינה - אין לי מתכון
סלט ירקות של עגבניות, מלפפון חמוץ ומלפפונים חתוכים לקוביות בסלייסר
מלפפון חמוץ פרוס

ו2 סוגי חומוס:
חומוס פטריות של
@חני בנני יצא ליגה, הוכן מפטריות שימורים שטוגנו המון המון זמן, יצא ממש ליגה ולא פלסטיק - 3 חבילות פטריות שימורים, כמות מעולה.
תודה רבה לעונות
www.prog.co.il
וחומוס בשר - מהבשר של המנה העיקרית הקצוות והמנות הלא יפות פוררו לשערות עם רוטב של הבשר - גם עף ב"ה.
סה"כ 4 צלחות חומוס מכל סוג (2 גברים ו2 נשים) 1.6 ק"ג חומוס - היה מדוייק על גבול החסר, לדעתי צריך 2 ק"ג.
מנה ראשונה:
פרוסות באגט צנימים ברוטב פטריות, חזה עוף וכבדים
פרוסות באגט - קניתי במאפיה שיש בה פורס לחם, ואז הן נפרסו בצורה יפה מאדלאפות על חום לא גבוה עד שמתייבש ממש, נהיה קשה אבל נשאר כמה שיותר בהיר.
רוטב - לדעתי מתאים ל35 מנות)
4 בצלים גדולים - לטגן להוסיף 2 חבילות פטריות שימורים - לטגן היטב היטב עד שמצטמק ממש, במקביל לטגן קוביות קטנות של חזה עוף, להוסיף את קוביות החזה לבצל ולפטריות, להוסיף - רוטב של בשר מהמקפיא, להוסיף - רוטב פטריות - 2 שקיות, שום גבישי, פפריקה, פלפל, מלח, מעט ממש אגוז מוסקט (לא בטוחה שקשור, אבל תכלס הרוטב היה מעדן ב"ה), ומים לפי הצורך.
בחימום הסופי בשטח - חתיכות כבד קטנות.
כמויות - 2-3 פרוסות באגט לסועד
קילו וחצי קוביות חזה
3 חבילות כבד טרי.
מנה עיקרית:
בשר בקר
אורז עם ירקות - לכמות הזו צריך להכין קילו אורז
תפו"א מתובלים בא. מרק בצל בהשראת המתכון של
@רוחי בלבוחי
כרובית, ברוקולי ובצל סגול אפויים עם ספריי שמן, מלח ופלפל - כל אחד בתבנית נפרדת והורכבו במנה.
קינוח
כוסות אייס קפה עם שורות של פירות, שבחור של הקש תקוע מזלג מיני.

Reactions: חוי!, ש. נ. א., נהר זורם ומשתמש 1 נוסף4 //