דניאל היקר, אשמח שתסביר לי קצת יותר. במניה רגילה נניח MO שמחלקת דיבידנד שמן באמת הדיבידנד מגיע מהכיס של החברה דהיינו מהשווי שלה. ולכן אתה מעביר כסף מכיס לכיס כדבריך. msty שונה בתכלית, הדיבידנד שמחולק הוא 90% מהרווח של החברה על מכירת הקולים. השווי הפנימי של התעודה נגזר אך ורק מהמעקב אחר נכס בסיס או ע"י החזקת הבסיס או ע"י קניית קולים עמוקים בכסף. אז איך אתה רואה פה העברת כסף מכיס לכיס?
כל קרן סל יש לה למעשה שווי נכסים נטו (NAV),
ברוב הזמן מחיר הקרן נקבע על פי שווי הנכסים שלה חלקי כמות היחידות (זה למעשה המחיר ההוגן של הקרן).
למעשה השווי הפנימי של התעודה נגזר על פי סך הנכסים שיש לה,
לכן ברגע שהקרן מחלקת לך דיבידנד זה בדיוק אותו הליך שמתרחש כאשר חברה מחלקת דיבידנד - הכסף הולך מהשווי של הקרן (כיס אחד שלנו) אל עבור מזומן בחשבון (כיס אחר שלנו).
ההליך הוא כזה (רק יותר אגרסיבי כי היא מחלקת 4% מדי חודש ממה שאמרת בהמשך השאלה):
בכל מניה שיורדת אתה עלול לספוג את כל הירידה.
גם כאן אתה עלול לספוג את כל הירידה,
ההבדל היחיד הוא שתשאר ביד עם הפרמיה שנתקבלה תמורת מכירת CALL.
למעשה אם המניה בחודש מסוים יורדת ב99% אז מי שהחזיק ב MSTY מפסיד את כל ה99% הללו בדיוק כמו MSTR, אך ההבדל היחיד טמון בכך שיהיה לו רווח של נניח 5% ממכירת הקול ולכן במקום להפסיד 99% הוא יפסיד "רק 94% בדוגמה הזאת.
אם אתה מאמין בביטקוין ולא מתכנן למכור מתי שהוא את הנכסים שעוקבים אחר הביטקוין שלך, אין סיבה שלא תספוג את הירידה.
הבעיה היא שאם MSTR עולה בחדות אז MSTY לא עולה בהתאם (הקול שהיא מכרה למעשה מגביל את הרווח המקסימלי באותו חודש).
אך אם MSTR צוללת בחדות אז MSTY עלולה לצלול כמעט באופן מלא למעט הפרמיה שנתקבל ממכירת ה CALL (ממש כפי שהצגתי בדוגמה כאן מעלה).
לגופו של עניין, היסטורית (מה ששייך היסטורית בתעודה שנסחרת 7 חודשים) בירידה של החמישי באוגוסט היא עדיין חילקה 10% מהשווי שלה,
ואם החזקת 1000 יחידות ממנה שנניח נקנו בפסגה ב-45000 דולר עדיין קיבלת 1890 דולר שזה קצת יותר מ-4% בחודש
אני לא אוחז כרגע במה שאמרת כי אני לא מול הגרף לבצע את הבדיקות אז אענה בכללי:
השאלה היא איך זה אל מול החזקה ב MSTR בטווח הארוך,
הטווח הקצר פחות רלוונטי כנראה כי אף משקיע שרוצה "הכנסה פסיבית משוק ההון" לא אמור להסתכל על חודש בודד.
בכללי בירידות שערים מחירי האופציות על נכסים סחירים עולים ביחסיות, ולא יורדים כי השוק מצפה לתיקון. (אלא א"כ הנייר גמור)
אשמח להחכים מנסיונך ומתבונתך.
הבעיה היא שבחודש אחד MSTY ימכרו נניח את CALL500 על מניית MSTR,
אך חודש לאחר מכן אם היתה ירידה חדה אז הם עלולים למכור את CALL300 על מניית MSTR.
במצב כזה אם אכן יהיה תיקון חד כלפי מעלה נניח לשער 400$ אז אותה קרן תהיה בבעיה ותפספס את רוב העליה,
היא ככל הנראה תרוויח 20$ על הקול שהיא מכירה, אבל היא תפספס 80$ על עליה.
ולסיכום:
הקרן משתתפת בצורה כמעט מלאה בירידות,
אך בעליות היא מוגבלת.
ככל שהמניה יותר תנודתית אז הפרמיה המתקבלת ממכירת ה CALL גבוהה יותר,
אך עם זאת אם אכן המניה תהיה תנודתית אז המשקיע ב MSTY עלול לא להנות ממלוא העליה ובנוסף לספוג את מלוא הירידה (למעט הפרמיה שהוא יקבל חזרה אליו).
בכל אופן אני לא יודע אם הדיון הוא על טיבה של אסטרטגיית קאברד קול.
לדעתי הדיון הוא יותר האם ניתן לייצר הכנסה פסיבית מ MSTY והאם זאת אסטרטגיה עדיפה על החזקה ישירה ב MSTR לטווח הארוך.
בהיבט הזה לטעמי התשובה היא שהקונספט של "הכנסה פסיבית" באמצעות קרנות סל כדוגמת MSTY ואחרות הוא סך הכל גימיק שאותי באופן אישי פחות משכנע.