לפי איזה אג"ח בנוי העוגן של מל"צ שנתיים וחצי

• הוסף לסימניות
היי חברים
אשמח לשמוע ממכם לפי איזה ממד אג"ח בנוי העוגן של מל"צ כל שנתיים וחצי
כי לפי איך שבדקתי אין אג"ח של שנתיים וחצי יש או שנתיים או שלש אז לפי מה נקבע שנתיים וחצי
תודה רבה

• הוסף לסימניות
היי חברים
אשמח לשמוע ממכם לפי איזה ממד אג"ח בנוי העוגן של מל"צ כל שנתיים וחצי
כי לפי איך שבדקתי אין אג"ח של שנתיים וחצי יש או שנתיים או שלש אז לפי מה נקבע שנתיים וחצי
תודה רבה
ממוצע

• הוסף לסימניות
מה צפוי במועד שינוי העוגן ב-26 לחודש הקרוב במזרחי??

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

ניתן לצפות בשיעור בקישור הבא, וכן במערכת "קול הלשון"
https://youtu.be/_UA9f79nCHY

🔊 הצטרפו כמנוי לקבלת התראה על שיעור חדש 🆕 👍 עשו לייק לשיעור 📖 שתפו חברים בשיעור לזיכוי הרבים 🎥 צפו בשיעורים נוספים של הרב גדליה הופנונג בקישור הבא : 👈 https://www.youtube.com/playlist?list=PLWSYw8GYqUiwLlCls1EcWtZ1DOGzFTLfF

--
0 תגובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

אשכולות דומים

אנחנו נמצאים בתקופה די היסטורית מבחינת מרווחים של הבנקים ומי שישכיל לנצל אותה ולקבע לעצמו מרווחים נמוכים, ירוויח לדורות.
בשנתיים האחרונות הרווח של הבנק ממשכנתאות חדשות הוא די נמוך. איך זה הגיוני? הרי כיום הריביות גבוהות? זהו... שגם עלויות הגיוס [עוגן] של הבנק מאוד גבוהות, והמרווח של הבנק [הפער בין עלות הקניה לעלות המכירה] מאוד נמוך היום.
ואני יפרט יותר:
הריבית הסופית שאתם מקבלים במשכנתא במסלולים מבוססי אג"ח מורכבת מ-2 חלקים, 1. עוגן שזה עלויות גיוס הכסף של הבנק [בעצם מה שעולה לבנק לקנות את הכסף] 2. מרווח- שזה בעצם מה שהבנק מרוויח בתכלס.
לפני תחילת עליות הריבית בשנת 22, עלויות הגיוס של הבנקים היו נמוכות מאוד ובמסלולים צמודים הגיעו אפילו למינוס! וכשהבנקים נתנו ריביות של 2-3 אחוז במסלולים מבוססי אג"ח, הרוב היה מרווח! למה? הבנקים נותנים ריביות לפי מצב השוק, כשהשוק מסכים לשלם 3 אחוז על משכנתא, הבנק ישמח לקבל רווח של 2.5 אחוז מתוכם.
כיום כשהריבית במשק יקרה, עלויות הגיוס של הבנקים כבר גבוהות מאוד והבנק לא יכול להרשות לעצמו לדרוש גם מרווח גבוה כמו פעם כי אז נגיע לריבית פסיכית של 7 אחוז, ומי יסכים לקחת משכנתא בריבית כזו? לכן כשאתם מקבלים ריבית של 4.7 מתוכה בערך 4.1 זה עלות הגיוס של הבנק ועוד 0.6 זה מרווח....
במסלולים משתנים המרווח הוא קבוע והעוגן משתנה בכל שנתיים/שלש/חמש שנים, כך שאם במועד השינוי הריבית במשק כבר תרד, העוגן יהיה נמוך מאוד ותוכלו להגיע למצב של ריבית פחות מאחוז :oops: כמובן שבתקופה שהעוגן יהיה נמוך הבנק יחזור שוב לתת מרווח גבוה, והמרוויחים יהיו אלה שקיבעו לעצמם היום את המרווח הנמוך.

כנ"ל גם במסלול "פריים" בתקופה שהפריים היה 1.6 היה קשה לקבל פריים מינוס משמעותי, בעיקר היה פריים פלוס למי שלקח שני שליש :sne:היום אפשר לקבל פריים מינוס 0.8 בקלות ואפילו פריים מינוס 1 [תלוי בבנקים] מי שישכיל לקבע את עצמו היום עם מרווח נמוך ירוויח.

המסלול הבעייתי היחיד הוא "ריבית קבועה" שלא משתנה כשיירד הריבית, אך גם כאן אפשר לעשות טריק קטן שמתאים למי שקנה דירה על הנייר ומושך את המשכנתא בפעימות, [קצת יותר מורכב להבנה לאזרח הפשוט, אבל ננסה ;)] מושכים את המינימום האפשרי מהריבית הקבועה במשיכה הראשונה, ואז אם הריבית הממוצעת בישראל תרד לפני המשיכה השניה, גם הריבית שתקבלו תהיה נמוכה יותר, כי גם ריבית קבועה מבוססת על מרווח, רק ששם המרווח רלוונטי רק עד הביצוע, לאחר הביצוע ומשיכת הכסף, הריבית כבר קבועה ולא תשתנה.
למי שיש כח לקרוא קצת על חישובים במשכנתא :rolleyes:

יתרת המשכנתא שלי היא 1,100,000
יש לי 150 אלף לפרוע.

אופציה א' - לפרוע לפני המיחזור.
ואז לקחת שני שליש מל"צ ל30 שנה, ושליש מל"צ למינימום זמן לפי גובה ההחזר הרצוי.

הסבר:
אני שם דגש על גובה הקרן אחרי 5-10 שנים, ולא על כל המשכנתא.
מתוך מחשבה שאני בכל אופן לא אשאר עם המשכנתא הזו לעולם.
ולכן - מבחינת הבנק אם לוקחים מל"צ ל30 שנה וקל"צ קצר (נניח 15 שנה), זה יותר רווחי מאשר אם לוקחים את שניהם לאותם מספר שנים (נניח 20 שנה), מבחינת סכום ההחזר הסופי והיחס לשקל, אבל מבחנת יתרת הקרן אחרי 5-10 שנים אין הבדל ביניהם.
ופה אני חושב שאפשר להטעות את הבנק שחושב שהוא מרויח יותר ויהיה מוכן יותר להוריד ריביות, ולכן אמרתי לעשות מל"צ ל30 שנה וקל"צ למינימום שנכנס בהחזר הרצוי, ולא לעשות את שניהם לאותם שנים.

אופציה ב' - לפרוע לאחר המיחזור.

"ואני מדגיש שאני מדבר בלי להוסיף מסלול פיתוי של ק"צ וכדומה"

ואז לקחת שני שליש מל"צ ל30 שנה.
ואת השליש קל"צ לחלק ל2, חצי ל30 שנה וחצי למינימום שנכנס בהחזר הרצוי.
כמובן לפרוע מיד את ה150 אלף מהקל"צ הארוך.

הסבר:
זה בנוי על אותו עיקרון לעיל - רק הרעיון פה הוא שמבחינת הבנק הרווח שלהם הוא אפילו יותר גבוה, כי יש חצי קל"צ ל30 שנה.
אבל אם פורעים את ה150 אלף לפני המיחזור, אי אפשר לעשות את זה (לחלק את הקל"צ ל2) כי אז יהיה לי מסלול קל"צ ל30 שנה עם עמלות היוון.

הבעיה היחידה שלי באופציה ב' היא -
שההחזר החודשי שי יורד ב1000 שקל אחרי 3 שנים, משהו שאני לא מעונין.
(אני יכול לקחת החזר חודשי גבוה יותר ב1000 שקל בשנים הראשונות כדי שאחרי 3 שנים הוא יגיע לגובה הרצוי.)

מי שקרא עד לפה....
מאוד מאוד אשמח לתגובות:sne:
זה קרה בליל החלפת שעון הקיץ לשעון החורף.

סבא רבא שלי, אב לשישה, היה עייף וכוחו היה ממנו והלאה.

היה כה עייף, עד שחלומות כבר החלו לרצד מול עיניו... חלומות בהם שופטים עמדו מול העם וצעקו עליהם "אנחנו נקבע לכם איך ובמה לבחור!"

'חח כל כך לא הגיוני!' צחק אבי סבי 'כנראה, שאני צריך דחוף לשים תנומה לעפעפיי'.

ואז נזכר 'אוי! לא החלפתי את השעונים בבית לשעון החורף!'

ניגש אל בתו הגדולה בת השש עשרה, "חיה, תוכלי להעביר את כל השעונים בבית לשעון החורף?" שאל.

"אין לי כוח" הפטירה חיה.

ניגש אל ביתו השנייה "דינה, תוכלי להעביר את שעוני הבית לשעון החורף?" שאל גם אותה.

"לא יודעת... אולי יותר מאוחר תזכיר לי..."

וכך פנה אבי סבי לכל בניו ובנותיו וביקש מהם להעביר את השעונים, ונענה בתשובות מתחמקות.

לבסוף בעייפותו כי רבה, צנח אל מיטתו ונרדם.

בשעה אחת בלילה התעוררה חיה. 'איך דברתי לאבא... ממש לא יפה! אעביר את כל השעונים עכשיו!'

וכך הסתובבה חיה והעבירה את כל השעונים לשעה שתים עשרה.

שעה לאחר מכן התעוררה דינה. 'לסרב לבקשתו של אבא? פשוט בושה!'

הלכה והעבירה את כל השעונים שעה אחת אחורה.

וכך כל שאר בני המשפחה, אחוזי רגשות אשם, נהגו גם הם.

-------------------------------

בשעה עשר בבוקר שעון מדינת ישראל, התעורר האב העייף.

הביט בשעון, 'וואו, כזה אור בחמש לפנות בוקר! מפעים! ידעתי שזה יהיה מוזר אחרי שהשעון יוחלף, אבל כך? אשן עוד שעה, שעה וחצי, ואז אקום למניין של שבע, עוד אספיק מקווה לפני!'

נרדם וקם כעבור שלוש שעות.

'לא נורא, אלך למניין של שמונה וחצי. אספיק אפילו מקווה לפני'.

ויצא עליז ושמח עם מגבת על שכמו.

החמיא לילדים שראה בדרך על ההליכה לחיידר בזמן, ונענה בגיחוך קל עד בינוני.

כל זה היה בסיס של עוגת הקצפת למול כניסתו רטוב פאות מהמקווה לבית הכנסת בשעה אחת וחצי בצהריים וצעקתו "שחרית! א צענטער!'

מכריו שעמדו בסמוך הזמינו את האנשים המתאימים למצבים כגון אלו, אותם ניסה לשכנע קשות בצדקת דרכו...

-------------------------------------------
היו עוד כמה אירועי קיצון, כגון הבת שננעלה בבית ספר עקב כך שחכתה במשך שעות שהשיעור הראשון יתחיל...

או סבי הקט בזמנו שראה את השמש שוקעת לה אל הים בשתים עשרה בצהריים, והיה פגוע הלם במשך שעות.

אתם צריכים פעם אחת להשתתף באירוע החלפת השעון שמשפחת גולדנשלעפער המורחבת מארגנת כל פעם, שבמרכזו הסב רבא שהיה כלוא שנתיים בבית לתשושי הנפש מחליף את השעון לקול תרועות הקהל.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה