למה הציירים לא מבינים את אלו שלא יודעים לצייר?

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת לצייר.
אני עובדת הרבה בעיצוב יודעת לצבוע ציורים עושה פרסומות וכו. אבל כשאני צריכה ציור בשביל חוברת, ספר, שלט או מה שיהיה, אני מחפשת בספרים ציורים מתאימים ואחר כך מתקשרת לבקש שימכרו לי את הזכויות ותמיד נתקעת עם המחירים המוגזמים של הציירים.

רוצים דוגמה? עכשיו אני מוציאה לאור חוברת בנושא שמה"ל, מצאתי 50 ציורים שהתאימו בדיוק לחוברת שלי, התקשרתי לבקש רשות למחברת, כי את המספר של הגרפיקאית אף פעם לא כותבים. והיא מה אומרת לי? אם זה למטרות רוח (אלא מה?) אני מבקשת 200 דולר אבל אני מגבילה אותך עד 500 עותקים.

ומה אני עושה עם רק 500 עותקים???

יש רשות לצייר להגביל אותי במספר העותקים??? הרי אני קניתי את הזכויות? וגם זה לא מוגזם לבקש 200 דולר ל 50 ציורים פשוטים ממש??

מה אתם אומרים המחברת מנצלת אותי? אני חוצניקית ויעצו לי שיתקשר ישראלי כי אם ישמעו את המבטא של חוצניק יבקשו יותר. שייך דבר כזה??

• הוסף לסימניות
15 ש"ח לציור זה באמת מחיר מוגזם.
לכיוון מטה, אם לא אכפת לך.
שימי לב - מצאת 50 ציורים, שמישהו עמל עליהם ומישהו אחר שילם עליהם,
ו-בפוקס! זה מתאים גם לך!
העבודה הרי נעשתה, למה אנשים לא נותנים בחינם? למה???
אפשר לחשוב שזו העבודה שלהם, זה הרי הכיף שלהם! אי אפשר כבר לפרגן?!
טוב. אז הם מעזים לבקש תשלום (מה אכפת להם שזה למטרות רווח? יש להם זכות בכלל להרוויח משהו על העבודה שלהם, הנהנתנית והזריזה הזו?)
15 ש"ח לציור!!! להתעלף ממש!!!
ממתי קנית את הזכויות בכזה מחיר? ובתור אחת שממש לא רוכשת את הזכויות,
כן - יש רשות להגביל אותך.
אינני יודעת מה ההגיון לבקש מחיר מגוחך ולהגביל במספר עותקים כשאת מבקשת בפירוש את הציורים למטרה של ספר רווחי,
אבל אכן - יש רשות לבעל הציורים להגביל אותך.

• הוסף לסימניות
לא קנית את הזכויות ואין לך בעלות על היצירה כלל, ובטח לא במחיר הזה.
הזכויות נשארות ליוצר שהוא ורק הוא בעל היצירה.
קנית זכות המקנה רשות שימוש כלשהו עם הסכם מפורש מהו השימוש ובאיזו צורה יתבצע השימוש ביצירה.

• הוסף לסימניות
למה המעצבים מנצלים את אלו שלא יודעים לעצב? מדוע כשאני מעונינת במשבצת פרסום בגודל שמינית עמוד, הם מעיזים לבקש כמה מאות שקלים? כולה להקליד כמה מילים על תמונה של ציור שאני נותנת להם!
ולמה כשגרפיקאית עצבה פרסומת לחברתי, והמודעה מצאה חן בעיני, היא לא הסכימה שאעשה שימוש באותה מודעה עצמה, אלא רק בתשלום הגון?
איככה נעשה כזה דבר בישראל???

כמובן :)
ו- :(

נא לא לקחת אישי, זה רק להבנת הענין.

• הוסף לסימניות
מעניין לשמוע את המחירון שלך על עיצוב.
היום על עיצוב שער לספר לוקחים 2500$ לפעמים. הידעת?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י yaakovh;759201:
היום על עיצוב שער לספר לוקחים 2500$ לפעמים. הידעת?

כוונתך אולי לשער אמיתי מעץ לארון קודש?
תלוי מי המבַצע. כי יש גם הרבה יותר יקר מזה...
:)

• הוסף לסימניות
אשכול מוזר

למה?

כי אני למשל הולך כל חודש לרופא עיניים מרוב שעות עבודה מפרכים זה למה

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מוטי הלר;759234:
אשכול מוזר

למה?

כי אני למשל הולך כל חודש לרופא עיניים מרוב שעות עבודה מפרכים זה למה

באמת?
רק בגלל זה???

:)

:mad:

תמיד קשה לי להסביר ללקוחות מה בעצם כלול בבקשה לצייר רק
"חמש ילדים מלטפים חיות בפינת חי, מסביב פזורים שפנים עכברונים אפרוחים תרנגולים ארנבות ברווזים אווזים וברבורים, ואפרוחיהם. אה, וגם את ההורים שצופים עליהם מהספסל, כולל התינוקות התאומים הקופצים בעגלתם. וזהו. בעצם,- עוד משהו אחד..."

ועכשיו גיליתי מדוע הם צריכים לשלם, כדי שאוכל לשלם לרופא עיניים.

באמת אשכול הזוי.
איפה נויבירט שינחה את האשכול הזה.

• הוסף לסימניות
אני לא מבין כל כך.....
200. דולר ל50 ציורים זה 4 דולר לציור זאת אומרת לא יותר 15 שקל
וזה נקרה יקר?
זה בהחלט זעקה דלה מאוד

הגרסה העסקית של פוטושופ עולה לפחות 2000 ₪ כאשר גרסת הלימודית לא עולה שליש מזה

למה ?? כי שאתה תעשה כסף עם מה שמוכרים לך אני רוצה חלק ברווחים אז במקום לקבוע אחוזים קובעים מחיר מראש

ובכלל מה שייך פה בכלל ניצול ?
וכי זה הציורים היחידים בעולם ? אף אחד לא מונע מיכם ללכת למישהו אחר

• הוסף לסימניות
:)לא ציפית לכזו התנפלות מהציירים,
הא?

• הוסף לסימניות
למה אנג'ל מנצלים את זה שאני לא יודעת לאפות, ולוקחים על כל חלה בערך כמו שביקשו ממך על כל ציור??
ואגב, אולי אם תציעי לה סכום גבוה יותר, היא תסכים שתדפיסי יותר מ-500 עותקים.

• הוסף לסימניות
פשוט הזוי...
אין לי מושגים בכלל במחירון של ציור, אבל אני יכולה להמליץ המלצה חמה לפותחת האשכול, (אם היא עוד לא ברחה מפה) שלפני שפותחים כזה אשכול לבדוק אשכול שהסתובב פה אתמול בדיוק על הנושא הזה...

או שאני מתחילה לחשוש שזה מבוים הסיפור הזה כדי להמחיש איך באמת עובד השוק של הציור היום... עכשיו אני מתחילה להבין את הציירים....;)

• הוסף לסימניות
מי יתנני ירחי קדם...

פעם העולם היה שונה לגמרי.

פעם אדם היה נותן לחברו פרה, בחינם.
בשביל שחברו יתן לו שק קמח. גם כן בחינם.

העולם השתנה. תשאלו, תבררו. זו האמת.
היום אנשים עובדים בשביל כסף.

כל עוד אני עובד בשביל כסף, לא אבקש מאחרים לעבוד בחינם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י bbr;759305:
לפני שפותחים כזה אשכול לבדוק אשכול שהסתובב פה אתמול בדיוק על הנושא הזה...

כחגבים היינו בעינינו- כן היינו בעיניהם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;759143:
אני לא יודעת לצייר.
אני עובדת הרבה בעיצוב יודעת לצבוע ציורים עושה פרסומות וכו. אבל כשאני צריכה ציור בשביל חוברת, ספר, שלט או מה שיהיה, אני מחפשת בספרים ציורים מתאימים ואחר כך מתקשרת לבקש שימכרו לי את הזכויות ותמיד נתקעת עם המחירים המוגזמים של הציירים.

רוצים דוגמה? עכשיו אני מוציאה לאור חוברת בנושא שמה"ל, מצאתי 50 ציורים שהתאימו בדיוק לחוברת שלי, התקשרתי לבקש רשות למחברת, כי את המספר של הגרפיקאית אף פעם לא כותבים. והיא מה אומרת לי? אם זה למטרות רוח (אלא מה?) אני מבקשת 200 דולר אבל אני מגבילה אותך עד 500 עותקים.

ומה אני עושה עם רק 500 עותקים???

יש רשות לצייר להגביל אותי במספר העותקים??? הרי אני קניתי את הזכויות? וגם זה לא מוגזם לבקש 200 דולר ל 50 ציורים פשוטים ממש??

מה אתם אומרים המחברת מנצלת אותי? אני חוצניקית ויעצו לי שיתקשר ישראלי כי אם ישמעו את המבטא של חוצניק יבקשו יותר. שייך דבר כזה??

אהיה קצת בוטה ואכתוב שאולי את עובדת הרבה בעיצוב אבל ממש ממש מעט בתמחור.
חסד עשתה עמך המחברת שהסכימה למאתיים דולר בלבד. על כן החסד הוגבל ל- 500 עותקים. לו היתה זו קניה מוחלטת לכל מספר עותקים היית משלמת אלפי ש"ח על התמונות.

בברכה,

• הוסף לסימניות
אני לא ציירת אבל אני בהחלט מבינה את ההתקוממות כאן.
מה שכן, יש לשים לב שכתוב שביקש/ה רשות מהמחברת.
בעוד שלמחברת אין שום זכות על הציורים וק"ו שלא דרישת מחירים עליהם, ואולי זו סיבת המחיר המצחיק. אולי גם המחברת עצמה לא מודעת לכך שלא רכשה את כל הזכויות על הציורים ולכן מרשה לעצמה לנהל את העניין מולך.

את צריכה לפנות לצייר/ת עצמו/ה ולבדוק מולה מחיר וכו'...

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אני עולה על הגל----
אני צריך תמונות לצרוך מבצע כיתתי ביית ספר, לא מדובר בכמויות ועותקים גדולים.
התמונות בנושא כיבוד הורים, (תמונות או ציורים)
לדוג:
כבוד הורים<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:eek:ffice" /><o:p></o:p>
1. מאכיל ומשקה<o:p></o:p>
2. מלביש ומכסה<o:p></o:p>
3. מכניס ומוציא<o:p></o:p>
למשהו יש רעיון כיצד משיגים זאת???

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;759143:
למה הציירים מנצלים את אלו שלא יודעים לצייר???? זעקת הדל!!

כי ככה ה' ברא את העולם,
"בורא נפשות רבות וחסרונן" החסרון שלו הוא המעלה של משהו אחר.

ולכן הפאניות מנצלות את כלל הנשים שאינן יודעות לסרק,
חברות התחבורה מנצלות את כל חסרי הרכב (בהון תועפות!)
חברות המזון מנצלות אותנו על עצלותנו ואי ידיעתנו בהכנת גבינות פסטות ושאר ירקות...
הפרסומאים, האסטרטגים והגרפיקאים מנצלים את בעלי העסקים והמוסדות ואת סתם העמך שבסך הכל רוצה הזמנה לחתונה והוא לא יודע איך...
חברות הפונטים (להוציא פונטייפ:)) מנצלות את קשיינו הטיפוגרפים,
והציירים מנצלים את כשרונם למען פרנסתם ממש כפי שה' ברא את העולם.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שיררי;759143:
והיא מה אומרת לי? אם זה למטרות רוח (אלא מה?) אני מבקשת 200 דולר אבל אני מגבילה אותך עד 500 עותקים.
ציירים עובדים למטרות רווח[אלא מה?]

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י לשם שינוי;759406:
א
בעוד שלמחברת אין שום זכות על הציורים וק"ו שלא דרישת מחירים עליהם
לא בטוח.
אמנם בד"כ לא קורה,
אבל לפעמים זה הסיכום מראש, ואז המחיר שמשלמת המחברת הוא גבוה יותר, כמובן.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

ניתן לצפות בשיעור בקישור הבא, וכן במערכת "קול הלשון"
https://youtu.be/_UA9f79nCHY

🔊 הצטרפו כמנוי לקבלת התראה על שיעור חדש 🆕 👍 עשו לייק לשיעור 📖 שתפו חברים בשיעור לזיכוי הרבים 🎥 צפו בשיעורים נוספים של הרב גדליה הופנונג בקישור הבא : 👈 https://www.youtube.com/playlist?list=PLWSYw8GYqUiwLlCls1EcWtZ1DOGzFTLfF

--
0 תגובות
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה