שיתוף - לביקורת ליראם

• הוסף לסימניות
אשמח לחוות דעת על הקטע, הוא בפתיחה של ספר ומתלבטת לגביו.
*
ערפל מקיף את הטירה, חונק את גגותיה כמו היה פתן עב כרס. כמו לא סבבו אותה חומות אימתניות ויער צפוף עצים.

סהר מביט ממעל, נוגע ולא נוגע בחוד המתכת היוצא מבית התיפלה שבמרכזה. מאיר בקושי את השוחה שנחפרה בעמל רב ימים, מחברת בין עפר בוצי לגינת ירק נשכחת.

"הגיע הזמן", לוחש לוֹי. עיניו, המקפצות בין פקודיו, בוהקות בחשיכה.

ארבעה נענים לו בהנהון ראש. על ראשיהם קשורים עלים לזר, בגדם כהה ובוץ מרוח על עורם החשוף.

חמישה צולחים את השוחה בזחילה דביקה, מתרוממים לעמידה שפופה ורצים לחסות תחת צל הטירה.

ארוכה הדרך, וכפות רגליהם החשופות מרגישות כל עשב, גרגר אדמה ושורש עץ. הללו מתחלפים באבנים לחות מטל, שרק חספוסן מונע מהם להחליק את דרכם למטרה.

המטרה הראשונית הושגה. הכותל יציב מאחורי גבם, אבניו מדיפות עליהם קרירותו של לילה. שקט סמיך מכסה אותם, רק צליל נשימותיהם מעז להפר אותו. אף חייל לא מפטרל ברגעים אלו בחלק זה של החצר, עדין.

לוי מרים יד אלכסונית, מאזן. הם יודעים היטב את הבאות, מצייתים בזריזות שהטביעו בהם שנות אימונים.

אַרֶהַן מכופף גוו. פִּינֶס עולה, משתופף גם הוא. ליראם מתרחק מעט, אומד את מרחק קודקודו של פינס מהחלון, אוצר אוויר ומנתר.

גב אחד. שני. מסגרת מתכתית, לחה, נתפסת באצבעותיו ורגליו נזרקות אל פנים החדר. מתייצבות עם ידיו המרפות מאחיזתן.

נַשוֹן נעמד על פינס, מרים יד. ליראם מהדק עליה שתי כפות. לוי מטפס על הגשר שנוצר, מסייע לליראם באחיזת ברזל.

ארהן ופינס נשמטים, מותירים גשר תלוי באוויר. מקפצים על גופו ומניחים רגליים בתוככי החדר.

נשון נמשך מעלה, מתייצב ומשפשף כתף. לוי פורש חיוך דק, מניע ראש.

גם המטרה השנייה הושגה. החשיכה שבחדר, מצטרפת אל השקט, מזרימה בדמם גלים.

החדר נעול. משתף הפעולה, שסיפק גם את מפת הטירה, לא העלים את הפרט המתבקש. גם לא את העובדה שמעבר לדלת שומר חייל בדרך קבע.

החדר נעול. והם אינם צריכים יותר מכך. תוכן התיבות, הפרושות על פני כל הכתלים מלבד לחיצוני, הוא מטרתם השלישית.

תכולת שולחן מועברת אל הקרקע, מפתו מבצעת הסבה לווילון משי בעל גימורי תחרה. מטלית הכרוכה סביב זרועו של אחד נדחקת בין דלת לרצפת שיש. נרות שעווה נשלפים מצרורות מהודקים לחגורה. אבני הצתה מיד אחריהן. ניצוצות עולים, נתפסים, הופכים לאבוקות קטנות. מפצפצות ברחש דק.

החיפוש מחל. כששפתותיהם חתומות, נשלפת תיבה אחר תיבה. קלף אחר קלף. ידיהם נעות כאותן שלהבות נר. הנה והנה.

הזמן עובר, השעווה מצטמקת, ומטרתם טרם אותרה. ארבע להבות נחנקות תחת כפות ידיים מזיעות, חסכניות. עיניים בורקות בתקווה מהולה בחשש, יודעות כי אל להם לשוב בידיים ריקניות.

לוי, עודו מחזיק בנר לוהט, מניע שפתיים ונעמד במרכז החדר. פקודיו ממשיכים בשלהם, מצמצמים עיניים מול אור קלוש.

"מצאתי", נלחשת קריאה משמאל. מוליכה אליה עיניים רבות.

אצבעותיו של נשון רועדות כשהקלף עובר ידיים. לוי מאשר את תוכנו בחיוך מעוות צללים.

נר נוסף נדלק כשהקודם מפצפץ את גוויעתו. קלף וקסת מונחים לצידו על שולחן חשוף. ארהן מתיישב על כיסא חסר משענת, נוטל קולמוס וטובל בדיו.

אותיות נכתבות תחת מכבשו של זמן, מדייקות אל המקור. ארבעה מסובבים את הגב הכפוף, דרוכים, מאזינים לכל רחש.

כשארהן נושף על הקלף, פושטת הרווחה בכולם. מיישרת גווים ומרככת תווי פנים. מטרה רביעית מושלמת כשהדיו מתייבש סופית וקלף המקור חוזר אל משכנו.

המפה גם היא חוזרת אל מקומה, מכסה על כתם דיו טרי, פריטים מועמסים עליה חזרה בסדר מופתי. המטלית נכרכת סביב הזרוע, הנר כבה ולוי מציץ מן החלון מטה. מרים שוב יד אנכית, מאזן.

ואז, דווקא כשנראה שהעולם יציף אותם בשמש עזה בעוד שעות בודדות, מתרסקת תיבה אל הקרקע.

לרגע דומם החדר. לרגע דומם העולם עם השמש המיוחלת. לרגע נלטשות עיניים בליראם אחד, שגם באור המועט המסתנן מן החלון, נוטה צבע פניו הכהה אל אפור דלוח.

הרגע, קצר כרגע נפילתו של גרגר בשעון חול, חולף עם הידית הנעה בפראות.

"זוזו!" לוי מזדעק, מנער את כתפו של ליראם. "עכשיו!"

פינס הראשון להגיב. גופו גולש מן החלון מטה, מתכדרר ומתגלגל על הקרקע. ארהן ונשון זונחים את החדר בביצוע דומה. ליראם מתעשת, יורד בעקבותיהם. לוי מצטרף כשמפתח חורק מסיים את סיבובו בחור המנעול.

"פולשים!" מלווה צרחה את טפיפות רגליהם, מאיצה את פעימות ליבם.

"פולשים!!!" מרעים החייל ממעל, מאיים להרוס את כל שטרחו עבורו.

הוא לא. הם לא נכשלו. לא ייתכן.

השוחה מקבלת אותם באותה דביקות חמימה. היער מסוכך עליהם בענפים, עלים וצמרות עד. החושך משקיע אותם באפלולית כבדה, מחבקת ומסרבלת באותה המידה.

"מה קרה שם?" נושף לוי כשהסכנה מתמעטת עם המרחק. "מה חשבת לעצמך, ליראם?!"

ליראם, עוד אפור עם מעט אדמומית, נושך שפה ומשפיל ראש. "לא חשבתי, המפקד", הוא לוחש, צרוד.

"לא חשבת!" מתיז לוי, עיניו מתבלטות. "סיכנת את כולנו!"

ליראם בולע, מבטו מורם אל עיני מפקדו. "אני... מבין, המפקד".

לוי טומן פנים בידו, בוחש בפרצופו ונושף. "הסכנה טרם חלפה", הוא פוסק. שומט יד ומודד את ליראם מעלה עד בוהן מלוכלכת. "העקבות שלנו חקוקים בקרקע, והקלף צריך להגיע ליעדו".

ליראם נרעד, שוב בולע. "אטשטש אותם", גרונו צורב. "ואם אתפס – לא יצליחו להוציא ממני מילה, המפקד".

פינס מעמיק מבט בשורש גדול הבולט מן העפר, נשון מלחלח שפה וארהן קרב צעד בודד, נעצר תחת ידו המונפת של לוי.

"חיי רבים תלויים בקלף", הוא מזכיר את שפקודיו יודעים היטב. "אל תיכנס לרגשנות מיותרת, ארהן. נזוז"

הארבעה נעים, מותירים את ליראם מאחור. הוא חושק שפתיים להיעלמם, מניח עיניים על עקבות, מרים אל ענף מרופד עלים.

זהו לא הזמן להתמרמר. הוא קורע אותו ממקורו, מטיח אותו בעפר וחוזר על צעדיו באיטיות מתסכלת.

לא הזמן להתמרמר. נכון. אבל למול התיבה ההיא, שעל קרשיה הייתה חרוטה דמות זאב סמור שיערות וחשוף שיניים, ותוכנה הסתכם באדרת זהה לזו שתלויה קבע בחדרו, יודע ליראם ששוב היכה בו מזלו.

שוב הוא ננטש. ועל אף שהפעם ידועה לו הסיבה – היא לא מעניקה לו נחמה. לא.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מסקרן מותח ומסתורי. מושלם בשביל פתיחה.
לוקח את הקודמים בפער
רק משהו קטן: אולי את שמו של פינס הייתי משנה, כבר יש מישהו כזה בממלכה במבחן, וכדי לבנות עולם משלך ממש - עדיף לבדל.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מסקרן מותח ומסתורי. מושלם בשביל פתיחה.
תודה! עוזר לי מאוד!
לוקח את הקודמים בפער

אהההמ איזה קודמים?! אני לא באמת זוכרת מה אני משתפת...

רק משהו קטן: אולי את שמו של פינס הייתי משנה, כבר יש מישהו כזה בממלכה במבחן, וכדי לבנות עולם משלך ממש - עדיף לבדל.
תזכיר לי - מי זה פינס בממלכה במבחן?
סתם לגבי שמות, זה מצחיק. כמה אני משנה כי אומרים לי - בספר X יש דמות בשם הזה 😅 כמובן כשהשם מוקרץ... ויש לי הרבה מאלו, יותר מדי 😶

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
לוקח את הקודמים בפער
או שהתכוונת לזה?
כמו זיק העולה משפשופן של צמד אבני הצתה, יוצר מדורה במגעו עם קרשים, היה הזיכרון התחלה לחייו. זיכרון שמלבד להיותו בסיס, היה גם משענת. באותה מידה – חידה לא פתורה.

הלילה, על אף היותו מרופד כוכבים, היה אפל. וכפות הידיים שתפסו בראשו, הצמידו אותו לחזה בעליהן, היו חמימות. מנוגדות לרוח שצלפה בהם בלי רחמים, ריססה אותם חול מדבר, צרבה גוויהם בקור עז.

מאחור ניצבו שערים, סגורים על בריח. עליהם תלוי שלט, עבש משנים. מעבר עמד המבנה, שלוש קומות אבן וארובה מעלת פיח. מלפנים היסס אבא, החליק יד אחת על לחיו, בשנייה תפס סנטר.

"השחר יגיע, תכף", הוא פצה פה. עיניו התקבעו בשלו, כהות ורכות. "ואתה - המתן פה. יאספו אותך בבוא העת".

יאספו אותו? הקור מילא את כל כולו, טיפס אל פניו. ידיו תפסו בחלוקו של אבא. עיניו ביקשו שלא ילך. שלא ישאיר אותו לחסדי אחרים.

אבל אבא, כמו תווי פניו, היה החלטי. וכשהפריד אצבעות מבגדו, רק אמר חרש: "יהיה לך טוב פה, ליראם. אני בטוח".

ליראם לא בטוח. אך הכדור שמנע מהאוויר לגלוש בגרונו, גם לא איפשר לו לדבר. לבטא את חששו, את פחדיו וגעגועיו.

אבא פרק מעל כתפיו אדרת זאבים, עטף בה את שלו. נשף עליו אוויר רועד והצמיד אותו לחזהו, שוב.

החום שאפף אותו היה איתן. תבליטי הצלם שנשא אבא תדיר על צווארו, נעצו בפניו חניתות. וכשאבא פתח ידיים, סובב גב ופצח בצעדה מהירה, הלכו איתו כל אלה. הותירו אותו מאחור.

אותו והקלף. קשור בענף דק, גמיש. אחוז בין אצבעותיו, מחשב להיחנק מעוצמת הלפיתה.

השחר אכן האיר, כתום ובוהק. אך איש לא אסף אותו, פתח לו שערים. צהלות ילדים הדהדו באוזניו מאוחר יותר, כשהשמש ההבילה על פניו, ורגליו - יחפות כתמיד - חשו כל גרגר חול לוהט.

הם שרו, הילדים. צווחו בכל פה. והוא רק עמד משתומם, תהה איך אפשר לאסוף חול אל כפות ידיים, לזרות אותו באוויר.

"היי, אתה!" מישהו הבחין בו. ופתע פתאום, מיהרה כל ההמולה אליו. אגרופים, קטנים וגדולים, כיסו מתכת. צווחות החרישו אוזניים.

"למה אתה שם?" שאל מנהיג החבורה, השתיק את כולם. בעיניו סקרנות תהומית של ילד שלא חווה את החוץ. "רוצה להיכנס? אתה גם יתום, אתה?!"

ליראם איגרף כפות. צעד לאחור. הבחין באישה המפלסת דרך בינות נהר הילדים.

היא סילקה אותם חזרה אל החול, פתחה את השערים ונעצה בו עיני דבש חמות, מסובבות קמטים. ידה הייתה יציבה כשתפסה בשלו, הובילה אותו פנימה, אל חדרון קטן מימין לדלתות המבנה הגדול. הורתה לו לשבת לצד שולחן עגול, קטן.

הוא ירד על ברכיו, הניח עליהן אגרופים. גבותיה ירדו מטה, התרוממו. אצבעותיה חילצו את הקלף מידיו, פתחו קשר, פרשו.

עיני הדבש רצו על פני השורות. שוב. ושוב. ושוב. הקמטים במצחה העמיקו, עוד ועוד. מבטה הועף עליו מדי פעם. מוטרד, תוהה.

"ליראם?" היא שאלה בסוף. הוא – הנהן. היא – נאנחה. "בוא", אמרה לבסוף. "אתה מן הסתם מותש".

הוא גם צמא. ורעב. ומבולבל. אבל הקלף לא הוחזר לו, וידו מתרוממת מעלה, מבקשת בלי קול.

עפעפיה צנחו, לשונה לחלחה שפתיים. "מצטערת", כולה הייתה התנצלות. "הקלף מוען אליי", ובאותה נשימה, האיצה בו להיעמד. הצעידה אותו עד חדר גדול, עמוס קלחות, שהאח לוהטת באמצעו.

ספל מים צוננים מצאו אליו דרך. קערה מדיפת ניחוח הונחה על שולחן צר. אך עיניו התמקדו באש, בקלף שהושלך אליה, בלהבות המלחכות בו בתיאבון.

מאכלות מילים. הסברים. תשובות. מפזרות פיח ומעלות עשן.
*
זה הפרולוג, הקטע הראשון הוא פרק 1, התחלה של כל העלילה.
ויש המשך לפרולוג, מעין קטע נוסף: (בינתיים, לפחות. כל הזמן יש שינויים...)

אפל הלילה, וקר. והרוחות, שנושבות במורדות ההר כאיילות הנסות מן הזאבים, כמעט תולשות מעליו את גלימתו, לא חסות על כל שנחבא בכיסיה.

היא כבדה, ודרדרים תופסים בשוליה, מאטים את התקדמות צעדיו ומאיצים את דפיקות ליבו.

"אלו רק קוצים", הוא נוזף בעצמו. מושך את הגלימה ומביט בכאב בפיסת בד נגוסה שנותרת מאחור. "וזו רק גלימה!" הוא דוחק גם את רכושנותו הצידה. מיצר עליה ועל סיבותיה.

הקוצים הם קוצים. הגלימה היא גלימה. ומסעו הנפתל, השני לחייו, כמעט מגיע אל סופו. ועדין – כשהבטיח שלא לשוב הנה, התכוון לכך בכל לב!

המערה קרובה. ריחותיה - עובש, לכלוך עטלפים ותבשילי כל הבא ליד – כבר צורבים באפו, מצמידים אליו את בד גלימתו המאובק.

קשת סלעים נמוכה מתגלית בחלוף מספר צעדים, פוערת פתח אל עומקו של הר. צללי אש מרצדים בתוכו כמו היו מלאכי שאול, קוראים לו שלא לקרב.

"התקרב", מתנגד להם קולו הלוחשני של המכשף, גופו המצומק טרם נראה. "חשבתי שאמרת שלא תבוא הנה יותר".

"אמרתי", מאשר הוא. מרים מעט את שולי הגלימה להעמיק עוד אל סירחון חייו של הצוריסי. "וגם אתה אמרת את דבריך".

פנים המערה, כמו השוכן בה קבע, לא עברו תהפוכות כלשהן. אותו חלוק חום, דהוי, בעל גדילים אדומים. אותה גהירה מעל קלחת מהבילה, מיוצבת בצמד קרשים ותחתיה פחם לוהט, זורה ניצוצות. ואותם עצמים דוממים, שייכים לשלל בעלי חיים, פרושים על הקרקע במרבד צבעוני, מטונף.

המכשף מרים עיניים קטנות, חרוזיות, מתבשילו: "נכשלת?!" הוא משתעל אל האדים את הפתעתו. "כיצד ייתכן?"

"אמור לי אתה -", צורם בעל הגלימה. "כיצד ייתכן כי העתידות עליהן הצהרת – טרם התרחשו?"

המכשף משתעל שוב. רגלו רוקעת בארץ, מקפיצה את הפריטים הנחים עליה. הם מתעופפים קלות, מקרקשים בנחיתתם אל הקרקע, מסתחררים מעט בטרם מתייצבים במקומם החדש.

הוא מרכין ראש, מסובב מבט על המרבד. צמתו - ארוכה, בהירה ודקה - נעה מול רוח לא קיימת. "העתידות יתרחשו", הוא פוסק במבע צלול. "רק סבלנות, זהו המצרך היחיד החסר לך".

"ושלמונים", מאיים הגלימה. "גם הזמן אינו בידי – איני נהפך צעיר עם הימים".

המכשף מעניק לקלחתו בחישה נוספת, עוצם עיניים ושואף את ניחוחה. "לא מדובר בימים רבים. ולא אבקש ממך תשלום על שירות שכבר הענקתי לך".

"קצר אותם", מסנן הגלימה. ידו, מהרגל, תופסת בכלי נשקו. "ביקשתי תוצאות מידיות, ובינתיים – לא קיבלתי דבר".

זוויות פיו של המכשף מתרוממות, סדקים מתקערים בשפתיו. "איני מושל על הזמן. חכה לו – הוא עוד יבוא".

"כן?", הגלימה ממורמר. לא לתשובה כזו ציפה. לא למענה חצה גבולות וסיכן חיים!

"בהחלט", המכשף אדיש. מעלה בכף גדולה תבשיל, שואב לפיו בשניקה.

לשווא הגיע. וכל רגע בו הוא נמצא – מתווסף לאותם רגעי הבל. "אם כך, אלך לי", הוא מודיע, מסובב גוו. "ואני מקווה, גם לטובתך, שלא ניפגש שוב".

"לא ניפגש", לוחש המכשף. "ואם כבר מפגש - היזהר מהזאבים, הם לא רודפים רק אחר איילות".

• הוסף לסימניות
זכרתי שבעבר פרסמת קטע אחר. יכול להיות שהוא לא היה אמור להיות פתיחה לספר ואני זה שהתבלבל פה?
על כל פנים, הקטע הנוכחי מעולה בשביל להתחיל איתו עלילה, יש בו התרחשות מותחת, והוא פותח את הסקרנות (מה המטרה במה שהם עשו שם? חיים של מי הם מנסים להציל? מי זה שנלחם בהם?).

פולס הוא בנו של ברכיהו, השלישי בסדר ירושת הכתר של יוסף דיאלידאן, הוא מוזכר הרבה בפדהאל.

• הוסף לסימניות
זכרתי שבעבר פרסמת קטע אחר. יכול להיות שהוא לא היה אמור להיות פתיחה לספר ואני זה שהתבלבל פה?
משהו עם רוחות מייללות? ירדתי ממנו, כמו שאמרתי - שינויים. כל הזמן שינויים.
על כל פנים, הקטע הנוכחי מעולה בשביל להתחיל איתו עלילה, יש בו התרחשות מותחת, והוא פותח את הסקרנות (מה המטרה במה שהם עשו שם? חיים של מי הם מנסים להציל? מי זה שנלחם בהם?).
👍
פולס הוא בנו של ברכיהו, השלישי בסדר ירושת הכתר של יוסף דיאלידאן, הוא מוזכר הרבה בפדהאל.
פולס הוא לא פינס. תכל'ס פינס זה ממקור פנחס, הייתי בטוחה שתגיד פנרס לרגע :)

• הוסף לסימניות
משהו עם רוחות מייללות? ירדתי ממנו, כמו שאמרתי - שינויים. כל הזמן שינויים.
שינוי מבורך.
פולס הוא לא פינס. תכל'ס פינס זה ממקור פנחס, הייתי בטוחה שתגידי פנרס לרגע :)
צודקת, טעות שלי.

תגיד

אין הערות נוספות.

• הוסף לסימניות
עכשיו מצאתי. היו שתים באמת.
זה הראשון: אליו לא ממש התחברתי
זה היה השני, הוא יהיה הפרולוג בעצם?

• הוסף לסימניות
עכשיו מצאתי. היו שתים באמת.
זה הראשון: אליו לא ממש התחברתי
זה היה השני, הוא יהיה הפרולוג בעצם?
כן. ועוד קטע אחד בהווה, של דמות אחרת. כתבתי לעיל.
אפל הלילה, וקר.

• הוסף לסימניות
קודם כל, קטע מדהים ומרתק.
בואי נגיד, אני רואה את הספר בספרייתי.
מצ"ב כמה הארות, מדובר בדעתי האישית בלבד:
חמישה צולחים את השוחה בזחילה דביקה
הייתי מוסיפה ה' הידיעה (החמישה).
אף חייל לא מפטרל ברגעים אלו בחלק זה של החצר, עדין
*עדיין.
נתפסת באצבעותיו
אני אישית הייתי רושמת בין אצבעותיו.
נַשוֹן נעמד על פינס, מרים יד. ליראם מהדק עליה שתי כפות. לוי מטפס על הגשר שנוצר, מסייע לליראם באחיזת ברזל.
בכללי קטע מדהים, אבל אני מרגישה שיש משהו כבר מידי עם החזרתיות על השמות. הבעיה היא שאיני יודעת אם יש אופציה אחרת.
"מצאתי", נלחשת קריאה משמאל. מוליכה אליה עיניים רבות.
הייתי מפרטת יותר:
מוליכה אליה 4 זוגות עיניים / 8 עיניים.
הרי אנחנו יודעים כמה אנשים יש והניסוח הנ"ל מרגיש לי כאילו יש המון אנשים וחלק ניכר מהם מסתכל.
פה זה כולם מתוך 4.
בחיוך מעוות צללים
לא הבנתי את המשפט.
ארבעה מסובבים את הגב הכפוף
נראה לי שיותר מתאים סובבים מאשר מסובבים.
המטלית נכרכת סביב הזרוע, הנר כבה
לכאורה הסדר אמור להיות הפוך, לא?
שומט יד ומודד את ליראם מעלה עד בוהן מלוכלכת.
אם הוא מודד את ליראם מעלה, משמע מלמטה ללמעלה.
א"כ, איך עד הבוהן?
זה אמור להיות הפוך, לא?
יודע ליראם ששוב היכה בו מזלו
למילים היכה בו מזלו יש משמעות טובה.
מהקטע זה נשמע יותר איתרע מזלו.
אא"כ יש פה משהו נסתר?
פולס הוא לא פינס. תכל'ס פינס זה ממקור פנחס, הייתי בטוחה שתגיד פנרס לרגע :)
גם אני חשבתי שהבלבול בגלל פנרס :)

• הוסף לסימניות
קודם כל, קטע מדהים ומרתק.
בואי נגיד, אני רואה את הספר בספרייתי.
מצ"ב כמה הארות, מדובר בדעתי האישית בלבד:

הייתי מוסיפה ה' הידיעה (החמישה).

*עדיין.

אני אישית הייתי רושמת בין אצבעותיו.
👍
בכללי קטע מדהים, אבל אני מרגישה שיש משהו כבר מידי עם החזרתיות על השמות. הבעיה היא שאיני יודעת אם יש אופציה אחרת.
גם אני לא חושבת 🤔
אם הוא מודד את ליראם מעלה, משמע מלמטה ללמעלה.
א"כ, איך עד הבוהן?
זה אמור להיות הפוך, לא?
לא. כשהסתתרו בשוחה - עטו עליהם זר עלים. בראש, כמובן.
למילים היכה בו מזלו יש משמעות טובה.
מהקטע זה נשמע יותר איתרע מזלו.
אא"כ יש פה משהו נסתר?
נקודה טובה. עכשיו אני מתלבטת אם הנטישה הקודמת נקראת טובה או לא 🤔 בכל אופן, היכה זה לרעה, כמדומני. שיחק לו מזלו - זה לטובה.

תודה על ההארות, לוקחת לתשומת ליבי.

• הוסף לסימניות
לא. כשהסתתרו בשוחה - עטו עליהם זר עלים. בראש, כמובן.
???
נקודה טובה. עכשיו אני מתלבטת אם הנטישה הקודמת נקראת טובה או לא 🤔 בכל אופן, היכה זה לרעה, כמדומני. שיחק לו מזלו - זה לטובה.
ליתר ביטחון בדקתי בגוגל:
1751567225089.png

• הוסף לסימניות
ציטוט: ארבעה נענים לו בהנהון ראש. על ראשיהם קשורים עלים לזר, בגדם כהה ובוץ מרוח על עורם החשוף.
ליתר ביטחון בדקתי בגוגל:
צפה בקובץ המצורף 2004496
חסום לי בנתיים. או שתתמללי לי או שאחכה בסבלנות :) (לרוב לוקח להם מלא זמן לשחרר מפרוג...)

• הוסף לסימניות
ראיתי. תודה על ההקפצה. לאחר שהעלית - מצאתי את זה כתוב בסקירת AI, שאני פחות סומכת עליה בביטויים לשוניים (עקב תרגומים הולכים וחוזרים היא מעוותת הרבה מילים, מוציאה מהקשרם ואפילו מעוותת לצרכיה)
GPT, אגב, טוען שהביטוי משתמע לשתי פנים בדגש על ההקשר ולרוב יהיה שלילי, אבל כפי שאמרתי - מתקשה לסמוך עליו.
לצערי, לא מצאתי באקדמיה ללשון אזכור לביטוי, ושוטטות בגוגל גם לא סייעה - אם למישהו יש מידע נוסף ומקורות - אשמח.

• הוסף לסימניות
כתיבה מעולה. עלילה יפה, מותחת כהוגן.
סגנון כתיבה גבוהה.
הכותל יציב מאחורי גבם, אבניו מדיפות עליהם קרירותו של לילה.
לא הבנתי מה זה מדיפות? אבנים לא מדיפים כלום. זה אמור להיות משהו בסגנון הזה אולי: אבניו קרות. גבם סופג את צינת הלילה.
החדר נעול. משתף הפעולה, שסיפק גם את מפת הטירה, לא העלים את הפרט המתבקש. גם לא את העובדה שמעבר לדלת שומר חייל בדרך קבע.

החדר נעול. והם אינם צריכים יותר מכך. תוכן התיבות, הפרושות על פני כל הכתלים מלבד לחיצוני, הוא מטרתם השלישית.
חסר לי ההסבר למה החדור נעול? מה חשוב בזה שהחדר נעול?
וגם כתוב פעמיים שהחדר נעול. אני יודע שהוא נעול לא צריך לחזור על זה. אפשר לסגנן את זה כך: החדר נעול והם אינם צריכים יותר מזה. משתף הפעולה וכו' תוכן התיבות הפרושות וכו'.
אותיות נכתבות תחת מכבשו של זמן, מדייקות אל המקור.
למה לא פשוט לקחת את הקלף? למה להעתיק?
"אני... מבין, המפקד".
קצת הפריע לי המילה המפקד. אפשר גם אדוני. אבל זה רק אני....
לוי טומן פנים בידו, בוחש בפרצופו ונושף.
מה זה בוחש בפרצופו? הוא לא מערבב את הפנים. הוא כן שפשף אותן או העביר עליהן יד.
שומט יד ומודד את ליראם מעלה עד בוהן מלוכלכת
לא הבנתי מה קרה כאן.
"חיי רבים תלויים בקלף", הוא מזכיר את שפקודיו יודעים היטב. "אל תיכנס לרגשנות מיותרת, ארהן. נזוז"
לדעתי זה משפט שהיה צריך להגיע קודם. אולי לא במשפט אבל כן במחשבה של הדמות המובילה את הסיפור. אז גם הייתי מבין יותר למה הקלף כל כך חשוב להם.
לא הזמן להתמרמר. נכון. אבל למול התיבה ההיא, שעל קרשיה הייתה חרוטה דמות זאב סמור שיערות וחשוף שיניים, ותוכנה הסתכם באדרת זהה לזו שתלויה קבע בחדרו, יודע ליראם ששוב היכה בו מזלו.
איפה מוזכרת התיבה הזאת?

אין לי שום כוונה להעיר, אלא להאיר. הספר כתוב בצורה מעולה. כן הייתי מכניס טיפה יותר מתח, אם הספר נועד להיות כזה. נגיד בקטעים שהם עוברים בגומחה הייתי מכניס את הפחד שהם מרגישים אם הם מרגישים. על מישהו מהם יש זיעה. כאילו הרגשתי שהיית עסוקה בלכתוב את התפאורה וברח לך המתח.
הם עברו תחת הגומה, לוי ניקה את בגדיו מהבוץ שדבק בהן. "חייבים להזדרז", כמנהיג ידע שכל שניה חשובה, בכל רגע יכולים לגלות אותם. ליראם יצא מהגומחה [ואז לפי הדמות שהוא. אם הוא בריון, חזק, לא נרתע מכל דבר. אז:] נעמד בקפיצה, מתיר על עצמו את הלכלוך, דבוק במטרה שלשמה הגיע. הוא יעשה הכל על מנת להגן על אנשיו. על משפחתו. וכו' ופחות להתמקד הם יצאו מהמחילה רגליהם דרכו בבוץ, בקוצים וכו'. זה רק בעיניי.

נראה ספר מאוד מבטיח.

• הוסף לסימניות
או שהתכוונת לזה?
כמו זיק העולה משפשופן של צמד אבני הצתה, יוצר מדורה במגעו עם קרשים, היה הזיכרון התחלה לחייו. זיכרון שמלבד להיותו בסיס, היה גם משענת. באותה מידה – חידה לא פתורה.

הלילה, על אף היותו מרופד כוכבים, היה אפל. וכפות הידיים שתפסו בראשו, הצמידו אותו לחזה בעליהן, היו חמימות. מנוגדות לרוח שצלפה בהם בלי רחמים, ריססה אותם חול מדבר, צרבה גוויהם בקור עז.

מאחור ניצבו שערים, סגורים על בריח. עליהם תלוי שלט, עבש משנים. מעבר עמד המבנה, שלוש קומות אבן וארובה מעלת פיח. מלפנים היסס אבא, החליק יד אחת על לחיו, בשנייה תפס סנטר.

"השחר יגיע, תכף", הוא פצה פה. עיניו התקבעו בשלו, כהות ורכות. "ואתה - המתן פה. יאספו אותך בבוא העת".

יאספו אותו? הקור מילא את כל כולו, טיפס אל פניו. ידיו תפסו בחלוקו של אבא. עיניו ביקשו שלא ילך. שלא ישאיר אותו לחסדי אחרים.

אבל אבא, כמו תווי פניו, היה החלטי. וכשהפריד אצבעות מבגדו, רק אמר חרש: "יהיה לך טוב פה, ליראם. אני בטוח".

ליראם לא בטוח. אך הכדור שמנע מהאוויר לגלוש בגרונו, גם לא איפשר לו לדבר. לבטא את חששו, את פחדיו וגעגועיו.

אבא פרק מעל כתפיו אדרת זאבים, עטף בה את שלו. נשף עליו אוויר רועד והצמיד אותו לחזהו, שוב.

החום שאפף אותו היה איתן. תבליטי הצלם שנשא אבא תדיר על צווארו, נעצו בפניו חניתות. וכשאבא פתח ידיים, סובב גב ופצח בצעדה מהירה, הלכו איתו כל אלה. הותירו אותו מאחור.

אותו והקלף. קשור בענף דק, גמיש. אחוז בין אצבעותיו, מחשב להיחנק מעוצמת הלפיתה.

השחר אכן האיר, כתום ובוהק. אך איש לא אסף אותו, פתח לו שערים. צהלות ילדים הדהדו באוזניו מאוחר יותר, כשהשמש ההבילה על פניו, ורגליו - יחפות כתמיד - חשו כל גרגר חול לוהט.

הם שרו, הילדים. צווחו בכל פה. והוא רק עמד משתומם, תהה איך אפשר לאסוף חול אל כפות ידיים, לזרות אותו באוויר.

"היי, אתה!" מישהו הבחין בו. ופתע פתאום, מיהרה כל ההמולה אליו. אגרופים, קטנים וגדולים, כיסו מתכת. צווחות החרישו אוזניים.

"למה אתה שם?" שאל מנהיג החבורה, השתיק את כולם. בעיניו סקרנות תהומית של ילד שלא חווה את החוץ. "רוצה להיכנס? אתה גם יתום, אתה?!"

ליראם איגרף כפות. צעד לאחור. הבחין באישה המפלסת דרך בינות נהר הילדים.

היא סילקה אותם חזרה אל החול, פתחה את השערים ונעצה בו עיני דבש חמות, מסובבות קמטים. ידה הייתה יציבה כשתפסה בשלו, הובילה אותו פנימה, אל חדרון קטן מימין לדלתות המבנה הגדול. הורתה לו לשבת לצד שולחן עגול, קטן.

הוא ירד על ברכיו, הניח עליהן אגרופים. גבותיה ירדו מטה, התרוממו. אצבעותיה חילצו את הקלף מידיו, פתחו קשר, פרשו.

עיני הדבש רצו על פני השורות. שוב. ושוב. ושוב. הקמטים במצחה העמיקו, עוד ועוד. מבטה הועף עליו מדי פעם. מוטרד, תוהה.

"ליראם?" היא שאלה בסוף. הוא – הנהן. היא – נאנחה. "בוא", אמרה לבסוף. "אתה מן הסתם מותש".

הוא גם צמא. ורעב. ומבולבל. אבל הקלף לא הוחזר לו, וידו מתרוממת מעלה, מבקשת בלי קול.

עפעפיה צנחו, לשונה לחלחה שפתיים. "מצטערת", כולה הייתה התנצלות. "הקלף מוען אליי", ובאותה נשימה, האיצה בו להיעמד. הצעידה אותו עד חדר גדול, עמוס קלחות, שהאח לוהטת באמצעו.

ספל מים צוננים מצאו אליו דרך. קערה מדיפת ניחוח הונחה על שולחן צר. אך עיניו התמקדו באש, בקלף שהושלך אליה, בלהבות המלחכות בו בתיאבון.

מאכלות מילים. הסברים. תשובות. מפזרות פיח ומעלות עשן.
*
זה הפרולוג, הקטע הראשון הוא פרק 1, התחלה של כל העלילה.
ויש המשך לפרולוג, מעין קטע נוסף: (בינתיים, לפחות. כל הזמן יש שינויים...)

אפל הלילה, וקר. והרוחות, שנושבות במורדות ההר כאיילות הנסות מן הזאבים, כמעט תולשות מעליו את גלימתו, לא חסות על כל שנחבא בכיסיה.

היא כבדה, ודרדרים תופסים בשוליה, מאטים את התקדמות צעדיו ומאיצים את דפיקות ליבו.

"אלו רק קוצים", הוא נוזף בעצמו. מושך את הגלימה ומביט בכאב בפיסת בד נגוסה שנותרת מאחור. "וזו רק גלימה!" הוא דוחק גם את רכושנותו הצידה. מיצר עליה ועל סיבותיה.

הקוצים הם קוצים. הגלימה היא גלימה. ומסעו הנפתל, השני לחייו, כמעט מגיע אל סופו. ועדין – כשהבטיח שלא לשוב הנה, התכוון לכך בכל לב!

המערה קרובה. ריחותיה - עובש, לכלוך עטלפים ותבשילי כל הבא ליד – כבר צורבים באפו, מצמידים אליו את בד גלימתו המאובק.

קשת סלעים נמוכה מתגלית בחלוף מספר צעדים, פוערת פתח אל עומקו של הר. צללי אש מרצדים בתוכו כמו היו מלאכי שאול, קוראים לו שלא לקרב.

"התקרב", מתנגד להם קולו הלוחשני של המכשף, גופו המצומק טרם נראה. "חשבתי שאמרת שלא תבוא הנה יותר".

"אמרתי", מאשר הוא. מרים מעט את שולי הגלימה להעמיק עוד אל סירחון חייו של הצוריסי. "וגם אתה אמרת את דבריך".

פנים המערה, כמו השוכן בה קבע, לא עברו תהפוכות כלשהן. אותו חלוק חום, דהוי, בעל גדילים אדומים. אותה גהירה מעל קלחת מהבילה, מיוצבת בצמד קרשים ותחתיה פחם לוהט, זורה ניצוצות. ואותם עצמים דוממים, שייכים לשלל בעלי חיים, פרושים על הקרקע במרבד צבעוני, מטונף.

המכשף מרים עיניים קטנות, חרוזיות, מתבשילו: "נכשלת?!" הוא משתעל אל האדים את הפתעתו. "כיצד ייתכן?"

"אמור לי אתה -", צורם בעל הגלימה. "כיצד ייתכן כי העתידות עליהן הצהרת – טרם התרחשו?"

המכשף משתעל שוב. רגלו רוקעת בארץ, מקפיצה את הפריטים הנחים עליה. הם מתעופפים קלות, מקרקשים בנחיתתם אל הקרקע, מסתחררים מעט בטרם מתייצבים במקומם החדש.

הוא מרכין ראש, מסובב מבט על המרבד. צמתו - ארוכה, בהירה ודקה - נעה מול רוח לא קיימת. "העתידות יתרחשו", הוא פוסק במבע צלול. "רק סבלנות, זהו המצרך היחיד החסר לך".

"ושלמונים", מאיים הגלימה. "גם הזמן אינו בידי – איני נהפך צעיר עם הימים".

המכשף מעניק לקלחתו בחישה נוספת, עוצם עיניים ושואף את ניחוחה. "לא מדובר בימים רבים. ולא אבקש ממך תשלום על שירות שכבר הענקתי לך".

"קצר אותם", מסנן הגלימה. ידו, מהרגל, תופסת בכלי נשקו. "ביקשתי תוצאות מידיות, ובינתיים – לא קיבלתי דבר".

זוויות פיו של המכשף מתרוממות, סדקים מתקערים בשפתיו. "איני מושל על הזמן. חכה לו – הוא עוד יבוא".

"כן?", הגלימה ממורמר. לא לתשובה כזו ציפה. לא למענה חצה גבולות וסיכן חיים!

"בהחלט", המכשף אדיש. מעלה בכף גדולה תבשיל, שואב לפיו בשניקה.

לשווא הגיע. וכל רגע בו הוא נמצא – מתווסף לאותם רגעי הבל. "אם כך, אלך לי", הוא מודיע, מסובב גוו. "ואני מקווה, גם לטובתך, שלא ניפגש שוב".

"לא ניפגש", לוחש המכשף. "ואם כבר מפגש - היזהר מהזאבים, הם לא רודפים רק אחר איילות".
זה המשך של הקטע הראשון בשרשור הזה?

• הוסף לסימניות
זה המשך של הקטע הראשון בשרשור הזה?
זה הפרולוג (פשוט שאלו עליו בהקשר קודם). הראשון - פרק ראשון (וכנראה ישתנה, רוצה להוסיף עוד אקספוזיציה
כתיבה מעולה. עלילה יפה, מותחת כהוגן.
סגנון כתיבה גבוהה.
תודה
לא הבנתי מה זה מדיפות? אבנים לא מדיפים כלום. זה אמור להיות משהו בסגנון הזה אולי: אבניו קרות. גבם סופג את צינת הלילה.
מדיפות, כפשוטו, כמו שפותחים מקפיא ויוצא עליך כפור, אז אותו דבר בקטנה.
חסר לי ההסבר למה החדור נעול? מה חשוב בזה שהחדר נעול?
וגם כתוב פעמיים שהחדר נעול. אני יודע שהוא נעול לא צריך לחזור על זה. אפשר לסגנן את זה כך: החדר נעול והם אינם צריכים יותר מזה. משתף הפעולה וכו' תוכן התיבות הפרושות וכו'.
סגנון כתיבה שלי, האמת. אבל אשקול את זה.
למה לא פשוט לקחת את הקלף? למה להעתיק?
טוב, זה כבר נוגע לבשר העלילה, ובפשטות - המידע שבקלף חשוב, אם ידעו שעלו עליו - יעשו את המתבקש כדי למנוע את השגתו. לכן ההעתקה
קצת הפריע לי המילה המפקד. אפשר גם אדוני. אבל זה רק אני....
הוא מפקד, לא אדון. הם פלוגה לכל דבר.
מה זה בוחש בפרצופו? הוא לא מערבב את הפנים. הוא כן שפשף אותן או העביר עליהן יד.

לא הבנתי מה קרה כאן.
👍
לדעתי זה משפט שהיה צריך להגיע קודם. אולי לא במשפט אבל כן במחשבה של הדמות המובילה את הסיפור. אז גם הייתי מבין יותר למה הקלף כל כך חשוב להם.
פרט עלילתי, יתגלה עוד פרק-שניים-שלוש.
איפה מוזכרת התיבה הזאת?
פה:
ואז, דווקא כשנראה שהעולם יציף אותם בשמש עזה בעוד שעות בודדות, מתרסקת תיבה אל הקרקע.

לרגע דומם החדר. לרגע דומם העולם עם השמש המיוחלת. לרגע נלטשות עיניים בליראם אחד, שגם באור המועט המסתנן מן החלון, נוטה צבע פניו הכהה אל אפור דלוח.

אין לי שום כוונה להעיר, אלא להאיר. הספר כתוב בצורה מעולה. כן הייתי מכניס טיפה יותר מתח, אם הספר נועד להיות כזה. נגיד בקטעים שהם עוברים בגומחה הייתי מכניס את הפחד שהם מרגישים אם הם מרגישים. על מישהו מהם יש זיעה. כאילו הרגשתי שהיית עסוקה בלכתוב את התפאורה וברח לך המתח.
הם עברו תחת הגומה, לוי ניקה את בגדיו מהבוץ שדבק בהן. "חייבים להזדרז", כמנהיג ידע שכל שניה חשובה, בכל רגע יכולים לגלות אותם. ליראם יצא מהגומחה [ואז לפי הדמות שהוא. אם הוא בריון, חזק, לא נרתע מכל דבר. אז:] נעמד בקפיצה, מתיר על עצמו את הלכלוך, דבוק במטרה שלשמה הגיע. הוא יעשה הכל על מנת להגן על אנשיו. על משפחתו. וכו' ופחות להתמקד הם יצאו מהמחילה רגליהם דרכו בבוץ, בקוצים וכו'. זה רק בעיניי.
צודק, לכן התלבטתי לגביו. הפרק נכתב בשעות לא שעות ובחוסר השראה מוחלט, אבל בגלל שאני מאמינה בכתיבה אינטואיטיבית ובכל זאת צריכה להיזהר מהיווצרות חורים מול שני ספריו הקודמים - לא יכולתי ליסוע בלי דלק. וזה הדלק שלי - להתחיל טיפה, לקחת את הגרעין ולחשב מסלול מחדש, בעת הצורך. ב"ה גם אם שעות הכתיבה שלו לא השתלמו (עדין לא יודעת איזו רמת שכתוב אעביר אותו) - התוצאות שהוא הביא לי משביעות רצון :)
סתם כך לגבי הדמות של ליראם - הוא לא בריון, לפחות לא בעיניי. כן גמיש, מאד.

נראה ספר מאוד מבטיח.
תודה, בע"ה עוד שלוש שנים ככה 😅

• הוסף לסימניות
זה הפרולוג (פשוט שאלו עליו בהקשר קודם). הראשון - פרק ראשון (וכנראה ישתנה, רוצה להוסיף עוד אקספוזיציה

תודה

מדיפות, כפשוטו, כמו שפותחים מקפיא ויוצא עליך כפור, אז אותו דבר בקטנה.

סגנון כתיבה שלי, האמת. אבל אשקול את זה.

טוב, זה כבר נוגע לבשר העלילה, ובפשטות - המידע שבקלף חשוב, אם ידעו שעלו עליו - יעשו את המתבקש כדי למנוע את השגתו. לכן ההעתקה

הוא מפקד, לא אדון. הם פלוגה לכל דבר.

👍

פרט עלילתי, יתגלה עוד פרק-שניים-שלוש.

פה:

צודק, לכן התלבטתי לגביו. הפרק נכתב בשעות לא שעות ובחוסר השראה מוחלט, אבל בגלל שאני מאמינה בכתיבה אינטואיטיבית ובכל זאת צריכה להיזהר מהיווצרות חורים מול שני ספריו הקודמים - לא יכולתי ליסוע בלי דלק. וזה הדלק שלי - להתחיל טיפה, לקחת את הגרעין ולחשב מסלול מחדש, בעת הצורך. ב"ה גם אם שעות הכתיבה שלו לא השתלמו (עדין לא יודעת איזו רמת שכתוב אעביר אותו) - התוצאות שהוא הביא לי משביעות רצון :)
סתם כך לגבי הדמות של ליראם - הוא לא בריון, לפחות לא בעיניי. כן גמיש, מאד.

תודה, בע"ה עוד שלוש שנים ככה 😅
לבי הדמות של ליראם. אני כן חושב שכדאי לדעת מי הוא מה האופי שלו מה הדברים שהוא אוהב ואז לכתוב את הדמות. אם הוא הגיבור זה הכי חשוב. כי אחרת כל פעם הוא יכול להגיב לדברים בצורה שונה, וזה יוצר חוסר אמון בדמות.

ולא הבנתי זה ספר שלישי? השניים הקודמים יצאו לאור?

• הוסף לסימניות
לבי הדמות של ליראם. אני כן חושב שכדאי לדעת מי הוא מה האופי שלו מה הדברים שהוא אוהב ואז לכתוב את הדמות. אם הוא הגיבור זה הכי חשוב. כי אחרת כל פעם הוא יכול להגיב לדברים בצורה שונה, וזה יוצר חוסר אמון בדמות.
נכון, אבל אני מדייקת דמות לפי עלילה, ולא עלילה לפי דמות, לכן רוקמת אותה אחרי התקדמות קלה (ותמיד, כמובן, אפשר לחזור ולתקן)
ולא הבנתי זה ספר שלישי? השניים הקודמים יצאו לאור?
מביך, אבל לא. שניהם עדין לא. ב"ה את הראשון זכיתי למשש שבוע שעבר ויצא לחנויות כנראה באיזור ט"ו באב מקווה, היה אמור לצאת בשבט וההוצאה דחתה שוב ושוב.... השני - גמור בשלב כתב היד, ללא עריכות. ומכיוון שחזרתי לעבוד על וירטואז - יקח לו מינימום שלוש שנים להוצאה, גם אם הטיוטה תהיה גמורה עוד יומיים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.