ליצנותא דעבודה זרה דשריא

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אשכולות דומים

בעקבות האתגר של קשקשת בקשת עלה לי רעיון לפודקאסט חביב, הבעיה שלא ידעתי אם מתאים לאתגר..
בכל אופן - תוכלו לקבל אותו כאן..
אז----

- שלום וברוכים הבאים לפודקאסט מדברים עם חגים, אחרי הפרק הקודם שחרך את הרשת עם ל''גבה, הגיע הזמן לארח את ידידנו, אהוב ליבנו וביטננו - חג השבועות!

- שלום לכולם! שמח להיות כאן, בבמה מכובדת זו.

- גם אנחנו שמחים כמובן, ורגע לפני שנתחיל - יש לי שאלה חשובה בנוגע לשמך, חג קדוש ויקר, האם תוכל להשיב לי על השאלה?

- בוודאי.

- ובכן, נתחיל מהשם הקלאס - שבועות. במלעיל? במלרע? איך הוגים את השם?

- זאת שאלה יפה, שלצערי הרבה מתווכחים עליה סביב שולחן החג. התשובה כמובן קשורה למגזר ממנו אתה מגיע.

- אני מבין. ואיך אתה קורא לעצמך? שבועות או שאבועות?

- מעדיף שלא להיכנס לזה. אני חג של - אחדות.

- אה, אה. אחדות. לכן יש וויכוח תמידי על מי תכין את הלזניה והילדים של מי יחסלו את הפחזניות ראשונים?

- שוב, לא נכנס לזה.

- אתה עוגת גבינה קשה לעיכול, אתה. טוב, אם כבר אחדות, איך אתה עם השם הזה? חג האחדות?

- האמת? שם כבד. העם הזה לא יודע להיות מאוחד. אפילו להחליט אם לעשות סעודה חלבית של ממש או רק טעימת בוקר הם לא הצליחו.

- כן, יש בזה משהו. וחג הביכורים? בטח אתה עף על השם.

- איזה! בממוצע כל אישה שלישית מגדפת את הקופירייטר הלא מוצלח שהפך את הכ' לק' וקרא לי חג הביקורים. אתה מבין? הכלות מתעצבנות עליי שהשוויגער מגיעה לבקר אותן בחג הביקורים ונותנת להן ביקורות..

- כן, קופירייטרים זה עם מרושע.

- מה אמרת שאתה עושה ביום יום?

- קופירייטר..

- אממ.

- טוב, מפאת קוצר הזמן נאלץ לסיים. לסיכום חג הקציר שלנו, זה הזמן להגיד לך תודה שהקדשת מזמנך כדי להשתתף בפודקאסטינו הנפלא. מאזינים נכבדים, אתם מוזמנים להוקיר גם אתם לחג מתן תודה.

- מצחיק וקופי בוגר מצידך.

- זה נאמר בציניות?

- כמובן.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה