שיתוף מקודם לא ליפול 3

אשכול פעיל - מכיל תוכן שיווקי
מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ראיתי את הסרט היום

אחרי לא ליפול 1 ו-2 הצייפיה הייתה לחוויה הרבה יותר טובה,
העלילה הייתה רחוקה עד לא קשורה ל-2 הסרטים הראשונים.

כסרט בפני עצמו הוא נחמד מאוד עם מסר חזק אך בהקשר לקודמים לו די הרגשתי אכזבה.

זו דעתי ויכול להיות שאחרות יחשבו אחרות.

• הוסף לסימניות
היי
חזרתי מלראות את הסרט

היו לי מלא חורים בעלילה שלא הסתדרו
לרגעים מסוימים, הרגשתי ממש שמזלזלים באינטליגנציה הבסיסית של הצופות.
לרגע , הכחשת שואה.....
כאילו בשנת 1941 אנשים פשוט עלו על רכבות ונסעו ברחבי אירופה :(
1941 הייתה שנה נוראית במדינות הללו, ממשל וישי בשיאו, רוסיה וגרמניה במבצע ברברוסה שהלהיט את המדינות הגבולות היו סגורים הרמטית.....
האם ילדה יהודייה בת 10 בשנות השואה האיומות יכולה לעבור בזמן כל כך קצר ?????
בקושי לעבור עם העיניים על המפה הספקתי....
הרגשתי שמספרים סיפור לילדים ומשמיטים ממנו כל מרחב וזמן
זה מסעות שאנשים עברו בחודשים!!!
האם יכול להיות מבחינה הגיונית בשנים האלו תחרות שחמט בינלאומית בין המדינות היריבות? האם ילדה יכולה לרוץ על רכבת דוהרת ועוד לנתק קרון מתכת לוהט בהינף יד... ממש אמין
הרגשתי שלא מנסים אפילו להראות הגיון, חוסר תגובה של האחות הגדולה כלפי הקטנה שנעלמה עם פתק מתומצת,
הילדה חוזרת לבד הביתה מסע של שבועות על פני כל אירופה שלא היה שום אפשרות הגיונית
מהסרטים האחרונים(1 ו2) חזרתי ממש ממש מרוצה מההפקה מהעלילה וכו'
הפעם באתי בציפיות
והרמה של האינטלגנציה שם ממש ממש הורידה את הסרט
החופשיות שכולם מדברים ברוסית בצרפת האויבת של רוסיה
פשוט הזוי בעיני

שיתפתי את צ'אט גי פי טי מיודעינו בפרטי העלילה וזוהי תגובתו:

תודה ששיתפת בפרטי הסרט. זו נשמעת עלילה דרמטית ומלאת אירועים!
😲

התשובה הקצרה היא: לא, הסרט לא הגיוני מבחינה היסטורית, גיאוגרפית, ולוגיסטית, במיוחד בהקשר של שנת 1941.
ניתוח נקודות חוסר ההיגיון העיקריות
1. מסע ממוסקבה לפריז בשנת 1941
* מצב המלחמה: בשנת 1941, ברית המועצות וגרמניה הנאצית היו במלחמה עקובה מדם (מבצע ברברוסה החל ביוני 1941). מוסקבה הייתה נצורה ומותקפת קשות על ידי הגרמנים.
* גבולות וביטחון: לא הייתה אפשרות לעבור ישירות ממוסקבה לפריז (דרך גרמניה או שטחים כבושים) ברכבת, ובוודאי שלא "בלילה אחד". הגבולות היו סגורים הרמטית, נשלטים על ידי כוחות צבא גרמניים/נאציים וסובייטיים, והמסע היה כרוך בחציית קווי חזית, אזורי לחימה, ואזורי שליטה נאציים.
* הזמן והמרחק: המרחק בין מוסקבה לפריז הוא מעל 2,700 ק"מ. נסיעה רכבת רציפה במצב רגיל אורכת מספר ימים, ובוודאי שלא "לילה אחד" בשום תנאי.

3. דמות הילדה היהודייה
* סכנה במוסקבה ובאירופה הכבושה: ילדה יהודייה במוסקבה הייתה בסכנה גדולה בגלל הקרבה לחזית, אך עוד יותר בסכנת חיים מיידית בכל מעבר דרך שטחים שבשליטת גרמניה הנאצית (כפי שנדרש למסע לפריז, או לליון). המסע הזה היה בלתי אפשרי ומסוכן ביותר.
4. אירועים לוגיסטיים ופיזיים
* גבול צרפת-שוויץ: המפגש עם מספר בודד של שוטרות וההימלטות מהן אינו סביר בגבולות מלחמה, שהיו בדרך כלל מאוישים בצורה חזקה ומסוכנת יותר.
* תחרות שחמט רוסיה-גרמניה בשוויץ (1941): זהו אירוע לא סביר ביותר. שתי המדינות היו במלחמה, ולא סביר שהן היו שולחות נציגים לתחרות בינלאומית בזמן הלחימה הקשה.
* נסיעה בליון, ניתוק קרון: ריצה על גג רכבת וניתוק קרון תוך כדי תנועה היא פעולה מסוכנת ובלתי סבירה לביצוע על ידי ילדה בת 10, ודורשת ידע טכני וכוח פיזי שאינם מצויים בדרך כלל בילדים.

סיכום
הסרט משתמש בהיבטים היסטוריים (מלחמת העולם השנייה, פניצילין) כרקע, אך מפר את המציאות ההיסטורית, הגיאוגרפית, והפיזיקלית בצורה קיצונית כדי ליצור עלילה. המסע "בלילה אחד" ממוסקבה לפריז, מעבר הילדה היהודייה החופשי לכאורה, זמינות הפניצילין והמעורבות ההפוכה של הקצין הגרמני - כל אלו אינם הגיוניים בשום צורה בהקשר של 1941.
לעתים קרובות סרטים היסטוריים לוקחים חופש אמנותי, אך במקרה הזה מדובר בסטייה גדולה מאוד מהמציאות ההיסטורית והלוגיסטית של אותה תקופה. זהו ככל הנראה סרט הרפתקאות בדיוני המשתמש ברקע מלחמתי ליצירת דרמה, ולא סרט שניתן להתייחס אליו כאל הגיוני או מבוסס מציאות.
ים בדרך כלל בילדים.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
הכחשת שואה....
נסחפת אבל ממש..
העלילה ממש יפה ומענינת
אני ממש נהנתי
תסריט מאד חכם ולא שגרתי
כך שלא ממש שינה לי ההגיון
אחרי הכל זה לא סרט היסטורי

(ואין לי שום קשר להפקה, דעתי האישית)

• הוסף לסימניות
נסחפת אבל ממש..
העלילה ממש יפה ומענינת
אני ממש נהנתי
תסריט מאד חכם ולא שגרתי
כך שלא ממש שינה לי ההגיון
אחרי הכל זה לא סרט היסטורי

(ואין לי שום קשר להפקה, דעתי האישית)
אבל זה נורא חשוב שהסרט יהיה הגיוני בכל אופן... זה לא הרס?

• הוסף לסימניות
אבל זה נורא חשוב שהסרט יהיה הגיוני בכל אופן... זה לא הרס?
לדעתי זה סוג הסתכלות
אותי למשל לא מעניין אם הסרט מסתדר עם ההיסטוריה או לא,
יותר מעניין אותי רמת המשחק, הביצוע וההפקה בפועל..

• הוסף לסימניות
לרגע לא אמרתי שהעלילה לא יפה
והשחקניות מהמממות
והשיר מקסים
מדברת נטו על חלק של הגיון
נכון פשר לשים אותו בצד ולהתרכז בשאר
אבל לי זה ממש הציק החוסר הגיון
וזה לא משהו פעוט זה ממש חוסר הגיון מוחלט ולא צריך להיות גאונים כדי להבין שצרפת לא צמודה לרוסיה וגם אם כן הן אויבות...
סרט טוב הוא סרט שיכול להשמע עליו גם ביקורת אני הלכתי ,צפיתי, והתיישבתי לכתוב את הרשמים שהיו לי
מי שיכולה להתעלם מההגיון ולהתרכז בסרט שתהנה
מי שלא זה בדיוק הפורום לשאול שאלות
ואין כזה דבר לא סרט היסטורי שהוא סרט שכן מבוסס על היסטוריה
הסרט לא הוגדר ולא התיימר להיות סרט פנטזיה
הוא כן אמור להיות על בסיס הסיטורי מהימן
שאף ילדה בת 10 שיוצאת ממהקרנה לא תשאל את אמא שלה איך לא כל היהודים ברחו ככה תוך 2 דקות ברכבות

• הוסף לסימניות
חזרתי היום מהסרט
נראה לי שכולם חיכו לו כבר
כי היה עומס לא רגיל
אני ישבתי על חצי כיסא
לידי ישבה מישהי על רצפה
בכללי לדעתי צריך למכור מספר כרטיסים מוגבל
ולא לתת לשמור מקומות!
באתי יחסית מוקדם
ולא נשאר לי שום מקום :(

לגבי הסרט עצמו- יצאתי ממש מבולבלת
מתי עונים על השאלות?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
ועוד נקודה מצחיקה שעלתה לי
אם נשלח מכתב לבית חולים רוסי בשיא המלחמה מקצין נאצי
הוא לא מאיים על אף אחד..
המדינות כבר במלחמה מה הוא יכול לעשות
זה ממש היה מצחיק הרי להיפך, מי שקיבל מקצין גרמני מכתב היה מואשם בבגידה ואף אחד לא נרתע מאיום של קצין במדינת אויב
הילדה ואמא שלה היו בכלא כי הם ניהלו קשרים עם נאצי כביכול אחרת איך הוא שולח לה תרופות??

• הוסף לסימניות
שאלה:
מחר מקרינים אצלנו את הסרט אבל אני שומרת על אח שלי הקטן בן (5) ולא בא לי להפסיד,
אם הוא יבוא איתי ויראה את הסרט זה יעשה לו סיוטים?
או שזה לא מפחיד?

• הוסף לסימניות
שאלה:
מחר מקרינים אצלנו את הסרט אבל אני שומרת על אח שלי הקטן בן (5) ולא בא לי להפסיד,
או שזה לא מפחיד?
לא נראה לי מפחיד
לא היו קטעים של פתאום מישהי נכנסת ומנגינות מתח כמו בסרטים אחרים
רק מבחינת השמיעה
היה אצלינו דציבלים ממש גבוהים
ק

• הוסף לסימניות
סתם משהו שקפץ לי בתגובה של @ג'יימס סידיס
1941 הייתה שנה נוראית במדינות הללו, ממשל וישי בשיאו, רוסיה וגרמניה במבצע ברברוסה שהלהיט את המדינות הגבולות היו סגורים הרמטית.....
מבצע ברברוסה היה לקראת סוף יוני 1941, כך שהיה להם חצי שנה לארגן תחרויות שחמט בשותפות של גרמניה וצרפת... :)

• הוסף לסימניות
בעיקרון בסרט עצמו אין אנשים ממש מפחידים (רואים אסירות, אבל לא כאלו מפחידות כמו בלא ליפול 2)
אבל הוא בטוח ייבהל מהצרחות של הצופות.
ילד קטן בד"כ מפחד לראות אנשים גדולים ממנו צורחים בפחד, אפילו אם הוא לא מבין ממה...

היי
חזרתי מלראות את הסרט

היו לי מלא חורים בעלילה שלא הסתדרו
לרגעים מסוימים, הרגשתי ממש שמזלזלים באינטליגנציה הבסיסית של הצופות.
לרגע , הכחשת שואה.....
כאילו בשנת 1941 אנשים פשוט עלו על רכבות ונסעו ברחבי אירופה
האם ילדה יהודייה בת 10 בשנות השואה האיומות יכולה לעבור בזמן כל כך קצר ?????
בקושי לעבור עם העיניים על המפה הספקתי....
הרגשתי שמספרים סיפור לילדים ומשמיטים ממנו כל מרחב וזמן
זה מסעות שאנשים עברו בחודשים!!!
האם יכול להיות מבחינה הגיונית בשנים האלו תחרות שחמט בינלאומית בין המדינות היריבות? האם ילדה יכולה לרוץ על רכבת דוהרת ועוד לנתק קרון מתכת לוהט בהינף יד... ממש אמין
הרגשתי שלא מנסים אפילו להראות הגיון, חוסר תגובה של האחות הגדולה כלפי הקטנה שנעלמה עם פתק מתומצת,
הילדה חוזרת לבד הביתה מסע של שבועות על פני כל אירופה שלא היה שום אפשרות הגיונית
מהסרטים האחרונים(1 ו2) חזרתי ממש ממש מרוצה מההפקה מהעלילה וכו'
הפעם באתי בציפיות
והרמה של האינטלגנציה שם ממש ממש הורידה את הסרט
החופשיות שכולם מדברים ברוסית בצרפת האויבת של רוסיה
פשוט הזוי בעיני

שיתפתי את צ'אט גי פי טי מיודעינו בפרטי העלילה וזוהי תגובתו:

תודה ששיתפת בפרטי הסרט. זו נשמעת עלילה דרמטית ומלאת אירועים!
😲

התשובה הקצרה היא: לא, הסרט לא הגיוני מבחינה היסטורית, גיאוגרפית, ולוגיסטית, במיוחד בהקשר של שנת 1941.
ניתוח נקודות חוסר ההיגיון העיקריות
1. מסע ממוסקבה לפריז בשנת 1941
* מצב המלחמה: בשנת 1941, ברית המועצות וגרמניה הנאצית היו במלחמה עקובה מדם (מבצע ברברוסה החל ביוני 1941). מוסקבה הייתה נצורה ומותקפת קשות על ידי הגרמנים.
* גבולות וביטחון: לא הייתה אפשרות לעבור ישירות ממוסקבה לפריז (דרך גרמניה או שטחים כבושים) ברכבת, ובוודאי שלא "בלילה אחד". הגבולות היו סגורים הרמטית, נשלטים על ידי כוחות צבא גרמניים/נאציים וסובייטיים, והמסע היה כרוך בחציית קווי חזית, אזורי לחימה, ואזורי שליטה נאציים.
* הזמן והמרחק: המרחק בין מוסקבה לפריז הוא מעל 2,700 ק"מ. נסיעה רכבת רציפה במצב רגיל אורכת מספר ימים, ובוודאי שלא "לילה אחד" בשום תנאי.

3. דמות הילדה היהודייה
* סכנה במוסקבה ובאירופה הכבושה: ילדה יהודייה במוסקבה הייתה בסכנה גדולה בגלל הקרבה לחזית, אך עוד יותר בסכנת חיים מיידית בכל מעבר דרך שטחים שבשליטת גרמניה הנאצית (כפי שנדרש למסע לפריז, או לליון). המסע הזה היה בלתי אפשרי ומסוכן ביותר.
4. אירועים לוגיסטיים ופיזיים
* גבול צרפת-שוויץ: המפגש עם מספר בודד של שוטרות וההימלטות מהן אינו סביר בגבולות מלחמה, שהיו בדרך כלל מאוישים בצורה חזקה ומסוכנת יותר.
* תחרות שחמט רוסיה-גרמניה בשוויץ (1941): זהו אירוע לא סביר ביותר. שתי המדינות היו במלחמה, ולא סביר שהן היו שולחות נציגים לתחרות בינלאומית בזמן הלחימה הקשה.
* נסיעה בליון, ניתוק קרון: ריצה על גג רכבת וניתוק קרון תוך כדי תנועה היא פעולה מסוכנת ובלתי סבירה לביצוע על ידי ילדה בת 10, ודורשת ידע טכני וכוח פיזי שאינם מצויים בדרך כלל בילדים.

סיכום
הסרט משתמש בהיבטים היסטוריים (מלחמת העולם השנייה, פניצילין) כרקע, אך מפר את המציאות ההיסטורית, הגיאוגרפית, והפיזיקלית בצורה קיצונית כדי ליצור עלילה. המסע "בלילה אחד" ממוסקבה לפריז, מעבר הילדה היהודייה החופשי לכאורה, זמינות הפניצילין והמעורבות ההפוכה של הקצין הגרמני - כל אלו אינם הגיוניים בשום צורה בהקשר של 1941.
לעתים קרובות סרטים היסטוריים לוקחים חופש אמנותי, אך במקרה הזה מדובר בסטייה גדולה מאוד מהמציאות ההיסטורית והלוגיסטית של אותה תקופה. זהו ככל הנראה סרט הרפתקאות בדיוני המשתמש ברקע מלחמתי ליצירת דרמה, ולא סרט שניתן להתייחס אליו כאל הגיוני או מבוסס מציאות.
ים בדרך כלל בילדים.
עדיין לא ראיתי,

אבל ניכר שהשקעת מאמץ רב כדי לכתוב את כל הביקורת הנ''ל
מבינה את המקום שלך שמחפש הגיון,

אולי זה חלק מהיופי,
כל הקטע עם השחמט זה הרבה מסר לדעתי
פחות מציאותי

סרט זה האפשרות לקחת סיפור,
להתבסס על תקופה מסוימת
אבל לא בהכרח שנרגיש ונחווה את זה שם,

לי אישית שום סרט לא באמת הגיוני,
תמיד היו תרחישים וסיטואציות מוזרות,

לכן בדיוק זה סרט- ולא המחשה היסטורית.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!

כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.

עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.
מוישי נראה כמו הילד הכי תמים שתפגשו: חולצה מגוהצת, כיפה שחורה שיושבת בול, וחיוך של "ילד טוב ירושלים". אבל מאחורי המראה המטעה הזה מסתתר מוח שמזהה פרצות בלוגיקה של מבוגרים עוד לפני שהם סיימו לדבר...
קצת הכרות...
הרקע: יום שישי אחר הצהריים. מוישי נכנס לבית הכנסת השכונתי, לבוש בחולצה לבנה מעומלנת, הכיפה השחורה הקטנה מונחת בדיוק במרכז הראש. הוא ניגש למקרר השתייה. הגבאי הוותיק, רבי חזקאל, איש רציני עם משקפיים על קצה האף, עוצר אותו.
רבי חזקאל: "מוישי! לאט לך. אתה יודע שהשתייה פה היא רק למי שלומד או עוזר לנקות לפני שבת?"
מוישי (עוצר, מחייך את החיוך שלו ולא מתבלבל לשנייה): "שלום עליכם, רבי חזקאל. בדיוק על זה רציתי לדבר איתך. אתה הרי גבאי ותיק, אתה יודע שזמנים השתנו, נכון?"
רבי חזקאל (מרים גבה): "מה הקשר לזמנים שהשתנו? עבודה זו עבודה, ושתייה זו שתייה."
מוישי (בטון בוגר ומחושב): "נכון מאוד. אבל פעם, כשאבא שלי ברוך היה בגיל שלי, היית צריך להזיז ספסלים כדי להרגיש שאתה עוזר. היום, בעידן הדיגיטלי, העזרה הכי גדולה היא 'יחסי ציבור'. אם אני אשתה פה כוס טרופית קרה ואצא החוצה עם פרצוף מרוצה, כל הילדים בשכונה ירצו לבוא ללמוד דווקא בבית הכנסת שלך. אני בעצם עושה לך פה שירות שיווקי בחינם!"
רבי חזקאל (נשאר פעור פה לרגע, מנסה להבין אם הילד הרגע עבד עליו או שהוא באמת גאון): "שירות שיווקי? בשביל טרופית אחת?"
מוישי (לוקח את השתייה, קורץ ומניח יד על הכתף של הגבאי): "בדיוק, רבי חזקאל. אל תסתכל על הכוס, תסתכל על הפוטנציאל. שבת שלום!"
מוישי יוצא מהדלת בצעד קליל, משאיר את הגבאי לעמוד שם ולמלמל לעצמו: "הילד הזה... הוא עוד יהיה ...774555.jpg
  • תודה
Reactions: net131 //
15 תגובות

מאמרים שיכולים לעניין אותך

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה