השתלמות כמה הרווח בלהכניס את כל הסכום בבת אחת?

• הוסף לסימניות
יש לי קרן השתלמות בתור עצמאי,
אני רוצה להכניס לשם כסף במחקה מדד אס אנד פי 500 לטווח של 15 שנה
ויש לי שני אפשרויות
אפשרות א' להפריש 600 ש"ח בחודש (נניח עד שהגיע לסכום הפקדה של 20 אל"ש)
אפשרות ב' להתאמץ ולקבל הלוואה מגמ"ח ללא ריבית ולהפקיד 20 אל"ש בפעם אחת (ולהחזיר לגמ"ח 600 ש"ח בחודש..)

יש הבדל?
שווה להתאמץ עם הגמ"ח או שזה לא משמעותי?
מישהו יודע לחשבן בערך את ההבדל הצפוי?

תודה

• הוסף לסימניות
ויש לי שני אפשרויות
אפשרות ב' להתאמץ ולקבל הלוואה מגמ"ח ללא ריבית ולהפקיד 20 אל"ש בפעם אחת (ולהחזיר לגמ"ח 600 ש"ח בחודש..)

יש הבדל?

תודה
השקעה מוקדמת עדיפה, כי הכסף צובר ריבית דריבית במשך זמן ארוך יותר.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
האם כדי להכניס עכשיו את כל הסכום שניתן לקרן השתלמות במדד אס אנד פי 500
או להמתין שיהיה ירידות
ירידות בשוק זה בהחלט הזדמנות להיכנס במחיר טוב יותר.
מצד שני, אף אחד לא באמת יודע מתי הן יגיעו – ואם תחכה, ייתכן שתפספס עליות שכבר מתרחשות..
אם תשקיע את כל הסכום עכשיו, אתה מתחיל לצבור ריבית דריבית מוקדם יותר.
אם תחכה, אתה עשוי להרוויח קצת יותר אם תתזמן בדיוק נכון –
אבל גם עלול להפסיד הרבה אם השוק יעלה בינתיים.
אם אתה משקיע לטווח ארוך (כמו קרן השתלמות ל־6 שנים ומעלה) –
השקעה מיידית עדיפה סטטיסטית ברוב המקרים.

• הוסף לסימניות
ויש לי שני אפשרויות

יש הבדל?

תודה
על סמך העבר מדד S&P 500 מציג תשואה של כ10% בשנה בממוצע.
אז הקדמת הפקדה של 20,000 ש"ח לטווח של שנה וחצי מדובר על סדר גודל של כ 3,000 ש"ח רווח פוטנציאלי בתרחיש הזה שהוא ככל הנראה התרחיש הממוצע.
(* למה חישבתי לפי שנה וחצי? כי בערך יקח לך 3 שנים להגיע ל 20,000 ש"ח בהפקדה חודשית של 600 ש"ח.
אז הלכתי על האמצע מכיוון שכבר מהחודש הראשון יש לך סכום כסף כלשהו בהשקעה ולא 0 ש"ח.)

עד כאן דיברנו על חישוב באקסל.
אבל בפועל? הכל יכול לקרות.

יתכן שהמדד בכלל ירד נניח 30% בגלל איזה משבר חמור ואז אתה תפסיד מזה שהקדמת 6,000 ש"ח ויתכן שמנגד המדד יעלה ב30% בשנה ו5 חודשים הללו ואז "פספסת" 6,000 ש"ח.

• הוסף לסימניות
כמדומני שהיה כמה פעמים דיון מה עדיף השקעה בפעם אחת או מיצוע על פני תקופה

• הוסף לסימניות
השקעה מוקדמת עדיפה, כי הכסף צובר ריבית דריבית במשך זמן ארוך יותר.
מיצוע ההשקעה בטווח קצר של 3 שנים, לא בטוח שזה פחות שווה, כיון שאומנם השוק בטווח הארוך עולה אבל הוא גם תנודתי, כך שגם אם בסיום שנה השוק עלה 10% באמצע השנה הוא גם ירד 10% ובגלל המיצוע יש רווח על החודשים שהוא ירד של 20%, וזה גם תשובה ראשונה ל @דניאל נבון
על סמך העבר מדד S&P 500 מציג תשואה של כ10% בשנה בממוצע.
ודבר נוסף שאומרים ממוצע שנתי של 10% זה ממוצע שנתי מתוך כמה שנים, אבל כל שנה לגופה אין ממוצע של 10% וגם לא ל3 שנים ברצף, כך שאני לא בדקתי היסטורית מה היה קורה מי שהיה מכניס בכל נקודת זמן סכום בהפקדה אחת לעומת מיצוע, אבל לא ברור שזה פער כל כך משמעותי בשביל להתאמץ להחזיר הלוואה.

אולי @ה. שלמה ידע לחשב את זה @מאור התורה אתה גם תמיד יכול לפנות אליו באישי יש לו ידע ניסיון ופרטים ליצירת קשר בפרופיל

נקודה נוספת זה מבחינה פסיכולוגית, שיש מעלה מצד אחד להפקדה בבת אחת, כיון שחייבים לחסוך כי צריך להחזיר את ההלוואה, ויש מעלה להפקדה חודשית, כי יש משהו יותר נחמד להצליח לחסוך מבחירה כל חודש 600 ולא מכורח זה החזר ההלוואה, כל אחד אמור להכיר את עצמו מה יותר חזק אצלו הכורח או הסיפוק.

• הוסף לסימניות
יש ברשותי סכום של כמה מאות אלפי ש"ח שבכוונתי להשקיע בשוק ההון (סנופי או עולמי),
אך יש לי חשש מכך שהשוק יקר (אמנם כרגע המכפילי רווח לא יקרים באופן היסטרי אבל עדיין יקרים) והמומחים השונים חלוקים בדעותיהם האם אנחנו נמצאים בבועה או שעדיין העליות ימשיכו.
כהגנה מכך אני שוקל לעשות מיצוע ערך קבוע (כמובן שהכסף שעדיין לא מושקע יהיה באפיק סולידי בנתיים)
באיזה אופן הייתם עושים את המיצוע (לכל הכסף? לחלק ממנו?) ולאיזה תקופה (חצי שנה? שנתיים שלוש?),
לאמיתו של דבר השאלה היא אם נחשוש לדעת המומחים המתריעים על בועה, מהו הזמן הרחוק ביותר בו הבועה צפויה לשרוד? (אם הבועה יכולה להימשך עוד שנתיים ורק אז להתפוצץ בקול רעש גדול, מיצוע לשנה או שנתיים לא יגדר אותי מהסיכון הזזה ואדרבה אני יפסיד את העליות בנתיים).
@אר הון @מקצועי בלבד @ה. שלמה @דניאל נבון וכל שאר המומחים
נ.ב.
נא לא להפנות אותי לתחילת האשכול מאחר והוא לא כ"כ דומה, הן מבחינת גודל הסכום, והן מבחינת העובדה שיתכן ואני לא ימשיך להכניס כסף מלבד הסכום הנ"ל

• הוסף לסימניות
יש ברשותי סכום של כמה מאות אלפי ש"ח שבכוונתי להשקיע בשוק ההון (סנופי או עולמי),
אך יש לי חשש מכך שהשוק יקר (אמנם כרגע המכפילי רווח לא יקרים באופן היסטרי אבל עדיין יקרים) והמומחים השונים חלוקים בדעותיהם האם אנחנו נמצאים בבועה או שעדיין העליות ימשיכו.
כהגנה מכך אני שוקל לעשות מיצוע ערך קבוע (כמובן שהכסף שעדיין לא מושקע יהיה באפיק סולידי בנתיים)
באיזה אופן הייתם עושים את המיצוע (לכל הכסף? לחלק ממנו?) ולאיזה תקופה (חצי שנה? שנתיים שלוש?),
לאמיתו של דבר השאלה היא אם נחשוש לדעת המומחים המתריעים על בועה, מהו הזמן הרחוק ביותר בו הבועה צפויה לשרוד? (אם הבועה יכולה להימשך עוד שנתיים ורק אז להתפוצץ בקול רעש גדול, מיצוע לשנה או שנתיים לא יגדר אותי מהסיכון הזזה ואדרבה אני יפסיד את העליות בנתיים).
@אר הון @מקצועי בלבד @ה. שלמה @דניאל נבון וכל שאר המומחים
נ.ב.
נא לא להפנות אותי לתחילת האשכול מאחר והוא לא כ"כ דומה, הן מבחינת גודל הסכום, והן מבחינת העובדה שיתכן ואני לא ימשיך להכניס כסף מלבד הסכום הנ"ל
אם הייתי יכול לאשש את הטענה שמדובר בבועה, כנראה לא הייתי משקיע.
ברוב המקרים מיצוע פוגע בתשואה, אך מועיל להרגשה.
תעשו את זה באופן שתרגישו הכי טוב עם זה.

• הוסף לסימניות
אם הייתי יכול לאשש את הטענה שמדובר בבועה, כנראה לא הייתי משקיע.
ברוב המקרים מיצוע פוגע בתשואה, אך מועיל להרגשה.
תעשו את זה באופן שתרגישו הכי טוב עם זה.
כלומר, אם היית במקומי היית מכניס את כל הסכום בב"א?

• הוסף לסימניות
לטענת המומחים הביטקוין כבר 16 שנים מיום הולדתו נמצא בבועה.
מדד S&P 500 כנראה מ 2015 כבר תוכל למצוא מומחים שטוענים שהוא בועה (אולי אף לפני כן).
שוק הנדל"ן בישראל כבר 15 שנה+ בבועה לטענת המומחים.

ובקיצור - יש דעות לכאן ולשם בכל יום נתון.
עדיף להיות מומחה מטעם עצמך ועם ביטחון שאתה יודע מה אתה עושה במקום לסמוך על כתבות שבסוף מציגות את דעות הקצה בכדי למשוך טראפיק.

לגבי מה לעשות בפועל בסיטואציה שתיארת - אין לי מה לחדש כל כך:
סטטיסטית
- השקעה בבת אחת לרוב מנצחת.
בפועל - מה שהמשקיע מרגיש איתו בנוח ויודע להתמודד איתו במצבי קיצון ככל שיהיו זה מה שמנצח.

• הוסף לסימניות
קודם כל תודה רבה על התגובות המפורטות
אז יש פה קוצזנוס של המומחים שכדאי להכניס הכל בב"א? @מקצועי בלבד @אר הון אתם מסכימים עם דעתם?

@דניאל נבון בקשר למה שכתבת 'במקום לסמוך על כתבות שבסוף מציגות את דעות הקצה בכדי למשוך טראפיק.' בגדול ברור שאתה צודק, אבל שאני רואה שוורן באפט מושך סכומים גדולים מההשקעה שלו זה לא מלחיץ? (אני לא כ"כ בקיא בהסטוריה, זה משהוא שמעיד על בועה? או שאין קשר?)
ושוב תודה רבה לכל המגיבים

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
@דניאל נבון בקשר למה שכתבת 'במקום לסמוך על כתבות שבסוף מציגות את דעות הקצה בכדי למשוך טראפיק.' בגדול ברור שאתה צודק, אבל שאני רואה שוורן באפט מושך סכומים גדולים מההשקעה שלו זה לא מלחיץ? (אני לא כ"כ בקיא בהסטוריה, זה משהוא שמעיד על בועה? או שאין קשר?)
1. וורן באפט עם כל הכבוד הוא סך הכל אדם אחד (מכובד ככל שיהיה).
לאורך ההיסטוריה תמיד היה מישהו שצעק "השוק במצב בועתי".
לפעמים זה היה הבחור שכתב את הספר "אבא עשיר אבא עני",
לפעמים הבחור שנקרא "מכונת הכסף" בגלל שהוא תזמן את משבר 2008 בצורה מדויקת והתפרסם מכך (אחרי אותה פעם שהוא צדק הוא טעה פעמים רבות למיטב זכרוני) ולפעמים זה יהיה וורן באפט (מה גם שוורן באפט לא צועק שמדובר בבועה למיטב ידיעתי, הוא סך הכל מימש פוזיציות מסוימות במטרה לקנות אחרות בעתיד).

2. וורן באפט מנהל תיק השקעות מסוים שמתאים לצרכים שלו.
זה שהוא מבצע פעולה מסוימת אומר שהיא מתאימה עבורו/עבור התיק של המשקיעים שמאמינים בדרכו, לא בהכרח שהיא מתאימה עבור שאר האנשים.
כשוורן באפט מחזיק 350 מיליארד דולר במזומן או לא יודע כמה, זה סך הכל פלח מסוים מהתיק שלו (נניח 20-30%), זאת סך הכל הפחתת סיכון ולא שהוא מכר את הכל ופתח שורט על השוק.
אם רוצים לנקוט בגישה של וורן באפט אפשר פשוט להשקיע בחברה שלו במקום במדד מניות אחר.

מעבר לכך ודאי לי שיהיו משברים ושמתישהו חלק מהמזהירים יהיו צודקים.
ברור גם שהתמחור הנוכחי הוא יקר יותר ממה שהיה לפני 3 חודשים בשיא משבר המכסים של טראמפ.

הקטע הוא שאם מישהו יחפש את דברי המומחים אז הוא כבר עשור+ ימתין בצד בתקווה למשבר.
דרך אגב זה בדיוק כמו אלה ממחאת הקוטג' שעד היום מחכים לזה שמחירי הדירות ירדו והם יקנו דירה.
בינתיים מחירי הדירות עלו כל כך הרבה כך שגם אם תהיה ירידה זה לא יגיע למחיר שהם יכלו לרכוש בו את אותה דירה ב 2013.

נערך לאחרונה ב:

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה