• הוסף לסימניות
אשכול לעדכונים בענייני חוק הגיוס

לעדכונים על מעצרים וגזירת הגיוס בפועל, באשכול פה

הודעת מנהל:
  • האשכול נועד לעדכונים בלבד!
  • ללא פטפטת, וללא דיונים וציטוטים כלל.
  • כל הודעה שאינה עדכון תגרור חסימת המשתמש מהפורום לצמיתות!

נתי קאליש
הודעה חריגה מבית מרן הגר"ד לנדו:
גורמים מחוצפים ניסו לייצר מצג שווא של פילוג בין בתיהם של גדולי ישראל בעניין חוק הגיוס.
הם יורחקו בקרוב ממעורבות ציבורית.
ההודעה המלאה:
‏מביתו של מרן ראש הישיבה הגר"ד לנדו מוסרים כי:
בעקבות שלל פרסומים מגמתיים ואינטרסנטיים, של גורמים הטוענים לקרבתם לגדולי ישראל, וברוב חוצפתם אף התיימרו לדבר בשמם בנושא פרטי חוק הגיוס, ואף הגדילו לעשות וניסו להמציא ולייצר מצג שווא של פילוג בין בתיהם של גדולי ישראל, ואשר בעקבות כך יורחקו בקרוב ממעורבות ציבורית,

ולשאלת רבים, חשוב להבהיר:
עוד בעת מסעו של מרן מנהיג הדור הגר"ד לנדו לשווייץ בשבוע שעבר, הוא הנחה את חברי הכנסת של דגל התורה להתנהל בדיסקרטיות מוחלטת לאור רגישות הנושא ומורכבותו, לעלות למעונו של מרן הגרמ"ה הירש ולדון איתו בפרטי החוק, לשמוע את דעתו והערותיו - ולאחר שילובנו הדברים בין גדולי ישראל יקבל את החלטתו. כפי שאכן נעשה בימים אלו, בשיקול דעת ובמחשבה מרובה.

בהתאם להוראת מרן וכחלק ממנה, הנושא מתנהל בדיסקרטיות מקסימלית וללא פרסומים מיותרים. אי לכך נמנענו עד כה מלהגיב, רק בלית ברירה ועקב חילול השם הוכרחנו להתייחס לזה.

כל פרסום אחר בנושא זה שגוי ומעוות ומזיק לעולם התורה. (ארי קלמן)

‏סטטוס חוק הגיוס: טיוטת החוק מונחת בימים אלו על שולחנו של מרן הגר״ד לנדו, המקיים התייעצויות אינטנסיביות בנושא. ההכרעה צפויה להתקבל בימים הקרובים, וגורמים בכירים ביהדות התורה מדגישים כי כל האפשרויות פתוחות - כולל דחייה מוחלטת של המתווה. יצויין כי להכרעה של דגל תהיה השפעה מוחלטת על עמדת ש״ס. (אבי מוסקוב)
עמית סגל מדווח:
גם בשבוע הבא אין דיונים על חוק הגיוס.
דגל התורה מבטיחה תשובה (בעניין טיוטת חוק הגיוס של ביסמוט) ביממה הקרובה

לאחר ההודעה החריגה מביתו של מרן הגר"ד לנדו על גורמים שמנסים לפלג בית בתי הרבנים, בבית מרן מפרסמים כי אמש עלה מרן הגרמ"ה הירש למעונו של מרן הגר"ד לנדו לשיחה ממושכת בפעם השלישית בשבוע האחרון.
1762965772223.png

‏מכתב שמגיע הערב מארצות הברית - רבנים וראשי ישיבות בולטים בארה"ב במכתב תמיכה בעמדתו של הרב יצחק יוסף נגד חוק הגיוס המוצע. ו- "נגד פשרנים שמוכנים למכור את עם ישראל עבור בצע כסף". לרבנים הללו יש השפעה כלכלית ופוליטית על דגל התורה (שתומכת כעת בחוק המוצע).
(יואלי ברים)

1000034980.jpg

‏מנהיג הציבור הספרדי הרב סאלים, שמקיים דיונים בימים אלו על חוק הגיוס, התבטא בימים האחרונים בפני מקורביו שהוא מתקשה לישון בלילה מכובד משקל ההכרעות שיש בחוק. עוד אמר כי כל הדיבורים בנושא רק מזיקים, וצריך להרבות בתפילה בעת הזאת. (יוסי פלד)

‏מחר יערך יום גיוס למסלולים חרדיים, ובפלגים החרדיים הקיצוניים צפויים להפגין בשעות הבוקר בפתח לשכות הגיוס בדגש על ירושלים ותל השומר. (דניאל גרובייס)
למרות ההפגנות בכניסה לבקו"ם: 158 חרדים התגייסו אתמול למסלולים תומכי לחימה, ו-17 למסלולי שלב ב' במילואים. (דניאל גרובייס)

‏ממתין לחרדים | ביסמוט ב'פגוש את העיתונות' על חוק הגיוס: "ביסמוט הקטר מוכן, רוצה לצאת לדרך, אבל מחכה לנוסעים החרדים".

1000037879.jpg

‏חוק הגיוס - סיכום השבוע הפוליטי

עבר עוד שבוע ולמרבה הפלא, או שלא, נשארנו בדיוק באותו מקום מלפני שבוע.
כולם מחכים שהרב לנדו יכריע האם לתמוך בנוסח של חוק הגיוס, במהלך השבוע היו כאלו שניסו להסביר את פשר העיכוב התמוה שמדובר בקרב בין שני בתי הרבנים מי יהיה זה שיכריע, אך מהר מאד הבינו שזה לא האירוע.

הסיבה שהרב לנדו והרב הירש עוד לא הכריעו זה אותה הסיבה שלא התקבלה הכרעה בשבוע שעבר - מירי פרנקל מתעקשת על הסנקציות והיעדים הגבוהים. להפך, הדיווחים כי הרב הירש נתן אישור סופי גרמו לה להתבצר בעמדתה עוד יותר.

אז האם אנחנו לקראת פיצוץ? לא בטוח, ח"כ יעקב אשר התבטא השבוע בשיחה סגורה כי "ברגע שנגיע למסקנה כי לא היה כלום ולא יהיה כלום, באותו רגע אנחנו נצביע בעד פיזור הכנסת." את המשפט הזה אנחנו שומעים כבר למעלה משנה. הבעיה היא שבדגל מסרבים/מתכחשים לעובדה הזאת ומשכנעים את עצמם כל פעם מחדש שהנה, אוטוטו ביסמוט מביא את החוק.

יאמר לזכותו של ביסמוט שהוא באמת עשה ועושה הכל כדי להביא חוק גיוס, בשבועות האחרונים הוא הגיע לשיאני הנוכחות במשכן הכנסת. נמצא בקשר עם כל הנציגים החרדים אפילו מעדכן גם את בבצ'יק, אך האירוע מידי גדול עליו.

האם ח"כ אייכלר יהיה זה שבסוף יגרום (שלא בכוונה) להפלת חוק הגיוס? קבלו סיפור:
השבוע בישיבת הסיעה התעקש אייכלר שהסיעה תדרוש מהקואליציה לקדם את חוק המעונות. שלדבריו זהו החוק הכי חשוב כרגע לציבור החרדי. מקלב ניסה להסביר לו שזה יכול לפגוע בחוק הגיוס מאחר שהחוק ינטרל את הסנקציה של המעונות אם לא יעמדו ביעדים. למרות זאת, אייכלר התעקש וקיבל. בפגישה שהתקיימה מיד לאחר מכן בין יו"ר הקואליציה, אייכלר, גפני ומקלב, התחייב אופיר כ"ץ. "אם תוך שלושה שבועות נוסח חוק הגיוס לא יגיע לועדה אני מתחייב להעביר את חוק המעונות.

החרדים בעצם הציבו דד ליין לעצמם לתת צ'אנס אחרון של שלושה שבועות לחוק הגיוס, אם לא יהיה חוק, נצטרך למזער נזקים ונעביר את חוק המעונות ומיד אחר כך נצא לבחירות ונוכל לבוא עם משהו לציבור ונראה להם שעשינו משהו,

בינתיים בלשכת רה"מ שאלו את עצמם: "הרי אם אין חוק גיוס, החרדים יפזרו את הכנסת. אז למה לתת להם את חוק המעונות? רק נזכיר כי על החוק הזה יש התנגדות עזה בקואליציה, למה שנתניהו יתאמץ להעביר את החוק ועוד לפני בחירות? ראש הממשלה החליט ללכת על המהלך הבא והעביר מסר לחרדים: "רוצים חוק מעונות? תצביעו בעד התקציב ומיד אחר כך נצא לבחירות,"

ביהדות התורה קיבלו את המסר ועדיין מתלבטים, חלקם עדיין חושבים שניתן להביא חוק גיוס. חלקם רוצים להציב עוד דרישות, גדולי ישראל הם אלו שיחליטו בסוף.

כאמור, הכל החל בגלל שאייכלר התעקש על חוק המעונות, אז האם בגללו הפסדנו הזדמנות לחוק גיוס? או שדווקא בזכותו הציבור החרדי יצליח להביא הישגים לקראת הבחירות. את זה נדע בשבועות הקרובים. (שלום שטיין)

נשיא המדינה הרצוג שוחח עם חבר הכנסת יואב בן צור, שהותקף אתמול בידי מפגינים בירושלים ואמר: "אלימות כנגד נבחרי ציבור היא חציית קו אדום שאסור להשלים איתה"

רואה שלא פורסם כלום בנושא, אסור? תמחקו!

גורם בכיר במפלגות החרדיות: ״מתקרבים לחוק גיוס מוסכם ומאושר ע״י בתי גדולי ישראל. האיומים, ההפגנות וההקלטות המבושלות של אותם קיצונים בריונים לא מרתיעות אף אחד. זה רק דוחף את בתי גדו״י לפעול בנחישות יותר. דבר אחד עומד מול עיני גדולי ישראל - לדאוג שבחורי הישיבות יוכלו לשבת וללמוד בחוק מסודר״. (ישראל כהן).

*התקיפה בירושלים - חציית קו אדום* | ח"כ מיכאל מלכיאלי לארליך ב'קול חי', על תקיפת ח"כ יואב בן צור: "מה שהיה אתמול זו חציית קו אדום בגלל החילול ה' הגדול שהיה. ללכת ולהכות ברחובה של עיר שליח ציבור, בשביל מה? הוא מייצג את מועצת החכמים. רבי יצחק כותב שזה אותם אלו שרדפו את אביו, מרן הגר"ע זצוק"ל. יש הסכמה מלאה בין גדולי הדור, חברי הכנסת מקבלים מהם הנחיות על בסיס שעתי"

"גדולי ישראל ילמדו את חוק הגיוס - כמו סוגייה בעיון" | ח"כ מיכאל מלכיאלי לארליך ב'קול חי', על הטענות נגד חוק הגיוס והמכסות, והשאלה כיצד מפלגות חרדיות יכולות להצביע בעדו: "כשאתם תראו אותי ואת חבריי לוחצים 'בעד' החוק - תבינו שעומדים מאחורינו גדולי ישראל שלמדו את החוק על כל סעיפיו, למדו את זה ממש כמו שלומדים סוגייה בעיון, ואמרו לנו להצביע בעד"

"לבריונים יש כבר מסורת"

חכ"ל יצחק פינדרוס לארליך בקול חי, על תקיפת ח"כ בן צור בירושלים: "ההתנהלות של הבריונים האלו לא חדשה. כבר לפני 30 שנה זרקו עגבניות על מרן הגרי"ש אלישיב זצוק"ל בגלל הפסיקה שלו בנוגע לגשר הגבעה הצרפתית שלא מצאה חן בעיניהם. האנשים האלו למדו את זה מאבותיהם וסביהם, יש להם כבר מסורת, אבל אנחנו לא מתפעלים מהם"

דפנה ליאל בטור בN12: החרדים נשבעו בנקיטת חפץ שבתחילת המושב תהיה חקיקה, אחרת ישראל תלך לבחירות. קרוב לחודש חלף ועוד לא נערך אפילו דיון אחד על החוק. בואו נעשה סדר: נתניהו החליט לאחרונה שהוא מוכן להביא לאישור חוק הפטור מגיוס במהירות כדי להבטיח את שרידות הקואליציה עד סוף הקדנציה. אבל היו לו תנאים – שכולם יתחייבו לתמוך בו, ושהחקיקה תקודם במהירות ובהצלחה ותביא לסיום המשבר. הוא לא מוכן לספוג שבועות של דיווחים על השתמטות חרדים בשביל לחזור לאותה נקודה.

הבעיה היא שהנוסח שהוצג לחרדים אינו נוסח סופי. הוא לא עובר את הייעוץ המשפטי, וברור לכולם שעוד יהיה צורך להכניס בו שינויים משמעותיים, אחרת ייפסל מיד. הרבנים מתלבטים – גם מהנוסח הקיים הם לא מתלהבים. אולי מוטב להם לחכות לממשלה הבאה? הרי כרגע נראה שלאף אחד לא יהיה רוב, והם יהיו לשון המאזניים. בנוסף, קידום חוק פטור כעת עלול לפגוע מאוד בנתניהו ולחזק את הצד האחר. מצד שני, להם לא אכפת לנסות ומקסימום להיכשל בדרך.

במקביל נבחנת גם תוכנית חלופית: אם לא יצליחו לגבש חוק פטור מגיוס, ידרשו החרדים לבטל את סנקציות המעונות בחקיקה. זה כמובן בעייתי כי זו אחת הדרכים שנועדו לעודד גיוס, אך החרדים סבורים שיש דרך לצלוח את זה משפטית. במקרה כזו תקודם עסקת חבילה – חוק המעונות, אישור תקציב המדינה ותאריך בחירות מוסכם, כנראה באזור יוני 2026.

משרד החינוך מגדיל את הסבסוד לתלמידי ישיבה מחו"ל הלומדים בארץ ומגדיל את מבחן התמיכה מ-60% ל-95%. המשמעות - התקציב לישיבות יגדל מ-110 מיליון שקל לכ-170 מיליון שקל. ההערכה היא שמדובר במהלך שמטרתו להזרים תקציבים לישיבות בדרך עקיפה למרות היעדר חוק גיוס. (יובל שדה)

• שהחרדים יעמדו לצידנו •

מהדורת הבוקר בהגשת בצלאל קאהן |
ח"כ צבי סוכות, על חוק הגיוס: "מי שהטיל את הסנקציות נגד החרדים זו לא הממשלה אלא בג"ץ והייעוץ המשפטי. זה אירוע משפטי ולא פוליטי, ואני מצפה מהמפלגות החרדיות לעמוד לצידנו במהלכים שאנחנו מקדמים כדי להפחית את כוחם"

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אחרי ההצלחה הגדולה של האשכול הקודם והמון לקוחות מרוצות מגולשי פרוג —
החלטנו שוב לפנק את הקהילה הנהדרת כאן לקראת פסח עם הגרלה מיוחדת! 🎉

ב־פיט פירסט תמצאי סטייל נדיר וייחודי לנשים ולילדים —
קלאסיקות ארופאיות לצד טרנדים עדכניים, בעיצוב מוקפד שמשלב
לוק מושלם ונוחות של וואו 👠👟

העונה הלכנו על הקונספט
refresh your self
renew your look
כולנו רוצות גם בפסח הזה להתפרש ולהתחדש על אף ולמרות המצב...
אז בואי תעשי את זה לעצמך ולחברה שלך ב-ח-י-נ-ם
🌸 לקראת פסח – יש לך הזדמנות לזכות בזוג נעליים במתנה – וגם לפנק חברה!

והכי חשוב: אין צורך בסיבות מצערות – פשוט פנקי חברה שמגיעה לה 💖
זה הזמן לשמח ולהפיץ חיוך, במיוחד בתקופה הזאת 🌷

איך משתתפים בהגרלה?
✔️1:
לחצי כאן והירשמי לרשימת התפוצה
✔️ 2: בחרי חברה שאת רוצה לפנק
✔️ 3: בחרי בקטלוג נעל לעצמך והעלי לשירשור תמונה

ספרי לנו כאן בשרשור מי זו החברה המיוחדת ושתיכן תיכנסנה להגרלה.
קישור לקטלוג
אולי תהיו הזוכות המאושרות בזוג נעליים מושלם לחג... ✨
1773338622362.png
1773338635860.png
1773338652547.png
1773338662969.png
1773338682224.png
1773338747855.png
1773338772427.png
1773338788660.png
✨ שימי לב! בחנויות שלנו מחכה לך מבחר עשיר ומגוון — הקטלוג כאן הוא רק חלקי... אז בואי לגלות את הכל מקרוב!

📍 פיט פירסט ירושלים – קניון רב שפע, קומה ב׳ | ☎️ 02-6500445
📍 פיט פירסט בית שמש – לב הרמה, נהר הירדן 1 | ☎️ 02-9996768
✉️ להזמנות במייל: ff029996768@gmail.com
  • תודה
Reactions: שלום! אני יעל.1 //
174 תגובות
ב"ה

חג הפסח מתקרב והלב מבקש להתחדש.
רגע לפני שאת נכנסת למירוץ הנקיונות,
בין ירידה למקלט ואזעקות
תני גם לעצמך רגע של תשומת לב.

לכבוד חג הפסח החלטנו לפנק ולצאת בהגרלה מיוחדת
על תכשיט יוקרתי מבית 'מואסנייט תכשיטים' במתנה עד הבית!

כל מה שעלייך לעשות זה:

💍
היכנסי לאתר

💍 הרשמי לרשימת התפוצה שלנו (בחלק התחתון של דף הבית "Moissanite club")

💍 בחרי את התכשיט שהכי אהבת (בסכום של עד 1000 ₪)

💍 כתבי כאן בתגובות את שם התכשיט שבחרת

ו.. זהו! את בפנים😊

מבין כל המגיבות תוגרל זוכה אחת
שתקבל את התכשיט היוקרתי שבחרה — עד הבית במתנה!

רגע, זה עוד לא הכל 👇

🎁 הצטרפת לרשימת התפוצה?
קבלי מיד למייל
קופון בסך 50₪ מתנה לרכישה באתר! 🤗

רוצה לגלות עוד על אבן המואסנייט המדהימה ועל התכשיטים המיוחדים שלנו? הכנסי עכשיו

מוזמנת לבקר בחנות החדשה שלנו ברחוב רשב"א 13, מודיעין עילית
שעות פתיחה בימים: א'-ב'-ד'-ה'-20:30-22:30 או בתיאום בכל שעות היום.
055-674-3201 | moissanite.co.il

*ההגרלה תתקיים אי"ה ביום ראשון, י"א בניסן תשפ"ו (29.3) בכפוף לתקנון החברה. ט.ל.ח

מודעת פסח מואסנייט.jpg
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.
הסיפור, כמובן, הוא המלצה בלבד ולהמחשת הטעם.
אני עומד בתחנה, מחכה לאוטובוס. עוד לפני שיצאתי מהבית ידעתי שאני יוצא על 50% - 50% - או שיגיע או שיבריז - והוא בחר באופציה השנייה, אין הסבר אחר לכך שפתאום הקו נעלם מהמסך והבא בעוד 25 דקות. מתוסכל וממהר, אני עורך ניתוח מצב זריז: לחכות לאוטובוס הבא, שגם הוא יחליט בכוחות עצמו אם שווה לו לצאת, לעצור טרמפ או לקחת מונית. מונית היא האופציה הפחות משתלמת מבחינת הכיס, ואני מושיט את ידי, מקווה שמישהו יסכים לעצור ברחוב הזה, ששמו מזמן נמצא רק בוויז. אך מסתבר שהנהגים פחות מבינים את הסיטואציה המורכבת, ופחות רוצים לעצור. יש כמה כאלו שמסמנים לך תנועה שאתה לא תבין עם היד. זה יכול להיות "אין לי מקום באוטו", "אני עוצר כאן", "הפרצוף שלך פחות מדבר אלי", או כל פרשנות הגיונית אחרת. גאון מי שחשב על זה ראשון. אחרי שעברו עשר רכבים ושבע עשרה דקות, אני מחליט לקחת מונית - מה שיהיה יהיה. אני מושיט את היד, מונית נעצרת לידי, אני עולה, סוגר את הדלת ומקליק את החגורה. אבל אני לא אוותר להם כל כך מהר! אני מתקשר לחברה המפעילה, אקסטרה, ודורש מהם הסבר הגיוני להיעדרות של הקו. אני נענה בתגובה אדיבה שמשמעותה "אני רק פקידה של פקידה, ואין לי איך לעזור לך כרגע".
אני יושב במונית, הנהג מאותת ימינה ואני מביט בחלון, כועס ומתוסכל. התחושה היא שאין לי, בתור האזרח הקטן, מה לעשות כדי שהוד כבוד מעלת הנהג יואיל בטובו לצאת מתחתנת המוצא! וזו לא רק תחושה, באמת אין לי מה לעשות, בכלל. ואני שואל את עצמי, עד מתי??? בקצב הזה כבר עדיף את אגד! המון תלונות ואיחורים, אבל בסוף אתה מגיע!
מה יהיה???
שלום וברכה,
ברצוני לברר בשביל מכרים-

אנו מנסים לאתר אנשים שרכשו דירה בפרויקט מגורים בעיר נתניה לפני כשנתיים במסגרת מודל התשלום ‎7/93.

מדובר בדירות חדשות שנרכשו “על הנייר”, כאשר בשלב הרכישה שולמה מקדמה של כ-7% ממחיר הדירה, והיתרה אמורה להיות משולמת לקראת מסירת הדירה (כ-93% מהסכום).

הרכישה בוצעה דרך מתווך שליווה את העסקה, ובמסגרת השיווק הוצג לרוכשים כי הרכישה היא על מנת למכור את הזכויות בדירה לפני המסירה.

המתווך גבה על השרות הזה כ-100K תוך התחייבות (לצערנו ללא כל תיעוד/ חוזה) שהוא ימצא קונה לדירה לכשתהיה מוכנה, והרוכשים יגזרו קופון של כמה מאות אלפים (ההפרש בין הדירה על הנייר לדירה המוכנה)

והנה- מתקרב זמן התשלום הסופי- והמתווך מודיע שהוא עשה כל מאמץ אך לא הצליח למכור את הדירה, מה שמשאיר את הרוכשים להתמודד לבד עם הצורך לשלם/למצוא קונה, בתוספת ההפסד העצום של הכסף שהוא גבה מהם ללא כל תמורה.

הבנו שישנם עוד קונים רבים שנפלו בפח...

המטרה שלנו היא ליצור קשר עם רוכשים נוספים כדי:
• להבין האם קיימים מקרים נוספים עם מאפיינים דומים
• להחליף מידע בין הרוכשים
• ולבחון אפשרות להתייעצות משפטית משותפת במידת הצורך

אם אתם:
• רכשתם דירה בפרויקט מגורים בנתניה לפני כשנתיים במסגרת עסקת ‎7/93
• נכנסתם לעסקה דרך מתווך שהציע ליווי או סיוע במכירת הדירה לפני המסירה
• או שאתם מכירים מישהו שנמצא במצב דומה

נשמח מאוד שתכתבו כאן, או שתשלחו מייל לכתובת: shenbituach ואז שטרודל ג'ימייל וכו'

בשורות טובות

משרד האוצר בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ.​

תאריך פרסום: 23.03.2026

בהנחיית שר האוצר, בצלאל סמוטריץ', וסגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: משרד האוצר, בשיתוף משרד העבודה וארגוני מעונות היום המוכרים (מעונות הסמל) הגיעו לסיכום על סיוע מהמדינה לתקופת המלחמה בחודש מרץ: החזר תשלומי הורים ומקדמות שכר למטפלות וזאת במטרה לתת מענה לאתגרים הכלכליים ולשמור על יציבות מעונות הסמל המפוקחים לגיל הרך.
הסיכום נשען על מתווה הפיצוי לעסקים והחל"ת במימון המדינה, והוא נועד להעניק ודאות כלכלית להורים ולצוותים, ולהבטיח את חזרת המעונות המפוקחים לפעילות מיד כשהנחיות פיקוד העורף יאפשרו זאת.
עיקרי הסיכום:
  • החזר כספי להורים: מתוך הבנת הנטל הכלכלי על המשפחות, הוסכם כי כ-85% מתשלומי ההורים בגין התקופה שבה המעונות לא פעלו יוחזרו.
  • תשלום למטפלות: במסגרת הסיכום, יינתן מענה לתשלום עבור המטפלות באמצעות דמי החל״ת לצד מענים נוספים.
  • רציפות תפקודית: הזרמת כספי הסבסוד תעניק לארגונים גמישות תזרימית, ותבטיח את היערכות המעונות לחזרה מהירה לפעילות מלאה, בכפוף להנחיות פיקוד העורף.
במשרדי האוצר והעבודה אומרים כי המתווה מקיים את עקרונות המתווה שגובש לעסקים ולעובדים במשק, וכי המדינה למעשה מקיימת אותו ביחס לעובדי מעונות הסמל.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ': "הגענו להסכמות חשובות עבור סיוע למעונות הסמל המפוקחים לתקופת המלחמה במטרה להבטיח את הרציפות התפקודית של המעונות, להקל על ההורים עם החזרת מרבית התשלומים, ולוודא שהמטפלות המסורות מקבלות מענה הולם, כולל מקדמות תשלום בהקדם האפשרי. אנחנו עושים את מירב המאמצים המשותפים כדי לתת יציבות ואיתנות שתסייע לאזרחים ולמשק לעבור את תקופת המלחמה בבטחון כלכלי".
סגן ראש הממשלה ושר העבודה, יריב לוין: ״אנו מצויים בתקופה מאתגרת ואנו מחויבים מחד לתת מענים לציבור ומאידך לשמור על חוסנה של מערכת הגיל הרך גם בשעת חירום. ההסכם שהגענו אליו עם ארגוני מעונות הסמל המפוקחים מבטיח יציבות, ביטחון כלכלי ורציפות חינוכית – ערכים מרכזיים למערכת החינוך ולחוסן הלאומי והחברתי. אני מחזק את ידי ההורים והציבור כולו על העמידה האיתנה בעורף ומקווה כי בשורה זו תקל על המשפחות בתקופה זו".
יו"ר פורום מעונות היום בפיקוח, ליאור גבאי: ״הסיכום של משרד האוצר ומשרד העבודה מביא סוף סוף ודאות להורים ולצוותים במעונות בתקופה מורכבת זו. ההחלטה על החזר תשלומים מירבי להורים ותשלום מלא למטפלות-מחנכות היא צעד חשוב והכרחי לשמירה על יציבות מעונות היום המפוקחים ועל הביטחון הכלכלי של העובדות. אנו שמחים כי משרדי האוצר והעבודה מבינים כי הצוותים החינוכיים, המטפלות והמחנכות הן אבן יסוד במערכת החינוך במדינת ישראל. זהו מסר חשוב של הכרה והערכה, ואנו מצפים להמשך שיתוף פעולה שיבטיח את חוסנו של תחום הגיל הרך גם בעתיד".

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  4  פעמים
למעלה