• הוסף לסימניות
  • #1
אשכול לעדכונים בענייני חוק הגיוס

לעדכונים על מעצרים וגזירת הגיוס בפועל, באשכול פה




הודעת מנהל:
  • האשכול נועד לעדכונים בלבד!
  • ללא פטפטת, וללא דיונים וציטוטים כלל.
  • כל הודעה שאינה עדכון תגרור חסימת המשתמש מהפורום לצמיתות!
 
יעקב ריבלין: גורם בכיר בחסידות גור: השר גולדקנופף מתעלם מרמזים מפורשים של האדמו"ר מגור לפרוש מהממשלה. יקבל בקרוב הוראה מפורשת.

ישי כהן ב'כיכר': השר גולדקנופף הכין מכתב התפטרות בעקבות דרישת האדמו"ר מגור, על רקע העיכוב בחקיקת חוק הגיוס. אולם, בעקבות החלפת שר הביטחון גלנט בישראל כץ, המכתב נגנז זמנית מתוך תקווה להגיע להסכמות על נוסח החוק עם מערכת הביטחון. יהדות התורה דורשת מנתניהו לקדם את חוק הגיוס לפני אישור תקציב המדינה.
אברהם פריינד: ‏השר גולדקנופף כעת בכנסת בתגובה לדיווח על מכתב התפטרות שהכין: ״היד הזאת לא כתבה מכתב התפטרות״.
 
ישי כהן: היועמ"שית דורשת שבחוק הגיוס יהיו מכסות למספר לומדי התורה. החרדים מתנגדים בתוקף.
 
'בחדרי':
בעקבות המצב בנושא הגיוס ושליחת הצווים, ובהם צווי מעצר לבחורים, ראש הישיבה הגאון רבי חיים פיינשטיין בקריאה נוקבת למנות בכל ישיבה ממונה שיהיה בקשר עם הבחורים ויספק להם את כל הסיוע הנדרש.
 
הלפרין בפרסום ראשון ב'קול חי': כעת אצל הגר"ד לנדו - ישיבה דרמטית בעניין חוק הגיוס, בהשתתפות ח"כי דגל התורה ורבני הישיבות
הכניסה לאסיפה
 
הלפרין בפרסום ראשון ב'קול חי': כעת אצל הגר"ד לנדו - ישיבה דרמטית בעניין חוק הגיוס, בהשתתפות ח"כי דגל התורה ורבני הישיבות
ח"כ משה גפני בישיבה אצל מרן הגר"ד לנדו: "אף לומד תורה לא יעזוב את הישיבה"

מרדכי הלפרין
 
מרדכי הלפרין: מהכינוס בבית הגר"ד לנדו - ימונו עורכי דין שאליהם ראשי ישיבות יוכלו לפנות במקרי חשש למעצר בחורים שקיבלו צווים. בנוסף, שלמה ברילנט מונה להיות האחראי על תיק צווי הגיוס לבחורי הישיבות.
 
חוק הגיוס והחשש מצווי מעצר

'לא להיענות לשום זימון ולא לשתף פעולה כלל'; כינוס חירום במעונו של המנהיג הליטאי​

משבר הגיוס ושליחת הצווים לבחורים: המנהיג הליטאי, כינס הערב בביתו את גדולי ראשי הישיבות כדי לדון מה להורות לבחורי הישיבות והאברכים לעשות ואיך להתנהג בתקופה קשה זו | "לאחרונה מנסים לשנות את המקובל, לכן, ניתנה ההוראה שלא לשתף עמם פעולה כלל, אך כולם חייבים לפעול בתיאום ובאחידות, וחלילה מלעשות כל אחד דין לעצמו", זעק הגר"ד בכינוס (חדשות חרדים)​


חנני ברייטקופף
| כיכר השבת | 00:20


הכינוס הערב במעונו של הגרד

הכינוס הערב במעונו של הגר"ד (צילום: מנדי רוט)
במעונו של הגאון רבי דב לנדו, התאספו הערב (שלישי) לכינוס מיוחד גדולי ראשי הישיבות יחד עם חברי הכנסת של 'דגל התורה', להתייעצות בנושא מעמדם של בני הישיבות והדרך להתמודדות בתקופה קשה זו.
בכינוס השתתפו מלבד חברי הכנסת של דגל התורה, משה גפני, יעקב אשר ואורי מקלב, גם גדולי ראשי הישיבות.
בראשם, היו חברי מועצת גדולי התורה; הגר"ד כהן, הגר"ש שטיינמן והגר"א פילץ וכן ראשי הישיבות הגרי"מ וייס, הגרא"י קוק, הגר"י אונגרישר, הגר"י רוזן, הגר"י אייכנשטיין, הגרד"י שפירא, הגר"ז ברלין, הגר"צ ויסבקר, הגר"א כהנמן, הגרש"ב סורוצקין והגר"י לנדא.
ראש הישיבה הגר"ד לנדו אמר בכינוס: "כולנו יודעים את המצב החמור בו אנו נמצאים, לאחר שרשויות המשפט הסירו את מעמדם של בני הישיבות, כל השנים פטרו את בני הישיבות ואברכי הכוללים מגיוס, ולאחרונה מנסים לשנות את המקובל, ולכן ניתנה ההוראה שלא להתייצב כלל בלשכות הגיוס, ולא להיענות לשום זימון שהוא, ולא לשתף עמם פעולה כלל".


"לכולנו", הוסיף ראש הישיבה: "גם ברור כי בני ישיבות לא יתגייסו בשום צורה שהיא, אך המצב הבלתי ברור בו אנו שרויים, גורם חשש ומתח נכונים לראשי הישיבות ותלמידיהם, וכן למשפחות שבנם קיבל צו כזה או אחר, ולצערנו מספר מקבלי הצווים גובר והולך".
"ולכן", הבהיר ראש הישיבה: "התכנסנו כאן בכדי שמצב הדברים יהיה ברור ככל הניתן לראשי הישיבות והם ינחו את תלמידיהם בהתאם למה שידובר כאן. ראשית חשוב לדעת, כי כל העת חברי הכנסת מתאמצים למצוא פתרון קבע לכל המצב הזה, והכל נעשה בהתייעצות בכובד ראש ובשיקול דעת, וכולנו מתפללים ומייחלים שימצא הפתרון בהקדם, שעולם התורה יוכל להיות שקוע בלימודו באין מפריע. אבל מה שנוגע לעת עתה, עד אשר ימצא הפתרון, הוא, כי כולם חייבים לפעול בתיאום ובאחידות, וחלילה מלעשות כל אחד דין לעצמו, כי אז עלול להיווצר מצב שבו יגרם נזק ליחיד ולכלל".
ראש הישיבה אמר עוד: "ידוע לי באופן אישי כי העסקנים המתעסקים בדבר זה, אשר הוא ציפור נפשה של היהדות החרדית, עוסקים בזה באחריות רבה, ומקדישים מזמנם שעות על גבי שעות, ועוקבים בדריכות אחרי כל שינוי כזה או אחר וכל התפתחות שהיא, והכל בכדי שחלילה שום בחור לא יפגע. בהמשך יציגו בפני ראשי הישיבות את המצב באופן כללי, ואת המשמעות המעשית לכל מי שמקבל צו כזה או אחר ואת ההנחיות מה שעליו לעשות ולא לעשות, ובהמשך יודיעו לראשי ומנהלי הישיבות להיכן לפנות כאשר תלמיד מקבל פנייה מהצבא או חלילה נתקל באיום במעצר וכיוצא בזה".
"ובהתאם לזה", אמר ראש הישיבה לסיום: "ינחו ראשי הישיבות את תלמידיהם, וחובה לשמור על ההנחיות בכדי שנוכל לשמר את עולם התורה מכל משמר. והשם יתברך יושיענו ויזכנו להגות בתורה יומם ולילה בלא שום מפריע, ונזכה לגאולה ה שלימה במהרה בימינו אמן".
את דבר נציגי הציבור הביא יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני ואחריו נשא דברים יו"ר ועד הישיבות הרה"ג רבי חיים אהרן קאופמן. את דבר הישיבות וחובת השעה נשאו הגאון רבי דוד כהן, הגאון רבי אביעזר פילץ והגאון רבי יגאל רוזן.
יצוין, כי בסיום הוקראו הכרעות והחלטות הכינוס. "כיכר השבת" יביא בהמשך פרטים נוספים על הכינוס הדרמטי.
 

הראשל"צ לתלמידי הישיבות: "לקרוע את צווי הגיוס, לזרוק לאסלה ולהוריד את המים"​

חבר ה'מועצת' הראשל"צ הגאון רבי יצחק יוסף התייחס לסוגיית צווי הגיוס הנשלחים לאלפי תלמידי ישיבות ובשיחה שמסר השבוע לתלמידים, קרא להם לקרוע את צווי הגיוס ולהשליך לאסלה: "צריך ללמוד תורה, בשביל מה חזרנו לארץ ישראל? בשביל להיות חילוניים? אנחנו בתקופה שקשה מאוד לעולם הישיבות" | בלעדי (חרדים)​

https://www.kikar.co.il/authors/yishai-cohen
כיכר השבת | 13:44


חבר מועצת חכמי התורה, הראשל"צ הגאון רבי יצחק יוסף, בהוראה לתלמידי הישיבות לקרוע ולהשליך לאסלה את צווי הגיוס שהצבא שולח בימים אלו לתלמידי הישבות.
בשיחה שמסר הגר"י יוסף בתחילת השבוע לתלמידי ישיבה בירושלים, פנה הרב לתלמידים ואמר: "אתם ברוך ה' יושבים ולומדים, יש לכם בעיות של הצבא, שלחו לכם צו גיוס, תשמעו לגדולי ישראל. אני הראשון שהכרזתי על זה, עוד שאף אחד לא דיבר על זה, בחודש אדר שעבר, הייתי עוד בתפקיד והכרזתי שאם לא ייתנו לנו ללמוד כאן - נסע לחוץ לארץ, צריך ללמוד תורה, בשביל מה חזרנו לארץ ישראל? בשביל להיות חילוניים?".
הגר"י יוסף שיתף: "אמרתי דברים ברורים והגישו עלי בג"צ נתנו הוראה להוציא אותי מהתפקיד שלי כדיין בבית הדין הגדול, לא הציחו, עמדנו בפרץ, 'לא תגורו מפני איש', גל ראשי הישיבות - בעיקר האשכנזים - התקשרו אלינו וחיזקו".
הגר"י הורה לתלמידים: "אני אמרתי שאם יגיע צו גיוס - לקרוע את זה, יש לכם אסלה בבית? אין בית בלי 'בית כסא', תקרעו את זה (את צו הגיוס. י-כ), תזרקו בתוך האסלה ותורידו את המים. שום דבר, לא להתחשב".

הגר"י הוסיף ואמר לתלמידי הישיבה: "תזהרו לא לעבור באור אדום, לא לעשות עבירות תנועה. למה אני אומר אתצ זה? היה בחור שעשה עבירות תנועה, עצרו אותו - ראו שהוא עריק ולקחו אותו למעצר".
"אל תפחדו", הקב"ה איתכם", הוסיף הרב יוסף: "נקווה שיעבור, זו תקופה שקשה מאוד לעולם הישיבות, יש גזירות, תהיו חזקים".
 
ח"כ מיהדות התורה מאיים: "אם לא יהיה חוק גיוס - לא תהיה ממשלה"
ח"כ יצחק פינדרוס (יהדות התורה) שלח איום לחברי הממשלה בריאיון ל"כיכר השבת", ואמר כי "יש סיכוי שאם לא יעבור חוק גיוס - לא תהיה ממשלה. עובדים על זה, עד היום משרד הביטחון גרר רגליים בהנחיית גלנט, מקווה שתהיה נוסחה שתעבור בוועדת חוץ וביטחון ואחר כך גם במליאה".

שילֹה פריד
 
גורמים בכירים בחסידות גור: ״האדמו״ר מגור קרוב מאוד להחלטה לפרוש מהקואליציה, אין התקדמות אמיתית בחוק הגיוס. גולדקנופף מודע למצב ויודע שהוא יכול לקבל הוראה בתוך ימים. אנשי לשכתו מנהלים את השיחות מול בית האדמו״ר ובחזרה ללשכת רה״מ״.

ישי כהן
 
דפנה ליאל: עליית מדרגה באיומים של הסיעות החרדיות על נתניהו: עיתון ׳משפחה׳ מפרסם כי החרדים מתכננים להגיש שתי הצעות חוק – חוק הגיוס ולצידו חוק לפיזור הכנסת. ״נתניהו יצטרך להחליט אם הוא רוצה ליהנות מעליית טראמפ לשלטון״.
 
ישי כהן: גורמים בכירים בחסידות גור - ״האדמו״ר מגור קרוב מאוד להחלטה לפרוש מהקואליציה".
גורמים בכירים בחסידות גור לישי כהן: ״האדמו״ר מגור קרוב מאוד להחלטה לפרוש מהקואליציה, אין התקדמות אמיתית בחוק הגיוס. גולדקנופף מודע למצב ויודע שהוא יכול לקבל הוראה בתוך ימים. אנשי לשכתו מנהלים את השיחות מול בית האדמו״ר ובחזרה ללשכת רה״מ״.
 
‏עוד מישי כהן: כרגע האירוע בעיקר סביב גולדקנופף. בש״ס, דגל התורה וחלקים באגודת ישראל סבורים שצריך להמשיך בשיחות (בעיקר אחרי פיטורי גלנט) ולנסות בכל דרך למצוא פתרון לפני פירוק ממשלת ימין. וגם לגבי גולדקנופף, בכירים בלשכתו עושים הכל כדי לשכנע שיש הזדמנות לפתור את הסוגיה.
 
ח"כ נאור שירי לאדמקר וישראל כהן בקול ברמה: "יש לנו תכניות להחלפת הממשלה, יש אפשרות לייצר ממשלה ציונית שתעבוד למען המדינה. אנחנו לא פוסלים חוק גיוס, אנחנו לא פוסלים את המפלגות החרדיות, היחיד שיש נגדו פסילה גורפת, זה בן גביר"
 

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!


כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.


עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.
אני מעלה את האתגר של @שבשבה , באיחור ניכר עקב תקלות טכניות.
@מנהל ai מקווה שזה בסדר...

________________________________________________________________________

תודה רבה ל @משתמש חדש דנדש על האתגר היפה, לכל המדרגים, ול @מנהל ai על הניהול הבאמת מסור.

האתגר יהיה על תמונות מיציאת מצרים, עם דגש על תמונה איכותית מרשימה וריאליסטית, שיכולה להיות על כל סצנה, בין מהשיעבוד, מהמכות, מהיציאה, ואפילו מהמרדף של המצרים וקריעת ים סוף. וכמובן ניתן להוסיף תוכן הומוריסטי בתמונה.

📌 כללי האתגר:
🔹 בכל הודעה ניתן להעלות יצירה אחת בלבד.
🔹 היצירה נוצרה במיוחד לצורך האתגר ובבינה מלאכותית בלבד.
🔹 יש להעלות תמונה בפורמט JPG או PNG בלבד (קבצי webp לא נתמכים).
🔹 לפני ההשתתפות באתגר, חובה לקרוא את חוקת האתגרים.
🔹 נא לוודא שהתמונה עומדת בכללי האתר.
🔹 לפי כללי פרוג, אין להעלות תמונה של בנות מעל גיל 3.
🔹 פטפטת בנספח בלבד!
⏰זמני האתגר:
מעכשיו
ועד הערב בשעה 23:59.
שימו לב! יצירות שיעלו אחרי השעות המותרות ימחקו על ידי המנהל!
דוגמאות:
השיעבוד.
תמונה שנוצרה


מכת ברד
תמונה שנוצרה

יציאת מצרים
תמונה שנוצרה

מצרים רודפים אחרי בנ''י
תמונה שנוצרה

אז קדימה, בהצלחה!
0 תגובות

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה