• הוסף לסימניות
אשכול לעדכונים בענייני חוק הגיוס

לעדכונים על מעצרים וגזירת הגיוס בפועל, באשכול פה

הודעת מנהל:
  • האשכול נועד לעדכונים בלבד!
  • ללא פטפטת, וללא דיונים וציטוטים כלל.
  • כל הודעה שאינה עדכון תגרור חסימת המשתמש מהפורום לצמיתות!

עליזה בלוך, ראש עיריית בית שמש לשעבר, בערוץ 13 מתייחסת לחוק הגיוס ולמפלגת הציונות הדתית: ״כבת הציונות הדתית הייתי מצפה שהמפלגה שקראה לעצמה בשם הזה תהיה בקו החזית של המאבק למען שותפות בשיוויון ואחריות. הייתי מצפה מהם לעמוד על כך ולהגיד שהיא לא פחות מהיהדות החרדית ועדיין - בני הציונות הדתית הולכים לצבא. לא לתת כוח למי שזועק ״נמות ולא נתגייס״. השם מחייב, אל תכתימו ציבור שלם שמתגייס ואוהב ישראל״.

עמית סגל: מאחורי הקלעים של הצהרת נתניהו עומד רצון של הציונות הדתית וחלקים בליכוד לשכנע את המתנדנדים בקרב תומכי הקואליציה שהחוק טוב. דרעי עצמו התנגד להצהרה וסבר שאין טעם לעורר שדים מרבצם בטח כשיש עוד שבועות של דיונים.

במפלגות החרדיות לא מבינים את ההיגיון שמאחורי הצהרת נתניהו בעניין חוק הגיוס. בכירים שם אומרים: ״לא מבינים מה ההגיון בהצהרה לתקשורת של רה״מ על חוק הגיוס. הכל מתנהל בוועדת חוץ וביטחון. כל מה שיגיד רק ילהיט את הרוחות ויגרום לליבוי השיח התקשורתי השלילי נגד הציבור החרדי. גם אם נתניהו נתון ללחצים מצד סמוטריץ׳ ואנשיו, לא הגיוני להתגלח על חשבון החרדים״. (מורן אזולאי)

בסביבת נתניהו רוצים התקדמות מהירה בחוק הגיוס ודורשים ״מסגרת זמנים״ לאישור החוק. יועמשית הכנסת שגית אפק הגיעה יחד עם יועמשית ועדת החוץ והביטחון ללשכת יו״ר הוועדה ח״כ בועז ביסמוט שאמון על קידום החוק.

השאלות של הקואליציה לייעוץ המשפטי: כמה זמן צריך כדי לעבור על כל הסעיפים, וכמה דיונים עוד נדרשים לקידום החוק. (עמיאל ירחי)

בשבוע הבא יתקיימו דיונים על חוק הגיוס בוועדת החוץ והביטחון בימים ראשון ושלישי.

אבי מוסקוב ב׳קול ברמה׳:
בימים האחרונים הקואליציה והחרדים עצרו את הגישושים מול המפלגות הערביות
בניסיון לברר האם ניתן לרכך את התנגדותן לחוק הגיוס.
גורמים פוליטיים מעריכים שהמאמצים יחודשו ככל שיתקרב מועד ההצבעה.
אך עמדת המפלגות הערביות נחרצת: נצביע נגד החוק

ביני אשכנזי: בזרם החסידי נערכו ישיבות בנושא חוק הפטור מגיוס, ובשונה מ״דגל התורה״ באגודת ישראל כבר נערכים ליום שאחרי ומשדרים שלא חוששים מהמעבר לאופוזיציה.

כולם זורקים מספרים סביב חוק הגיוס, ייתכן שהמספרים נכונים אבל הטיעונים הפוכים? (כאן)

מסר של כבוד והערכה מהאדמו"ר ר' דוד אביחצירא שליט"א למרן הראש"ל רבי יצחק יוסף שליט"א על עמידתו האיתנה נגד חוק הגיוס

שילה פריד: ח"כ מירב כהן ניסתה היום והציעה "חוק גיוס" משלה - על פי מתווה בן גוריון (גיוס לכולם חוץ מ-0.7% מהאוכלוסיה שילמדו תורה חרדים או דתיים-לאומיים) - רשימת התומכים והמתנגדים להלן:

1000058531.jpg

ח״כ בועז ביסמוט: "אני רוצה לראות את חבריי לסיעה ביום הדין מצביעים נגד. אני באמת רוצה לראות את זה. לא רואה את זה קורה."

"יש משמעת סיעתית, יש יציבות ממשלתית, יציבות שלטונית ויציבות המדינה, אז עם כל הכבוד - לא מתכוון לעצור עד להצבעה בקריאה שנייה ושלישית."

בסקר חדשות 12 שפורסם הערב נשאלו הנסקרים "אם יעבור חוק הגיוס בנוסח המוצע כעת, האם זה ישפיע או לא ישפיע על כוונות ההצבעה שלך בבחירות הקרובות?", 57% השיבו שזה לא ישפיע עליהם, 24% ענו שישפיע ו-19% השיבו שאינם יודעים.

נעתור לבג"ץ": השינוי שדורשים החרדים בחוק הפטור מגיוס - והאולטימטום

ארגון "אמת ליעקב בישראל" שיגר מכתב "מיצוי הליכים" חריף לבכירים בממשלה בטענה ל"אי שיוויון מהותי" במסלולי תלמידי הישיבות החרדיות המזוהים עם הציונות הדתית • "בעוד ישיבה רגילה נותנת לתלמידיה דחיית שירות בלבד, ישיבת הסדר נותנת לתלמידיה גם פטור חלקי משירות וגם תקצוב של לימודים בישיבה על תקופת השירות הצבאי", נכתב

ברקע סערת חוק הגיוס: ארגון "אמת ליעקב בישראל", הפועל בזירה הציבורית החרדית, שיגר הבוקר (שישי) מכתב "מיצוי הליכים" חריף לשר הביטחון, שר האוצר, הרמטכ"ל ולבכירים נוספים. במכתב, הם מאיימים לפנות לבג"ץ "תוך 14 יום" - אם לא יוסדרו בחקיקה ראשית ושוויונית מסלולי השירות המקוצרים בצה"ל, ובראשם ישיבות ההסדר והנח"ל.

במכתב, שנכתב על ידי עו"ד נתן רוזנבלט, נטען כי בעוד המדינה פועלת להצר את צעדיהם של תלמידי הישיבות החרדיות, מתקיים במקביל "אי שוויון מהותי" במסלולים המזוהים עם הציונות הדתית. לטענת הארגון, מסלולים אלו נהנים מהיעדר שקיפות, היעדר חקיקה ראשית וכפל תקציבים המגיע למאות מיליוני שקלים בשנה.

הטענה המרכזית במסמך נוגעת למסלול ישיבות ההסדר. לפי הארגון, המסלול אינו מעוגן בחוק ראשי, אלא בהסדרים מנהליים רופפים. בפועל, טוענים בארגון, תלמיד הסדר משרת שירות פעיל של בין 5 חודשים ל-17 חודשים בלבד, בניגוד ל-36 חודשי שירות מלא של חייל רגיל.

יתרה מזו, המכתב חושף את המבנה המשפטי של המסלול: תקופת השל"ת (שירות ללא תשלום) המוקדמת והמאוחרת מוגדרת למעשה כדחיית שירות (דח"ש), אך מתוקצבת בנדיבות. "היקף השירות הפעיל קצר באופן ניכר, בעוד התמיכות התקציביות למוסדות ולמשרתים זהות ולעיתים עדיפות על פני אלו של חיילי שירות מלא", נכתב בפנייה.

"מעודד השתמטות חלקית"

הארגון תוקף בחריפות את ההגדרות החוקיות של ישיבות ההסדר וטוען כי בניגוד לתדמיתן כמעודדות שירות, החוק הקיים מאפשר להן לעודד "השתמטות חלקית". כך למשל, נטען כי החוק מאפשר נוכחות חלקית של 88% בלבד מהתלמידים בישיבה, ומעניק פטור מלא משירות ל-10% מתלמידי הישיבה - נתון שלטענתם מעודד קליטת מלש"בים שאינם דתיים בהכרח, המבקשים מסלול עוקף לשירות מלא.

המכתב תוקף גם את מסלול הנח"ל, שלטענת הארגון פועל מכוח תקנות מיושנות משנת 1987 שאינן רלוונטיות למציאות החברתית כיום. נטען כי המסלול, שאמור להיות מיועד לגרעינים משימתיים, פרוץ בפועל ומקבל מועמדים ללא סינון או הכשרה מוקדמת, מה שיוצר עומס על הצבא ופגיעה מבצעית.

גם מסלול "הסדר מרכז", המיועד לבני ישיבות גבוהות וכולל שירות של 6 עד 18 חודשים בלבד בגילאים מבוגרים יותר, סופג ביקורת על כך שאינו מוסדר בחוק ואין קריטריונים ברורים לקבלה אליו.

אחת הנקודות החריפות במכתב נוגעת לסוגיית הכסף. על פי הנטען, המדינה מממנת את המסלולים המקוצרים בשיטת "הכל כלול": משרד הביטחון מתקצב את המשרתים, ומשרד החינוך מתקצב במקביל את המוסדות כישיבות או מכינות - גם עבור התקופות בהן התלמידים נמצאים בשירות פעיל.

"נוצר כפל תקציבים משמעותי ללא עיגון חוקי", נכתב. "בעוד ישיבה רגילה נותנת לתלמידיה דחיית שירות בלבד, ישיבת הסדר נותנת לתלמידיה גם פטור חלקי משירות וגם תקצוב של לימודים בישיבה על תקופת השירות הצבאי".

"סנקציות דרקוניות"

בסיכום המכתב מציב הארגון אולטימטום של 14 יום למדינה. הדרישות כוללות: עיגון מלא של כלל המסלולים בחוק שירות ביטחון, קביעת קריטריונים אחידים ושקופים, ביטול כפל התקציבים והקמת צוות בין-משרדי לבחינת הנושא.

"בעוד המדינה מטילה סנקציות דרקוניות על בחורי ישיבות חרדים, כולל איסור יציאה לחו"ל ומעקבים, תלמידי מסלולי ההסדר נהנים מחופש מוחלט מסנקציות בתקופת הדח"ש שלהם", מציין עו"ד רוזנבלט. בארגון מבהירים כי במידה ולא תתקבל תשובה מספקת, בכוונתם לעתור לבג"ץ בדרישה להפסיק את האפליה.

ישראל היום

20251207_014124.jpg
20251207_014127.jpg
20251207_014129.jpg
20251207_014131.jpg
20251207_014139.jpg
20251207_014142.jpg
20251207_014144.jpg

סקר חדשות 13 בדק את מידת התמיכה של הציבור בחוק הגיוס שמקדמת הממשלה, 57% מהמשיבים ענו כי הם מתנגדים לחוק, לעומת 29% בלבד שתומכים בו ו-14% שהשיבו כי אינם יודעים. בקרב מצביעי הליכוד - 49% הביעו תמיכה בחוק, 24% מתנגדים ו-7% השיבו כי אינם יודעים.

בסקר נשאל גם 'מה לדעתכם מטרת הקואליציה בקידום חוק הגיוס', 49% השיבו כי לדעתם המטרה היא לפטור את רוב החרדים מגיוס ולמנוע את התפרקות הממשלה, לעומת 38% שהשיבו כי לדעתם המטרה היא להגדיל את מספר המתגייסים ולהפחית את הנטל על המילואימניקים.

16% ממצביעי הליכוד השיבו כי ישקלו מחדש את הצבעתם אם חוק הגיוס יעבור, לעומת 66% שהשיבו כי לא ישקלו מחדש את הצבעתם ו-18% שהשיבו כי אינם יודעים.

מודעות רחוב בריכוזים החרדים נגד חוק הגיוס של ביסמוט

IMG_20251207_021028_925.jpg

הפלג הירושלמי מתכנן להפגין היום ליד לשכות הגיוס בתל השומר ובירושלים בגלל יום גיוס של בחורי ישיבות.

חסידת סאטמר בלונדון מתכוננת למחאה אדירה כנגד גזירת הגיוס בארה"ק.

unnamed (54).jpg

מאמר המערכת של המודיע ביום שישי, החוק של ביסמוט לא מאפשר אפילו את הבסיס המתבקש: פטור מגיוס למי שלומד תורה.

image_38317_1.jpeg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הסיפור, כמובן, הוא המלצה בלבד ולהמחשת הטעם.
אני עומד בתחנה, מחכה לאוטובוס. עוד לפני שיצאתי מהבית ידעתי שאני יוצא על 50% - 50% - או שיגיע או שיבריז - והוא בחר באופציה השנייה, אין הסבר אחר לכך שפתאום הקו נעלם מהמסך והבא בעוד 25 דקות. מתוסכל וממהר, אני עורך ניתוח מצב זריז: לחכות לאוטובוס הבא, שגם הוא יחליט בכוחות עצמו אם שווה לו לצאת, לעצור טרמפ או לקחת מונית. מונית היא האופציה הפחות משתלמת מבחינת הכיס, ואני מושיט את ידי, מקווה שמישהו יסכים לעצור ברחוב הזה, ששמו מזמן נמצא רק בוויז. אך מסתבר שהנהגים פחות מבינים את הסיטואציה המורכבת, ופחות רוצים לעצור. יש כמה כאלו שמסמנים לך תנועה שאתה לא תבין עם היד. זה יכול להיות "אין לי מקום באוטו", "אני עוצר כאן", "הפרצוף שלך פחות מדבר אלי", או כל פרשנות הגיונית אחרת. גאון מי שחשב על זה ראשון. אחרי שעברו עשר רכבים ושבע עשרה דקות, אני מחליט לקחת מונית - מה שיהיה יהיה. אני מושיט את היד, מונית נעצרת לידי, אני עולה, סוגר את הדלת ומקליק את החגורה. אבל אני לא אוותר להם כל כך מהר! אני מתקשר לחברה המפעילה, אקסטרה, ודורש מהם הסבר הגיוני להיעדרות של הקו. אני נענה בתגובה אדיבה שמשמעותה "אני רק פקידה של פקידה, ואין לי איך לעזור לך כרגע".
אני יושב במונית, הנהג מאותת ימינה ואני מביט בחלון, כועס ומתוסכל. התחושה היא שאין לי, בתור האזרח הקטן, מה לעשות כדי שהוד כבוד מעלת הנהג יואיל בטובו לצאת מתחתנת המוצא! וזו לא רק תחושה, באמת אין לי מה לעשות, בכלל. ואני שואל את עצמי, עד מתי??? בקצב הזה כבר עדיף את אגד! המון תלונות ואיחורים, אבל בסוף אתה מגיע!
מה יהיה???
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

מוזמנים למצוא את הדמויות והדימויים.

אבא בהודעה: "בדקות האחרונות יצאנו המשותף אני ואמא למבצע 'זעקת הקרצוף' נגד החמץ בביתנו. כוחותינו ניקו כעת בעוצמה את הארונות העליונים בחדר השינה וחיסלו שם עשרות פירורים, זאת בנוסף להשמדת חמץ בכל רחבי הבית".

אמא בהודעה: "מבצע 'זעקת הקרצוף' יחסל את כל מערך השאור בביתנו, ויביא להחלפת משטר החמץ הנוראי!"

דובר צה"ח (צבא השמדת חמץ): 'במתקפה משותפת על חדרי השינה והילדים חוסלו הבוקר עשרות בייגלך עבשים ומאות שקדי מרק מהמרושעים שבחמץ!"

'פיקוד השורף'- 'בדקות הקרובות צפויה ארוחת בוקר הנושאת מאות גרמים של חמץ! יש להיכנס למרחב המטבח ולא לצאת משם עד לסיום הארוחה!'

דיווח על נפילת פירור בשידה בחדר השינה, כרגע לא ידוע על התחמצות חפצים נוספים.

כוחות הניקוי יצאו לסרוק זירות בהם נתקבלו דיווחים על נפילות פירורים...

דובר צה"ח: 'אמא פתחה כעת במסע ניקוי בלב חדר הילדים. נוקו עשרות מוקדי חמץ'.

חשש כי במתקפת ארוחת הצהריים אחד הילדים היה מתפזר ופיזר עשרות שקדי מרק ברחבי הבית.

דובר צה"ח: אמא פתחה כעת במסע ניקוי בלב חדר השירות.

דיווח ראשוני על לכידת עוגיית עבאדי מתחת למיטה בחדר ילדים, ושליפתה משם להמשך טיפול כוחות הניקוי.

דובר צה"ח: 'קופסת ממתקי חמץ חוסלה כעת על ידי ילדי הבית בלב המטבח'.

אבא שוקל כניסה לניקוי המטבח עם חומרים שעדיין לא השתמשו בהם מתחילת הניקוי!

נשק יום הדין- דיווח על שימוש בסנט מוריץ בניקוי התנור.

חשש כבד אצל אמא כי אבא לא יביא לניקוי יסודי מהחמץ עקב לחץ פנימי מהילדים להביא לסיום הניקוי.

אבא פרסם את רשימת חמש עשרה הנקודות על שמירת הניקיון מחמץ עד הפסח.

אבא: "השמדנו את כל מערך הפירורים והשאור, והבאנו לקריסת משטר החמץ בבית!"

גורמים בקרבת אמא: בניגוד לטענת אבא, עשרות מוקדי חמץ עדיין לא נוקו לחלוטין! הנקודות שפורסמו לא ריאליות. מעריכים שמדובר בהטעיה לקראת מהלך ניקוי כללי- אבא שלח לקנות עוד עשרות מוצרי ניקיון...

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה