• הוסף לסימניות
אשכול לעדכונים בענייני חוק הגיוס

לעדכונים על מעצרים וגזירת הגיוס בפועל, באשכול פה

הודעת מנהל:
  • האשכול נועד לעדכונים בלבד!
  • ללא פטפטת, וללא דיונים וציטוטים כלל.
  • כל הודעה שאינה עדכון תגרור חסימת המשתמש מהפורום לצמיתות!

מרן רה"י הגרמ"ה הירש שליט"א בעלון ישיבת סלבודקה: "אין הבדל ביחס למדינה בינינו לבין פלגים חרדיים אנטי ציוניים, הוויכוח הוא רק על דרכי הפעולה, גם לבן 30 שלא לומד אסור להתגייס". (דניאל גרובייס)

מוזר | גפני הבהיר הערב בפגישתו עם נתניהו כי גם לאחר שתונח טיוטה לחוק הגיוס דגל התורה לא תחזור לממשלה, אך תשקול לחזור בה מחרם ההצבעות. (שלום שטיין)

קמפיין שרץ בשעות האחרונות בהפוך על הפוך ומאשים את השמאל בהשתמטות: "פרזיט, לך ללמוד".
1000004352.jpg

נתניהו: "נגייס 10,000 בני ישיבות תוך שנתיים. זאת מהפכה אמיתית. יש רבים נוספים בגיל הגיוס שאינם חרדים וגם הם צריכים להתגייס".

ישי כהן: ברור שאף חרדי לא יתמוך בחוק כזה.
מדובר על גיוס מי שלא לומד, לרגע לא מדברים על גיוס תלמידי ישיבות.

מנגנון הפיקוח שיושם במקום טביעת האצבע: כל מנהל ישיבה יידרש לחתום אישית על תצהיר עבור כל תלמיד, המאשר כי הבחור אכן לומד באופן סדיר בישיבה. אם הצבא יגלה על בחור שקיבל תצהיר והוא לא לומד בישיבה, מי שחתום על אותו תצהיר צפוי לעונש של עד 3 שנות מאסר.(שלום שטיין)

נחשפים הקיצוצים הדרמטיים בישיבות הדגל במגזר החרדי: תקציב ישיבת מיר ב-2025 נחתך מ-56 מיליון ל-29 מיליון שקל.
ישיבת עטרת שלמה ספגה קיצוץ מ-25 מיליון ל-9 מיליון. ישיבת פוניבז׳ מ-22 מיליון ל-7 מיליון. ישיבת אורחות תורה מ-16 מיליון ל-מיליון שקל בלבד.
בישיבת חברון הקיצוץ הוא מ-9 מיליון ל-800 אלף שקל. ישיבת סלבודקה מ-6 מיליון ל-2 מיליון. ישיבת כסא רחמים מ-4 מיליון למיליון שקל. ישיבת בית מתתיהו מ-3.7 מיליון ל-200 אלף שקל.

יו"ר ועדת חוץ וביטחון, ח"כ בועז ביסמוט בתוכנית 'הפטריוטים' בערוץ 14:

• "בשבוע הבא חוק הגיוס יונח על שולחן הועדה. החוק יעבור במליאה באופן סופי בחודש דצמבר".

• "יהיו סנקציות אישיות ויהיו סנקציות מוסדיות. אבל אני לא בא עם סנקציות של אצבע בעין לחרדים".

• "היועצת המשפטית של ועדת החוץ והביטחון מאוד מנוסה, מקצועית וציונית שמבינה את החשיבות של החוק הזה. אנחנו עובדים יד ביד. ביום שהחוק יעבור במליאה יהיה לה קרדיט גדול לכך".

• "אני מעריך את לובשי המדים אבל באותה מידה את לומדי התורה. אני אומר את זה בקול רם".

מרן הגרמ"ה הירש, בעקבות גל המעצרים:
״יתכן ובימים הקרובים תתקיים עצרת מחאה ענקית ברחובה של עיר״

‏סנקציה נוספת על צעירים חרדים: היוע"משית קובעת כי צעירים חרדים לא יוכלו לקבל סבסוד ללימודים במכללות הטכנולוגיות אם הם בגיל גיוס ואם לא הסדירו את מעמד הפטור מול הצבא. במכללות אלה המדינה מתקצבת לימודים לגברים חרדים כדי לשלבם בשוק העבודה. (שילה פריד)

1000007830.jpg

מרן הגרמ"ה הירש מול כלא 10: "אלו בממשלה צריכים להבין שלא יהיה דבר כזה שלא נוכל ללמוד תורה". (שלום שטיין)

ההכרעה הדרמטית של מנהיג הדור! | רבינו מרן מנהיג הדור הגר"ד לנדו שליט"א, השוהה בימים אלו בלוס אנג'לס, שוחח הבוקר לאחר תפילת שחרית עם מרן ראש הישיבה הגאון הגדול רבי משה הלל הירש, ועדכן בצעדי התגובה הנדרשים. "‏שמעתי שקרה מקרה נורא בארץ ישראל, עצרו בני ישיבה", פתח מרן הגר"ד את דבריו. "נראה לי, ואם גם דעתכם כך, שצריך עכשיו עצרת גדולה של תפילת רבים – זה יוכל להועיל מכל הבחינות".
ר' משה הלל הירש הציע לקיים את העצרת ביום ראשון הקרוב, והגר"ד לנדו הסכים ואמר כי זהו הזמן הראוי לכך. בעקבות הוראת מנהיג הדור בשעה זו ישיבות היערכות לעצרת תפילה שתאחד את כלל הציבור החרדי בארץ ובעולם, לאור ההוראה כי מדובר בצורך שעה שמטרתו חיזוק לומדי התורה ומחאה נחרצת נגד מעצר בחורי הישיבות. (הגזרה)

נערך לאחרונה ב:
עמית סגל: היועמ״שית דוחקת בנתניהו: תנחה על גיבוש תכנית ממשלתית להגברת אכיפת הגיוס

קבצים מצורפים

• IMG_20251023_123256_654.jpg
    IMG_20251023_123256_654.jpg
    KB 65 · צפיות: 103
  • IMG_20251023_123300_275.jpg
    IMG_20251023_123300_275.jpg
    KB 55.9 · צפיות: 108
נערך לאחרונה ב:
לשכת יו"ר ועדת החוץ והביטחון: לאחר דחיית הדיונים לצורך השלמות משפטיות וכדי לייעל את הישיבות, נקבע כי הוועדה תתכנס לדיונים בחוק הגיוס ביום חמישי הקרוב (30 באוקטובר), שיתבססו על נוסח מעודכן של יו"ר הוועדה, שעבר עיבוד ובחינה של הייעוץ המשפטי.

יו"ר הוועדה, ח"כ בועז ביסמוט: "זו הפעם הראשונה בקדנציה הנוכחית של הכנסת שבה הוועדה תדון בנוסח ממשי של הצעת חוק. מדובר בצעד משמעותי קדימה ובשורה אמיתית לציבור שמצפה להסדרה ברורה ואחראית של סוגיית הגיוס."

שלום שטיין: ביסמוט מתכוון להפיץ את הנוסח לחברי ועדת החוץ והביטחון ביום שני משום שהחוק אומר שלפני הדיון (ביום חמישי) צריך להעביר חומרים רלוונטיים 3 ימים לפני כדי שיספיקו ללמוד את הנוסח.

יאיר וייגלר מפרסם את ההבדלים בין מתווה חוק הגיוס שהיה ערב התקיפה באיראן לבין טיוטת ביסמוט:

1. החרדים כבר חתמו מול יולי על סוג של פיקוח חיצוני לישיבות. ביסמוט מעביר את ה״פיקוח״ לרבנים.

2. בטיוטה של יולי הוסכם על סנקציות כלכליות מיידיות וגם כאלה שיתחילו אחרי 3 חודשים. אצל ביסמוט כל הכלכלי נדחה.

3. מול יולי הסכימו לסנקציות כלכליות אישיות בתחום הדיור, ביטוח לאומי מעונות ועוד. אצל ביסמוט נשארו הסנקציות של הרבנים כמו רשיון נהיגה.

4. אצל יולי אם לא עמדו ביעדים תוך שלושה חודשים, וגבוהים מכך תוך חצי שנה, הכל מבוטל. סנקציות אישיות על כולם.

5. אצל יולי חובת צו ראשון- והכרה על ידי הצבא על כל חרדי. גם אם מקבל פטור וחוזר לישיבה. אצל ביסמוט זה לא קיים.

הערב נחשפו בערוץ 12 הקלטות מראשי מועצת חכמי התורה של ש"ס, המתייחסים למשבר חוק הגיוס והתנהלות חברי סיעת ש"ס בממשלה מול ראה"מ נתניהו. מרן הראש"ל הגר"י יוסף התבטא בחריפות נגד דרעי ומרן הגר"מ מאיה התריע כי יפרוש מהמועצת.

מרן הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף: "אם אבא שלי היה חי כל זה לא היה קורה. הוא היה דופק על השולחן ואומר לאריה דרעי בשום פנים ואופן לא תהיה ממשלה בישראל, יוצאים לבחירות. אתם רוצים ממשלה חדשה? אין. אבל אריה נתפס לו, זה הבעיה, אם היה אבא שלי חי, הוא היה צועק עליו".

אחד הדוברים אומר למרן כי "הרב מאיה טוען שאם נכנסים בחזרה לממשלה, הוא פורש מיד מהמועצת", על כך משיב מרן הגר"י: "הלוואי. גם אני איתו. בלאו הכי אני גם לא מאמין לביבי. ביבי לא יעביר את החוק, ממה שאני מבין. אחרי בחירות הוא יראה להם "אני לא נכנעתי לחרדים", הינה – חוק הגיוס לא עבר".

מרן הגר"י גם תוקף במילים חריפות את ראש הממשלה נתניהו: "הוא מנסה לשכנע אנשים שאין הקדוש ברוך הוא בעולם, הוא אתיאיסט ברמה. לצערנו הרב, הוא פיקח, יש לו שכל, מה נעשה? מרן לא אהב אותו, בכלל לא אהב אותו. אמר עליו פעם שהוא עיזה עיוורת. אמרתי, מרן אמר "עיזה עיוורת"? אני אומר "שועל עיוור".

מרן קובע במילים נחרצות כיצד אמורה לנהוג תנועת ש"ס ברקע משבר הגיוס: "לדעתי, לפרוש ולא לעשות שום פשרה. שיהיו בחירות, ולא להיכנס לשום ממשלה. יהיה אגודה, דגל ואנחנו, אנחנו כוח, 17-16 מנדטים. שום ממשלה לא תוכל להקים בלי אנחנו, החרדים. ואז אין דבר כזה שמבזים תלמידי חכמים ובני ישיבות, משפילים את הבני ישיבות, חוק שאנחנו רוצים לעשות".

מרן הגאון הרב שמואל בצלאל נגד חוק הגיוס: "אני היום לא יכול לבוא ולהגיד ״אל תעשו חוק", אבל למעשה אני מתפלל שלא יהיה חוק. זה חוק לא טוב. חוק לא טוב, יכול להיות שהיו צריכים להכריח אותם: בן תורה בלי סנקציות ובלי מוגבלות".

מרן הגאון הרב משה מאיה על הצעדים הבאים של ש"ס: "אם הם ייכנסו (לממשלה), אני ישר פורש מהמועצת. הם לא יעשו את זה. אחד הדברים, אמרו לי עכשיו, שיהיו בחירות, אמרתי להם שילכו לבחירות, קואליציה לא תהיה".

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

שלום,
החלטתי להכנס לשוק ההון, מתוך הבנה שזהו אפיק שיכול להניב רווחים גדולים בעזרת ה'.
כמובן שלהכנס לנושא כה רחב וגדול- עם אפס ידע (זה בגדול מה שיש לי...)- לא מומלץ.
אני מחפשת קורס מקיף ואיכותי שלאחריו אני אוכל לעוף קדימה עצמאית.
מחיפוש ברשת, נתקלתי במכללת דניאל דמארי,- שהוא, כך הבנתי מלמד את הנושא בצורה מעמיקה ויסודית.
אני לא אכתוב מחיר מדויק, אבל הם לוקחים בסביבות התשע אלף, ונותנים בתמורה מעטפת מאוד מושקעת, של כמעט 24/7 עם קבוצת ווצאפ צמודה שבה אפשר לשאול הכל ועונים ממש מהר, תיעוד ביומני מסחר- שהם עוברים עליו כל שבוע ומפדבקים אותי, בנוסף יש סקירה שבועית על כל מה שקורה בשוק מדניאל עצמו בה הוא מפרט על כל מה שכנראה הולך לקרות והמהלכים שהוא עצמו הולך לעשות.
וגם- פתיחת חשבון דמו- ולווי צמוד עליו, ורק אחרי שהם רואים שאני יודעת להתנהל איתו מעולה, הם עושים בדיקה ומשחררים אותי לפתיחת חשבון אמיתי.
וגם- הם מדגישים שהליווי שלהם הוא לכל החיים.
שאלתי היא-
שווה?
האם יש קורסים אחרים שנותנים מענה דומה בפחות מחיר?
זה מחיר הגיוני בשוק?

אשמח לכל מידע.
תודה רבה!!!
בין שלל הדיווחים העדכונים והפריצות לשידור, שמות הנטבחים וסיפורי הניצולים, תקיפות בעז"ה וחיסול המחבלים, החדשות הטובות והפחות, המתח והחרדות, האזעקות והמרחב המוגן, הטלפון והמרחב הקולי.

חשוב שיהיה גם מקום אחר, אווירה טובה, להתאוורר ולנשום עמוק, להביט על עם ישראל היפה, להתמקד בחדשות הטובות, פוסטים שמעלים חיוך, סרטונים ותמונות עם הומור בריא, שיעזרו לנו לעבור את התקופה. יהיה טוב!

כמה כללים בסיסיים:
  • אין להעלות תכנים כפולים.
  • ללא ציטוטים ושרשורים. לזה יש נספח.
  • הודעות מאולצות או תת רמה - מיותרות, אין טעם להעלותם.
  • אין לדון כלל! בדברים שיעלו פה.
  • יש להעלות רק דברים שמתאים לרוח אתר חרדי.
  • ללא תמונות נשים.
  • ללא בקשות "אפשר בזיפ"! (תוכלו לפנק את המנוטפרים בלי שיבקשו).
  • ללא מחזור קרשים ישנים, בדיחות מלפני שנה או עשור מיותרות.

עריכה:
כפי ששמתם לב, האשכול השתנה מעט, מעלה רמה ומחליף פורמט.
כל הדירוגים התאפסו. מהיום, אתם מחליטים מה מתאים ומה בדיחת קרש מאולצת ומיותרת.

אשכול זה מיועד לבדיחות ותכנים הרצים ברשת וקשורים למלחמה בלבד.
יש לכם בדיחה טובה? מעולה! תכתבו אותה פה.
מישהו העלה בדיחה, ויש לכם מה לומר עליה, כתבו בנספח. אין לפתוח פה ציטוטים ושרשורים.

צופים יקרים, שימו לב! אתם מצבעים ומשפיעים איזו הודעה מתאימה, ואיזו מאולצת או תת רמה.
ההצבעה אנונימית, וכל אחד יכול להשפיע. הודעה שתקבל דירוג שלילי, תוסר מהאשכול.

כמובן, הודעה כפולה, או כזאת הנוגדת את כללי האשכול, תקבל אף היא את הדירוג השלילי שלכם,
וכך תעזרו לנו לשמור עליו נקי עם רמה גבוהה.

אולי מעניין אותך גם...

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כד

אלְדָוִד מִזְמוֹר לַיי הָאָרֶץ וּמְלוֹאָהּ תֵּבֵל וְיֹשְׁבֵי בָהּ:בכִּי הוּא עַל יַמִּים יְסָדָהּ וְעַל נְהָרוֹת יְכוֹנְנֶהָ:גמִי יַעֲלֶה בְהַר יי וּמִי יָקוּם בִּמְקוֹם קָדְשׁוֹ:דנְקִי כַפַּיִם וּבַר לֵבָב אֲשֶׁר לֹא נָשָׂא לַשָּׁוְא נַפְשִׁי וְלֹא נִשְׁבַּע לְמִרְמָה:היִשָּׂא בְרָכָה מֵאֵת יי וּצְדָקָה מֵאֱלֹהֵי יִשְׁעוֹ:וזֶה דּוֹר (דרשו) דֹּרְשָׁיו מְבַקְשֵׁי פָנֶיךָ יַעֲקֹב סֶלָה:זשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וְהִנָּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבוֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:חמִי זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי עִזּוּז וְגִבּוֹר יי גִּבּוֹר מִלְחָמָה:טשְׂאוּ שְׁעָרִים רָאשֵׁיכֶם וּשְׂאוּ פִּתְחֵי עוֹלָם וְיָבֹא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד:ימִי הוּא זֶה מֶלֶךְ הַכָּבוֹד יי צְבָאוֹת הוּא מֶלֶךְ הַכָּבוֹד סֶלָה:
נקרא  3  פעמים
למעלה