ניהול התייעצות חופשית בנוגע לכל ציוד הצילום!!

• הוסף לסימניות
שלום לכולם/ן!!

אני פותח את האשכול הנוכחי.
עקב מהירות והתקדמות הטכנולוגיה.
והרבה פעמים יש אשכולות ממוחזרים - בנוגע לטכנולוגיה שמשתנה ובמהירות.

באשכול הזה>
ניתן יהיה לדון בכל הציוד האפשרי הקשור לתחום צילום הסטילס!!
מצלמות/עדשות/פלאשים/מרככים ותאורה/חצובות/כרטיסי זכרון/אלי אקספרס ואמזון..

בקיצור הכל... !!!

ננעץ אותו בעזרת ה'. ומכאן ואילך ההמלצה שלי כל מי שיש לו/ה שאלה בנוגע לציוד!
שיפתח את השאלה שלו/ה רק כאן.

האשכול יהיה נעוץ, כך שיהיה ניתן בקלות לחפש מידע - אחרי שיצטבר כאן מידע, והרבה - בעזרת ה'.

בברכה והצלחה.
ראובן.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
שמח להיות הנחשון הראשון.

האם למישהו/י יצא להזמין מאלי אקספרס כרטיס זכרון CF. (עבור מצלמת 5D4).
כמה הם אמינים/מקוריים/וחזקים?

ואם כן אז מהיכן? (קישור אם יש למישהו).

או שלא. קונים רק מישראל.

תודה.

• הוסף לסימניות
אענה לך בשאלה (כמו יהודי טוב) בשביל לחסוך כמה שקלים אתה מוכן לסכן עבודה ואת השם המקצועי שלך?
[אין לך מושג כמה זיופים קיימים ונמכרים אפילו במקומות הגונים על אחת כמה וכמה באתר סיני...]

• הוסף לסימניות
זה לחסוך נסיעה וכאבי ראש.
אפשר לענות בנעימות. תודה.

• הוסף לסימניות
אפשר לענות בנעימות. תודה.
ממש לא התכוונתי לפגוע או לענות בגסות. ואם נפגעת אז כמובן שאני מתנצל.
יש חנויות בארץ שניתן לרכוש טלפונית או דרך האתר שלהם והם שולחים את הדברים אליך, יש בתל אביב את יוגנד (חנות אמינה שקיימת למעלה משבעים שנה) ויש כמובן את ארליך.

• הוסף לסימניות
שמח להיות הנחשון הראשון.

האם למישהו/י יצא להזמין מאלי אקספרס כרטיס זכרון CF. (עבור מצלמת 5D4).
כמה הם אמינים/מקוריים/וחזקים?

ואם כן אז מהיכן? (קישור אם יש למישהו).

או שלא. קונים רק מישראל.

תודה.
אמזון. אמין. משלוח עד הבית. ואין זיופים. אני תמיד קונה שם כרטיסי זיכרון ממותגים מוכרים.

• הוסף לסימניות
מה אתם אומרים על סוני a6700 ועדשה 18-135 לצילומי רחוב וטבע?
ועוד שאלה קטנה האם קנון היא החברה האיכותית ביותר?
פשוט המליצו לי על סוני ואני כל הזמן רואה, וגם בפורום הזה שמעדיפים מצלמות קנון.. אז יש לזה סיבה מוצדקת?

• תודה
Reactions: RPO
  • הוסף לסימניות
תלוי לאיזה צורך

סוני יותר טובה לוידאו
קנון יותר טובה לסטילס

• הוסף לסימניות
אני צריך לקנות אוהל אור לצילום מוצרים, איזה חברה לקחת ואיזה גודל, חשוב לי גם שיהיה מגוון של רקעים שונים ותאורה טובה, תודה

• הוסף לסימניות
אני צריך לקנות אוהל אור לצילום מוצרים, איזה חברה לקחת ואיזה גודל, חשוב לי גם שיהיה מגוון של רקעים שונים ותאורה טובה, תודה
אוהל עם תאורה מובנית בתוכו?
אני משתמש באוהל פשוט לבן ומתקפל. עם פלאשים חיצונים. מצורף לינק. אני לקחתי את הגודל הגודל מעדיף לא להיות מוגבל בגודל

• הוסף לסימניות
פשוט המליצו לי על סוני ואני כל הזמן רואה, וגם בפורום הזה שמעדיפים מצלמות קנון.. אז יש לזה סיבה מוצדקת?
קנון יש לה פשוט צבעים יפים, כל אחד לפי טעמו! לי יש סוני והיא מצוינת והיא לא יורדת בכלל מהאיכות של קנון. זה בסוף תלוי בעין שלך!

• הוסף לסימניות
ואני גם אשאל שאלה. עד כמה הייתם משקיעים בצמצם (להשקיע על 1.4 או 1.8 זה מספיק טוב...) בעדשת 85mm לפוטרטים?

• הוסף לסימניות
הייתי משקיעה על 1.2 אם כבר ...:giggle:

• הוסף לסימניות
לטעמי ה1.4 טובה אופטית הרבה יותר חוץ מהצמצם הנמוך. והמהירות פוקוס שלה.

• הוסף לסימניות
Fotobest-אוהל-לצילום-מוצרים-עם-תאורה-60-ס-מ-https://www.j-sale.co.il/items/2393420

• הוסף לסימניות
כמובן שזה תלוי כל דגם לגופו. לא מכירה את הדגם הזה.
ממה שבדקתי- הצבעים בקנון יפים יותר, אך החדות בסוני עולה על קנון.

אצל צלמי אירועים אגב, יותר נפוץ סוני.

• הוסף לסימניות
טוב , זהו הלכה לי המצלמה אחרי 10 שנים שלא שידרגתי (קנון 700D)
הייתי סופר מרוצה וחששתי לזוז מאזור הנוחות
ועכשיו אני רוצה ללכת גם על כיוון של מגנטים לאירועים קטנים וגם להמשיך צילום פרוטרט
וגם מתכוונת ללמוד עריכת תוכן למדיה (טיקטוק, אינסט)
מה מומלץ? בסביבות 3K -4K??
סליחה על הבורות:
מי יכול להסביר אחת ולתמיד את ענין המספרים בקנון (700D 1000D 80D)??
תודה

• הוסף לסימניות
מי יכול להסביר אחת ולתמיד את ענין המספרים בקנון (700D 1000D 80D)??
המספרים זה הדגם של המצלמה, בד"כ ככל שהמספר קטן יותר כך המצלמה איכותית יותר.
יש לך סידרה של D - שאלו מצלמות DLSR - שזה הדגמים הישנים של מצלמות,
כיום יש שדרוג במצלמות לסידרת הR - שאלו מצלמות מירורלס, מצלמה ללא מראה.
הכי חשוב שתיקחי מצלמה שהיא פול פריים ולא קרופ כמו שהיתה לך.
פול פריים זה חיישן בגודל מלא - שהוא נותן איכות ואפשרויות צילום טובות הרבה יותר.
אם את רוצה משהו חדש - את יכולה לקנות דגם RP - שזו מצלמת פול פריים כניסה למירורלס,
(יש מחלוקת בין הצלמים האם עדיף D6 מארק 2 או RP - כי לכאורה הD6 עם נתונים יותר טובים)
לכל דבר מעלות וחסרונות אני אישית לא ראיתי תוצאה בRP כך שלא יכולה להמליץ, מה שכן היא צריכה לפחות 2 בטריות כי הן נגמרות יותר מהר, ואם את מתכוונת להשתמש בעדשות הקודמות שאלו עדשות של EF אז את צריכה מתאם לRF, שזה עוד כמה מאות שקלים.
במצלמות מדגם R יותר קל לפקס כי המצלמה מזהה פנים ולכן בכל מקרה הפוקוס יהיה במקום, וזה יתרון גדול.
המצלמה הבאה בסדרה זו R היא עולה כ6K מעולה ביותר הביקורת עליה שהיא לא נוחה למי שיש ידיים קטנות לאחיזה ממושכת, וכבר כמעט אי אפשר להשיג אותה.
אחר כך יש את R6 שהיא טובה אבל בווידאו היא מתחממת מהר,
ויש את R62 שהיא מעולה, ואחר כך יש את R5.
הדרך הכי זולה לקנות זה לפנות לעזריה שקונה באילת ואז את מקבלת הנחה של מע"מ ויש גם הנחה נוספת של צב"ד.
מקווה שעזרתי לך, אם יש לך עוד שאלות, אשמח לענות.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

עודכן אדר תשפ"ד
ראשית, גופי הכשרות
ברוב אשכולות בנושא 'השקעות בשוק ההון' בפרוג, משתרבב עניין הכשרות.
למען הסדר באשכול זה נעלה עדכונים בנושא כשרות.
אני אשתדל לסכם ולתמצת ככל האפשר.

יש 4 גופי כשרות
  • בד"ץ העדה החרדית - על פי פסקי הרב יעקב בלוי זצ"ל שהיה בקיא גדול בתחום שוק ההון והוא שהביא את פסקיו ועל פי פסקים אלו נוהגים עד היום בגוף כשרות זה. היום הכשרות בראשות הרב שלמה זאב קרליבך.
  • גלאט הון - על פי פסקי רבי ניסים קרליץ והרב שמואל ואזנר. שסמכו ידיהם על הרב יעקב לנדו שמכיר את שוק ההון לעומקו. הרב משה שטרנבוך ראב"ד העדה החרדית הוא מרבני 'גלאט הון'.
  • תשואה כהלכה – הרב שמואל דוד גרוס, רב חסידי גור אשדוד ועוד רבנים מוכרים וידועים בכל שכבות הציבור החרדי.
  • כלכלה על פי ההלכה- הרב אריה דביר, על פי פסקי הרב יוסף שלום אלישיב.

היום בכל החברות יש מסלולים כשרים, שמאושרים לפחות ע"י אחת מהכשרויות.
בין החברות שנמצאת ברשותם תעודת כשרות אפשר למצוא את:
אלטשולר שחם, אינפיניטי, הפניקס, הראל, כלל, מגדל, מור, מיטב דש, מנורה.

רשימות קרנות כשרות:
סיכום אירועים: איראן בלהבות - מהמחאות ועד לסף עימות עולמי

הרקע וההתפרצות (סוף דצמבר 2025):

המחאות החלו ב-28 בדצמבר 2025 בטהראן, על רקע משבר כלכלי חריף וצניחה חדה בערך הריאל. מה שהחל כזעקת סוחרים ואזרחים על יוקר המחיה, הפך במהירות לגל הפגנות חסר תקדים ב-187 ערים הקורא להפלת המשטר.

הטבח והחשכת המידע (ינואר 2026):
  • דיכוי אלים: המשטר האיראני הגיב באכזריות יוצאת דופן. לפי נתוני ארגון זכויות האדם HRANA, נכון ל-23 בינואר, מספר ההרוגים המאומת עומד על למעלה מ-5,000 בני אדם, בהם 4,716 מפגינים ועשרות ילדים.
    יש דיווחים לא מאומתים מצד האופוזיציה האיראנית על מעל 60,000 הרוגים!

• מעצרים המוניים: למעלה מ-26,500 בני אדם נעצרו, וקיים חשש כבד להוצאות להורג המוניות בבתי הכלא.

• חסימת אינטרנט: החל מה-8 בינואר הוטל מצור דיגיטלי כמעט מוחלט על המדינה כדי למנוע זליגת תיעודים מהטבח.

המעורבות האמריקנית - "הארמדה של טראמפ":
הנשיא טראמפ, שחזר והזהיר את טהראן מפני המשך הטבח, הכריז ב-22 בינואר כי "ארמדה" אמריקנית (צי ספינות מלחמה, כולל נושאת המטוסים אברהם לינקולן) עושה את דרכה למפרץ הפרסי. טראמפ הבהיר כי ארה"ב בוחנת אפשרויות תקיפה ישירות נגד מטרות שלטוניות אם לא ייפסק הדיכוי. ולאחר הדלפות על ממדי הטבח, הכריז "העזרה בדרך".

הזווית הישראלית והאזורית:
  • כוננות שיא: ישראל נמצאת בדריכות עליונה מחשש שהסלמה אמריקנית תוביל לתגובה איראנית ישירה או באמצעות שלוחיה (פרוקסי).

• איומי נתניהו: ראש הממשלה נתניהו הזהיר כי אם איראן תבצע "טעות" ותתקוף את ישראל, היא תפגוש עוצמה שטרם הכירה.

• איומי טהראן: המשטר האיראני הודיע כי במקרה של תקיפה, בסיסים אמריקניים ויעדים בישראל יהיו "מטרות לגיטימיות".

באשכול זה נמשיך לעדכן סביב השעון בכל התפתחות, דיווחים מהשטח ופרשנויות ביטחוניות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כג

אמִזְמוֹר לְדָוִד יי רֹעִי לֹא אֶחְסָר:בבִּנְאוֹת דֶּשֶׁא יַרְבִּיצֵנִי עַל מֵי מְנֻחוֹת יְנַהֲלֵנִי:גנַפְשִׁי יְשׁוֹבֵב יַנְחֵנִי בְמַעְגְּלֵי צֶדֶק לְמַעַן שְׁמוֹ:דגַּם כִּי אֵלֵךְ בְּגֵיא צַלְמָוֶת לֹא אִירָא רָע כִּי אַתָּה עִמָּדִי שִׁבְטְךָ וּמִשְׁעַנְתֶּךָ הֵמָּה יְנַחֲמֻנִי:התַּעֲרֹךְ לְפָנַי שֻׁלְחָן נֶגֶד צֹרְרָי דִּשַּׁנְתָּ בַשֶּׁמֶן רֹאשִׁי כּוֹסִי רְוָיָה:ואַךְ טוֹב וָחֶסֶד יִרְדְּפוּנִי כָּל יְמֵי חַיָּי וְשַׁבְתִּי בְּבֵית יי לְאֹרֶךְ יָמִים:
נקרא  8  פעמים
למעלה