פעם ראשונה שלי כאן באתגר, מקווה שיצא טוב..
–
שני מהירה לצאת מהאולפנה חזרה לביתה, היא די מיהרה באותו היום, האמת היא תמיד ממהרת לצאת,
מי רוצה להישאר עוד רגע באולפנה?
"מחפשת חברה לתחפושת?"
"מה?" שני הסתובבה מופתעת לאחור וראתה לתמיהתה את אחת השמינסטיות, מדברת איתה,
ואוו איך זה הגיוני בכלל?
"אני רוצה להתחפש ביחד עם עוד מישהי, יש לך כבר תחפושת?"
"האמת שכן.." שני המשיכה ללכת למרות ההפרעה הבלתי צפויה,
"למה את מתחפשת?" המשיכה ההיא מבלי להתייחס לשני הממהרת,
"אני מתחפשת לאחות" השיבה בלי מחשבה, האמת זה לא סוד, מה אכפת לה שידעו למה היא מתחפשת?!
"ואיי רעיון מגניב! איך לא חשבתי על זה! האמת נגמרו לי כל הרעיונות… רוצה שנתחפש ביחד?"
"לא אכפת לי שתתחפשי גם לאחות…"
"או - קיי חח נתראהה, אגב קוראים לי שילי"
"אני שני בי אני ממהרת."
"ביייייייייי" שילי נופפה לשלום בהתלהבות לחברתה החדשה לתחפושת
. . .
שני נכנסה בחשש לכיתתה, יום התחפושות הגיעה ותמיד מסקרן מה יהיה תגובת הסובבים לתחפושת,
כשנכנסה בשער האולפנה לא ראתה אף אחת מחברותיה אבל בכיתה בטוח יזהו אותה.
כל הבנות באולפנה היו מחופשות בשלל תחפושות מקוריות וגם כאלה שפחות, האווירה הפורימית חגגה ובכללי יום התחפושות זהו יום עמוס בחוויות.
"הי, שלום" שני קראה לחלל הכיתה, מחכה שמישהי תשים לב אליה.
הבנות הסתובבו לכיוונה וכשראו אותה חזרו מיד חזרה לעיסוקיהן, שני התפלאה מההתעלמות המוחלטת של חבורותיה, ממתי הן ככה? תמיד אומרות שלום לכל מי שנכנסת לכיתה, גם אם היא לא חברה שלהם.
היא התיישבה במקומה וחיכתה בחוסר סבלנות לחברתה רוני, היא בטוח לא תתעלם ממנה..
"שנייייי מה קורהה?" רוני התיישבה לידה, "את נראה כמו אחות אחרי משמרת ארוכה מאודד, הכל בסדר?"
"ידעתי שאת לא תתעלמי ממני…" אמרה שני במירמור
"מה? למה שאני יתעלם ממך?"
"לא ידעת משום מה כל הבנות בכיתה התעלמו ממני.."
"מה? חוצפה! אני אטפל בזה!"
"בוקר טוב בנות ופורים שמח" המחנכת נכנסה לכיתה וקטעה את הצהרתה הנחרצת של רוני, המורה הסתכלה לכיוון של שני, מרימה גבה.
"אמנם יום תחפושות היום אבל כל בת צריכה להיות בכיתה שלה."
"מה?" שני קראה בקול, למה גם המורה מוזרה?
"תחזרי לכיתה שלך שילי" המחנכת הייתה נחרצת. איפה האווירה הזורמת של פורים?
רוני התגלגלה מצחוק וגם שני הצטרפה אליה, המורה חייכה גם,
"טוב אם את כל כך מתעקשת להשאר כאן… אגב תחפושת יפה רציתי להגיד לך מקודם שאת ממש דומה לשני"
"אבל זאת שני" המשיכה לצחוק רוני, המחנכת ממש חמודה, אבל בדרך כלל ממש לא זורמת, נחמד שפעם בשנה יש איתה צחוקים
"ובכלל המורה, לא ראיתי אותך לפני שנכנסתי לכיתה…"
משום מה המורה החליטה להתעלם והתחילה בהסבר קצר על סדר היום לפני התפילה.
. . .
לקראת סוף היום הגיע שיאה של התוכנית - מסיבת פורים שווה לכל בנות האולפנה,
היו אחראיות עליה השמינסטיות של אותה שנה, והן, שכבה שמשקיעה מאוד,
בכל הזדמנות הרימו הפקה ברמה גבוהה אז המסיבה הזאת בטוח תהיה משהו מיוחד ובילתי נשכחת!
אבל שני הייתה קצת ממורמרת, הרגישה שנגנבה לה הזהות והתחפושת משום מה אף אחת לא האמינה שהיא שני, כולם חשבו שהיא שילי המעצבנת, כן היא מעצבנת! למה היא התחפשה בדיוק כמוהה???
"יאלה שני תשחררי יהיה כיף במסיבה, וגם צחוקים - אם כולם שחושבים שאת שילי… הרי היא הבת הכי מפורסמת באולפנה.." רוני עזרה לה לנחות חזרה למציאות, מזל שיש אותה
הן נכנסו לאולם הכנסים הגדול, שהיה מקושט בהמון אורות צבעוניים ושלטים עם משפטים פוריימים מצחיקים.
"שיליי מה את עושה כאן?" עוד שמיניסתית לא מוכרת ניגשה אליה, שני החליטה שהיא נכנסת לדמות
"מה זאת אומרת? למה שאני לא יהיה כאן??"
"לפני שניה ראיתי אותך ליד ההגברה.. מהירה כמו רוח" החזירה לה ההיא
"בואי נלך ליד ההגברה" דחפה אותה רוני
"בשביל מה?"
"פשוט זרמי"
"טובב"
שני נגררה אחרי רוני לכיוון ההגברה, אבל לא ראו שם את שילי או כדברי רוני - הן לא ראו מישהי שנראית כמוהה, אז הן חזרו לחברותיהן לכיתה, שביינתים התרגלו לנוכחותה של 'שילי' ונהנו מהמסיבה רקדו ושרו, כמובן שכל כמה רגעים ניגשה לשני בת אחרת להחמיא על ההפקה….
לקראת סיום המסיבה ראתה שני את שילי יוצאת במהירות מאזור האולם, שני החליטה לרוץ אחריה, רצתה לדבר איתה, אבל היא לא הספיקה לצאת מאולם
"לאן את חושבת שאת הולכת שילי?" היא שמעה מהרמקול, אוטומטית נעצרה והסתובבה לאחור בשאלה, סתם כי התרגלה כבר שכל היום קוראים לה שילי, כשנזכרה שהיא לא הסתובבה חזרה לכיוון היציאה, היא לא הספיקה להגיע אליה, כששמיניסטית אלמונית תפסה בידה וגררה אותה לכיוון הבמה
"טובב חברותת, המסיבה שלנו הגיעה לסיומה, אבל השמחה האמיתית רק התחילה כיוון שפורים הוא בעוד יומיים, אז אני רוצה להודות בראש ובראשונה למנהלת היקרה הגב'...." המשיכה ההיא ליד הרמקול ללהג
"די תעזבי אותי" שני התחננה, "אני לא שיליי!!!!"
האלמונית צחקה, "איי א אי מה אני יעשה שנה הבאה בלעדי החוש הומור שלך בשירות??"
שני כבר היתה ממש קרובה לבמה היא ראתה עליה את המנהלת עם זר פרחים בידה לוקחת את הרמקול
"אז אני רוצה להודות לתלמידה חביבה שבלעדיה כל מה שהיה כאן היום לא היה קורה, שעומלת וטורחת תמיד מאחורי הקלעים והגיע הזמן שנגיד לה תודה"
המנהלת הסתכלה לכיוון שני וסימה לה לעלות לבמה בחיוך
"אבל אני לא שילייייייי!!!!!"
"אין טעם להתבייש חמודה", המנהלת צחקה
"ואני בכלל לא אוהבת זרים.." הוסיפה לעצמה ונאלצה לעלות מובכת לבמה עם ראש מורכן, למול כל מבטיהם של בנות האולפנה והצוות, המנהלת הגישה לה את הזר בחיוך והצלמת הנציחה את הרגע, תוך כדי כך ראתה שני את שילי בכניסה, עומדת מופתעת
"הינה היא!" היא צעקה והצביעה לכיוון, כולם סובבו את ראשם לראות במה מדובר, אבל שילי שהבינה את הסיטואציה הספיקה להיעלם, לא לפני ששלחה לשני חיוך משועשע.
. . .
כל הנשים הגיעו לבית הכנסת לשמוע קריאת מגילה, שני היתה מהמקדימות, אהבה לתפוס מקום ליד המחיצה, ששם שומעים הכי טוב, היא הייתה עסוקה בלחלום על האוכל הטעים שהכינו לצאת הצום, כשמישהי התיישבה לידה
"הי שני, פורים שמח!"
שני הביטה בה, זאת הייתה שילי, היא גילגלה עיניים
"חח רציתי להגיד לך סליחה, האמת זה לא היה בכוונה, גיליתי שאנחנו ניראות אותו הדבר רק במסיבה.
וכשהעלו אותך לבמה, אבל לא רציתי להרוס לך ת'רגע…" סיימה בקריצה
ולמזלה של שילי בדיוק הבעל קורא התחיל לברך את ברכות המגילה...
–